коя частна детска кухня в София?

• 267 419
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 210
Това са моите впечетления от кухнята, ползвахме я една седмица. Моето дете по принцип яде всичко, но манджите на Ян Бибиян ги изхвърляхме, защото не ги искаше, а и аз не изгарях от желание да му ги давам.
Дано все пак само за нас е било така, а вие да сте доволни и щастливи с храната от тях.  Grinning Peace
Доволни сме - близо 2 години ни носят храна от Ян Бибиян  Peace
Когато малката тръгне на детска градина, пак ще взимаме, но само основно.
И аз така, само дето вземаме "само" година и половина  Joy И да действително си мисля да продължавам да вземам храна от тях ако задържат такова качеството, дори и като тръгне на детска градина, тъй като тогава след работа, надали ще ми е до готвене  Peace  Пък и той в интерес на истината техните манджи ги яде повече от моите / не, че го виня  Embarassed /...

# 211
Не знаех, че и от Ян Бибиян можеш да взимаш само едно ястие (основно...) Rolling Eyes

# 212
  • София
Не знаех, че и от Ян Бибиян можеш да взимаш само едно ястие (основно...) Rolling Eyes
Всякак може  Wink При толкова много навъдили се кухни вече всичко може!

# 213
Аз днес за пръв път дадох детска кухня, взех Вълшебник и за съжаление се набутах за 1 седмица. "Основното ядене беше някакъв грах,които е толкова воден,че го давам с голяма супена лъжица,иначе ми изтича и на всичко отгоре има НЕБЕЛЕНИ моркови - нали знаете като се свари небелен морков как почернява отстрани - е това е в яденето. Може ли такова нещо - мръсни,небелени моркови, ми това са корени бе, трябва да се белят, в пръстта са били. Разочарована съм. Утре ще пробвам Ян Бибиян. От Ози има добри отзиви, но пише,че са за след 1 година. Дали мога по-рано да дам?

# 214
Обадих се във Вълшебник във връзка с небелените моркови и ми отговориха,че те ползвали замразени зеленчуци,които получавали директно от завода и направо ги готвели. Смятайте с какво си храним децата...

# 215
Здравей,аз лично към годинка започнах да давам кухня,но след като вече му даваш на детенце,не мисля че има проблем да вземеш от Ози.Те сега направиха меню за деца от година до година и половина,в което количествата и консистенцията са съобразени с възрастта.Когато моя дивак беше по-малък,преценявах дали частиците в храната са твърде едри и пасирах.Доволна съм от Ози,за Вълшебник,незнам дали си чела по-нагоре мнението ми,но хич и не мисля да поръчвам,дори да остане единствената частна кухня.

# 216
Vesito87, благодаря, ще поръчам Ози и ще пасирам,ако трябва.
Не исках да прозвучи като антиреклама поста ми за Вълшебник, може би има дечица, на които им харесва кухнята и си я хапват.Просто не е нашата кухня.

# 217
Те нали всички работят със замразени зеленчуци. Независимо от коя кухня взимам, винаги първо разбърквам, оглеждам и отстранявам съмнителните обекти, после опитвам и евентуално пасирам и тогава се яде. Това за водния грах на Вълшебник е мн. странно! Ето и днес - отново огромни (270 г) и гъсти (от зеленчуци, не от брашно) порции, супата направо е като манджа, само зеленчук, чак ще я разреждам с малко кисело мляко. Не че ги защитавам, въобще. Просто както съм писала и преди, малката всичко яде и по много, та затова малки и редки порции не ме устройват, ако ще да е БИО кухня. Peace

Но за друго влязох в темата: В Grabo днес отново пуснаха ваучерите по 2.50 за Ян Бибиян, грабете!  chef

# 218
и аз имам желание да се ориентирам към някоя детска кухня - никога не съм пробвала. Гледам, че сега в ДАДЕНО има отсъпка за Ози и ще поръчам. Ще я пробвам дали ще се хареса, ако не -друга. Поне сега ще платя половината цена. Ще следя темата.

# 219
Doro, ами вчера моя грах със сметана беше като вода, явно зависи каква порция ще ти се падне. А супата вчера беше много гъста. Днес по същия начин - основното беше рядко за два сухара поне,а супата ми е някаква гъста - още не съм я дала.А порциите не са ли по 220 гр, ,което си е достатъчно. Аз ще изкарам до края на седмицата на Вълшебник,че съм си я платила и после ще пробвам Ози да видим.Но наистина това с мръсните моркови беше гадно,аз даже първо помислих,че не са моркови,а някакви други зеленчуци и се чудех какви са Simple Smile Общо взето като гледам за всяка кухня има и добри,и лоши отзиви.

# 220
...А порциите не са ли по 220 гр, ,което си е достатъчно.

На хер бебе се водят по 220, но са по-малки, и доста редички. на ян бибиян също са по-малки, мисля че за 210 са обявени. Моят хищник не се наяжда с основното при тях, хапва и десерта. А на Вълшебник десерта оставяме за следобедна закуска.

Аз комбинирам кухните, затова на онзи грах не съм попадала, не съм взимала от тях в този ден. Днес също не съм с вълшебник.

# 221
Аз днес за пръв път дадох детска кухня, взех Вълшебник и за съжаление се набутах за 1 седмица. "Основното ядене беше някакъв грах,които е толкова воден,че го давам с голяма супена лъжица,иначе ми изтича и на всичко отгоре има НЕБЕЛЕНИ моркови - нали знаете като се свари небелен морков как почернява отстрани - е това е в яденето. Може ли такова нещо - мръсни,небелени моркови, ми това са корени бе, трябва да се белят, в пръстта са били.
Значи явно нещата не са се променили много от януари насам, за жалост  Whistling

# 222
Влизам да похваля Бълшебник. Сменили са явно доставчика на моркови, след моите обаждания Simple Smile)) Последните манджи бяха с хубави оранжеви Белени моркови. Доволна съм!

# 223
  • София
Здравейте,

попаднах на 2 репортажа на БНТ за детските кухни. Единият особено ме потресе, защото ми се струва, че е  става дума за детската кухня, която ползвахме. Пускам ги, за да може всеки да си прецени, особено ако намери прилики с познати лица и/или опаковки Simple Smile

http://bnt.bg/bg/news/view/55695/spazvat_li_se_higiennite_iziskv … _v_detskite_kuhni

http://bnt.bg/bg/news/view/55752/diskusija_za_detskite_kuhni_i_uslovijata_v_tjah

И за протокола - вече съм на Ози.

# 224
Ще имаме престой 1 месец в София и след като чух добри отзиви за детски кухни желая да опитам.
Бихте ли ми казали в коя кухня мога да запиша детето без да ми е необходим акт за раждане и ЕГН? (бях се насочила към Ян Бибиян) Също колко време отнема от подаването на молбата до действителното получаване на храна?
Имате ли впечатления от кухня "Българче"?
Предварително благодаря за отговорите!   bouquet

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 00:42 от Leprechaun`s mommy

Общи условия

Активация на акаунт