коя частна детска кухня в София?

• 267 448
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Leprechaun`s mommy, частни кухни София
Аз лично съм използвала само Кухнята на Мама Люси и Детски Кухни ОЗИ

Звъннах по телефона в "Мама Люси" казах какво меню искам, колко е голямо детето, имена, адрес, и кога искам да ми се достави. По принцип е хубаво да се представи бележка от педиатър за алергии, но казах, че нямам такава бележка и детето няма алергии.
Може да поръчате и за следващия ден.

Цитат
Кухнята на Мама Люси

Записване: за деца над 8 месечна възраст. За записване и информация - 0889 30 72 28; 0887 55 30 13; 0888 24 74 17 Записването става по телефона или на място всеки делничен ден до 14:00 часа в деня преди доставката.

Адрес: гр. София; кв. Илинден, бл. 65; ул. Найчо Цанов №211

Поръчките се приемат до 14:00 часа в деня преди доставката.

След това се прехвърлих на Ози. Поръчах директно от сайта.
Цитат
Детски Кухни ОЗИ

Записване: за деца над 1г.

В момента май нямам акаунт там.
Поръчвах директно седмично меню, след това в края на седмицата се уговарях с куриера за следващата седмица.

Ако знаете къде ще отседнете можете да проверите по бебешките магазини в околността дали няма раздавателен пункт и може да получавате храната на място.
Обикновено доставка на адрес струва по 1лв в/у цената на менюто.

# 226
Boten Mary много ти благодаря за бързия отговор!  Peace
Аз се бях насочила към "Ян Бибиян" (нямам специални причини) и се притесних, че във всички ще изискват тези документи. Харесва ми, че тези кухни осигуряват разнообразно меню.
Да, знаем къде ще отседнем и мислех да използвам услугата за доставка до дома. Предполагам ще е по-удобно? Мога ли да попитам по кое време се получава храната в детските магазини? Притеснява ме, че времето е много топло и ще трябва да го извеждам около обяд.
Не знам дали тук е точното място да попитам, но някои от храните в менютата не са ми известни. Какво представляват Малеби, Ашуре, Борш?

# 227
  • София
Не съм сигурна за раздавателните пунктове. Аз лично я взимам към обяд.
Много зависи от куриера и маршрута му. От Мама Люси съм получавала и в 7 и в 7:30. Обикновено към 9 се получават. Ще попитате по телефона.
На мен също ми беше по-удобно да ми я носят. А и когато записах сина ми на ДК нямаше пунктове в близост. След това откриха в бебешки магазин, който ми е в блока.

Малебито и ашуре са вид десерти. Борша най-образно казано е зеленчукова супа.

Ян Бибиян
Това виждам в сайта
Цитат
Условията за записване:
Детето да е навършило подходяща възраст
Копие от акта за раждане и писменно заявление от родителите по образец на кухнята.
Заявка за храна за следващия ден се приема до 14.00ч.

Направете своята поръчка сега на Тел: 0884/ 244 213; 02/ 973 22 24
Възрастта е 10м.

Най-добре се обадете е попитайте по телефона. Моя приятелка взимаше преди време храна от тази кухня. Не помня какво са ѝ искали при записване.

Миналото лято използвах частна ДК във Варна и попълвах бланка в кухнята.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 01:22 от Boten Mary

# 228
Още утре смятам да се обадя на кухните, които набелязах. Искам за другата седмица да съм я уредила.
Детето е на 1г. и 3м. предполагам няма да е проблем да се храни от ДК. Не съм наясно от какво точно се приготвят тези десерти. Някои от храните няма да давам като агнешко и заешко. В повечето от названията става ясно какво съдържат, но не и тези.
И аз това прочетох на сайта им (само за доставката съм пропуснала). Дано ми е възможно да го запиша, няма да съм в състояние да му готвя всеки ден, но няма нито акт за раждане, нито личен лекар от който да взема бележка.

# 229
  • София
Leprechaun`s mommy, на мен в кухните, които съм използвала не са ми искали акт за раждане. Във Варна също не са ми искали.
Може и нещо ново да е.
В пункта в блока ни просто се казва какво меню искаш, от коя кухня, и за кога. Не знам да искат някакви лични данни и дали имат право за това. Не съм сигурна дали и ДК имат право да искат.

# 230
Още утре смятам да се обадя на кухните, които набелязах. Искам за другата седмица да съм я уредила.
Детето е на 1г. и 3м. предполагам няма да е проблем да се храни от ДК. Не съм наясно от какво точно се приготвят тези десерти. Някои от храните няма да давам като агнешко и заешко. В повечето от названията става ясно какво съдържат, но не и тези.
И аз това прочетох на сайта им (само за доставката съм пропуснала). Дано ми е възможно да го запиша, няма да съм в състояние да му готвя всеки ден, но няма нито акт за раждане, нито личен лекар от който да взема бележка.

Няма да ви искат документи. Все пак със зачестилите проверки може да са предпазливи и ако ги питате директно, да не посмеят в прав текст да отговорят "Не ви трябват документи"
Паролата е "искаме да пробваме дали ще я яде"  Peace

# 231
Дано ми е възможно да го запиша, няма да съм в състояние да му готвя всеки ден, но няма нито акт за раждане, нито личен лекар от който да взема бележка.
Поръчвала съм от Ян Бибиян, Ози и Вълшебник от сайтовете им с доставка до вкъщи - и от трите кухни не ми искаха никакъв документ, никакви данни, нищо.  Peace

# 232
  • София
Здравейте,

попаднах на 2 репортажа на БНТ за детските кухни. Единият особено ме потресе, защото ми се струва, че е  става дума за детската кухня, която ползвахме. Пускам ги, за да може всеки да си прецени, особено ако намери прилики с познати лица и/или опаковки Simple Smile

http://bnt.bg/bg/news/view/55695/spazvat_li_se_higiennite_iziskv … _v_detskite_kuhni

http://bnt.bg/bg/news/view/55752/diskusija_za_detskite_kuhni_i_uslovijata_v_tjah

И за протокола - вече съм на Ози.

Репортажът е за Хер бебе, нали? Не съм и очаквала нещо по-добро след 2 седмици проба при тях.. Има ли и други? Споменаваха серия от репортажи.

# 233
Момичета, много ви благодаря за информацията!    bouquet
След като прегледах менютата на няколко кухни за бъдещите седмици това на Ян Бибиян ми се стори най-удачно за нашия случай. Току що им се обадих и ми казаха да се обадя ден преди да поръчам храна. Simple Smile Доволна съм. Дано и детето я яде.  Peace
Чак днес установих, че като минеш с мишката над ястието и се показва състава.  ooooh! Снощи не съм го забелязала. Направи ми впечатление, че навсякъде използват яйчен прах. Това за какво го правят?

Doro малко ми стана смешно с "паролата"  Grinning  Hug, защото е истина да видим дали ще я яде. Храната, с която е свикнал е коренно различна. През март бяхме за 1 седмица и категорично отказа да се храни. Кошмар. Хем гладен плаче, хем не иска новите вкусове. Не съм тръгнала да им правя проверки на хората, а искам да си нахраня пълноценно и разнообразно детето докато сме там.

Исках още да ви попитам за Джуниър. На мен менюто ми допадна, но не прочетох много за нея в темата и затова не съм се обаждала там. Имате ли опит?

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 16:39 от Leprechaun`s mommy

# 234
  • София

Репортажът е за Хер бебе, нали? Не съм и очаквала нещо по-добро след 2 седмици проба при тях.. Има ли и други? Споменаваха серия от репортажи.

[/quote]

Не мога да твърдя със сигурност дали е Хер Бебе, но и аз като Елица мисля, че става въпрос за тях. В интерес на истината и без да го гледам мислех да сменя кухнята, защото храната ми се стори еднообразна, често с много брашно или макаронени изделия и като цяло не бях особено доволна.

# 235
хер бебе са на репортажа - по опаковките и торбичките ги познах.
и по пресния надпис за грамажите, сложен след като им загряхме телефоните с оплаквания от малограмажните порцийки Simple Smile

# 236
Тъкмо писах на лични на една приятелка, и влязох в темата да разгледам, и какво да видя - и тя тук Wink
Наша маца яде в яслата от Ян Бибиян, добре е наддала за 1 месец 500 гр (от раждането не ни се е случвало Joy ). Така че, и аз гласувам за тях. Ядем само на обед, защото другите 3 яденета са ни все мляко, нИ ще храна за вечеря и муха мляко и плодов десерт. На Ян Бибиян понякога десертите им са странни - често има какао (Нескуик), а аз нямам намерение скоро да я запознавам с тоз продукт, чуден заместител е брашното от рожкови дървета, хем сладко, хем кафяво, хем с много полезни минерали и вещества ! Да видим докога де Wink киселите им ги яде, но другите десерти съм "забранила" за момента. Супите им са мноооого вкусни, от манджите само гулаша го е отсвирвала, всичко друго яде.
Хайде, и до скоро Wink

# 237
Ехеееей, Бобенцеее  Hug ти що не казваш, че мацка е на кухня? Wink Оплетох се като пиле в кълчища коя ДК  да пробвам, четох менюта, четох, каша.  Mr. Green Добре, че е тази тема.  Peace Видях, че мамите са най-доволни главно от 3 кухни, а от трите менюто на Ян Бибиян ми се видя подходящо за нас. Еее, много се радвам, че е вкусно.

# 238
Ян Бибиян изобщо не ни хареса - има страшно много подправки, които вкъщи не се тачат. Аз слагам много малко подправки и то магданоз или чубрица. Явно и вкуса на малката е същия, защото категорично ги отказа, отделно дето са много водни - основното ядене си беше супичка.

Това, което ми направи добро впечатление са опаковките - запечатани и с описание какво съдържат. Освен това за трите дни, в които ги пробвах нямаше отклонения в грамажа - теглех ги с кухненско кантарче.

Сега сме с едноседмичен ваучер за Ози - там обаче храните по грамаж са по-малки (пише 130-180гр).

# 239

Общи условия

Активация на акаунт