коя частна детска кухня в София?

• 267 670
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 270
Doro имаш някакъв ултра лош късмет с доставчиците. Simple Smile Явно за вашия район с конкурс ги избират.
Но нали от септември ще сте на ясла. Махни с ръка и здраве да е!  Hug

На мен определено ми липсва тая екстра ДК. Единственото, което не разбрах, е защо във всяко основно ястие се слага яйчен прах?  newsm78 Моя син нещо не го приемаше добре и получаваше разстройство. Странното, е че иначе си яде яйце и няма проблеми, а и не е от консистенцията на храната, защото у дома като готвя заделям и за него (преди подправките) и му няма нищо.

# 271
Да, вдругиден тръгваме на ясла, живот и здраве да ходи Simple Smile

за яйчения прах въобще не съм наясно, явно е някаква химия, нямаща общо с истинските яйца Simple Smile

# 272
  • sofia
Откакто държавната кухня излезе в отпуска и аз експериментирах с различни кухни...
Мисля, че Ян Бибиян се приема най-добре. Десерт на никоя кухня не яде с удоволствие, така че и не поръчвам.

# 273
А и гледам аз, че в повечето неща слагат прясно мляко, а ние не сме го въвели още, а и не искам скоро да давам.
А кисел от кога може да се дава?

# 274
А и гледам аз, че в повечето неща слагат прясно мляко, а ние не сме го въвели още, а и не искам скоро да давам.
А кисел от кога може да се дава?

кисел може да се дава още от 6-7 месеца, то вътре е само вода и плодове/плодово пюре.
ако детето не е алергично, прясно мляко в десерти не би трябвало да е проблем към годинката.
аз пък съм в шок като гледам майки в парка как дават кроасани и зрънчо на деца под годинка  ooooh!

# 275
Doro успех с яслата!  Peace

И аз си нямах представа. Четох в интернет, накрая питах и момичетата във форума ми казаха същото, че де факто е изсушено яйце и се ползва вместо обикновенното като превенция през лятото или в храни, които трябва да са дълготрайни. Бях се леко притеснила, че прави алергия. Чудех се защо го слагат? В смисъл, дали има определена причина да присъства в менюто или съответното ястие?

Ех, ти пък сега за кроасани  Laughing тук им дават ботърхам (демек сандвич) от 6 месеца. Като за предпочитане е дете вече около годинка да си го яде само в градината.  Crossing Arms
Кроасаните, ако са домашно приготвени не виждам лошо. Аз съм давала такъв под годинката. С кашкавал или дори само с масълце.

kri6kami6ka наистина десертите не са особено приятни. Не само за дете, да кажем, че бебетата не обичат толкова гъста и суха консистенция, но и на мен като възрастен не ми допаднаха. Аз ги изхвърлях, но и мен главно ме интересуваше манджичката. Simple Smile

nikolina-pikolina аз лично изчаках след годинка с прясното мляко. Все пак е силен алерген.
Зависи какъв точно е кисела. Някои го правят с прясно мляко и компот, или едно време имаше в пакетчета на прах като нишесте. Аз правя плодово пюре от по-редичките, слагам плод нарязан или смачкан и бисквитка. Това още от около 8мия месец.

# 276
За да предпазя много майки и най-вече дечица копирам поста си от друга тема:
Присъединявам се към групата антрополози-и аз като вас попадах на какви ли не находки в храната на Ян бибиян  ooooh!
В началото бях много доволна,въпреки,че имаше развалена храна,но си казвах "нищо случва се" компенсираха ме,след първия случай случай обаче започнах все повече да се заглеждам в храната и освен развалена храна откривах малки пеперуди,малки мухички,косми,посинял картоф,хлебарка,косми и то 2 пъти ми се случи и в супата и в основното ястие SickСлед 2-3 път обаче започнаха да се оправдават,че това не е от тях вината била в мен(и то управителя на кухнята)и спряха да ме компенсират.
От този форум искам да се обърна към него и да го питам:
Как би реагирал ако това се случва с твоето дете?Ще го нахраниш ли с мухи,косми ,пеперуди и хлебарки?И би ли звънял толкова пъти(да се набутваш) знаейки,че е безмислено да спориш и знаейки,че няма да те компенсират за това.

Съжалявам,че ви търпях толкова дълго  и плащах за храна,която изхвърлях,защото каквото и да ви кажех вината не беше ваша нали,съжалявам за глупоста си,но се радвам,че вече открих нашата кухня Grinning
лоша реклама си правите с богатото(но на насекоми и косми) меню което предлагате Sick
Радвам се,че все повече хора се отказват от вашите блудкави и редки супи и десерти Tired
А доставчиците ви са под всякаква критика-разлята храна,блъскат по вратите,пушат подавайки ми храната,оставят храната на дръжката на вратата ако не им се отвори на секундата... ooooh!
...имам и още инфо,но ще ви съжаля и ще ви го спестя,хората сами виждат какво купуват за децата си и не се задържат много при вас Wink

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 15:22 от Vivi

# 277
и хлебарка  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Sick Sick Sick

сподели коя е новата кухня, от която си доволна!

# 278
  • sofia
maliby, бляяяя  Sick....
Ще ни научат тези кухни, да готвим на децата си!!! hahaha Аз от около две седмици го правя.  Simple Smile

# 279
и хлебарка  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Sick Sick Sick

сподели коя е новата кухня, от която си доволна!
Българче-готвят вкусно и десерта е по-добър от блудкавите кремчета на Ян бибиян Peace
Хлебарката беше последното ми откритие това преля чашата Stop
kri6kami6ka браво на теб,поздравявам те,че го правиш и аз се замислям скоро да запретвам ръкави,все пак друго е да си го приготвим ние  chef

# 280
  • София
за яйчения прах въобще не съм наясно, явно е някаква химия, нямаща общо с истинските яйца Simple Smile
Това всъщност били яйца на прах и няма нищо притеснително, нито има химия. Така ме бяха информирали тук във форума преди време.  Wink

# 281
  • София, св. Троица
И аз към същата група като maliby. Днес така ми вдигнаха кръвното от Ян Бибиян.  #Cussing out Била заключена вратата на входа, звъннал веднъж и си заминал. Това, че оставят храната на вратата може да се преживее, но да ме оставят без храна ....след половина час виждам, че на телфона има пропуснато повикване - звъня  - никой не вдига. Обадих се на кухнята, помолиха ме да изчакам д ами върнат обаждане. След един час чакане пак се обадих и вдихнах скандал. Днес имам ужасно много работа и разчитах да ми донесат храната. Най-накрая се свързах с доставчика - не можело вече да си взема храната. До блока има 2 пункта. Толкова ли не можаха да я оставят там....
След като прочетох поста на maliby обаче смятам да ги сменя. Добре, че попаднах  на вашата тема. Ще допълня, че в супата от риба миналия път имаше кости, на следващия ден не знам какво бяха готвили, но имаше люспи от чушки и детето ги плюеще една по една. Десерта им е ужасен и съм взимала само няколко пъти от него......
Започвам да експериментирам с други кухни пък да видим

# 282
А имате ли наблюдение кое преобладава - супите с месо или основното с месо, т.е. с кое започват седмицата (постна супа/основно с месо или месна супа/постно). Въпросът ми е, защото ако се поръчва за 5 дена и се почне с постно - да не излезе, че се плаща само за картофи и моркови. И ако е така, то считате ли, че количеството месо в супата компенсира липсата му в основното?

# 283
Aidin и аз съм звъняла по повод,недоставена храна,но доставчика дори не е идвал до вкъщи,отговор:"не разбрал,че днес ще се храним" Mr. Green пък съм му поръчала и а детето всеки ден се храни поне моето newsm78 и тоя номер ми го спретват няколко пъти,при което аз съм неподготвена и много търпелива и звъня чак към 13.30ч. ooooh! с тея доставчици е ужас-оставят си храната където си искат,блъскат по вратата и асансъора веднага,без позвъняване(отнесох доста критики от съседите за което)държат се ужасно...
А аз за такива неща както кост от риба,кожа от чушка и риба... въобще не говоря,това си го приех за нормално,нали поне става за ядене и е част от храната,нищо,че в бисквитена торта намирам кожа от риба Mr. GreenА на последък ястията им станаха много редки,та лесно се намират всякакви неща(това до преди 2 месеца )и  комшийката ми вече спря да взима от тях,около мен всички са на Ози та сега незнам как е в Ян бибиян.Някой да сподели?
А за два месеца не съм върнала храна на Българче,дано и занапред да нямам проблем с тежните ястия,въпреки,че и те не ни доставиха храна(забравили са ни,но случва се PeaceАз също съм човек правя много компромиси,съжалявам обаче,че направих толкова компромиси за наша сметка с Ян бибиян,много нерви,много изхвърлена храна,допълнително купувах бурканчета,не ме компенсираха,телефонни обажданя,изнервени доставчици Crazy Stop

# 284
Аз съм вземала храна от Хер Бебе и Ян бибиян. Не ми харесват и двете, но сина ми ги яде. Ян Бибиян са малко по-добри. Но и на двете кухни  ястията са доста мазнички, месото е в символични количества, а десертите съдържат кремчета с оцветители и силни аромати. Проблем с доставките не съм имала. Мисля да пробвам Българче и Вълшебник. Някакви отзиви за тях?

Общи условия

Активация на акаунт