коя частна детска кухня в София?

• 267 667
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 255
Направо ми стана лошо от тези репортажи. Хер Бебе е за приготвянето, иначе за съхранението са Хер бебе и Ян Бибиян. То съхранението е не по-малко важно...

Аз съм взимала една седмица от Мама Люси - миришеше на най-долнопробната кръчма.

После взимах от Хер Бебе и бях доволна - манджите изглеждаха и миришеха нормално. Друг десерт освен нишесте не срещнах. Мислех евентуално да се върна към тях, но след това което изгледах - едва ли.

Сега сме на Ян Бибиян и пак съм много недоволна. Всичките им манджи са с един и същи вкус и консистенция, направо да се чудиш как го постигат.

Другата седмица ще взимам от Ози и се надявам да ми хареса, защото е страхотно улеснение.

Ако и там е зле мисля да приключа експеримента ДК. Не знам защо така се получи - дали защото сравнявам с домашните храни или защото съм взискателна и ми дреме къде и как съхраняват и готвят храната на детето ми, но Александър вече е на 1.8 и мисля да готвя за нас всеки ден и така някак си да се получат нещата. Искаше ми се да взимаме кухня, и взимаме всъщност, но вече взех да губя надежда. Те си мисля, че законът е самоцел, а той е за нас - да сме здрави, да е безопасно. Това ми са впечатленията, сори ако съм разочаровала някой Simple Smile

# 256
Doro не е ли по-добре преди да се откажте от кухнята да се направи някакво оплакване от доставчика? Ако детето харесва храната направо ще е жалко да се експериментира с други ДК, където не е гаранция дали ще сте доволни.
Нашата лейди изглежда невероятно позитивна, винаги усмихната и любезна. Не само това, но и без думи се нагоди към нашия режим. Неумишлено 2 пъти я изпускам, защото моя син от горещината в БГ прави пълно мазало с а**** и то в един и същи час. Без да мрънка или фучи, жената ми донесе  храната по-късно.  Blush За няколко дни си намери точния час, в който да идва и да съм налична. Очарована съм.

Детето да чукна на дърво, яде всичко. Въпросът е аз да подбера най-безвредната, по-възможност и здравословна кухня. За което редовно следя тази тема във форума и ми е много полезна! Hug

Безпредметно е да се оплаквам, ще бъде глас в пустиня, по-скоро ще взимам от пункт ако реша да остана на тази кухня.

Живот и здраве от септември като тръгне на ясла, ще взимам по-рядко ДК

# 257
Здравейте, не съм чела всички постове,но реших да пиша ако мага да съм полезна.Имам приятелка която е инспектор в РИОКОЗ и я попитах за кухните понеже записах моя син и тя ми каза следното-държавните детски кухни за перфектни нямаме нито една препоръка към тях всичко им е изрядно, продуктите се съхраняват правилно и са качествени,а частните за тях нямам думи половината трябва да бъдат затворени , там готвят през нощта и се съхраняват неправилно и тнт.Дано да съм помогнала.

# 258
Някоя мама с актуални впечатления от Българче?   bouquet

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 19:34 от Doro

# 259
Аз май само Българче и мамището  Mr. Green Люси не съм пробвала. Ще следя за мнения за Българче - малко лигави ми идват с менюто на сайта им с тези умалителни - супичка, месце... бла бла  Laughing

# 260
Аз май само Българче и мамището  Mr. Green Люси не съм пробвала. Ще следя за мнения за Българче - малко лигави ми идват с менюто на сайта им с тези умалителни - супичка, месце... бла бла  Laughing

умалителните ме дразнят ужасно, но въпреки това се каних да поръчвам. ами каня се, каня се, ама айде и те да помогнат, да ме зарибят малко...  ooooh! как да дам 3.80 за "Тараторче, Макарони с кайма и кашкавалче, Мляко с оризче" ?!?! Че това меню вкъщи за половин час ще го приговя и ще ми струва под 1 лев - с тока барабар! ...и каква е тази "каймичка" която пробутват вместо месо в меню за 10 месечни бебета?  Crossing Arms

... то не че в останалите кухни парченцата месо се виждат с просто око, де ... Wink

Ще се прежаля да поръчам за сряда и след това ще докладвам.

# 261
 Здравейте, да споделя и аз моите впечатления макар че са от преди време. взимала съм храна от две ДК, Ози и Ян Бибиян. От Ян бибиян доставяха храната в 7:30-8ч. сутринта и то студена, което поставя въпроса кога е готвена, освен това добавяха според мен брашно за сгъстяване, защото съм намирала често бучици неразтворено такова. От Ози гогвеха добре, дори ми е правело впечатление количаството месо което слагаха т.е. не икономисваха, но в един момент готвач ли смениха, какво стана незнам, но развалиха храната.

# 262
Здравейте,взимала съм от почети всички частни фирми,детска кухня-винаги е имало някакъв проблем-докарват я много късно 12.30ч(Ози),съхраняват я много дълго време в колата(без хлад. или климатик),съответно я взимам вмирисана (Ози и Ян Бибиян),супите са основно вода,проблеми с грамажите(Хер бебе),много брашно,желирани стоят порциите(Беборани) и т.н.НО понякога всичко е перфектно,затова продължавам да взимам и да се надявам,че утре няма да има проблем.

# 263
Опитахме Българче, първите впечатления са положителни относно консистенцията на храната. Днес менюто е риба и имаше наистина много риба, а не като при Ян бибиян и Хер бебе - измита тавата с брашняна водица и вътре плуват власинки. Naughty Едричка е, но това май е също плюс, поне виждаш какво има вътре като парчета  Simple Smile
Кифла - пресна и вкусна - за десерт. Струва ми се по-удачно от нишестеното кремче, най-малкото защото малката е във възраст, в която предпочита сухоежбини Wink А и кремчета напоследък хвърлям, защото ми се струват развалени от жегата.

# 264
Адис, аз не бих очаквала да носят топла храна - пък дори и в 7:30-8:00, според правилата за съхранение, трябва да е на 4 градуса след като се пакетира.

# 265
Здравейте, досега взимах кухня от детската градина в квартала и съм страшно доволна, но понеже излязоха във ваканция до септември,  започнах да взимам от частните. Реших  всяка седмица да е от различна фирма за да пробвам. Започнах с Българче и изобщо не ми хареса, нито на вкус, нито на вид - повечето ястия са  смляни до неузнаваемост, да не говорим, че конкретната седмица нямаше риба, а само пилешко и свинско, и всички ястия миришат едно особено, абе...не, не и НЕ. После минах на Ян Бибиян - на вкус са ги докарали, но нявсякъде блъскат излишно брашно и яйчен прах! Сега съм на Хер Бебе, еййй, много са хитри, не пишат че има брашно, а слагат. Абе гледам вчера доматеният сос, един гъстичък, гъстичък и им звъннах..."ами слагаме малки брашънце", защо не пишете тогава? " отговор: "...ами няма място на етикетчето" .....без коментар, иначе имат добри попадения, ама десертите са им пълна скръб. Другата седмица съм на Беборани и пак ще ви пиша.

# 266
Здравейте,

Ние сме почти половин година предимно на Ози. Малката е на 1г. и 7м. и много я харесва. Аз също я одобрявам - няма излишно сол, мазно, подправки. Доста добри са на вкус. Тя не им яде десертите и мисля , че точно от там се отказа изобщо от кремо-подобни сладки неща, което за мен е още по-добре. Правя й сама кисел домашен и тя си го хапва с кеф или яде солена закуска/йогурт следобед.

Лично аз горещо препоръчвам Ози. Не сме имали проблем нито с развалена храна, а и са доста коректни като доставка.

За разнообразие взимах 1-2 пъти "Хер Бебе" докато не се появи един ден вкиснат млечен десерт с шупли!

Взимаме понякога и "Ян-Бибиян", но те са опредлено по като за възрастни - по-мазни, с доста подправки, брашно в сос, което със сигурност не е за всеки ден. Иначе на нея са й вкусни, но по-малко ги взимам. Освен това Ози почти нямат риба и аз гледам да взимам от "Ян Бибиян" в деня, в който имат риба. Така поне 1 път в седмицата да яде и това.

Избягвам - зелеви, царевични и спаначни ястия заради личните предпочитания на детето.

Така редувайки двете кухни ни се получава добре да чукам на дърво Simple Smile А и ми се струва, че ако има някакъв постоянен проблем с хигиена/готвач/рецепти в някоя от кухните, поне няма да има натрупващ се ефект евентуално Simple Smile

Готина седмица Simple Smile

# 267
 Боби, може би си права, но храната от Ози ми я носеха към 11ч. и беше още топла.

# 268
  • София/Севлиево
От 2 години и нещо взимаме Ози и досега не сме имали проблем.Даже като не ми се готви си взимаме от менюто за деца над 3 г., което е и за възрастни.И наистина храната е винаги топла.

# 269
Да кажа накратко моята сага с ОЗИ
Първо пункта на нашата улица престана да работи с тях. Изпокараха се заради комисионни, заради отказ на поръчки ("заради 1 ядене няма да се разкарваме") и т.н.
Започнах да поръчвам за вкъщи. Супер неудобно - вързана вкъщи цяла сутрин, носи ми го в 12 часа наобяд - не мога да изкарам малката по хлад, докато излезем и то дошло време за обяд, в чакане на храната си минава сутринта. Оправдания - отпуски, липса на персонал и не знам още какво... Пък и скъпо.
Пробвах с пункт в съседния квартал - не ми е съвсем близо, ама викам от мен да мине, храната е добра, ще се разкарвам. Те пък не предлагали менюто 1-1.5 години. "Политика на шефовете", ми обясни продавачката.
От миналата седмица и те престанаха да работят с Ози. Доколкото разбрах, от комисионните нещо недоволни.
Не знам дали ОЗИ имат проблем със свръхтърсенето, та по всякакъв начин се опитват да си ограничат клиентелата. Или не смогват, или не им пука, явно си имат достатъчно бизнес. А държат най-високите цени на пазара  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт