Отговори
# 30
Направо казвам!Не мисля че е редно да викаш мамо на друг освен на собствената си майка!На мен би ми било гадно ако моето дете се обръща така към друг!

# 31
По име я наричам (тя не ми е и свекърва по документи, де  Mr. Green). Дори и да решим да подпишем с мъжа ми, това нищо няма да промени. Представям си как говоря със свекървата по телефона, например, замамосвам я, а моята майка ме чуе... Брррр!  ooooh! Не знам как би се почувствала мама, но АЗ бих се почувствала ужасно -  сякаш съм предала собствената си майка и съм я заменила с друга.

# 32
Мъжът ми се обръща към моите родители с майко и татко, но аз не мога.Добре че не ми се и налага, защото от отдавна не се виждаме.

# 33
  • София
И аз се обръщам директно по име.
Съгласна съм с мненията на alexina и roxanne25, така че няма да ги повтарям.

Съпругът ми също се обръща към родителите ми по име, така че сме на един и същи принцип.

# 34
  • v. turnovo
Аз пък към моята се обръщам с "майче",защото го чувствам,не от задължение ,че трябва да го правя.Аз дори свекито я чувствам по-близка от собствената ми майка.А иначе самата ми свекърва е на мнение,че майката е една,че това мамосване е отживелица и ,че не би задължила никого да й казва " мамо" Peace

# 35
Аз на моята и викам "Мама Льони", така ми идва от вътре просто, страшна жена е. От първия ден, в който се запознахме я наричам така. Може и да е отживелица, но всяка жена го чувства със сърцето си, дори мога да кажа, че ми е близка точно колкото и майка ми.

# 36
  • out of space
Не мога да й кажа "мамо, майко, бабо", макар че я уважавам много... имам една майка.

# 37
Не мога да преценя дали е отживелица, според мен възприемането на такова обръщение зависи
преди всичко от хората и отношенията им.
Аз не съм наричала свекърите си с 'мамо' и 'татко', свекърва ми почина преди да се сближим до такава степен.
Винаги съм имала страхопочитание от нея, възхищение, винаги на тръни в нейно присъствие. Как да я нарека 'мамо'. Наричах я по име. Мисля, че ако имахме още време заедно щях да стигна до 'майко' в един момент, да.
Така че приемливи са и двата варианта.
Неприемливо е да няма обръщение. Това вече смятам за лошо възпитание.

# 38
Отживелица е 100%-ова. По име.

# 39
Нали имаше вече такава тема.... Rolling Eyes
Е,щом е пусната нова,значи просто ще си
повторя отговаря.
Да,смятам го за абсолютна отживелица и
безсмислена традиция.
Уважението към даден човек може да се покаже по
хиляди начина,не знам защо българинът е измислил
точно този с мамосването... ooooh!

Не се обръщам по никакъв начин,кофти е,но и по
име не ми е удобно да й викам.
Да си призная най ми идва да й кажа лельо еди коя си... Blush

# 40
Абе казвам и чат-пат "майко" ,ама едно таковааа....с половин уста и набързо.Иначе е много добра жена  Laughing

# 41
Много е грозно да минаваш направо на въпроса без обръщение.
Но аз така правя.
Когато се налага да й привлека вниманието,обаче не мога да й кажа по име.
Казвам "майко",това е елементарно уважение.

# 42
Абе казвам и чат-пат "майко" ,ама едно таковааа....с половин уста и набързо.Иначе е много добра жена  Laughing

Аз също. Майко+името и. Не я чувствам като майка , но тя толкова се надяваше да и кажа така, че ...прежалих се. Пък и другата снаха и без това ме бие по точки  Laughing Не мога да го употребя свободно и без угризения на съвестта това обръщение и това си е.  Гузно ми е пред мен си самата,може би защото , ако моето дете каже "мамо" на друга жена ще се поболея.  Rolling Eyes

# 43
Много си обичам свеки,но не мисля,че е нужно да й казвам "мамо". WhistlingПълна отживелица е,пък и едва ли само чрез обръщение можеш да покажеш уважението си.Имам си една майка,на нея си казвам "мамо". PeaceКъм свеки се обръщам по име,даже някой път пред името и "лельо"слагам. Mr. Green

# 44
Отживелица е , да . И е една напълно изпразнена от съдържание традиция .
Честно казано , даже много ми е лошо мнението за жени , които очакват снахата да им казва майко . Смятам го за много елементарно .
Както и кръщаването на децата  Confused Ще ми казва някой как да си кръстя детето , да бе , да  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт