прохождане и стъпване на пръсти!!!!!!!!!!!!!

• 24 960
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
Не съм имала този проблем, макар че беше в проходилка.
Но детето на една приятелка имаше проблеми с ходенето и му казаха само твърди подметки, постоянно, по всяко време  Peace

# 46
При всяко дете е различно.При нас е въпрос на навик   ooooh! На 3 години стана и през повечето време ходи на пръсти и с твърдите обувки и по улицата.Отгоре на всичко залита,защото обича да скача много от 9 месеца го прави.Естествено го водих при най-добрия ортопед в града и ми каза,че няма проблем от физическа гледна точка,плоско стъпало,или слабост в сухожилията,най-добрият ни детски невролог го"пречука с чукчето"доста пъти и не установи проблем.Ама нямам думи.... и на пързалката се качва на пръсти  newsm78

# 47
Добро утро на всички и успешен ден!Синът ми ходеше на пръсти почти до две години,ако не и повече.Никога не съм се притеснявала,мисля че по голяма част от децата са така.Аз лично го отдавам на ползването на проходилка дълго време,защото от там започват да се избутват ползвайки само пръстчета и така свикват.Сега си ходи съвсем нормално ,не се безпокой Peace.

# 48
  • София
Моето също ходеше на пръсти, но му сложих обувки за прохождане с твърда подметка и се свърши с пръстите.
На проходилка е слагана точно 4 пъти- та това според мен не е от проходилка.

Към автораката - още ли сте на пръсти?

# 49
Не е само проходилката, но и коланите и воденето за ръце също може да доведат до това.

# 50
  • София
заведи детето на ортопед.

иначе - опит с ходене на пръсти нямам за моя радост.

# 51
И дъщеря ми проходи на пръсти и все още понякога ходи така.

# 52
Имах същите притеснения като теб и попитах ортопед за това,ето отговора му:"В началото на прохождането при повишен тонус на Ахиловите сухожилия е възможно детето да стъпва на пръсти. Използвайте обувки с добре изразено вертикална опора на петата, която е здраво свързана с подметката. Не са подходящи меките пантофки."

# 53
Децата ми прохождайки не са стъпвали на пръсти. Но съм виждала на познати децата да прохождат така, за радост, това не е било проблем. Ако нещо те притеснява е добре да го види и специалист.

# 54
Имах същите притеснения като теб и попитах ортопед за това,ето отговора му:"В началото на прохождането при повишен тонус на Ахиловите сухожилия е възможно детето да стъпва на пръсти. Използвайте обувки с добре изразено вертикална опора на петата, която е здраво свързана с подметката. Не са подходящи меките пантофки."

И аз съм на мнение, че обувката трябва да е с хубава стабилна пета, въобще не някакви меки цвички, още повече босо. Не съм се допитвала до ортопеди, така прецених за моето дете и то проходи за много кратко време, страшно стабилно и изобщо не пада.  Peace

# 55
Не се притеснявай , а купи обувки с твърда подметка. Бих ти препоръчала буйките с вързки на КиК, аз съм много доволна от тях.

# 56
Аz (zа себе си), иzобщо не мисля, че проходилката причинява тоzи проблем.. Синът ми имаше проходилка, на пръсти никога не е стъпвал, никога. Но детето на съседката(никога неслагано в проходилка), ходеше ужасно на пръсти тогава, добре го помня.
Дъщеря ми (слагах zа малко в проходилка), по едно време пристъпваше на пръсти. Но с времето сама спря, сега си ходи перфектно, от отдавна  Peace

Той - с твърди обувки. Малката - беz.
Абе иzобщо, относително е. Няма нужда да се търси под вола теле.

# 57
Много деца стъпват на пръсти-това не трябва да те притеснява.Ще си проходи нормално,когато то реши!  PeaceМоите и двамата проходиха на 11 месеца,но не са стъпвали на пръсти.  Peace

# 58
Да,повечето деца стъпват на пръсти,докато прохождат,затова не се притеснявай толкова.Ние сме нямали подобен проблем,но мисля,че е в рамките на нормалното.Все пак може да се консултираш с добър ортопед.Той най добре може да ви помогне с отговор на въпроса ти. PeaceМоже и да пробвате с объвки с твърда подметка и стелка,както вече по-горе са писали.

# 59
                              Беба става на годинка утре и имаме същия проблем като при вас,стъпва на пръсти и много рядко на цялото ходило.
                              Говорих с педиатъра някъде преди месец и каза 4е е нормално засега.Ще видим как стъпва в бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт