Тибетската гъба, която се отглежда в мляко

  • 146 699
  • 531
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 1 336
Здравейте, имам гъба да даване, който иска нека да ми пише на лични.
София, района на Билла на бул.България.

# 436
  • Велико Търново
  • Мнения: 12
Защо 24ч. в хладилник?Аз прецеждам и направо го пия.Защо да отлежава?

Бях чела някъде в сайтовете за кефира ,че узрява в хладилника от 1 до 3 дена.Засилвали и се полезните му съставки (например фолиевата киселина се увеличавала).Е чак 3 дена не бих го държала... newsm12

# 437
  • София
  • Мнения: 3 855
Бихте ли ми разяснили,когато гъбата трябва да почива какво се прави?

# 438
  • Бургас
  • Мнения: 382
Бихте ли ми разяснили,когато гъбата трябва да почива какво се прави?
измиваш я и я слагаш във вода, вместо в мляко. така да стои в хладилника 1-2 дни.

# 439
  • София
  • Мнения: 3 855
Гъбата ми е лигава,и при вас ли е така?

# 440
  • Мнения: 963
Гъбата ми е лигава,и при вас ли е така?

да

# 441
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
ако има желаещи за гъба,да ми пишат.

# 442
  • Мнения: 2 342
имам гъба, по точно 2 за раздаване

# 443
  • Мнения: 103
momicheta, ne znam kakvo imate v predvid pod ligava, no chetoh che ako ima sluz znachi e bolna i triabva da se lekuva. az za sega si kupih samo zruncata i oshte ne sum zapochnala da ia pravia

ot tozi sait v komentarite: http://blog.ton4ev.com/?p=465
Според руснаците появата на слуз по кефирените зърна е заболяване на културата, което може да се получи от редовно прокидване на кефира или от зараза с друг вид бактерии. Има няколко начина на лекуване:
Изплакване на зърната в соден разтвор – на 1 л. вода / 1 ч. л. сода за хляб, гъбата се изкъпва в разтвора за 3-5 минути, изплаква се с чиста вода и отново се слага в мляко.
Лечението трае няколко дни.
При голямо ослизяване помага замразяване за 5 или 6 дни в камера на хладилник, или изсушаване.
Аз съм пробвала изсушаването и съм много доволна – излекувах си гъбата и от тогава не се е сополивила.

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 18:31 от PeaceAndLove

# 444
  • От липите до сините камъни
  • Мнения: 246
И аз имам за даване,който иска да ми пише

# 445
  • София
  • Мнения: 3 855
На 24ч. ли прецеждате?
После 24ч. в хладилника и пиете?
Само на мен ли не ми харесва вкуса?Без да объркам с мед не мога да го пия...
Замразяване за няколко дни:изплаквам,поставям в пластмасова кутийка и поставям във фризера?Нали не бъркам? А за колко дни може да престои във фризер?

# 446
  • Бургас
  • Мнения: 382
прецеждам на 2-3-4 дни. когато стане като кисело мляко гъсто и като се сетя  Embarassed на 24 часа ми стои още между прясно и кисело мляко.
пия и веднага, и престояло в хладилник. в хладилник мисля, че до към месец може да изкара, но при мен не се задържа толкова.

# 447
  • Мнения: 2 342
имам гъба, по точно 2 за раздаване
Раздадох я!

# 448
  • Бургас
  • Мнения: 382
имам гъба за даване, Бургас

# 449
  • Мнения: 115
Имам гъба за даване в София

Общи условия

Активация на акаунт