Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 16

• 67 945
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
Дано имате все пак успех с Дриптана, но според мен той не е удачно лекарство. Непременно се консултирай с още един лекар.
Даниела, Мария е добре. Днес пуснах стерилната урина, утре ще знам дали има бактерии или не. А в петък ни е контролният преглед, тогава ще знам как реално са нещата с нас.

# 46
Ох, ще стискам палци на всички

(значи микционната е нещо като ретроградата , дето правиха на мене. Пак през катетър контраст, само че беше чак горе до бъбрека и ми го слагаха под упойка. Sick)

Иначе Даниела е права, те ще те скапят с тези антибиотици. Аз едва дишах след 2-седмично приемане Sad

# 47
danaeka мила с риск да повторя всички, но и аз така мисля, това с тези АБ месеци наред си е безумие. Реално лекувате някакво следствие, а основната причина си седи и води след себе си до следващата инфекция. И така докато не открият лекарите причината ще си в един омагьосан кръг.

# 48
  • shumen
Момичета,благодаря Ви за съветите.Незнам,но ако микционната е без упойка сигурно няма да издържа.Аз в болницата едвам издържах венозните АБ -стисках зъби да не ревна.Страх ме и това си е.Дори от страх досега на 2 пъти съм колабирала.
Даниела аз винаги правя антибиограма.Без нея не почвам лечение с АБ каквото и ще да става.Наистина ще говоря с лекарката за Фуролина.Аз преди време пих Уроваксом,но се оказа,че съм алергична.
Меричлери,лекарите се опитват да открият причината,а не само следствието.Преди 4-5 години пак бях така,но тогава след лечението с АБ в болница се оправих.Аз съм с тези уро инфекции от
17-18 годишна,но си остана страха в мене.Мария е едно смело момиче,наистина.Напрегръщай е от нас.

# 49
Дано имате все пак успех с Дриптана, но според мен той не е удачно лекарство. Непременно се консултирай с още един лекар.
Благодаря ти Hug
Някакви препоръки Rolling EyesНа вас кой е изписвал дриптан-при нас това е доц. Кънчев от Пирогов, след направена уродинамика.

# 50
Данаека, катетрите принципно ги слагат без упойка. Не е приятно. Но веднъж щом го сложат ,нататък не боли.Само при вкарването на контраста може да усетиш приятна студенина.
Тебе къде ти е задръжката- в мехура или в бъбрека? Щото ако е в бъбрека, катетърът се слага и в уретера.

# 51
  • shumen
Мечка,моята задръжка е в мехура.Ама и аз май имам някаква вина за това,защото от малка много се стискам.Незнам,но не мисля,че ще издържа за катетъра без упойка..Голяма пъзла съм и това е.Иде ми да  newsm61,че да не спра.

# 52
Записах час при Буева-в четвъртък от 17.30ч.Някой има ли представа коя маршрутка отива до 2-ра гр. посока от Орлов мост?

# 53
danaeka, миличка, извинявай за въпроса, ама на колко си години? Знаеш ли колко деца са минали МЦГ и нищо им няма?!
Всичко минава за 2-3 минути. Я се стегни и горе главата! По-добре ли ти е да си влачиш тия бактерии вече 3 месеца ще станат, да изпиеш 5 шепи лекарства, да ти надупчат д-то от инжекции и нищо пак да не е ясно? Стискаш зъби за малко и това е!
В София слагат локално катежел се казва, обезболява, но не напълно, просто самото усещане е кофти. Със сигурност обаче не е по-болезнено от болките, който търпиш вече доста време. Пък ако толкова те е страх, вземи нещо успокоително 2-3 дни преди процедурата - мента, глог и валериана, валидолче, говори с лекарите, може и нещо друго да ти дадат, ама да ти слагат упойка за МЦГ ми се струва ненужно, пък и как ще се изпишкаш като трябва да изпразниш мехура не ми е ясно, ако си под упойка.

# 54
danaeka и аз това щях да кажа. Не е толкова страшно слагането на катетър, нито толкова болезнено, щом Мария въобще не е ревала. Не казвам че е най приятното усещане, но МЦГ се прави без упойка. Има разни гелове за обезболяване. Не се шашкай, а по скоро се оправяй и прави изследванията да се види от къде идва проблема. Питай и за венозна урография, за калибриране, въобще за всико което трябва да се направи за да се види защо на всеки 5 -6 дена ти си отново и отново с бактерии.
Иначе ние може да се похвалиме че стерилната ни урина е чиста newsm44, няма растеж. Е как да не съм доволна от Токуда?
Shoni и на нас Кънчев ни го изписа първоначално, след това изписа Калимин. Но аз реших да пробвам с не токова известен лекар, и реално я лекува и оперира д-р Мирчов в Токуда. Мария пие баклофен.

# 55
marychery ,страхотни новини!стискам палци и в петък всичко да е ок-да нямата вече остатъчна урина.
danaeka ,остатъчна урина ли имаш и колко мл е?можеш да си купиш катажел от аптеката,към 3 лв е.споко,по-важното е да намерят причината,иначе и най-скъпият антибиотик работа не върше.успех!

# 56
На мене ми биха една инжекция, приспаха ме за 10 мин, колкото да ми сложат катетъра, после ме събудиха(въобще не е като тежките упойки, даже казах, че не съм заспивала, ама като видях катетъра, ми стана ясно Grinning) После ме заведоха вече за изследването.
Усещането било като щипане ми казаха.
Въпроса е, че си като мен,Данаека, и аз съм припадала само от вида на спринцовка, а съм родила 2 деца вагинално и какво ли не още изтърпяла. Но все още съм си страхлива SadТака че те разбирам напълно

# 57
  • shumen
Момичета,благодаря Ви за милите думи.Даниела на 28 години съм,но този страх го имам от 7-8 годишна и незнам защо не мога да го преодолея.Само като чуя за лекари и болници и ме хваща шубето.Но този път обещавам ще се стегна и няма да се предавам.Ще пия валидолче преди това и ще стискам зъби.
Меричлери  благодаря ти - ще питам за венозна урография и калибиране също.
Ина 15,казано ми бе от лекаря,че имам задръжка на урина--10мм.Незнам,това ли е остатъчна урина?
Аз днеска малко се попретоварих на работа и ето пак съм с болки,но все още се търпи.

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 00:27 от danaeka

# 58
Иначе ние може да се похвалиме че стерилната ни урина е чиста newsm44, няма растеж. Е как да не съм доволна от Токуда?Shoni и на нас Кънчев ни го изписа първоначално, след това изписа Калимин. Но аз реших да пробвам с не токова известен лекар, и реално я лекува и оперира д-р Мирчов в Токуда. Мария пие баклофен.
Браво, само такива новини да се чуват за децата ни Praynig

Колко време пихте Дриптана?
Баклофена,чета, че и той е с мн.странични реакции, но то това е при всички лекарства TiredБаклофена и Калимина пак ли Кънчев ги изписа?
д-р Мирчов детски уролог или детски нафролог е?

# 59
danaeka , съчувствам ти миличка spokoОт доста време ти чета постингите и много ми е мъчно за теб smile3518, много се измъчи с тези лекари, а и с неясни диагнози TiredНо не се отказвай да намерите причината за тези болежки.
А относно паническия страх, аз като по-малка изпитвах ужас от зъболекар newsm43 дори съм припадала на стола и са ми давали да пия нещо успокоително, за да се свестя Simple SmileНо постепенно преодолях този кошмар и то благодарение на самата мен-започнах да си внушавам, че всичко това не е никак страшно, а още повече го правя за собственото си здраве Peace

Общи условия

Активация на акаунт