Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 16

• 67 946
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
Shoni Калимина ни е изписан от Кънчев. Но той е с противопоказания при астма, а Мария от бебе беше с много тежка астма. Преодоляхме я едва през последната година и половина, пристъпите и станаха по - рядки и леки. Но личната ни лекарка сметна че това не е удачният вариант за нас, за да не се възобновят пристъпите. Д-р Мирчов не е детски уролог. Той сам каза, че принципно няма опит с деца, но ние решихме да пробваме с него, и съм доволна. Решението з операция е взел съвместно с д-р Тасева, която доколкото разбрах е детски уролог и е работила дълго време в Пирогов.
danaeka стискаме ти палци. И следващият път попитай какво всъщност ти казва лекаря - тези 10мм задръжка в мехура ли са, задръжката доколкото знам я измерват в мл. При Мария беше последно 65мл, което е  много, но тя е стигала и до 110мл. В мм измерват песачинките в бъбреците, поискай да ти разяснят какво точно мерят и къде и какво задържаш.

# 61
Браво, Меричери  bouquet

# 62
Записах час при Буева-в четвъртък от 17.30ч.Някой има ли представа коя маршрутка отива до 2-ра гр. посока от Орлов мост?
[/color] Rolling Eyes

# 63
 danaeka ,в мм са ми мерили хидронефроза и е задръжка на бъбреците..дано вече да се изеснят нещата.успех!
а доколкото си спомням беше с алергии,внимавай с контрастите при венозната урография.аз и с подготовка не ги понесох,както също и тези препарати-калимин,баклофен,везикаре..

# 64
за контрастите писах.....
Аз лично пих 3 дни по 1 хапченце Кларитин преди урографията. По-слабо е от алергозана и по-щадящо.

# 65
аз на урбазон бях,и с пречистен контраст(омнипон)и направих тежък пристъп..

# 66
малееее, Инаааа...... абсурдно е да го повтаряш подобно нещо като изследване..... Може би само с нейоден контраст newsm78

# 67
и първият път не се осъществи,изобщо с контрастните изследвания съм приключила,но пък за това може би и цялата ми патология е тъмна индия.
но на данаека трябва да открият причината.
Мечка Малинарка ,ти как си?

# 68
Ами да чукна на дърво, добре, благодаря. още ме понаболяват коремните мускули, но раната е добре. казаха ми, че мога да усещам дълго време болка в областта на уретера, който остана след бъбрека.
И хемороидите още ме мъчат, ама вече не е така страшно. Гъбички лекувам и .....такива ми ти работи Grinning

Ина, няма ли друг вариант при теб?
На Данаека кога й е снимката?

# 69
и ти все с гадости се занимаваш..
ами уж поддържам вече 10г.бактерии от остатъчна урина,преди от хидронефрозата,мегамехура,хроничната ретенция..едно ако се оправи,друго се разруши..
и с тези алергии,изобщо не олеснявам белите престилки..аз съм с неврогенен пикочен мехур и към всичките тези препарати,които виждам ,че тук дечковците пият,съм алергична..
но благодарение на форума,имам прогрес значителен,смених и лекуващ..
сега ми предстои урокултура и да се наканя за преглед и да планираме следващата стъпка(но пустото време не стига..).
на теб-бързо отърване от гъбички и хемороиди. Peace

# 70
..аз съм с неврогенен пикочен мехур и
Ина, би ли разказала повече подробнисти-какви са симптомите,следствията от това заболяване и  какво е лечението-живо ме интересува/може и на лични/ Peace

# 71
Уф.....край нЕма...... Tired

Пуснах тема за...... вижте я. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=451133.new#new

# 72
  • shumen
Момичета,благодаря Ви.Наистина много съм изморена и разсеяна от много работа и май като лекаря ми казва за задръжката,аз пак нещо не съм разбрала.Дано се изяснят скоро нещата,че вече ще се побъркам.
Шони и аз като тебе се опитвам да си внушавам,че не ме е страх,но все нещо не се получава.
Меричлери следващия път ще искам да ми разяснят всичко-какво измерват,къде и какво точно задържам.
Ина,това с контрастите и алергиите го знам,защото когато бях в болница преди няколко години ми правиха цветна снимка и тогава се получи алергия.А от препаратите мога да пия само Алергозан,а за др.незнам.
Мечка,моята снимка е другата седмица в сряда-днеска си записах час.Дано дотогава всичко при мене е ОК,защото цялата фирма са се натръшкали болни.А на мене само това ми трябва сега,да ме хване и грипа на всичкото отгоре.

# 73
Да мила, трябва да се пазиш сега. Трябва да си здрава, за да ти направят изследванията. Иначе за алергиите - Мария е много алергична. През последната година и половина преодоляхме сякаш астмата и основните алергии, но остана силна алергия към лекарства - АБ, реагира  на теста за упойките към 2 от упойките. На нея и Микционната снимка и всички упойки досега са слагани с поставяне на урбазон 1 час преди поставянето на упойката или контраста. Досега само след една от операциите - за махане на трета сливица, беше ужасно подута и отекла от упойката, след това явно с предписанията на нашата алерголожка всичко беше ок.  Иначе е правила много тежки алергично реакции, отичали са и ръцете, цялата ставаше в обриви, които особено по краката ставаха ярко червени и ужасно болезнени. И тя е ревала с часове от болки. Последната алергична реакция беше най тежка, миналата година.  Доки предполага че пилето което яде тогава е било тъпкано с АБ.  Дежурният лекар който ни прие искаше да я вкара в болница, и каза че това са животозастрашаващи състояния - алергията и не изби с външни обриви, а явно на вътре. Болеше я и я сърбеше цялото тяло, падна и температурата и стана 35С, цялата изстина а устата и под очите се поду.

# 74
Да мила, трябва да се пазиш сега. Трябва да си здрава, за да ти направят изследванията. Иначе за алергиите - Мария е много алергична. През последната година и половина преодоляхме сякаш астмата и основните алергии, но остана силна алергия към лекарства - АБ, реагира  на теста за упойките към 2 от упойките. На нея и Микционната снимка и всички упойки досега са слагани с поставяне на урбазон 1 час преди поставянето на упойката или контраста. Досега само след една от операциите - за махане на трета сливица, беше ужасно подута и отекла от упойката, след това явно с предписанията на нашата алерголожка всичко беше ок.  Иначе е правила много тежки алергично реакции, отичали са и ръцете, цялата ставаше в обриви, които особено по краката ставаха ярко червени и ужасно болезнени. И тя е ревала с часове от болки. Последната алергична реакция беше най тежка, миналата година.  Доки предполага че пилето което яде тогава е било тъпкано с АБ.  Дежурният лекар който ни прие искаше да я вкара в болница, и каза че това са животозастрашаващи състояния - алергията и не изби с външни обриви, а явно на вътре. Болеше я и я сърбеше цялото тяло, падна и температурата и стана 35С, цялата изстина а устата и под очите се поду.
.................................................................................................. Cry................................................................................

Общи условия

Активация на акаунт