Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 16

• 68 748
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • shumen
Момичета благодаря Ви за милите думи.Меричлери опитвам се да се пазя здрава,но незнам как ще остискам до сряда,като всички на работа около мене кашлят и подсмърчат.Като ги е хванал един грип край няма.Аз след приема на Уроваксом бях като Мария цялата в обриви и добре,че бях в болница иначе незнам как щях да се оправя сама.Още от 1-то хапче и алергията изби със ситни пъпчици и понеже си спомням беше по Великден,лекарите и сестрите си помислиха,че може да е от яйца,козунак,шоколад или да е Варицела.Но на другият ден пак бях така и дежурният лекар тогава се осъмни че е от тях и ги спряхме веднага и всичко се оправи.Аз си знам после как 3-4 дни цялото тяло ме сърбеше.Аз и от ягоди и малини правя алергии и не мога да ям  съм била подута като нея и знам колко е гадно.

# 76
тези алергии са ужасни..при мен към различните препарати протичат различно-обрив,лаеща кашлица,оток на квинке и алергичен шок включително.
дано мария ги израсте,пък и да не и се налага никога да пие лекарства. marychery ,успех утре!дано нямате остатъчна!
danaeka,успех и на теб в сряда.пази се!

# 77
Благодаря Ина. За съжаление Мария от бебе е на противоалергични, урбазон и лекарства за астма. Спряхме ги когато започна да посинява внезапно и се усъмниха че причината е Зиртека, тогава изчетох къде какво пише - и реших че ще ги давам по своя преценка, а не с месеци и години както дотогава. И детето ми е много по - добре сега.
Данека успех.

# 78
браво на вас!тя е мъничка и дай боже да израсте всичко.
и аз направих алергия към антихистамини и от урбазон на таблетка-алергичен шок,а урбазон венозно ме спасява..
ама организъм..към храни имате ли алергия?дано поне сладурка да може да си хапва всичко.
чакам с нетърпение от вас утре прекрасни новини.(вълнувам се сякаш моята остатъчна ще проверяват,но по край вас се надъхвам и имам надежда).успех,успех,успех!

# 79
  • shumen
Момичета благодаря Ви за съветите и милите думи.Меричлери,Ина опитвам се да се пазя здрава поне до сряда,но ще видим.Колегите започнаха да окапват един по едни болни с тоя грип,но все още има и по някой кихащ и кашлящ около мене.Явно и аз съм понастинала,защото днес пак ме почна честото пишкане и парене.

# 80
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Искам да споделя нашия проблем. Още докато бях бременна установиха, че на бебето ми му липсва левия бъбрек. Двама специалисти се произнесоха: Съмнение за агенезия на ляв бъбрек. След раждане консултация с нефролог.
И така моето момиченце вече е на 4 месеца. Днес бяхме на преглед при д-р Михаил Желязков от поликлиниката към Педиатрията. На прегледа той установи, че ляв бъбрек все пак има, с нормални размери и разположение, но с вродени аномалии - хиперехогенна структура с дренажни нарушения; пик. мехур - съмнение за мегауретер вляво. Каза че се налага цветна снимка, за да има по-голяма яснота и тогава ще се решава какво ще се прави. Каза че може да се стигне до операция. Разбирате че в момента съм в паника. Въпреки че бях подготвена, че детето ми може да е с един бъбрек, бях приела вече новината и доста изчетох, че дори и с един бъбрек човек може да води пълноценен живот. Сега обаче много ме е страх какво ще последва.
До момента детето ми не е показвало дискомфорт - нито температура, нито повръщане ( това е за което ме пита доктора), наддава нормално.
Моля да споделите мнение, мамите чиито дечица са с подобен проблем.
И цветната снимка как се прави? Венозно ли ще й вкарват контрастното вещество?
А за доктор Желязков мнения?

Предварително ви благодаря!

# 81
Hariela ,успех и дано само хубави и добри новини да чуваш! Peace
marychery ,как мина при вас?или бъркам деня?стискам силно палци! Praynig

# 82
Здравейте мили момичета.
Hariela знам че сега си в паника, но направете снимките - нямам идея доктора ви каква точно снимка иска да направи - Микционна, при която контраста се вкарва чрез катетър, или венозна урография, където контраста се вкарва венозно. Но при всички положения това са изследвания които са важни за да се види къде има проблем и да се прецени как да бъде отстранен. Съвета който повечето майки биха ти дали тук, е да посетите с направените изследвания и детските уролози в Пирогов - това е единствената детска урология в България, както и още някой от детските нефролози за мнение - д-р Буева или доц. Лилова.
Ина ами чувствам се малко объркана от днесшният преглед. Направихме нова уродинамика, но имаше ужасно много хора , и резултата остана при сестрата. След това доктора тичайки между двата кабинета видя, че има пак остатъчна урина, и то не малко, 45мл. И не остана много доволен от резултата. Явно и той и аз очаквахме друг резултат. Поиска да се поразходиме и да я види пак, след като пак е пишкала, но вече без да е приемала течности. Час и половина по - късно имаше съвсем малко количество остатък. Но все пак това е след 2-3 пишкане. Засега няма да спираме Баклофена, ще я види отново краят на януари. И ако пробължава със задръжките, може все пак и да стигнеме до нова Микционна снимка. Но засега не ми се мисли, доктора каза че мехура в с хронично възпаление и все пак трябва да мине време.

# 83
marychery ,дано да е от това,че малко време е минало и още вътрешно не е зараснало,има оток..
а при уриниране правите ли преса?карат ли ви да правите гимнастика и физиотерапия?
на мен лично пресата и при уриниране и изобщо,доста ми помага за остатъчната..

# 84
ами явно не, защото незнам какво точно означава - преса.
Доктора каза само, че 10 - 12 дена след операцията вече може да плува Мария.

# 85
  • Sofia
МериЧери, благодаря ти за отговора!
Това което пише на талона е: Необходимо е провеждане на ЕУГ (незнам какво означава точно).
А след направените изследвания разбира се, че ще потърсим и друго мнение преди да пристъпим към операция.
Желя успех на всички и най-вероятно ще съм вече чест посетител в тази тема.
Мъките ми просто нямат край. Идвам от "Проблемно забременяване". Постоянно бях по лекарски кабинети, изследвания, клиники, операции ... Но дотук какво съм изтърпяла вече е минало, това сега с нищо не може да се сравни, когато детето ти страда просто можеш да се побъркаш ...

# 86
Здравей, Хариела. Аз съм с един бъбрек.
При мене проблемът е бил стеснение на уретера, като постепенно бъбрекът е задържал урина, превърнал се е в огромна торба с урина и без никаква тъкан. Без симптоми ! Ако бях имала симптоми , с една обикновена снимка с контраст е щял да се види навреме проблема, да ми направят пластика и да спасят бъбрека. но уви! Както и да е. Съветвам ви и аз да направите всички необходими изследвания като НЕ ЖАЛИТЕ пари за контрастите. Вземете контрастно вещество над 100 лв Peace за самото изследване.

Иначе за детските уролози момичетата тук ще ти бъдат много полезни. Много от техните дечица са с почти постоянни проблеми.
Хубаво е, че е хванато навреме!!!

# 87
Някой да има автоматична помпа за кърма, която би преотстъпил за една седмица? За Неси е. Има здр. проблем, механичната помпа не и върши работа, а без да се цеди има опастност да и спре лактацията.

# 88
Намерила е помпа.  Simple Smile

# 89
Hariela , напълно те разбирам как се чувстваш Cryпри мен нещата са идентични.Само мога да ти кажа, бъди силна и търпелива Praynig Hug
Момичета, препоръчайте детски невролог, който работи със здр.каса-трябва ми за да ми даде направление за ЯМР.Буева иска да направим, но предпочитам да чакаме малко, защото все пак е 450лв.

Общи условия

Активация на акаунт