Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 16

• 68 749
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Д-р Христова, сега работи в Токуда, обади се и виж кои дни приема по касата. В св. Наум има цяло детско отделение, аз лично водя моят син при д-р Тодорова, но ще ми трябва малко време за да намеря телефоните на отделението.

# 91
  • shumen
Благодаря Ви момичета за милите думи.Аз за сега да не казвам голяма дума съм добре.Здрава съм и не ме боли бъбрека,не ме пари при пишкане и не пишкам толкова често.Дано остискам така до сряда,че да съм здрава за микциионата снимка.Поне засега страха от поставянето на катетър ми отмина малко.

А това е да се посмеете малко.Е,то не може всичко да е ОК и ето,че днес си пукнах главата на ръба на един шкаф,понеже началника даваше зор да се сварши работата.И от много барзане пак се озовахме в спешното.

# 92
Ох, Данаека,край няма и твоята одисея Tired

мене нещо ми тежи отдясно, дали не е бъбрека, нямам болка, само отвреме навреме усещам някаква тежест Tired Praynig Praynig Praynig

# 93
  • shumen
Момичета,благодаря Ви за подкрепата и милите думи.Аз днес направо щях да откача,да лежа цял ден,заради главата.Казаха ми  поне 24 часа да лежа и да не ставам много,много,че май доста съм е ударила и ги беше страх да не получа някое мозъчно сътресение сега.А аз не съм свикнала така да лежа и ми се стегна душата.Стискайте палци в сряда да е всичко ОК на микциионата снимка и да видим с какво лечение ще продължаваме.

P.S.Честит имен ден на всички именници днес.Бъдете живи и здрави всички.И нека дечицата Ви се разболяват все по-малко!!!

# 94
Хей danaeka внимавай, пази се. То това не е за смях твоето. Лежи щом така са ти казали лекарите.
Мечка ти най добре си направи все пак една консултация с лекарят който те следи.
А и Мария днес падна много лошо по лице. Удари си устата, горната и устна е двойна сега, и носа. Не я водихме на лекар, защото диша нормално, но тече кръв и от устата и от носа, и нослето е соньо и подуто. Та и тя пак е контузена доста.

# 95
 marychery ,danaeka съжалявам и за двете ви.
явно тук сме с много специфичен късмет...
бързо възстановяване от травмата и на марийчето и на данаека! Hug

# 96
  • Sofia
Момичета, кой детски нефролог ще ми препоръчате от Пирогов?
И още един въпрос: Колко дни ще ни държат в болницата за цветната снимка? Детенцето ми е на 4 месеца, сигурно венозно ще вкарват контрастното вещество ...?!

# 97
Hariela в Пирогов се намира детската урология, там има детски уролози. Добри отзиви има за д-р Момчилов, д-р Пеев, д-р Чаначев - който обаче е пенсионер и приема в клиника Малинов.
Детски нефролози  са Д-р Буева – детски нефролог - 0887992911 - приема и във 2-ра градска болница, 30лв. преглед, вторник и четвъртък от 14.30 до 17.00 ч. В поликлиниката преглежда само от 9 до 10 във вторник ;и доц. Лилова -детски нефролог/ 0888869480, Болница ТОКУДА - 403049048 - педиатрия . Доколкото знам това което бях чела за венозната снимка е според разпоретбите на касата трябва да има болничен престой от 5 дена, но в повечето случай престоят е 24 часа. Попитй в болницата в която сте избрали да направите снимката. И непременно си направи консултация и с детски нефролог и с детски уролог.

# 98
Здравейте, момичета!
Искам да споделя моя проблем,защото физически и психически се разкъсвам.На 13ноември родих едно прекрасно момичече нарекох я Паола но се оказа че тя е с отворена коремна стена под пъпчето и без пикочен мехур.Докторите от ВРАЦА ни изписаха и ни насочиха към уролог за консулт.Заведох я при д-р Момчилов ,той ни каза че ни престоят много операции които ще бъдат на 1г. Но едно немога да си обясна,защо трябва да чакам чак до 1г ?Немога да ви опиша какво ми е като и сменявам памперса и виждам вси4ко.Търсих в интернет за нейната диагноза, но ненамерих нищо и ако все пак някоя майка е имала такъв проблем нека да ми каже какво престои

# 99
cvetka Hug,това не е ли екстрофия?
знам само,че д-р чаначев е единственият,който се занимава с тази аномалия.

# 100
Цветка, пожелавам ви успех и здраве.Много мъчно ми стана. Не знам защо ще се прави нещо след годинката? Може би за да закрепне детенце, защото явно няма да е само 1 операция. Между другото бъбреците на човек се изкачват нагоре и ротират след раждането, може и това да има връзка. Ама да не стрелям напразно Sad

Днес бях на лекар. Имала съм леко уголемени чашки на единствения бъбрек. нямам задръжка на урина. Някой може ли да ми каже какво може да значи това? И дали е нормално, след като бъбрекът е един и се е уголемил, за да поема функцията на липсващия, не е ли нормално  и чашките и легенчето да се уголемят? Rolling Eyes

# 101
на нас Буева ни взе 70лв, таксуване като 2 прегледа-ехограф и разговор Rolling Eyes

# 102
Shoni какво ви каза Буева?
Мечка ти не пита ли лекарят днес?
cvetka и аз съм чувала че д-р Чаначев е най - добрият детски уролог и се занимава с тези аномалии. Преглежда в Клиника Малинов. Непременно си заведи детето при него за преглед и консултация.  Мисля че имаше една мама на която детенцето беше без пикочен мехур, и доктор Чаначев го оперира и изгради такъв, но тя е писала назад в темите. Ако ти се рови, седни и изчети всички теми назад, ще намериш нейните мнения. Успех желая от сърце.

# 103
Ми той един печен дядо, взе да обяснява защо се е стигнало до махане на бъбрека. Че аз това го знам, искам да знам какво става със единствения ми Rolling Eyes Общо-взето накрая разбрах, че няма страшно Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 104
Мечка Малинарка , Hug
а дядото от пловдив ли е?

Общи условия

Активация на акаунт