Бял равнец - "избавление от всички беди"

• 492 973
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
здравейте момичета.накратко мои та история.Аз сам с нередовен цикъл и от много години пия противозачатъчни,от година някъде с моя мажа се опитваме за бебе но не се получава.проблема е и че не сме си в БГ и това лято като си бяхме си направих  изследвания и ми установиха че нямам  и искам да попитам от белия равнец дали ще ми се регулира цикъла за да имам и ??има ли някои като моя проблем и дали му е подействал белия равнец и как го е пил и дали като прашим опити за бебе постоя но да се пие белия равнец?защото четох че по време на цикъл не било хубаво да се приема?

# 361
Здрасти bibi1984 ,

аз опити за бебе още не съм правила. На мен белия равнец ми регулира МЦ и го направи такъв какъвто никога не съм имала. От няколко месеца го пия сутрин обед и вечер - и ми идва на 28-29 най много 30 ден. Пия ги и докато съм в МЦ. Помогна ми и за дните на цикъла и болките. Сега ми минава леко до 4-5 дни макс. На третия месец почивах две седмици и продължих да го пия след това. Добре се чувствам ... изобщо мисля, че си заслужава да опиташ. Преди това съм пила какви ли не хапчета и всички имаха ефект само докато ги пиех и си лепнах и едни 20 кг. от тях отгоре които сега продължавам да свалям.

# 362
може ли да ми кажеш как го правиш чая и с нещо подслаждаш ли го?

# 363
Моят опит с "бебеправенето": Повече от година не се пазехме (е, и не сме търсили дни и дати), като  своевременно развих едно тежко възпаление на киста в яйчника, което отне малко време да преборя. След него може би почти година имах тежък цикъл - 2-3 дни зацапване преди да дойде, с болки и ПМС от по 1-2 седмици преди да дойде. Не съм ходила на лекар, но за себе си реших да пия бял равнец, за да регулирам тези проблеми. На пакетчето пишеше следната схема - 2 лъжици от билката се запарват в 450гр вода и се киснат 2 часа. След това се прецежда и се пие по 3 пъти на ден преди ядене по 150гр. Следвах тази схема, макар и не твърде редовно. През ден, през два, дори до седмица съм правила почивка. Пиех и по време на цикъл.

Не смея да твърдя със сигурност, че е помогнал, но е факт, че на втория месец, след като почнах да го пия, се появиха двете чертички на теста. Mr. Green

А за подслаждането - аз лично пия и чая, и кафето, и всичко подобно без захар, иначе са ми неприятни. Също и с белия равнец - горчив е, но на мен лично ми е по-неприятен подсладен, защото така ми се бият сладко и горчиво. Иначе го приемам просто за горчив и си го изпивам

# 364
  • Пловдив
  bouquet
Момичета,да ви питам...от една друга тема ми препаръчаха да пия бял равнец за проблем с пъпки/по лицето и тялото/,които ми се засилват преди цикъл.Но...сега като чета,повече го ползвате за регулиране на цикъла,а при мен си ми идва нормално.Само дето понякога/през месец/ ми е по-обилен.И съм с ниско кръвно.Дали ще е удачно да го пия newsm78

# 365
  • София
Аз от днес започвам чая, най- вече за нормализиране на цикъла, че ми е много обилен, но редовен. Стигнах до анемия... Есента пак пих, но много ми е горчив, дори подсладен. Ще се опитам да съм редовна този път.
tandonova, за пъпки не съм чувала, но може и да има връзка, не пречи да опиташ, не вярвам да навреди.
Lulu25, честити чертички, можеш да вдъхновиш доста момичета тук!

# 366
и аз от днес почвам да го пия дано имам резултат,благодаря ви момичета.

# 367
Bibi
Аз моя си го набрах в края на лятото от Родопите и от Предела (пътя към Банско) направих си ги на букетчета и ги изсуших за една седмица. Имам за още два месеца и после мисля да си купя докато дойде време за бране. Значи аз сутрин като дойда на работа имам един чайник 500 мл. слагам две големи лъжици и го оставям така за около 20 -30 мин някой път и час. Сипвам си една чаша и преди обяд си изпивам и втората.  Вечер си запарвам в нас в една чашка и го прецеждам- преди вечеря.Пия го без захар, но аз не слагам на нищо захар, защото не обичам а и отслабвам сега. Горчив ми беше първите седмица две-сега така свикнах с вкуса че много ми харесва даже. Забравих да спомена че имам поликистозни яйчници и за това не ми беше редовен цикъла.

И моето кръвно е ниско. Не ми пречи белия равнец.

Успех момичета дано ви подейства добре. 

# 368
  • България
няколко пъти започвам да го пия и спирам
последния път ми се появи кафеникаво течение и го спрях
снощи случайно попаднах на статия,че белия равнец е много добър и за цялостно прочистване на организма
ето сега съм с чаша чай в ръка хубав ден

# 369
Благодаря за отговорите момичета,много ме стимулирахте от днес почвам да го пия и ще пиша за резултатите успех на всички.

# 370
Момичета,белият равнец действа ли диуретично?
Аз пия втората половина от цикъла шапиче(повишавал прогестерона),но четох из нета,че било добре да се комбинира с бял равнец.

Ето тук малко и за кожата-има логика да действа изчистващо,защото съдържа цинк:
http://biogcosmetics.com/%D0%B1%D1%8F%D0%BB-%D1%80%D0%B0%D0%B2%D … ilea-millefolium/

За кожата добре действа и алое,от личен опит мога да кажа добри думи за шатавари(в БГ май е познато като аспарагус) и ашвагандха-проблеми с кожата нямам,но действа видимо освежаващо на тена.

# 371
Белият равнец действа положително и на бъбреците, така че е възможно да има и диуретичен ефект.

# 372
Според мен това е много важно-след като пречиства кръвта,токсините трябва да се изведат възможно най-скоро от бъбреците,за да не увреждат надбъбречните жлези.А последните според източната медицина са най-важното нещо в организма и заедно с бъбреците ги наричат  "Извор на живота" -oт тях зависи ендокринният баланс.В много случаи наред с билките за полова сиситема изписват и такива специално за бъбреци.Счита се,че точно проблеми с бъбреците са първопричина за разтройтво на половите хормони, и не само.

Някой ще каже ли от опит дали има диуретично действие,или трябва и допълнително да се приема нещо?

# 373
  • Пловдив
При мен няма диуретичен ефект.
Чаят от коприва действа добре на кръвта.

# 374
Здравейте Момичета  Hug

Скоро не съм писала, но ви чета  Simple Smile.

Продължавам да си пийвам бял равнец и съм доволна Simple Smile. Дори през последната седмица добавям и по едно две цветчета невен. Вие комбинирате ли го с други билки? Изобщо дали е добре да се смесва?
  Да споделя също че до скоро използвах Бял равнец на Билек, но наскоро открих в супермаркета на някаква друга фирма в прозрачни пакетчета и самия равнец е със по -дълги стъбълца. Та разликата е поразителна, този новооткрития е много по - силен. Само няколко стръкчета и те удря в петите... #Crazy

mystic woman -  при мен белият равнец повлия много добре за пъпки по лицето. Белезите все още стоят, но не ми излизат нови. Не знам твоите какви са? Пробвах какво ли не, мазах какво ли не. Дори пих антибиотик за тях и тогава имаше ефект, но след време пак избиха. И откакто пия бял равнец наистина съм много по - добре. Опитай нищо не губиш Simple Smile !

Чао за сега! Успех на всички Simple Smile Hug и пишете отзиви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт