Бял равнец - "избавление от всички беди"

• 492 954
  • 767
  •   1
Отговори
# 375

.... само да допълня ...

mystic woman  - за пъпките може да си правиш компреси от самия чай.

bouquet

# 376
  • София
mystic woman, за пъпките опитай с промяна в менюто. Изключи захарта и захарните изделия, всякакви десерти - торти, кексове, сладки, в това число шоколад, бонбони. На мен ми се появиха няколко пъпки (акне) по лицето и това с диетата се оказа от решаващо значение. Белият равнец е полезна билка, особено за нас, жените, но в случая не мисля, че само той ще е достатъчен за решаване на проблема.

# 377
  • Пловдив
Благодаря ви! Peace

# 378
здравейте момичета имам един въпрос някой ако може да ми отговори!!!от 11 дни пия бял равнец и 2 дни имам кафеникаво зацапване на някои появило ли му се е?аз го пиа за регулиране на цикъла

# 379
Да не си бременна?
Ако не си значи е хормонален дисбаланс,може би се е появил от равнеца,който се опитва да стабилизира нещата.Нека да кажат другите,които го пият,аз реших да не го ползвам.

P.S.Петя,много ми хареса закодираният Ом в подписа ти  Simple Smile.

# 380
не съм бремена,преди да почна да го пия си направих 2 теста и бяха отрицателни Sad

# 381
Някой преди 2-3 страници беше писал за същата реакция към равнеца. Предполагам, че  е свързано с регулацията.

# 382
  • България
аз имах такива оплаквания
дори следващия месец не ми дойде мц
не казвам че е от равнец
преди дни имах силна болка която се повтаряше мн често в яйчника и само от една чаша топъл чай утихна
ами фен съм на равнеца........само дето съм толкова не сериозна почвам спирам почвам

# 383
Момичета,взех чай,който е на клонки,по-по точно цветове.По колко цветчета се слага ориентировъчно?Човекът,който го продавал казал по 2-3 цветчета,но на мен това ми се вижда твърде малко,аз от смяния равнец слагам по една шепа в малката метална купичка.

# 384
И на мен ми се струва малко . Аз също си го изсуших на стръкчета и като изсъхна го начупках в една кутия.  Аз слагам 2-3 големи лъжици  на 500 мл. вода (около една шепа).

# 385
Благодаря.Значи пове ще слагам,както си знам.

# 386
Привет на всички от темата,

При мен проблемът е, че ми идва на много кратки интервали 13-16 дни. Дори и след проведено мекаментозно лечени проблемът още стои на дневен ред. Моля Ви ако някоя е имала същия проблем и се е справила с него благодарение на билка да каже. На 40 г. съм, но мисля, че ми е рано за критическа. Ще съм Ви благодарна ако споделите опит   Embarassed

# 387
Лекарите какво казват?

# 388
didilia, имаш недостатъчност на жълтото тяло ,респ.нисък прогестерон. Само с равнец няма да се оправиш-най-много 2-3 дена да удължиш цикъла,което е нищо. Всъщност по никакъв начин няма да се оправиш вече. Единственото решение е прогестеронов препарат през втората фаза за дестина дни ,за да си докараш цикъл на ок. 28 дни.При редовни наблюдения от лекар можеш да си караш с него години.Но спреш ли го- всичко се връща по старому.
Това не е критическа , а нещо като предкритическа. Взимай мерки,защото можеш да стигнеш до анемия от толкова чести кръвотечения.
Дано да нямаш миомни възли.

# 389
По-добре да отиде на лекар да види какво е-понякога силен стрес провокира такива цикли.Пък за прогестерона не е сигурно-и моят е нисък(или поне беше),обаче цикълът ми като цяло е на 28 дни + -1.
Знам че препоръчват Витекс за нормализиране също-ужким натурален,ама има и разни ненатрурални добавки в някои партиди.
По-добре е някакви комбинирани женски формули-имат по-добър обхват,по възможност без соя.

Общи условия

Активация на акаунт