Бял равнец - "избавление от всички беди"

• 492 767
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
И аз го пия заради хормоните, на мен пък ми идва цикъла през 18- 22 дни. Засега не забелязвам промяна. Пия чай от 1 месец.

Hintt, някъде четох, че помага при запек, едва ли си внушаваш. На мен не ми помага ( и аз го имам), но отчитам друг положителен резултат - имах слабо течение, в  рамките на нормалното, не ме притесняваше особено, но ползвах ежедневни превръзки. Вече нямам и забравих за превръзките  Peace

# 601
И бяло течение ми се появява от време на време, но не съм забелязала при мен промяна. Интересно ми е как действа на хормоните, притеснява ме появата на пъпки и рязкото отслабване, но едва ли е от чая.

# 602
И бяло течение ми се появява от време на време, но не съм забелязала при мен промяна. Интересно ми е как действа на хормоните, притеснява ме появата на пъпки и рязкото отслабване, но едва ли е от чая.

Едва ли е от него, не съм чувала за такъв ефект.

# 603

Рязко отслабване... провери за проблем със щитовидната жлеза. Бях чела някъде, че при по-ниски нива се напълнява, а при по-високи се отслабва рязко.

# 604
Бях при ендокринолог и пуснах хормоните, направи и ехография на щитовидната жлеза, но всичко беше ок. По-скоро ще си проверя половите хормони, но се надявам белият равнец да не ги разбърка повече, а по-скоро да помогне да се нормализират. Ще си го пия за сега, понеже си направих малка почивка слд последния прием.

# 605
Е, това, че с нея нещата поне са ок е хубаво. Див ям май се пиело за хормонален баланс. И крема на Аквасорс хвалят много. Но не пречи белия равнец да е подпомагащо според мен.

Аз засега едва от 3 дни пия по две чаши на ден - една сутрин и една вечер. Ще видим.

# 606
Див ям се пие при прогестеронов дефицит. Хормоналния дисбаланс може да се дължи и на други полови хормони, така че трябва първо да се установи какъв е точно.

# 607
Аз също го започнах именно, заради упорития проблем, с който не можех да справя доста време.
Да чукам на дърво, от седмица пия белия равнец и разликата е огромна. Чак не смея да се похваля, че едва ли не вече го няма.  Joy
Стискам палци само да не е временен ефект.  Praynig  Ще споделя пак Simple Smile
Упорство и това си е.  Twisted Evil

Аз го пиех против бяло течение, но уви все още си го имам....вече се чудя дали е възможно премахването му, ноо аз няма да се откажа изобщо. Знам, че е упоритоо, но аз ще го боря с каквото мога

# 608
Пия чай от бял равнец от близо месец. От около седмица нямам бяло течение, а аз винаги съм го имала. Надявам се да помогне и за кистите, от почти 3 месеца не ми е идвало и вече съм много изнервена, имам чувство че коремът ми ще се пръсне..Навсякъде чета че е женска билка, дали има вероятност още повече да е разбъркал хормоните?

# 609
Три месеца не е добре ..... ходи ли на гинеколог ? Не ти ли препоръчват да предизвикаш цикъла с прогестеронов препарат ?

# 610
Ходих, видя че имам кисти на двата яйчника, изписа ми инофолик, след няколко дена пак съм на преглед и предполагам тогава ще ми изпише за предизвикване

# 611
И аз се включвам в темата . Цикала ми не дойде май и юли , сега го чакам , от днес започвам да пия чая . Иначе гинеколога ми каза че имам поликистоза на единия яйчник , а също така ендокринолога (след изследване на хормони и щит.жлеза ) ми изписа да пия метфогамма 1000 (не я пия,тя е заради леко завишен инсулин)и еутирокс , а от гинеколога пия инофолик .
Преди 2 години пих билката пак заради поликистоза , но тогава се лекъвах с противозачатачни Ясмин(тогава ходех при друг гинеколог ) ,имаше ефект и отслабнах ,но и много тренирах и се хранех разделно .Целта сега е пак да отслабна ,но нещо не се получава ,чудя се дали да не пия пак противозачатъчни да махнат поликистозата newsm78

# 612
   Винаги съм имала дълъг и доста обилен цикъл. От години търся решение на този проблем, тъй като през първите три дни съм толкова зле, че сменям превръзки макси и тампони супер на 2-3 часа. А смяната на тампони навън не е толкова хигиенично и затова минавам само на превръзки, тъй като няма начин да си сложа тампон в обществена тоалетна. Това обилно кръвотечение ме докара до лека форма на анемия. Посетила съм няколко гинеколози и те ми изписваха противозачатъчни хапчета или ми казваха "Моето момиче, няма какво да се направи. Ще търпиш и ще траеш.". Последния гинеколог също ми каза, че няма какво да направи. И той ми изписа противозачатъчни хапчета с най-ниско ниво на хормони, тъй като му казах, че до сега не са ми понасяли противозачатъчните. Мислих да започна да ги пия, но като прочетох в листовката и коментари колко странични ефекти има, най-вече ме притесни, че могат да ме доведат до рак, ги захвърлих в хладилника. Казала съм си, че никога няма да си тровя организма с такива хормонални боклуци. Дицинон съм приемала по предписание на гинеколог, но изобщо не ми помогна.

Въпросът ми е: Тази билка Бял равнец може ли да регулира всеки месец обилните ми кръвотечения и да скъси времето на менструалния цикъл? По каква схема трябва да го приемам - всеки ден ли трябва да го приемам или може няколко дни преди идването и по време на менструалния цикъл, или само по време на менструалния цикъл? Как се приготвя този чай и може ли на таблетки да се приемат? Прочетох, че има таблетки на д-р Тошков. Предпочитам на таблетки, тъй като избягвам да приемам течности, но ако някой е добре запознат с билката и каже, че по-добре да е на чай, тогава ще го приемам на чай. Има ли странични ефекти? Имам често уриниране и се безпокоя да не усложни ситуацията ми!!!

Сега си купих едни витамини "Калциум, фосфо и витамин Ц". Започнах да ги приемам още на първия ден от идването на цикъла ми. На обяд приех първото хапче. В Аптеката ми казаха да ги приемам по 3 пъти на ден по 1 или 2 хапчета до траенето на обилния цикъл.

Надявам се тази билка да е моето спасение от обилните кръвотечения. Всеки месец, само като си помисля, че наближава да идва менструалния цикъл, започвам да се депресирам. Нито през деня съм спокойна и ме е страх, че ще протече превръзката, нито през нощта мога да спя спокойно. През първите три дни се чувствам напълно изтощена поради недоспиване и обилното кръвотечение. Също така първите два дни имам и болка ниско долу и едва върша работата си.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 15:29 от Jennifer_w

# 613
Като млада и аз бях така, но с годините много се промениха нещата. Обилен цикъл 5 дни, още 2 по-слабо. На втори и трети ден беше някакъв ад. По 40 нощни превръзки съм ползвала на менструация.
Бях пробвала при един кръвоизлив Калций+Ц, 300х200 мг и наистина кървенето намаля, а след още таблетка почти спря.
Пробвай, може да подейства и при теб с цел намаляване на обилния цикъл.
А за билката не знам дали действа в тази насока. При липса на цикъл знам че помага. При поликистоза и функционални кисти също. За тези неща знам от хора, които са пили с цел лечение.

# 614

Въпросът ми е: Тази билка Бял равнец може ли да регулира всеки месец обилните ми кръвотечения и да скъси времето на менструалния цикъл? По каква схема трябва да го приемам - всеки ден ли трябва да го приемам или може няколко дни преди идването и по време на менструалния цикъл, или само по време на менструалния цикъл? Как се приготвя този чай и може ли на таблетки да се приемат?

Аз преди време я пиех постоянно включително и по време на цикъл и си спомням, че почти ми спря.  Със сигурност ще намали кръвозагубата, ако съдя по себе си  Peace Тъй като не ми е обилен спрях да я пия по време и продължих само в чистите дни. Не знам обаче дали е добре да се пие по време на менструация продължително, възможно е да не се изчиства добре лигавицата.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 21:35 от y_em

Общи условия

Активация на акаунт