Бял равнец - "избавление от всички беди"

• 492 741
  • 767
  •   2
Отговори
# 585
  • Пловдив
Reny Koycheva аз мисля,че трябва да отидеш на ендокринолог и то някой много добър. Аз имам подобен проблем и се оказа че е от щитовидната жлеза. Направи си изследвания на хормоните, наистина проблемът ти е много сериозен!

# 586
Много добра билка и силна , работи без проблем!

# 587
Момичета, току що се връщам от гинеколог и съм ужасно уплашена  Cry Откриха ми полип в матката. Цикъла започна да ми идва на 20-тия ден, мислех си че имам проблем с хормоните или влизам в критическа ( на 39 съм), но според лекаря не е това, даже не ми даде направление за изследване на хормоните. На вътрешния ехограф според него се вижда полип 9х4мм. Направи ми преглед в 4-тия ден от цикъла, което ми се случва за пръв път, мислех си че като си в цикъл не ти правят такива прегледи. Беше ми ужасно притеснено и дискомфортно, но се прежалих няма как. Каза че трябва да ми се направи кюртаж, защото можело да се изроди в нещо злокачествено  ooooh!
Някой имал ли е такъв проблем, моля ви пишете ми. Няма ли друг вид лечение - с билки или хапчета?Ужасно ме е страх от всякакви операции, упойки и прочие  Cry
Веднъж махнах полип с класическа хомеопатия, ....нооооо ми се появи пак след 3 години и пак при хомеопата. Понеже много му вярвах, пих каквото ми даде и симптомите на прокървяване между циклите изчезнаха. И аз реших,че нямам полип...обаче е растял в мен. Отидох на гинеколог почти след година, тя се хвана за главата. С много голям корен беше. Направи ми абразио. Направих изследвания за ЧПВ. От 3Агрупа, станах на 2-ра. От тогава уж съм добре. Прочетох един пост, че едно момиче махнало полип с пиене на протеолитните ензими, тук има такава тема. И да съм по темата почвам бял равнец, нещо ми зацапва няколко дни около овулацията, преди 4 месеца бях на док .не беше полип.

# 588
Здравейте, възможно ли е билката да се съчетае с антибиотично лечение за сериозни гинекологични възпаления + имуномодулатори заради развит автоимунен реактивен артрит следствие на въпросните инфекции..или ще намали ефекта им? Вероятно лечението ще е продължително и ми се иска да започна от сега с равнеца, а не да чакам.. Благодаря

# 589
Минавам да споделя.Пия бял равнвец от около 2 седмици.Това,което засега забелязвам е,че първо ми се повиши апетита.( но това може да е само при мен) и второ менструацията ми този път е със светло червена кръв, няма съсиреци.До сега вече година ми е все с тъмна кръв към кафяво и със съсиреци.Този път нямам съсиреци и цвета е ален, чак ми е странно.Ще споделя след 2 седмици пак, защото го пия заради зацапване по време на овулацията. Не съм изследвала хормони, но ще следя и ще казвам как ми влияе.

# 590
Пиша отново за да споделя мнението си от приемът на бял равнец. На първо място не смятам, че проблемът ми е толкова сериозен колкото някои от хората тук го представят. Още 5 дни след прием ( сутрин и вечер по една чаша на гладно) имах менструация и то напълно нормална, без никакви отклонения. Следващият месец около седмица преди МЦ отново една серия от 5 като този път дори не бях толкова стриктна. Дойде ми два дни след това почти по часовник Wink .
Искам да дам един съвет на вс тук. Стресът е много определящ при всякакви проблеми включително и репродуктивни. Затова - take it easy ! A на тези, които още се чудят дали да започнат приема - опитайте ! Най-добрите лекове за човек са природните, а и нищо няма да загубите от употребата им .

# 591
Споделям- от 1 година имам леко зацапване по време на овулация. Даже предния месец имах зацапване около 4-5 дни. Пия бял равнец от 1 месец. Този месец зацапването го няма. Ще следя да видя и другия месец как ще съм. Друго, както споменах апетита ми се засили. Смятам че, имам нещо като колит или СРДЧ, имам оплакване от къркорене на стомаха и вс. сутрин изхожданията са ми по кашави. Откакто пия белия равнец, консистенцията стана гъста. Четох,че билката се препоръчва и за язви,гастрит,колит. Така че,продължавам да я пия.

# 592
Как точно трябва да се приготви билката? ПО какъв начин, колко се вари, престоява ли, прецежда ли се?

# 593
Как точно трябва да се приготви билката? ПО какъв начин, колко се вари, престоява ли, прецежда ли се?

2 супени лъжици се варят 3 мин в 400мл вода. Престоява 30мин след което се прецежда.

# 594
Под супена лъжица явно се разбира този, който е от пакетите. Но аз имам и още един. Купувала съм го направо от пазарчето от една баба. Изглежда така

А другият ми е в кутийка. Обаче и двата са от преди две години и половина. Ако не и повече. Да ги хвърлям и да купя нов, нали? Всички знаем, че има продукти, които са десетократно цената на други заради производителя най-често. Ще ви бъда благодарна ако ме посъветвате и от кой тип.

Другият, който имам е най-разпространеният. Да си взема ли пак от него или да търся някакъв по-специален?

Това със засилването на апетита никак не ми допада. Но то дето казват хората: "Апетитът идва с яденето". Но и с не ядене си отива. Та ще борим глада със зеленчуци и редовно ядене по 4 пъти на ден.

# 595
Бих ви посъветвала да си го наберете сами Simple Smile

Хем си правите страхотна разходка из планината, хем си набирате билката.
Аз така правя, после изсушавам и имам за цяла година.

# 596
ДЯсно. Но нямам възможност да го направя. Затова ми се искаше да знам на коя фирма.

# 597
Аз си купувам от тази фирма която си показала на снимката  Peace

# 598
и аз пих билката известно време, забелязах, че ми подейства на стомаха, тъй като често се оплаквам от запек. Изхожданията ми станаха някак по-редовни, не знам дали аз не си внушавам.
Предполагам, че имам хормонален дисбаланс, напоследък губя тегло и ми се появиха много пъпки по лицето, но не съм си правила изследвания на хормоните. Само изследвах тези на щитовидната жлеза преди месеци.
Как белият равнец би повлиял, ако имам хормонални проблеми с половите хормони, да го спра ли или би ми помогнал?

# 599
И аз се интересувам дали действа в тази посока. Нека някой, който е пил билката за това, пише.

Общи условия

Активация на акаунт