КУХНИТЕ - 28-ма тема

• 113 110
  • 870
  •   1
Отговори
# 15
  • BG
Привърженичка съм на естествените материали и много се изкушавам  от мраморен или гранитен плот за новата ми кухня.Събирам мнения от мами,които имат такива плотове или могат да ме посъветват-относно подръжка,устойчивост и всичко останало.БЛАГОДАРЯ!
А, ако дадете и ориентировъчни цени   bouquet

# 16
 #Cussing out Бясна съм!!! Разкостили са ми кухнята! Миналата седмица я монтираха (дори не я бях видяла в напълно завършен вид) и тъй като изводите на газта се оказаха много далече от котлоните (сериозен пропуск в проектите ни) викахме газаджии да си направят професионалното удължаване. Мебелистите оставиха пробити места в шкафовете, през които да минат тръбите, обаче не им било достатъчно. Та затова разглобявали вратички, изваждали шкафовете изпод плота, разбъркали чекмеджетата.. ooooh! Добре, че не съм била там, че щях да получа инфаркт! Е това е, оплаках се, малко да ми олекне. А като отида до апартамента, ще я снимам, надявам се напълно сглобена, с апарата (че с телефона са гадни снимките) и ще покажа.

# 17
6u6inka,много гадно.Аз мога да се похваля с това,че вчера поне мазачите се изнесоха.Сега трябва да изчистя  мизерията  ooooh!
Ще гледам да снимам поне плочките да ви покажа,че мнохо си ги 'аресвам! Grinning

# 18
  • varna
Хайде да ни е честита новата тема  bouquet

# 19
  • на кой му пука, майна
цоп   bouquet

# 20
benitta, това което аз забелязвам и в двата проекта е, че печката е много далеч от прозореца и тръбата за абсорбатора ще трябва да минава през много шкафове. Г-образният вариант повече ми харесва. Защо не пробваш и мивка под прозореца и печка по-близо до прозореца?

# 21
benitta, това което аз забелязвам и в двата проекта е, че печката е много далеч от прозореца и тръбата за абсорбатора ще трябва да минава през много шкафове. Г-образният вариант повече ми харесва. Защо не пробваш и мивка под прозореца и печка по-близо до прозореца?

Защо трябва тръбата за абсорбатора да минава над всички шкафове и да отива до прозореца?! newsm78
Може зад самия шкаф с абсорбатора да има коминно тяло , където да се свърже .

# 22
  • София
и аз да се запиша и  се надявам в тази тема да успея да покажа и моята кухня Praynig

# 23
  • София
Запис! Кухнята ми е монтирана вече, остават някои малки неща и до седмица-две, живот и здраве, ще показвам   chef

# 24
  • Пловдив
Всъщност наистина има извод към комин в ъгъла  Peace А за мивката под прозореца се отказах, защото повече време ще прекарвам над работен плот, от колкото над мивката (надявам се  Mr. Green ) Та реших, че така ще ми е по-приятно, а и няма да ми е много голямо разстоянието от мивката до печката Blush
За П-разположението наистина много ме блазни идеята да не ми се виждат натрупани работи по плота като се погледне от вратата  Mr. Green Но пък ми утежнява долния ред с още един ъглов шкаф, а в същото време се губи място от един горен шкаф над хладилника. Ей, такива глупави подробности ме тормозят вече една седмица и... ако така ще я умувам докато дойде време за поръчване....  Crazy

# 25
Привърженичка съм на естествените материали и много се изкушавам  от мраморен или гранитен плот за новата ми кухня.Събирам мнения от мами,които имат такива плотове или могат да ме посъветват-относно подръжка,устойчивост и всичко останало.БЛАГОДАРЯ!

Мраморът е мек материал, също така петно от мазнина върху него не се чисти и не е подходящ за плот. Съвсем друго е обаче с гранита - ако си решила да имаш плот от естествен камък, гранитът е идеален за тази цел - здрав и красив, има го в страшно много разцветки. Единственият ву недостатък е цената - доста е скъп, но си заслужава  Peace

# 26
Я, и аз да поискам мнение  Mr. Green
....

Моето мнение е , че ако имаш възможност П-образната кухня е по-добрият вариант. Повече шкафове никога не са излишни.  Peace

Единствено, което мога да дам като съвет относно разположението на уредите е да се следва естественият процес на готвене, а именно да са в последователност /хладилник / мивка /печка/. Т.е. изваждат се продуктите от хладилника, измиват се и се обработват, след това се готвят. Идеята е да бъде максимално удобно при ползване на кухнята.

# 27
В петък най-после ще имам и аз нова кухня ще ми я монтират.

# 28

На мен Г-образния вариант ми харесва повече. Така помещението се "отваря" и не е запълнено с мебели.

Привърженичка съм на естествените материали и много се изкушавам  от мраморен или гранитен плот за новата

Гранитният плот е за предпочитане. Мраморът е хигроскопичен и попива всичко, особено мазнини.
Цената е много трудно да ти се каже, т.к. много зависи колко рязане има и какви обработки. Иначе гранит може да се намери и за 50-60лв/м2, но след това рязането и кантовата обработка вдига цената.

# 29

Общи условия

Активация на акаунт