КУХНИТЕ - 28-ма тема

• 113 225
  • 870
  •   1
Отговори
# 600
newsm10 ха така, даже не е необходимо да му слагате термоплот, вместо него слагате лам.пдч - ще издържи няколко месеца !

Така си е.   Peace
И без това напоследък гледам, че се появяват имитации на термоплот - две или три слепени ПДЧ-та, кантирани с 2мм кант.  Че и скъпичко върви.

# 601
  • София
Мдааа, това за шкафа е интересно, но аз идея нямам още каква да е кухнята  Crazy Да му се не видят и пари  Crossing Arms Ако ги имах в брой започвам всичко на веднъж още днес  Rolling Eyes
Първо съм решила да изцикля душемето и да видим какъв цвят ще се получи и от там да се водя. Сега е с цвета на шкафовете.  newsm78

benitta  Тръбата на Абсорбатора казваш да мине над шкафовете, ама аз ги исках до горе, че в нас е ниско и искам да издължа помещението малко  Rolling Eyes Ама и мен много ме дразни печката там  Crossing Arms

Ето, щракнах я цялата http://ketito.multiply.com/photos/album/65

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 12:06 от ketito

# 602
Според мен няма никаква нужда да местиш печката на друго място и да си съсипваш шкафовете с тръбата, която минава през тях. И така са ти удобно разположени уредите.  До шкафа с вградената фурна има място за шкафче за бутилки. А ако си вземеш двойка котлони, ще има достатъчно плот до края на кухнята, за да не капе по земята, като готвиш.  Peace

# 603
  • София
Кетито, аз си мисля, че би станало добре да преместиш печката и котлоните най-вдясно, а пералнята и миялната да са една до друга, т.е. пералнята да отиде на мястото на печката. Това, разбира се като правиш новата кухня. А шкафовете не се съспиват, защото тръбите не минават през тях, а зад тях. Обикновено долния ред се прави с 5 см по-плитък от плота. Т.е. имаш 5 см отзад между шкафа и стената. Това се прави не само заради тръбите, а и за да се компенсират евентуални кривини на стената, каквито винаги има.

# 604
Забележи обаче, че таванът й е скосен.  Като тръгне тръбата за абсорбатора от най-ниската точка в края, ще мине баш по средата на шкафовете.

# 605
  • София
Забележи обаче, че таванът й е скосен.  Като тръгне тръбата за абсорбатора от най-ниската точка в края, ще мине баш по средата на шкафовете.
Извинявам се, помислих, че говориш за тръбите за пералнята, които минават зад долния ред.
А за това, че тавана е скосен си права, но като гледам сега разстоянието между долния ред и абсорбатора е повече от 60 см, пък и може шкафа да не е залепен за стената, а да има по-малък шкаф, с ширина 200 и после шкафа за абсорбатора, тъкмо така в долния ред ще се сложи кошница за бутилки. Лошото е, че мивката трябва да се измести максимално наляво... Всъщност като се начертае някакъв проект, ще може да се прецени най-точно кое къде да стои, но на мен ми се струва възможно да се сложи фурната най-вдясно.

# 606
  • София
Само на края има чупка тавана..Точно над пералнята.Иначе е прав, може от снимката да е newsm78 /поправка,....чупката започва от средата на мивката Peace/Ама нещо не ми харесва пералнята да е до вратата newsm78 Уф, не знам, май ако го направя на проект по 100 начина ще ми е най-лесно да избера.  А кое до кое не трябва да е? Печка до мивка ли....нещо друго  Thinking

Манди, какъв е този шкаф за бутилки  Embarassed

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 14:07 от ketito

# 607
# 608
Кетито, аз си мисля, че би станало добре да преместиш печката и котлоните най-вдясно, а пералнята и миялната да са една до друга, т.е. пералнята да отиде на мястото на печката. Това, разбира се като правиш новата кухня. А шкафовете не се съспиват, защото тръбите не минават през тях, а зад тях. Обикновено долния ред се прави с 5 см по-плитък от плота. Т.е. имаш 5 см отзад между шкафа и стената. Това се прави не само заради тръбите, а и за да се компенсират евентуални кривини на стената, каквито винаги има.
уредите за вграждане изискват мин дълбочина на шкафа 56 см защо другите шкафове трябва да бъдат по плитки загуба на полезна площ ,  мисля че плота трябва да бъде широк около 63 см за да не изпъква миялната пред другите шкафове и уреди а за печката  си много права мястото и е в ъгъла

# 609
  • Морска приказка
уредите за вграждане изискват мин дълбочина на шкафа 56 см защо другите шкафове трябва да бъдат по плитки загуба на полезна площ ,  мисля че плота трябва да бъде широк около 63 см за да не изпъква миялната пред другите шкафове и уреди а за печката  си много права мястото и е в ъгъла
защотото хората са го напислаи по-долу:
. А шкафовете не се съспиват, защото тръбите не минават през тях, а зад тях. Обикновено долния ред се прави с 5 см по-плитък от плота. Т.е. имаш 5 см отзад между шкафа и стената. Това се прави не само заради тръбите, а и за да се компенсират евентуални кривини на стената, каквито винаги има.
А плота е добре да е 63 см, само дето трудно се намира такъв, защото стандртните са 60 см  Wink

# 610
Да де, ама плотовете са 60 см.
Шкафът за фурна е дълбок 56 см, да, но зад останалите е хубаво да има малко пространство, където да минават тръби, кабели и тем подобни.  Ако шкафът за мивка е дълбок 56 см, вратичката е още 2 см. Стават 58 см. Остават само два сантиметра да настърчат от плота пред вратичката, а това е малко, защото от капкоуловителя на плота ще ви тече точно на вратичката и колкото и да е яка, с времено ще се раздуе.

# 611
плота може да стане на 63 см има начин и се прави много често  за да се вградут свободностоящите уреди
/ пиша по-бавно и ме изпреварват / пералната може да се скрие с врата

# 612
Както кажеш.  Peace

# 613
две леви ръце без 7 пръста / за сиги / обяснителна записка за текста в скобите от предишния пост/

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 14:13 от 4efits

# 614
  • София

Ха, аз си мислех, че тези шкафове са за подправки Embarassed и така си му казвах. Направо ми пускате топлата вода  Laughing Много ви благодаря, доста неща научих  Hug

Значи пералнята може цялата да се скрие в плота  Thinking Интересно звучи. Някой има ли го този вариянт?

Общи условия

Активация на акаунт