КУХНИТЕ - 28-ма тема

• 113 187
  • 870
  •   1
Отговори
# 765
  • Далечният изток
Да, и аз това се замислих. Мивка за вграждане с висок борд сякаш не съм виждала.

# 766
4efi1, да почти такава е на свекърва ми. Само ми се иска да е от друг материал и да не е цял плот. А тази мивка, къде се продава? Не вярвам да има от друг материал(гранитек, металтек или както и да се казват), но все пак мога да питам.   bouquet
raygram, може би не съм се изразила добре. Мислех си, че за вграждане се нарича всичко, което малко или повече влиза в плота. Embarassed Ако се наричат по друг начин, то значи и това ме интересува Embarassed
Аз и заради това ви благодарих, че ме вдъхновявате да започна да мисля за кухнята си, за дома си.  bouquet Аз съм досадно подробен човек (особено според майсторите), но за кухнята още не съм се зачитала и ще ми простите грешките в изказването.
Хубав ден, а от Шумен (където съм за малко) - снежна красота  bouquet

# 767
Тиги-Мигъл, аз имам същия проблем с мухлясването и подуването на уплътнителната лайсна между мивката и стената. Мивката е вградена в плота, т.е. плот се вижда между мивката и стената. Та уплътненителната лайсна там при всяко ползване на водата се мокри (батерията е на стената, но съвсем скоро ще преправяме кухнята и вече ще стои на мивката). Надявам се това да е решението за нас, само да преместим батерията.

# 768
  • София
Във връзка с мухлясването и подуването между мивката и стената.
През последните години сменихме няколко квртири. Установих, че това се получава само при старите шкафове в панелките и при евтините плотове, които са сложени колко да кажат, че има такъв. Като се нанесохме в сегашната квартира беше току що ремонтирано. Между термо плота и стената, която също е плот няма дори силикон или уплътнение. Нищо не се е надуло или мухлясало за две години. Готвя почти всеки ден и мия ежедневно - сутрин, обед и вечер. Вярно е, че след всяко миене подсушавам. Друг е въпроса, че снаха ми например си е сложила едни парцалки на плота пред мивката, и между мивката и стената и има страшен мухъл. После се чуди, защо децата имат алергии...
А относно мивката която обхваща и стената... На село сме с такава. Според мен много трудно се подържа. В ръбчетата между мивтата и плота/стената все остават разни мизерии. Там много се мокри, сега се сещам, че мивката е доста плитка. Освен това имам съмнения, че този тип мивки не уплътняват много добре. Може и да греша, но такива наблюдения имам.
Чувала съм, че може да ти се направи/излее/ мивка  от технически камък на едно с плота.
Ето тук има такива http://www.stonecenter-bg.com/img/gallery/kitchens/IMG_0862.jpg
http://www.stonecenter-bg.com/img/gallery/kitchens/IMG_0862.jpg
http://www.stonecenter-bg.com/img/gallery/kitchens/IMG_0879.JPG
http://www.stonecenter-bg.com/?lang=bg#gallery.php?subLink=gallery-kitchens.php

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 20:17 от geryger

# 769
geryger, мисля, че не си ме разбрала правилно. Не се подува плота, той е много качествен. Не е мръднал за 8 години. Мухлясва само уплътнителната лайсна само в мястото, което се пада точно под батерията на стената. Иначе всичко друго е без проблеми.

# 770
значи като ти мухлясва лайсната, смени си я с алуминиева

# 771
  • София

това го наричат "бордова мивка" и съм виждала такива на сайта на Тека, най-малкото.

# 772
и двата типа мивки са бордови тази е с висок борд монтира се на самостоятелен шкаф без плот имаги в железариите но само алпака

# 773
Момичета,а някой може ли да ми каже как да сваля ключовете на печката(тези с които се вкл.котлоните),защото опитвах няколко пъти и не мога да разбера как става.Печката ми е Зануси и ключовете са обикновени(ако това въобще има някаво значение).

# 774
  • София/Осло
Момичета,а някой може ли да ми каже как да сваля ключовете на печката(тези с които се вкл.котлоните),защото опитвах няколко пъти и не мога да разбера как става.Печката ми е Зануси и ключовете са обикновени(ако това въобще има някаво значение).
Дърпаш ги с леки въртеливи движения. Може да е трудно в началото докато започнат леко да се изваждат.

# 775
  • София
geryger, мисля, че не си ме разбрала правилно. Не се подува плота, той е много качествен. Не е мръднал за 8 години. Мухлясва само уплътнителната лайсна само в мястото, което се пада точно под батерията на стената. Иначе всичко друго е без проблеми.
Може да си симените само силикона. Сега продават всякакви - антибактериални, стоп влага и т.н.
Дори има такива бои. Аз много се впечатлих за боите. Дали е възможно да не мухлясват? Но това е друга тема.

# 776
Благодаря ти,Госпожичке!Утре ще съм по настоятелна.

# 777
  • у дома
Дърпаш ги с леки въртеливи движения. Може да е трудно в началото докато започнат леко да се изваждат.

извенете ме за тъпия въпрос, но дали на всички печки може да се изваждат ключовете  newsm78 нашата е GORENJE - такава и се чудя дали да пробвам  newsm78 Blush то сигурно в книжката ще пише, ама кой да се сети да погледне  Crazy

# 778
Ние имахме такава, но без газ. И се вадеха ключовете.
Вкарвах тънък нож между ключа и печката, леко натисках и ключа излизаше. Почиствах под него и пак го намушвах.

# 779
А как чистите между стъклата на фурната?

Общи условия

Активация на акаунт