КУХНИТЕ - 28-ма тема

• 113 270
  • 870
  •   1
Отговори
# 105
Дами да попитам и аз с какво да почистя лепило по края на вратичките от лепенето на фурнира е .Ама и аз как го обясних.Монтажистите ми казаха с лакочестител или АМД ама ме е страх да не повредя новата си кухня.Като почистя и аз ще показвам.

Плоскостите от ПДЧ ги почистват с корселин. Значи и от лакочиститела няма да им стане нищо.
А ако така са ти ги донесли,нека майсторите да си ги почистят...

# 106
Notre damme,страхотно се е получило!Браво!
Кимболина,аз лично съм ЗА шкафовете догоре.Мойте са почти до там,съжалявам,че не е съвсем.Мисля,че са ужасно удобни и събират каквото се сетиш. LaughingМоя позната си направи шкафове догоре,като(ако не се лъжа)има долно ниво с норм.размери,а горното е малко издадено напред(т.е.са по-големи).Надявам се,че разбираш какво имам впредвид.Виждала съм ги и в списания и мн.,много ми харесват! Crazy
Илиева,Беболина,како Лара-много хубави кухни!И не само.. Wink
Мдр,моя майстор ми каза да съм внимателна с лакочистителя.По-малко и внимателно.

Последна редакция: сб, 14 ное 2009, 12:00 от avgusta21

# 107
Дами да попитам и аз с какво да почистя лепило по края на вратичките от лепенето на фурнира е .Ама и аз как го обясних.Монтажистите ми казаха с лакочестител или АМД ама ме е страх да не повредя новата си кухня.Като почистя и аз ще показвам.

Плоскостите от ПДЧ ги почистват с корселин. Значи и от лакочиститела няма да им стане нищо.
А ако така са ти ги донесли,нека майсторите да си ги почистят...
И ние лепилото го чистихме с АМД, малко замазва, после трябва да минеш с нещо почистващо (аз чистих с препарат за стъкло)

# 108
кака Лара , Notre Damme имате страхотни кухни  Peace

кака Лара аз специално попитах във фирмата, която ще ми прави кухнята дали ще остане лепило от канта по вратичките, защото на бялото си личи страшно много. Там ми казаха, че честят това лепило с корселин и нищо не остава по ПДЧ-то. Така че спокойно можете да почистите с него  Peace

Днес ходих в Домо да си видя наживо съдомиялната и страшно ми хареса, вече нямам търпение да я ползвам  Mr. Green Там имат и промоция 15% на тигани Тефал, ако върнеш стар тиган или тенджера.

# 109
по възможност избягвайте силните разтворители като лакочистител и коресилин. по-добре оставете почистването на лепилото на фирмата производител, ако ще става фал, отговорността да си я носят те. може да опитате с нещо по-слабо, например амв разредител за алкидни бои!  Simple Smile

# 110
  • Русе
кака Лара , кухнята е станала чудесна! Hug
Мисля,че аз бях писала да покажеш мивката вградена,защото много ми хареса.И моята кухня е червена,но не ми е идвало на ум за мивка в цвета на плоскостите.

# 111
  • София
Момичета искам да ви попитам нещо. Преди около две години си направихме кухнята като аз имах не благоразумието да си направя долните шкафове венге. Кухнята е от ПДЧ. Имам две малки деца които естествено не се сещат до хващат дръжките на шкафовете. в началото няколко пъти се опитах да ги мия с различни препарати, но някои отпечатъци и петна си останаха. Сега бърша само с микрофибарна кърпа и то се маха ако е веднага след нацапването.
Кажете ми някакъв препарат с които да успея да си почистя кухнята, че вече е много грозно.

# 112
Момичета искам да ви попитам нещо. Преди около две години си направихме кухнята като аз имах не благоразумието да си направя долните шкафове венге. Кухнята е от ПДЧ. Имам две малки деца които естествено не се сещат до хващат дръжките на шкафовете. в началото няколко пъти се опитах да ги мия с различни препарати, но някои отпечатъци и петна си останаха. Сега бърша само с микрофибарна кърпа и то се маха ако е веднага след нацапването.
Кажете ми някакъв препарат с които да успея да си почистя кухнята, че вече е много грозно.

Казах и на Кака Лара,че добър препарат за мебели от ПДЧ е Пронто антистатик. Това е спрей,който почиства перфектно. А щом бършеш с микрофибърна кърпа ефекта ще е още по-добър. Късмет!  bouquet

# 113
  • Пловдив
 Mr. Green Като заговорихте за плоскости... и отпечатъци...
Споделете на кои точно цветове и материи сте констатирали този "ефект"  Peace
До тук - дюс бордо  МДФ и венге ПДЧ.
Тъкмо се чудя какви да са ми вратичките...  Подскачам от вариант на вариант и вече ме боли главата... та така като ми елиминирате няколко неподходящи... много добре ще ми се отрази  Mr. Green

# 114
Mr. Green Като заговорихте за плоскости... и отпечатъци...
Споделете на кои точно цветове и материи сте констатирали този "ефект"  Peace
До тук - дюс бордо  МДФ и венге ПДЧ.
Тъкмо се чудя какви да са ми вратичките...  Подскачам от вариант на вариант и вече ме боли главата... та така като ми елиминирате няколко неподходящи... много добре ще ми се отрази  Mr. Green

На по-светлите цветове не се личи много-зелено,синьо,ванилия,дървесни декори...
Но на цветове като бордо,венге,мави/едно турско синьо/,оранжево...
Общо взето истината е в честото забърсване с антистатични препарати! Wink

# 115
Сега се сетих... ooooh!
И на зебраното не се личът отпечатъците...
И на подобните на зебрано...

# 116
  • Шумен
benitta аз моята я поръчах светло зебрано, а горните цвят крем. Мисля, че на зебраното няма да си личат пръсти. На крема със сигурност повече ще личат, защото е и гладко. Зебраното е грапава повърхност. Със сигурност ще мога да докладвам след месец.

# 117
  • Абсурдистан
Долните ми редове са венге, горните червено.
Никакви пръсти не личат никъде.
Забърсвам с кърпа за попиване и вода на два-три дни. Отнема ми не повече от 3 мин.
Когато почиствам основно /на 1-2 месеца/ почиствам с пръскащ спрей за дърво - май Пронто беше.

# 118
  • София
Сиско благодаря ще пробвам с пронто. Розова шапчице направо си щастливка, може би твоята кухня е МДФ или пък си зависи от самото качество на материала. Но моите шкафове са с доста отпечатъци. А така си я харесвах в началото.

# 119

Снимка дали ще може  Hug
[/quote]Разбира се че ще може само да я поизчистя тези дни и ще кача някоя снимка на кухничката ми.Получи се много добре така както исках и комбинацията с цветовете е успешна ,немога да и се нарадвам. newsm44  girluu newsm35

Общи условия

Активация на акаунт