КУХНИТЕ - 28-ма тема

• 113 217
  • 870
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ето с това не съм съгласна. 
Не може да се сравнява плот направен от ПДЧ и кантиран, с термоплота.  Каквото и да е покритието на ПДЧ-то, там където е кантирано то е уязвимо. И като се знае каква вода се лее, като се мият съдове, няма как да ме убедиш, че ще издържи.
Съгласна съм, там става слабо място на плота, но ако се направи от МДФ.. запечатва се достатъчно добре с лепилото, с което се лепи ХПЛ-а, за да не проникне водата. С повече внимание и старание би могло да се получи според мен.

# 661
  • Някъде на път....
Момичета, по-широкия плот (до 63см.) може да се постигне също и като се настави плот от 60см, върху който се постави обратен гръб между долния и горния ред шкафове и се сложи водобранна лайсна, която скрива наставката и предпазва от навлизане на вода.  Peace

# 662
Съгласна съм, там става слабо място на плота, но ако се направи от МДФ.. запечатва се достатъчно добре с лепилото, с което се лепи ХПЛ-а, за да не проникне водата. С повече внимание и старание би могло да се получи според мен.
[/quote]
хубаво и качествено става с професионални машини  а на рака е доста трудно да постигнеш това качество
лично аз много мразя гетинакса за който ти спомена

# 663
Момичета, по-широкия плот (до 63см.) може да се постигне също и като се настави плот от 60см, върху който се постави обратен гръб между долния и горния ред шкафове и се сложи водобранна лайсна, която скрива наставката и предпазва от навлизане на вода.  Peace
надлепка с 3 см се прави когато има твърд гръб с по-голяма дебелина с цел нормален монтаж на уредите

# 664
  • Някъде на път....
надлепка с 3 см се прави когато има твърд гръб по-голяма дебелина с цел нормален монтаж на уредите

Точно това съм казала и аз,но съм написала "обратен" гръб вместо "твърд".....  Peace

# 665
ето и ъглов шкаф ц мивка които много рядко се прави

http://dox.bg/files/dw?a=cda2caf7f0 

Ето го изработен.  http://sigy.snimka.bg/hobby/kuhni.369972.16346671

хубаво и качествено става с професионални машини  а на рака е доста трудно да постигнеш това качество
лично аз много мразя гетинакса за който ти спомена

Че кой изобщо говори за лепене на ръка?

# 666
"Че кой изобщо говори за лепене на ръка?"
Sigy много се интересувам от начина на залепван и лепилото с което се лепи

# 667
Детайлите се кантират на кантослепващи машини със специално гранулирано, разтапящо се с топлина, лепило.
Но защо ли мисля, че знаеш това.  PeaceWink

# 668
  • София
Добре де, аз пък съм виждала как подобен плот се изработва - ХПЛа се залепва върху плота с вакуум преса, а канта е отново ХПЛ и се лепи с хелметекс на ръка или не на ръка и не с хелметекс, а на кантираща. Не веднъж сме имали клиенти, на които сме правили такива плотове и оплаквания няма.

# 669
Абе, защо се мъчите с лепене (освен от финансова гледна точка, разбира се Crazy, като чух, колко ще струва нашата кухня и се депресирах), та понеже и ние ще правим плот на повече от 60см, най - вероятно към 75 см. има си фирми и плотове , които се предлагат на 80 см широчина, реже се на колкото си искаш и се монтира. Това според мен е най-удачния вариант, и на мен ми предлагаха с лепене, лайсна и не знам си какво, но не ми се струва добър вариант.
Междудругото , кажете се мнението моля:
Кухня на едната страна - 2м. цяла колона , и на другата страна, 3м. горен и долен ред шкафове. ПДЧ - лак на Салекс май последно го писаха. Плот на 80см. Механизми - само две колони високи с кошници. Цялата височина е 2.50 (до таван). За това нещо ми искат 6000лв. Аз лично се оцъклих, но може и така да вървят вече, последно съм правила кухня преди 3 години. какво мислите вие, много ли е, малко ли е?

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 22:52 от Naneto

# 670
  • София

#Shocked

Може ли да покажеш разположението на шкафовете  Heart Eyes И моята е почти с тези р-ри. Коя е фирмата която прави 80см плот?

# 671
Охх, вярвате или не, не мога да качвам снимки във форума, мързи ме да ходя да чета в указанията, така или иначе снимки в нета нямам и просто ми е сложно. Сори. Simple Smile
http://bg-mebel.com/web/index.php/bulgarian/categories/kitchen/8
Представлява нещо такова, но фурната е на стената с хладилника, тоест , като почнеш от хладилника, после две колони с механизми изтеглящи 30 см, после вградената фурна и с това свършват двата метра на едната стена. Всичко това е до горе - 250 височина.
На другата стена е както на снимката - 3 метра долни и горни шкафове, Всичко е вратички без механизми, нямам горно отваряне. Имам една колонка долу с чекмеджета. Всичко е много изчистено , никакви витринки и т.н. И това  - 6000лв. лак ПДЧ.
Плот на 80с,. има на Салекс. и още някаква фирма АйДжи.... нещо си, но доколкото разбрах не поддържат на склад и са доста ограничени откъм цветове. Салекс уж имали....

# 672
    Момичета започнах да се панирам. Вече наближава време да поръчаме кухнята. Засега решихме да я поръчаме в Аико. Фирмата производител е Интериор 96 от Русе. Направиха ни и проект, който ни хареса.
    Но....като чета какви подробности изникват при вас, а аз идея си нямам с какво да се съобразя и за какво да внимавам. Като се почне от договора с проектите, материалите и се стигне до удобството на батерията.
    Имам и проблем с миялната. Още не съм си избрала каква да е. Първо нея ли трябва да вземем, за да уточним точните размери за вграждане или са стандартни и няма да има значение модела? В смисъл знам само ,че ще бъде широка 60 см. А не ми се иска да я купим първо нея, защото имаме и ми се иска да не се съобразявам с финансите заради нея.
    Изобщо моля ви за съвети всякакви. Ако нямате търпение да ми отговаряте на тъпите въпроси ,  моля ви насочете  към кого да се обърна за практическите неща относно бъдещата кухня.
    Извинявайте за дългия пост.

# 673
  • София
Охх, вярвате или не, не мога да качвам снимки във форума, мързи ме да ходя да чета в указанията, така или иначе снимки в нета нямам и просто ми е сложно. Сори. Simple Smile
http://bg-mebel.com/web/index.php/bulgarian/categories/kitchen/8
Представлява нещо такова, но фурната е на стената с хладилника, тоест , като почнеш от хладилника, после две колони с механизми изтеглящи 30 см, после вградената фурна и с това свършват двата метра на едната стена. Всичко това е до горе - 250 височина.
На другата стена е както на снимката - 3 метра долни и горни шкафове, Всичко е вратички без механизми, нямам горно отваряне. Имам една колонка долу с чекмеджета. Всичко е много изчистено , никакви витринки и т.н. И това  - 6000лв. лак ПДЧ.
Плот на 80с,. има на Салекс. и още някаква фирма АйДжи.... нещо си, но доколкото разбрах не поддържат на склад и са доста ограничени откъм цветове. Салекс уж имали....
Така на око не ми се вижда висока цената. Гланцовото ПДЧ на Салекс не е много евтино, пък и при теб ще отиде доста материал, все пак кухнята е до тавана, което на мен ми говори, че горния ред е с височина поне 1 метър.  А Салекс предлагат плотове с ширина 90 см, а не 80 и предполагам, че за такъв става дума. Ако на чекмеджетата ти сложат тандембокс с плавно прибиране, те пак не са евтини. А "двете колонки" са високи кошници ли? Ако е така и те най-вероятно са доста пари. Всичко има значение, аз съм сигурна че можеш да намериш фирма, която да ти изпълни кухнята и за много повече пари и за много по-малко, но ще има разлика в механизмите и качеството на изпълнение.

# 674
Ами на твое място не бих се обърнала към Айко, защото с тях неминуемо ще и изникнат проблеми. Ако ти е много нестандартно помещението, не рискувай с модулни кухни, а си направи по поръчка. Една кухня по поръчка ще ти излезе по-скъпо, но ще ти спести много главоболия. И прди да ти направят проекта, трябва проектантите да дойдат да си вземат размерите

Общи условия

Активация на акаунт