КУХНИТЕ - 28-ма тема

• 113 114
  • 870
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Аз преди да поръчам мойта кухня, дадох на доста места да ми направят ценова оферта. Един и същи проект, едни и същи механизми и материали и офертите бяха от 4 000 лв. до 12 000 лв.!

# 796
  • Пловдив
PAV1 - казваш, че плота от снимката не е гранит, а КАКВО точно е, че и на мен мнооооого ми хареса, ако имаш и инфо за цени, май повече майки - кандидатки за нова кухня, ще са ти благодарни  bouquet

# 797
PAV1, този плот е много хубав, какъв е?
Ние сложихме технически камък. На мен много ми хареса, ето и една снимчица. Остава да ни монтират гърба на кухнята и ще показвам и аз снимки Simple Smile

lo80,
О,твоето е СУПЕР !!! :

А относно какво е - ще направя запитване към:
pantadesign
  http://field.dibla.com/index.php?topic=5725.0

# 798
Цените се получават толкова безбожни, защото майстори и магазини си слагат безбожни надценки.
Майсторите слагат около 70% надценка на материалите, а тези в магазина още най-малко 30% и ей ти - цента на кухнята хвръкнала до небесата.
може би не цените са високо а нашия стандарт е прекалено нисък

# 799
  • София
PAV1, благодаря Simple Smile

# 800
Цените се получават толкова безбожни, защото майстори и магазини си слагат безбожни надценки.
Майсторите слагат около 70% надценка на материалите, а тези в магазина още най-малко 30% и ей ти - цента на кухнята хвръкнала до небесата.
може би не цените са високо а нашия стандарт е прекалено нисък

Той, стандартът, че е нисък - нисък е, но и че някои хора раздуват цените също е вярно.

# 801
  • sofia
Като си говорим за плотове: това е кухнята от Сам в къщи (1)с плочки - какво гледам по детските  Laughing
Мисля че трябва да се изпълни с теракотени плочки, защото фаянса е крехък. Почти съм решила това да ми е плота.

# 802
Corian-а е скъп материал. Преди 2 месеца тук - http://www.ergonv.bg/index.php?option=com_content&view=artic … mid=4&lang=bg предлагаха бял цвят на промоция -600 лв/кв.м. А иначе цената е ок. 1000, ако не се лъжа. Колкото до Geta Core доста е ограничен откъм декори-у нас не се внасят всички разцветки, но пък характеристиките му са добри. Ако някой се интересува - http://www.salex.bg/PDF/catalog_westag_getalit.pdf.

# 803
някой да си е поръчвал кухня от айко-вите newsm78

# 804
Като си говорим за плотове: това е кухнята от Сам в къщи (1)с плочки - какво гледам по детските  Laughing
Мисля че трябва да се изпълни с теракотени плочки, защото фаянса е крехък. Почти съм решила това да ми е плота.

Успех с фугите! Peace

# 805
Днес поръчах кухня-бял лак, без дръжки.дълги и изчистени шкафове-харесвам този стил. Само за плота се двоумя още-техническият камък ми е  фаворит, но цената му излиза, повече от тази на кухнята. Много харесвам варианта, в който мивката е излята от плота. Други идеи за подобен материал?

# 806
Vesi и теракота няма да те спаси като изтървеш нещо отгоре. Възможността да излезе люспа е доста висока. Ориентирай се към гранитогрес. Аз съм много доволна от немския си термоплот, незнам какво не им харесвате, а пък който има пари да си го направи от истински камък, или технически.

# 807
Mарич, аз във Варна ходих в 6 фирми ,за една и съща кухня с еднакви механизми,цените бяха сходни и по-високи ,но за кухня от 3 метра цена под 4 000 лв нямаше.Това е истината ,за съжаление е много скъпо,майсторите се оправдават с високи цени на материала,но в крайна сметка се оказва,че надценката е по-голяма  Laughing

# 808
Mарич, аз във Варна ходих в 6 фирми ,за една и съща кухня с еднакви механизми,цените бяха сходни и по-високи ,но за кухня от 3 метра цена под 4 000 лв нямаше.Това е истината ,за съжаление е много скъпо,майсторите се оправдават с високи цени на материала,но в крайна сметка се оказва,че надценката е по-голяма  Laughing
имам един въпрос ако материалите за една кухня са 1000 лв колко според вас ще струва кухнята и добрите материали и обков са скъпи

# 809
Ще се опитам да отговоря, защото съм в бранша. Много хора си мислят, че едва ли не като си купят една кухня и производителите и търговците слагат луди надценки. Не е така или поне вече при тази криза не е така. Познавам търговци, които работят с толкова минимални надценки, че за да си покрият разходите по съществуването, трябва да продадат поне 10 комплекта. Имайте предвид, че мебелния бизнес не е като с храните или лекарствата.
По принцип в момента търговците се избиват кой по-евтино да продава. Моите наблюдения сред някои фирми по време на тази криза сочат, че масово се занижават цени и често това става за сметка на качеството. За кухня от 3 метра за 4 000 лева цената може да е много реална. Зависи пак от изпълнението, защото може да бъде и в пъти по-скъпа. Но за да обясня на някои хора, които вечно се чувстват прецакани и обикалят от магазин на магазин, за да намерят с поне 20 лева по-евтино. Материалите не са евтини наистина. дна кухня от порядъка на 3 метра има заложени материали за около 1500-2000 лева. Но сега започваме да начисляваме разходите. Понеже тази кухня не е серийно производство, тя се изработва минимум от 2-ма работника. Тези работници получават заплати, плащат им се осигуровки. За една кухня същите работници ще загубят поне два дена работа, макар че тук пак е под условия. За да им се плаща добре на тези хора и да не си го изкарват на вас, тези хора ще вземат надник по 100 лева на ден. После идва моментът на транспортирането и монтажа на кухнята, където нещата стоят горе-долу по същия начин. Необходими са двама работника за монтаж и транспорт естествено. Накрая върху всичко това слагате и 20% ДДС и излиза, че търговецът за направата на една кухня има разходи от порядъка на 3500 лева. Значи за него остават около 500 лева печалба. Като сметнете всички кухни е продал за един месец, а рядко има търговци, които могат да продадат повече от 10 за месец, даже това е много, излиза, че на него му остават 5 хил. лева. От тези 5 хил. лева, ако той осигурява хората си на реална заплата и работи с 5 човека, то плаща минимум 1500 лева за осигуровки. Още 1000 лева за наеми и поне още толкова за консумативи на месец и излиза, че да си шеф на мебелна фирма означава големи главоболия и печалба, колкото две средни заплати. Но това е ако бизнесът му все още е на печалба. А ако не е?
Така че не е много редно да се правят такива тънки сметки и всеки да се мисли за прецакан. Точно в този момент малко фирми биха рискували да прецакват и да губят клиенти. При тези условия, които ви изброих по-горе, бъдете щастливи ако някой си е свършил перфектно работата, защото пак казвам - цените се занижават за сметка на качеството.

Общи условия

Активация на акаунт