КУХНИТЕ - 28-ма тема

• 113 113
  • 870
  •   1
Отговори
# 810
  • Далечният изток
Извинявай, но изобщо не съм съгласна. И по-назад в темата писах, че ми предложиха единият майстор 500 лв, друг- 600 лв за линеен метър: материали, механизми, плот, без дръжки. Разгледах какви кухни правят в момента,механизмите, кантовете, разгледах машините им. Човекът, който ми предложи 500 лв имаше доста нови машини, 3 работници, огромно помещение... Ами не искам да му смятам разходите и печалбите, но как той например предлага такава ниска цена. В другата фирма е подобно. В крайна сметка на мен трета фирма ще ми прави кухнята, но цената е горе-долу същата.

# 811
Признавам, че не съм чел в подробности старият ти пост. Разликата в линеен метър може да зависи от много неща. И преди съм писал, че гаражните майстори работят по-скъпо, защото вземат материали на дребно. На тях материалите им излизат двойно по-скъпо, отколкото на цехчетата, които се запасяват с голямо количество.
Предишният ми отговор, беше за производствени цехчета, не за гаражни майстори, защото там вече си зависи много цената.

# 812
  • Далечният изток
Ох, не знам, но определено е много скъпо... Май никакви кризи не признават тези хора. Имаше преди една тема- колко ви струва кухнята или нещо подобно. За някои беше нормална цената от 12 000 лв. И това само за шкафове, без уредите. Аз например толкова пари никога не бих дала, но всеки се разполага според чергата...

# 813
Ще се опитам да отговоря, защото съм в бранша. Много хора си мислят, че едва ли не като си купят една кухня и производителите и търговците слагат луди надценки. Не е така или поне вече при тази криза не е така. Познавам търговци, които работят с толкова минимални надценки, че за да си покрият разходите по съществуването, трябва да продадат поне 10 комплекта. Имайте предвид, че мебелния бизнес не е като с храните или лекарствата.
По принцип в момента търговците се избиват кой по-евтино да продава. Моите наблюдения сред някои фирми по време на тази криза сочат, че масово се занижават цени и често това става за сметка на качеството. За кухня от 3 метра за 4 000 лева цената може да е много реална. Зависи пак от изпълнението, защото може да бъде и в пъти по-скъпа. Но за да обясня на някои хора, които вечно се чувстват прецакани и обикалят от магазин на магазин, за да намерят с поне 20 лева по-евтино. Материалите не са евтини наистина. дна кухня от порядъка на 3 метра има заложени материали за около 1500-2000 лева. Но сега започваме да начисляваме разходите. Понеже тази кухня не е серийно производство, тя се изработва минимум от 2-ма работника. Тези работници получават заплати, плащат им се осигуровки. За една кухня същите работници ще загубят поне два дена работа, макар че тук пак е под условия. За да им се плаща добре на тези хора и да не си го изкарват на вас, тези хора ще вземат надник по 100 лева на ден. После идва моментът на транспортирането и монтажа на кухнята, където нещата стоят горе-долу по същия начин. Необходими са двама работника за монтаж и транспорт естествено. Накрая върху всичко това слагате и 20% ДДС и излиза, че търговецът за направата на една кухня има разходи от порядъка на 3500 лева. Значи за него остават около 500 лева печалба. Като сметнете всички кухни е продал за един месец, а рядко има търговци, които могат да продадат повече от 10 за месец, даже това е много, излиза, че на него му остават 5 хил. лева. От тези 5 хил. лева, ако той осигурява хората си на реална заплата и работи с 5 човека, то плаща минимум 1500 лева за осигуровки. Още 1000 лева за наеми и поне още толкова за консумативи на месец и излиза, че да си шеф на мебелна фирма означава големи главоболия и печалба, колкото две средни заплати. Но това е ако бизнесът му все още е на печалба. А ако не е?
Така че не е много редно да се правят такива тънки сметки и всеки да се мисли за прецакан. Точно в този момент малко фирми биха рискували да прецакват и да губят клиенти. При тези условия, които ви изброих по-горе, бъдете щастливи ако някой си е свършил перфектно работата, защото пак казвам - цените се занижават за сметка на качеството.

Mарич, аз във Варна ходих в 6 фирми ,за една и съща кухня с еднакви механизми,цените бяха сходни и по-високи ,но за кухня от 3 метра цена под 4 000 лв нямаше.Това е истината ,за съжаление е много скъпо,майсторите се оправдават с високи цени на материала,но в крайна сметка се оказва,че надценката е по-голяма  Laughing

Абсолютно съм съгласна с това мнение.

# 814
Аз си направих кухя 2. 30 м. - 1000 лева в края на миналата година.  Плота ми само струваше 124 лева (знам цената , защото го избирах сама). Механизмите ми не са от най-скъпите , но всички чекмеджета и вратички са с tap on и влизат в цената.

Сред снимките ще видите и TV шкафа с който започнах за тест в тази фирма. Струваше ми 150 лева и когато ми казаха цената  не можех да повярвам.

Преди да попадна на този човек се отвратих от обслужването на клиенти и безхаберието в шоурумовете. 

п.п. Проект, среща и имах монтирана кухня след 10 дни !

Публикувала съм снимки и преди http://eni1.snimka.bg/other/ikea.427047.15263284.big

# 815
Аз си направих кухя 2. 30 м. - 1000 лева в края на миналата година.  Плота ми само струваше 124 лева (знам цената , защото го избирах сама). Механизмите ми не са от най-скъпите , но всички чекмеджета и вратички са с tap on и влизат в цената.

Сред снимките ще видите и TV шкафа с който започнах за тест в тази фирма. Струваше ми 150 лева и когато ми казаха цената  не можех да повярвам.

Преди да попадна на този човек се отвратих от обслужването на клиенти и безхаберието в шоурумовете.  

п.п. Проект, среща и имах монтирана кухня след 10 дни !
Дай малко повече инфо за тази фирма

Публикувала съм снимки и преди http://eni1.snimka.bg/other/ikea.427047.15263284.big

Дай малко повече инфо за тази фирма

# 816
Материалите не са евтини наистина. дна кухня от порядъка на 3 метра има заложени материали за около 1500-2000 лева. Но сега започваме да начисляваме разходите.

И защо баламосвате хората?
Вчера правих сметка за кухня. 5 метра горни и долни шкафове, 120 от които колона за вградени фурна, микровълнова и хладилник, плюс 1 метър барплот със стъклени витринки. Корпус ПДЧ, вратички с гланцво покритие, маханизъм за бутилки и сушилник на 90 см. Всички материали за тази кухня възлизат на 2200 лв. Материалите са от Салекс.
И стига сте набеждавали гаражните майстори, че взимат по-скъпо. Далеч не е така. Поне не всички.
Освен това цеховете, където режат повечето мебелисти в София се броят на пръсти.

# 817
Ок, щом казваш. Няма да споря вече с никой. И аз мога да правя сметки за това, колко струва сиренето, но дали са верни?
 Joy Joy Joy

Материалите не са евтини наистина. дна кухня от порядъка на 3 метра има заложени материали за около 1500-2000 лева. Но сега започваме да начисляваме разходите.

И защо баламосвате хората?
Вчера правих сметка за кухня. 5 метра горни и долни шкафове, 120 от които колона за вградени фурна, микровълнова и хладилник, плюс 1 метър барплот със стъклени витринки. Корпус ПДЧ, вратички с гланцво покритие, маханизъм за бутилки и сушилник на 90 см. Всички материали за тази кухня възлизат на 2200 лв. Материалите са от Салекс.
И стига сте набеждавали гаражните майстори, че взимат по-скъпо. Далеч не е така. Поне не всички.
Освен това цеховете, където режат повечето мебелисти в София се броят на пръсти.

# 818
  • Далечният изток
Ени, страхотна кухня, страхотна. Малка е /като шкафове/, но пък много уютна. Много ми хареса.  Peace Дано и аз да се похваля скоро...

# 819
Ще се опитам да отговоря, защото съм в бранша. Много хора си мислят, че едва ли не като си купят една кухня и производителите и търговците слагат луди надценки. Не е така или поне вече при тази криза не е така. Познавам търговци, които работят с толкова минимални надценки, че за да си покрият разходите по съществуването, трябва да продадат поне 10 комплекта. Имайте предвид, че мебелния бизнес не е като с храните или лекарствата.
По принцип в момента търговците се избиват кой по-евтино да продава. Моите наблюдения сред някои фирми по време на тази криза сочат, че масово се занижават цени и често това става за сметка на качеството. За кухня от 3 метра за 4 000 лева цената може да е много реална. Зависи пак от изпълнението, защото може да бъде и в пъти по-скъпа. Но за да обясня на някои хора, които вечно се чувстват прецакани и обикалят от магазин на магазин, за да намерят с поне 20 лева по-евтино. Материалите не са евтини наистина. дна кухня от порядъка на 3 метра има заложени материали за около 1500-2000 лева. Но сега започваме да начисляваме разходите. Понеже тази кухня не е серийно производство, тя се изработва минимум от 2-ма работника. Тези работници получават заплати, плащат им се осигуровки. За една кухня същите работници ще загубят поне два дена работа, макар че тук пак е под условия. За да им се плаща добре на тези хора и да не си го изкарват на вас, тези хора ще вземат надник по 100 лева на ден. После идва моментът на транспортирането и монтажа на кухнята, където нещата стоят горе-долу по същия начин. Необходими са двама работника за монтаж и транспорт естествено. Накрая върху всичко това слагате и 20% ДДС и излиза, че търговецът за направата на една кухня има разходи от порядъка на 3500 лева. Значи за него остават около 500 лева печалба. Като сметнете всички кухни е продал за един месец, а рядко има търговци, които могат да продадат повече от 10 за месец, даже това е много, излиза, че на него му остават 5 хил. лева. От тези 5 хил. лева, ако той осигурява хората си на реална заплата и работи с 5 човека, то плаща минимум 1500 лева за осигуровки. Още 1000 лева за наеми и поне още толкова за консумативи на месец и излиза, че да си шеф на мебелна фирма означава големи главоболия и печалба, колкото две средни заплати. Но това е ако бизнесът му все още е на печалба. А ако не е?
Така че не е много редно да се правят такива тънки сметки и всеки да се мисли за прецакан. Точно в този момент малко фирми биха рискували да прецакват и да губят клиенти. При тези условия, които ви изброих по-горе, бъдете щастливи ако някой си е свършил перфектно работата, защото пак казвам - цените се занижават за сметка на качеството.

Mарич, аз във Варна ходих в 6 фирми ,за една и съща кухня с еднакви механизми,цените бяха сходни и по-високи ,но за кухня от 3 метра цена под 4 000 лв нямаше.Това е истината ,за съжаление е много скъпо,майсторите се оправдават с високи цени на материала,но в крайна сметка се оказва,че надценката е по-голяма  Laughing

Aбсолютно не съм сугласна с това и тъй като визираш мен ще каза,че не чувствам прецакана в смисъл,че някой ме е излъгал с цената,а че свършената работа в никой случай неотговаря на качеството за цената.Лично проверих колко стуват плоскостите и отделно всеки механизъм,така че Знам Точно колко излиза материала за тази 3 м. кухня и без да съм в бранша. Съжалявам,че не съм от хората ,които се хващат на празните ви приказки,осигуровки не РЕАЛНАТА заплата????9едва ли) ,материали и тн.....защото всеки може да се оправдае по този начин,4е му трябват работници с надник 100лв.Точно там е проблема вземат се от клиента,плащат се на работника.Много е просто, и аз на работа върша специфична работа ,но заплатата ми е съобразена с финансовата обстановка и невзимам 100лв,дори 1/2 от тях.Ами като неможете да издържате на условията затваряйте фирмите.То така за сметка на клиента всеки може да прави бизнес.А отностно ходенето по магазините за 20лв....... има много хора които работят 10ч за 20 лв,така че въпрос на бюджет.

# 820
Ок, щом казваш. Няма да споря вече с никой. И аз мога да правя сметки за това, колко струва сиренето, но дали са верни?
 Joy Joy Joy

Верни са, колкото и на големите в бранша да не им харесва. Peace
Всеки човек може да пообиколи и да добие представа колко струват плоскостите с нарязването и кантирането на дребно. И цената, която съм дала по-горе е точно на тази база е дадена. 
Та щом големите, "не гаражни" производители работят на по-ниски цени, тогава що за надценки са тези, които слагат?

# 821
Добре, тогава си поръчвам такава кухня от теб и съм готов веднага да платя. Simple Smile

Joy Joy Joy

Верни са, колкото и на големите в бранша да не им харесва. Peace

# 822
Всъщност не визирах теб, а говорех по принцип.
Знаеш ли, мисля че казах достатъчно относно ценообразуването.
А това, че не вземаш 50 лева надник на ден, е друга тема.
Както и да е. Толкова от мен за днес по тази тема. Не исках да се заяждам или да настройвам някого срещу мен. Просто изказах мнение. Simple Smile

Aбсолютно не съм сугласна с това и тъй като визираш мен ще каза,че не чувствам прецакана в смисъл,че някой ме е излъгал с цената,а че свършената работа в никой случай неотговаря на качеството за цената.Лично проверих колко стуват плоскостите и отделно всеки механизъм,така че Знам Точно колко излиза материала за тази 3 м. кухня и без да съм в бранша. Съжалявам,че не съм от хората ,които се хващат на празните ви приказки,осигуровки не РЕАЛНАТА заплата????9едва ли) ,материали и тн.....защото всеки може да се оправдае по този начин,4е му трябват работници с надник 100лв.Точно там е проблема вземат се от клиента,плащат се на работника.Много е просто, и аз на работа върша специфична работа ,но заплатата ми е съобразена с финансовата обстановка и невзимам 100лв,дори 1/2 от тях.Ами като неможете да издържате на условията затваряйте фирмите.То така за сметка на клиента всеки може да прави бизнес.А отностно ходенето по магазините за 20лв....... има много хора които работят 10ч за 20 лв,така че въпрос на бюджет.

# 823
Никога няма да се оправи тази грешна държава,като гледам как всеки който се занимава с това,което с екоментира във случая"защитава" собствените си интереси и създава грешно мнение у хората .И не само създава грешно мнение,а си вярват в доста голям % от това което говорят и тъй ,като Иван и Стоян работят на тези цени ,защо и аз да не кажа същата и логично да стане масова,така е и в медицината,стоматологията и тн.За съжаление това е истината за изкуствените цена у нас и който може се подчинява,но начина е друг.

# 824
Мога да споделя моят горчив опит с кухнята си и аз като повечето от вас ходих с един и същ проект с едни и същи механизми и материали при няколко фирми . Да наистина цените бяха различни не с фрапиращи разлики от определено в интервал от по хилядарка . Много я мислих ...., смятах ..., и накрая си поръчахме в фирмата дала ни най- ниска цена , ноооо .... тогава започна нашата  одисея . Чаках си кухнята 4 месеца вместо обявените 15 дни , монтираха ми я 1 месец защото все нещо не пасваше , бяха ми объркали половината вратички бяха в друг нюанс . след многото перипетии разбирасе се получи добър краен резултат но се замислих че нетрябва да се доверяваме много и на евтиното защото то е спестено все от нещо ( ОТ КЪМ ПЕРСОНАЛ , КАДЪРНИ МАЙСТОРИ И Т.Н. ) ако пак трябва да избирам ще се замисля и то много , ако някой прояви интерес ще му пусна снимки става дума за кухня Г-образна 1,50м./4,70м.

Общи условия

Активация на акаунт