Отзиви за 78 ОДЗ "Детски свят", София!

• 14 506
  • 39
  •   1
Отговори
Пускам темата, защото мненията, които открих в нета бяха крайно негативни, но все пак отпреди 2-3 години. За толкова време може и да са се променили нещата.
Интересуват ме основно яслените групи.

# 1
      Здравей  Hug

Дъщеря ми миналата година беше в яслената група. Бях много резервирана и я пуснах с голямо притеснение, точно заради тези негативни отзиви, които единствено намерих. Но нямах избор, там ни приеха от раз. В крайна сметка останах очарована от госпожите и дори ми беше мъчно, че трябва да минава в първа група. Много търпеливи и лъчезарни жени  Peace Не съм имамла никакви грижи и притеснения за тази една година.
От общо естество имах забележки към някои следобедни закуски и тогава ми обясняваха, че за цялото завдение е така. Тази година гледам, че в някои случаи менюто за яслата е различно от общото.
Ако има нещо, което те интересува, питай  Wink И на мен ми е много странно, че почти липсва инфо за това ОДЗ  newsm78

# 2
Много ти благодаря  за отговора  bouquet

# 3
Здравей Bobeto, все пак да използвам да си задам въпросите:

1. Направи ми впечатление през уикенда, че двора не се заключва имаше младежи, които пиеха бири, както и шишета, някой явно преди това си бесхе подстригвал кучето там имаше много разпиляна козина (направо вълна) и като цяло двора не ми изглеждаше особенно поддържан. Извеждат ли ги въобще ясленчетата? И правят ли нещо по двора или целегодишно е така?
2. Слънчави ли са стаите на децата, пред някои помещения, откъм двора имаше бая голями дървета. И въобсхе как е базата отвътре?
3. Имат ли допълнителни занимания, щом сте 1-ва група вече предполагам, че сте информирани. В сайта видях, че има басейн. Функционира ли?

Засега е това  Hug

# 4
Да карам подред  Wink

1. Наистина в задния двор и от страната на яслата се събират разни тийнейджъри, които пушат, пият бири и правят ужасна кочина! #Cussing out Всяка сутрин един дядо почиства целия двор и за съжаление, до вечерта изглежда все едно се е събирал боклук от месеци! Питах миналата година директорката защо не заключват, отговорът беше, че на няколко пъти катинара бил разбиван и затова прекратили с опитите.... И мен много ме тормозят тези 'сбирки', но не знам към кой да се обърна... newsm78
Иначе ясленчетата ги извеждат от пролетта нататък. При по-лошо време само на терасата.
2. Стаята им е на 1-ви етаж и наистина има големи дървета отпред. Изложението е изток/юг. Не ми се вярва да е прекалено слънчева, но за лятото това си е голям плюс. Зимата са с подово отопление и е доста топло. Бяха ми казали, че температурата е от порядъка на 25 градуса. Пускала съм я съвсем леко облечена. Базата не е нищо специално. Миналата година сменихме тапетите. Имат и нови столчета и масички. Купихме и играчки. В санитарните помещения е още със стария фаянс от едно време, но ми изглежда поддържано.
3. В детската вече имат допълнителни занимания. На нас ни предложиха тази година английски, латино танци, народни танци, рисуване, футбол, може да имаше и още нещо.... Басейнът работи, но не съм го виждала още  Confused
Ако се сетиш за още нещо, пак заповядай  Hug

# 5
  • София
И синът ми е в 1-ва група тази година, не е бил в яслата и там не мога да кажа нищо - само, че ми правеше впечатление, че не ги изкарват на двора често.
Басейнът би трябвало да работи, защото едно детенце от нашата група ходи на плуване, но и аз не съм го виждала, мисля, че е в някакво приземно помещение.
Температурата в нашата група е много висока, пускам го доста леко облечен, базата поне при нас определено има нужда от подобрения, но може би по-нататък ще се събират пари и постепенно ще пооправим нещата, на 1-ва родителска имаше някакви такива предложения, но се оставиха за по-натам, понеже събирахме пари за много други неща. Предполагам, че и в яслата се действа в тази насока.
Дворът наистина е неподдържан, мен много ме плаши това, че и през деня вратата не се затваря, иначе "гаменчетата" няма как да се спрат - или ще разбиват или ще прескачат оградата. Единственият начин е да се наеме денонощна охрана, както е в някои други софийски градини, за да си опазят дворовете, но това е свързано с допълнителни пари, които трябва да се събират от родителите и едва ли нещо ще се промени.
Доколкото знам отвориха нова яслена група на мястото на частното училище, вие къде сте - предполагам, че в новата група базата е добра.

# 6
Hora,kakvo vi e mnenieto za personala i administraciata na  ODZ 78 v Darvenica

# 7
  • София
Hora,kakvo vi e mnenieto za personala i administraciata na  ODZ 78 v Darvenica
Пиши на кирилица!
За персонала мнението ми е много добро, като естествено имам наблюдения върху 1-ва група само. Петкова и Мими са много готини и детето ми ги харесва, разбираме се добре. Не ми харесва само, че втората възпитателка е постоянно в болнични и я заместват за 3 месеца над 5 жени. Докато свикна с едната идва нова заместничка  ooooh!
Администрацията не мога да коментирам, защото нямам много вземане-даване с тях, освен покрай таксите - отзивчиви са.
Момичето, което е охрана на входа също е голяма сладурка.
Не мога да кажа нищо лошо досега.
А ти защо питаш?

# 8
И аз съм много доволна!
Поне досега не сме имали проблеми, много са отзивчиви.
Ние сме в яслена група, при Катранджиева и Димитрова.

И аз се чудя, кой или какво те притеснява?

# 9
La Gioconda, колко яслени групи има в 78мо ОДЗ ? Детето ми е прието там от септември и гледам, че са приети 12 деца за първа яслена и 18 за втора. Това две отделни групи ли са или са 30 деца в група  Rolling Eyes ?

# 10
И ние сме приети от септември 2010 в яслената група на 78 ОДЗ. Бях и още съм доста притеснена заради лошите отзиви, които четох за това ОДЗ преди време, но нямахме особен избор, там бяха най-големите ни шансове.
Да се надяваме, че всичко ще бъде наред.

thelilyb, как се казва твоето детенце? Моето е Яна. Предполагам, че ще се виждаме от септември. Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 11:16 от mama_pettty

# 11
И ние сме приети от септември 2010 в яслената група на 78 ОДЗ. Бях и още съм доста притеснена заради лошите отзиви, които четох за това ОДЗ преди време, но нямахме особен избор, там бяха най-големите ни шансове.
Да се надяваме, че всичко ще бъде наред.

thelilyb, как се казва твоето детенце? Моето е Яна. Предполагам, че ще се виждаме от септември. Simple Smile

Моето е Лили Simple Smile До края на седмицата ще събера документите и ще отида... дано има с кого да разговарям там. Ще пиша след това. Аз за съжалене имам и лични лоши впечатления  Cry

# 12
 Еххх, голяма мъка е с инфото за тази детска градина... нямам представа защо така се получава!  Tired
thelilyb, яслените групи са смесени набори (поне така разбрах, когато се заговорих с една от лелите ни от миналата година). Едната група е в чисто ново помещение - откриха я миналата година.
Аз пак да си споделя, че съм много доволна от госпожите ни. Сега едната е в едната група, другата - в другата. За новите госпожи не съм чувала отзиви.
mama_pettty , може ли да споделиш какви са ти лошите впечатления?
Не че и аз нямам забележки, но като цяло мнението ми е положително... Та ми е интересно да чуя и други мнения   bouquet

# 13
Bobeto, миналата седмица една от учителките пушеше на двора сред децата  Shocked ...няма да коментирам квалификацията и като педагог, но най-малкото пушенето в детските заведения е забранено със закон.

# 14
 Ъх!   #Crazy
Не съм попадала....!  ooooh!
Виждала съм от охраната да пушат, но винаги настрани и никога сред децата (не че това ги оправдава де, но поне се съобразяват)
Грозна работа! Ще сигнализирам, ако видя. То за съжаление директорката е малко особена и не знам дали ще предприеме нещо. Но ако се наложи, може да се пусне жалба и на по-висока инстанция.

Общи условия

Активация на акаунт