ЯНУАРСКИ размисли и страсти - 25

• 29 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
За разлика от мама Цоцоланка аз пък на моменти се панирам от голямата му активност, притеснявам се да не се увърти около пъпната връв пак, какъвто беше случаят с по-големия ми син и да не се наложи пак да ме режат рано-рано преди плановата дата.

Не че и аз не се шашкам от абсолютното същото.......И моя големия син бе с двойно увита пъпна връв и в  чест на увитата пъпна връв бяха подготвили операционната. Не се стигна до там - благодарение и на това,че скочиха върху корема ми......Та.....то ни едното добре, ни другото....То ако знам на моменти какво искам.....Т.е. знам - да е януари месец и да съм гушнала живото и здравото си бебенце - ей това искам!

# 541
  • София
Добро утро и от мен!  Hug

Тук мъглата почти се вдигна и даже има слънце, но като извеждах кучо в 8.30 не се виждаше нищо и беше много судено.

Трябва да чистя, но нещо ме мързиииии, за съжаление няма да ми се размине.

Бебока вчера вечерта риташе много силно, а тази сутрин дори не съм сигурна, че го усещам. Никакъв го няма. Сега като изчистя ще се пльосна по гръб в леглото и ще го чакам. И аз се притеснявам, защото последната седмица свикнах да го усещам повече. Все си мисля, че заради предната плацента го усещам по-леко и така се успокоявам.

Вчера сглобихме количката и си я бутахме в хола. Беше много забавно. Наистина съм доволна. Много маневрена е и се сгъва само с една ръка и малко помощ от коляното. Предполагам, че това ще е много полезно в бъдеще. Не сме мерили дали ще влезе в асансьора, но ми беше кофти да я пробвам, защото съседката до нас е невероятна клюкарка. Решила съм да и направя много сериозна забележка. Докалдва на свеки какво правим и вече дори не смеем да се скараме както трябва.  Joy

Литъл Рабит, дано детенце се оправи по-бързо!

Обичанка, не се притеснявай толкова, защото ще намалиш притока още повече. Идеята да прочетеш в подфорума за близнаци е много добра!

Свраки, вземи драсни 1 ред... дай признаци, че сте добре.

За сега не сещам за друго...започвам да чистя!  ooooh!

# 542
Добър ден момичета!

Благодаря, че се загрижвате за мен и не се притеснявайте. Знам, че от много време не съм писала, чета ви най-редовно, но за съжаление грам думичка не ми се пише, нещо нямам настроение от доста време насам.

Има доста новини около мен, но всичко ще обясня в някъй по-нататъшен пост. Чакам си кабела за фотоапарата за да мога да приложа и снимки към обясненията.

Стискам палци на всички болни да оздравяват бързо.
На всички рожденнички наскоро ЧРД с закъснение от мен!

Силно се надявам скоро да ми дойде музата и настроението и да мога да се включа активно в обсъждането

Много  Hug от мен!

# 543
  • София
Ей Свраки, радвам се, че писа, но няма да се разминеш само с толкова, че ще има  fight

Чакаме сериозен отчет от теб!  Hug

# 544
Ей Свраки, радвам се, че писа, но няма да се разминеш само с толкова, че ще има  fight

Чакаме сериозен отчет от теб!  Hug
Благодаря ти мила! В най-скоро време до няколко дни се надявам да се сдобия с кабелче /и дар слово  Embarassed/  и да пусна един дъъъъълъг пост с похвали.

# 545
здравейте момичета! вчера с доктора глеахме бебето на видеозона и той каза че сега тежи 1407 грама. като се има предвид, 4е бебето изостава с 2 седмици (поради късна уволация)
мислите ли, че е възможно да се роди много мъничко? вече много взех да се шашкам

# 546
еьо добро утро от мен!
little rabit дано малкият да се оправи и да не се тревожите,да не би да му е станало лошо след като бяхме в детския център,нали похапна принцеса?

Не, не вярвам, той почти не яде от принцесата, аз я хапнах, пък нищо ми няма.  Peace
Ти как си, почиваш ли?

mama89, не се тревожи, ехографите често дават отклонения до половин килограм и повече. Повечето доктори рядко познават теглото.  Peace

# 547
Мама89, ако овулацията ти е била по-късна с две седмици нищо чудно сега да си 30-та седмица, а не 32-ра и тогава бебето си отговаря на седмиците. Ако е така би трябвало да ти изместят термина, както е по УЗ, за да не ти предизвикат раждане по-рано, от колкото бебчето е готово. В темичката имаше мами, на които изместиха термина, както е по УЗ.

# 548
еми да обаче доктора не е 100% сигурен, че е така. той си мисли или че е късна уволация или че е едно друго нрщо дето все немога да му запомня името. но каза, че не е опасно за бебето.а за раждането, аз ще раждам в частна клиника (не при моя доктор) и като отида да се запиша ще им обясня за какво ста въпрос и нямам намерение да им дам да извадят бебето по-рано

# 549
Добър ден!

Прочетох историите....и това е ужасно.На моменти даже ревах,като си се представях на мястото на мамчетата преживели този ужас.Но ако в Другите части на България това са малко случаи,то в Бургаската болница са били почти ежедневие(по разкази на мами).Напълно подкрепям инициативата и ако бях от София щях да отида.

Обичанка малката само на килограми ли изоставя или като цяло?Може просто да е по-слабичка.Пък и аз съм чела и чувала,че при близнаци момиче-момче,момиченцето винаги е по-дребно.Не мисля че трябва това да те притеснява.Стискам палци всичко да е наред  spoko

За активността на бебета-моята все още е много активна и даже вече е много силна.Вчера така ме сръчка в горната част на корема ,че на глас изохках.И то с главата... Wink
И пак искам да ви попитам ,че може да не сте видели предния път нормално е ли е в 30-та седмица да имам 1-ва степен на зрялост на плацентата?

Barbie^girl,изглеждаш страхотно  Party Гледам че ти си с червено конче като мен  Blush

# 550
Здравейте тревожни мами,
май колкото по-често се ходи на преглед, толкова повече тревогите ни се увеличават- аз като не ходя, тъна в щастливо и безгрижно неведение  Crazy
Някоя от вас беше ходила на Произведено в България- има ли и хубави обувки на изгодни (производителски) цени?

# 551
Здравейте, мами!

И аз тези дни съм се шашнала, относно движенията на бебето. И рових, рових и прочетох, че тъй като бебчето вече се подготвя за излизане, слиза към таза, а и плюс това понеже расте доста бързо, мястото в матката му е малко и затова се движи по-рядко и по-плавно. Важното е, да се усеща. Иначе от днес и аз излизам в 45-дневния болнични.

Всичко съм си набелязала за пазаруване, само чакам парички към края на месеца и както Вис Виталис е до нас Mr. Green....мисля да си прекарам добре там.

Днес едно гадно главоболие ме е хванало и мисля да дремна малко, та дано мине.

Лек ден на всички! Времето е страхотно навън Simple Smile

# 552
  • София

И пак искам да ви попитам ,че може да не сте видели предния път нормално е ли е в 30-та седмица да имам 1-ва степен на зрялост на плацентата?

Сигурно е нормално, защото аз в 29седм. бях с 1-ва степен на зрялост и доктора ми го каза с доволен тон  Laughing

# 553
  • София
Добър ден   Hug Признавам не съм чела от снощи насам, ама исках първо да копирам нещо от смешната тема за раждането, че направо не се сдържам от смях Simple Smile Дано не се сърди мамата където го е писала

Самото раждане не беше смешно, но после в стаята бяхме 4 жени и всички с операции. На съседното легло жената се обажда на мъжа си и му поръчва гащи, по нейно обяснение " бабешки". Е, идва мъжът й следобед и тя като извади покупката- направо не се сдържах Joy- бели огромни гащи с големи червени ягодки- невероятни бяха.
И понеже Мила се роди с доста коса и то щръкнала- единия ден ми я водят и сестрата пита- hahaha Тоя таралеж на кой е?

smile3532 rotfImbo rotfImao
Имаме нужда от такива историйки точно сега нали  Hug

Хайде връщам се да чета  Mr. Green

# 554
Здравейте, момичета
пак имах за доизчитане както обикновено, но дисциплинирано си ги източех всички постове Laughing  Само да не бяха тея гадни истории от вчера, аз и друг път съм се заричала да избягвам да чета такива неща ама не се удържах много-много и ето го резултата - шаш и паника Shocked Добре че беше предният пост на Barbie^girl  та да не посмея с глас на бабешките гащи с ягодки Joy Joy
Добрата новина около мен е, че преборих май вече окончателно настинката или грипа там квото беше щото хремата и гърлото днес вече са си ми съвсем наред. И беба си я усещам стабилно, все си мърда нещо Grinning
Вчера излизах малко по магазините и купих дрешки и пелени, довечера ще ги снимам и ще се похваля Grinning
А сега за разтуха на тези, на които също са им дошли в повече гадните истории, ви пращам линк към галерията ми със снимки, може да ви разсеят Simple Smile :
http://www.flickr.com/photos/29003946@N06/

Аз отивам на разходка да се възползвам от слънцето навън. На всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт