ЯНУАРСКИ размисли и страсти - 25

• 29 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Барби гърл, за майчинството се взема за база дохода върху който е изчислен болничния, а не самия болничен. Ако нямаш промяна в осигурителния доход от декември 2008 до момента преди да излезеш в болничен това изобщо не би трябвало да ти се отрази на майчинството. Ако имаш пик код за сайта на НОИ можеш по месеци точно да си видиш осигурителния доход, включително и за месеците в болничен и да си сметнеш майчинството.

# 571
Ох, Татитт.... сърце нямаш  Blush Страхотни неща има в този сайт!!! Ако другите майчета им става некомфортно като се заточат всякакви сладки работи, кексове и щрудели, мен ми се разхлопва сърцето при подобни красоти.  Crazy Аз не съм се отказала да поразтърся хубаво и тук някакви спални комплекти, ама не знам дали ще намеря.  Thinking

Това, което слушат на ехограф е различно от запис на тонове. При записа лягаш, опасват те с едно коланче и те оставят около 20ина минути. През това време апаратът записва тоновете (един писец ги отбелязва на хартия), ти самата ги чуваш и се приспиваш.  Laughing Поне на мен така ми действа.

# 572
Tatitt определено нямаш сърце- такива красоти направо ми се взе ума  Crazy
Rosi79 много хубави покупки  Peace
Тани плацента 1-ва степен на зрялост е повече от прекрасно- само можеш да се радваш  Simple Smile Аз в началото на 31 г.с. бях на ФМ и ми беше 2-ра степен, да видим утре на прегледа моята док какво ще каже по този въпрос  Thinking
obi4anka недей да мислиш такива лоши неща- мисли по-скоро как лекарствата ще ти помогнат и бебка ще си бъде само малко по-дребничка от брат си, което е нормално при близнаци  Peace Ако не можеш да издържиш до следващият преглед иди по- рано- важното е ти да си спокойна !
Red tree страхотна покупка браво на вас  Peace И аз бях харесала тази количка, но ми се стори, че това столче хич няма да е удобно за новороденото постоянно да се разхожда в него и затова се отказах  Thinking
За хапването от 3 дни насам нещо ми става и съм почти постоянно гладна, направо е някакъв ужас  ooooh! Никога досега през цялата ми бременност не е било така- само във 2-я м.- но сега се плаша направо, почти постоянно съм гладна  ooooh! Е естествено, че гледам да не се тъпча  и добре, че ходя на разходки навън поне по 2-3 ч., че понякога и повече, но не ми се мисли ако си остана вкъщи какво ще стане  Crazy
За усещането на бебето - моят хубавец постоянно нещо се намества и ми раздвижва корема, най- активен е вечер като легна- тогава започва голямото натъкмяване  Crazy Иначе не винаги е активен така през деня- и честно казано тогава ми минават всякакви тревожни мисли през главата и едвам изчаквам докато се обади  Blush
MTV не е писала скоро- как са те някой знае ли  Thinking
Свраче чакаме те да пишеш по- подробно, няма да се измъкнеш ей  Flutter
Мамо Це по - добре ли си като спря хаповете ?
Сигурна съм, че исках да пиша още неща, но изобщо не мога да се сетя в момента за тях  ooooh! ooooh! ooooh!

# 573
  • София
simba2001 и sisi1974 много ви благодаря за пояснението  Hug бях се поуплашила малко заради това което ми казаха, но сега всичко е ок Simple Smile Пък и най-важно е да се родят живи и здрави бебоците ни, пък как как ще ги гледаме   Heart Eyes

# 574
Мамчета мноо съм разтревожена и объркана и не зная какво да правя?Лросто съм на кръстопът.Днес бях на преглед при др.Даскалов видя ме на ехограф бебка е добре 2.140кг. но ходих главно за шийката и като ме видя с вагиналния ехограф се оказа че вече е 1.3-1.5см.при напън.Преди две седмици ми беше 1.55-1.77см.и др.Даскалов ми препоръча да вляза в болница 1месец и то във ВМИ за наблядение като каза да съм ги помолила да не ме преглеждат с пръсти.При което реших че ще влиэам и ми даде направление за хоспитализация.След като си тръгнах ме мъжа ми предложи да се обадим на др.Пелев завеждащ АГ отделението в Окръжна болница поне да имаме познат които да ме наблюдава.Др.Пелев ни извика в частния му кабинет да ме види.Веднага тръгнахме.Др.Пелев ми направи прегледа с пръсти и направо ми призля  Embarassedто си е направо болезнено след което каза че шийката си е нормална да си пия магнерота и да си се разхождам че всичко било нормално и нямало нужда от хоспитализация.Направо се чудя на кой да вярвам като и двамата ги водят за най-добрите а те са на противоположни мнения. Направо не знам какво да правя не е ми за мизерията а за това че това преглеждане с пръсти не ми изглежда удачно а в болница ще ме гледат точно така и сега се чудя да си седа и лежа в къщи пък то дано изкарам поне до 35г.с и да ходя на преглед през две седмици на преглед да ми я проследяват.

И видях че обсъждате зрялост на плацентата моита е 2 към 3.
   Извинявам се че ви натоварвам но няма с кого да споделя болката си и да ме разбере.

# 575
Зузи, честно казано аз повече вярвам на вагиналния ехограф.  Confused
Бях в подобна на твоята ситуация, само че ехографът показа при мен, че шийката е нормална, а преди това ме преглеждаха чрез туширане (с пръсти) и освен, че беше много неприятно, ми казаха, че шийката ми е 50% скъсена.
Няма ли как да потърсиш и трето мнение?

# 576
zuzito85, мен ако питаш на нито един от двамата нямам вяра.  Peace

# 577
Благодаря за отговорите ви момичета за плацентата   bouquet Значи е нормално.И аз така си помислих,след като доктора не каза нищо....но знам ли....Попитах го да ходя ли на 3-та ФМ.Той вика-Ама аз не ти ли казах ,че до сега трябва да си отишла....Казах му че тъкмо 2 пъти съм ходила-в 12-та и 19-та седмица.Добре че има Интернет иначе щях да си ходя невежа  Tired Само ме попита дали всичко е било в норма-след положителен отговор ми каза,че няма нужда да се ходи сега на ФМ.Относно това знам че се обсъждаше в темата за трета ФМ,но не помня какво писахте.При нормални резултати на 1 и 2-ра ФМ ще ходите ли на 3-та?

sugar_lady направо не знам къде да раждам  newsm78 По принцип съм решила да е в новата болница в Бургас(при моя доктор).Но обмислям вариант между ЕВА-та(д-р Марчева) и МБАЛ "Хаджи Димитър"(д-р Н. Кънева).Пред голяма дилема съм понеже пътя е час и половина ,а не се знае в края на януари какво ще е времето.От известно време се блъскам и не мога да реша.Но имам срок да 20 декември да реша.Тогава ще взема 45-дневния и вече трябва да съм решила  newsm78

# 578
Здравейте момичета Simple Smile Днес бях на женска консултация. Бяха ми пристигнали и изледванията на кръв и урина. Казаха, че всичко е наред Grinning После мериха сърдечните тонове, казаха, че са нормални със сърдечен ритъм 160-164 и аз така се стреснах Shocked понеже знам че нормални са от 120-160. Настоях да ме гледат с ехограф, всичко ОК  Simple Smile Даже и броиха пулса при прегледа с ехографа, казаха пулс 135. Обаче аз нали съм страшна паника, сега като ме обзе параноята и чак се разревах защо днес засекоха 164 пулс на бебчо Cry Ама съм решила утре да се обадя на доктора който ме следи и да направя запис на тонове, че нещо се паникьосах, пък дано всичко е наред Praynig Вие момичета какво мислите относно честотата на сърдечния ритъм?

Относно въпроса за шийката на Зузито.... аз от началото на бременността съм със скъсена шийка, защото ми е правена конизация. Лекаря не поиска дори и серклаж да ми прави да не я травмираме. Даже скоро искаха да ми вземат в женската консултация секрет за микробиология за втори път така профилактично не им дадох. Доктора ми е казал никакъв секс, НИКАКВО БЪРКАНЕ, даже шийката ми следи с коремния ехограф. Grinning
Аз лично в толкова напреднала бременност не бих дала да ме бъркат  Naughty
Поздрави на всички Hug

# 579
Моята плацента на последния преглед си бе още 1 степен.......

А за честота 164 - според мен са нормални. На границата са, но аз знам,че горната граница е 165.....Успокой се, Ниа1.......Така ще помогнеш и на Бебо....Помисли си дали не си била притеснена за нещо - това може да е оказало влияние.

# 580
  • Пловдив
zuzito85 не се тревожи,мила
Не бих се доверила на Даскалов от личен опит
А относно прегледите-вярвам повече на този,направен с пръси,а не на ехографа.Така мисля защото като лежах последният път във ВМИ ми слушаха тоновете на бебо в предродилна зала и там имаше картини с кръгове(за разкритието) и срещу всеки кръг пишеше сантиметри и пръсти.Примерно 3 см разкритие-2 пръста;6 см разкритие-3пръста и т.н
То ако се виждаше толкова лесно на ехограф нямаше да има нужда да се проверява с пръсти преди раждане-колко см е разкритието
Ами това си е лично мое мнение...дано всичко да е оки

# 581
Благодаря, момичета, за милите думи за снимките ми, радвам се, че ви харесват. Фотографията ми е хоби, въпреки че вече се пробвах и по разни детски партита и други празненства Simple Smile
Зузито, стискам ти палци всичко да е наред Praynig

# 582
Тани, аз вече ходих на трета ФМ. Така или иначе ходя на частно, пропуснах един редовен преглед и ходих на ФМ, така ми е по-спокойно Grinning

Аз имах скъсена шийка с предната бременност и знам, че с туширането по-точно може да се разбере какво е състоянието на шийката, а и не без значение е това дали е започнала да омеква....може би си зависи и от доктора, никога не ми е било неприятно или болезнено, нито това, нито проверката за разкритие Peace

Зузи, отиди за трето мнение Thinking

# 583
  • София
Minana, аз съм на 5 мин пеша от Билла на Опълченска, ти до коя си?
Жалко аз съм в Хиподрума  Sad Ако има някоя мама оттам да се обади, много ще се радвам  Sunglasses
Аз съм в Лагера, до кръстовището на Цар Борис и Мъглен.

# 584
  • София
Minana, аз съм на 5 мин пеша от Билла на Опълченска, ти до коя си?
Жалко аз съм в Хиподрума  Sad Ако има някоя мама оттам да се обади, много ще се радвам  Sunglasses
Аз съм в Лагера, до кръстовището на Цар Борис и Мъглен.

Аз съм в Овча купел  Mr. Green близо съм до Лагера  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт