Хайде заедно да направим КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ

• 18 977
  • 407
  •   1
Отговори
# 180
Веднага отивам да си я купя тази сметана.Аз съм я купувала преди,но не съм обръщала внимание,че е растителна.
Риба ще ям само на Никулден.

# 181
Здравейте и от мен
Днес менюто е спанак с ориз и гъби  Grinning
Вчера ябълковият сладкиш стана много вкусен, но днес гледам е по стегнат и по хубав но свърши набързо  Laughing
Скоро пробвах има един вегетариански пастет соев от била го бях взела на мен лично ми допадна вкуса  Peace
Лека и приятна вечер от мен

# 182
Правя си гъбена кашичка да видим какво ще ми се получи.
ВяраВики от Пловдив си. От къде купувач сметаната. По кои щандове я слагат в големите магазини. Аз нещо явно не съм ориентирана.
Бягам да видя дали водата на гъбките извря!!!   chef

# 183
Момичета, извинявайте, че ви се намесвам в темичката, но искам да ви предложа една торта, която направих, във връзка с това, че ще имаме гости, някои от които постят. Останалите по нищо няма да разберат, че нещо й липсва  Wink. Приготвена е със сметана от растителен произход, блатовете не съдържат нито яйца, нито мляко, нито каквито и да било животински продукти.Ето я и тортичката, ако проявяте интерес, ще покажа и снимка на парче.

# 184
martin4e и за снимка имам интерес и за рецепта Simple Smile

# 185
martin4e много благодаря за рецептата   bouquet
Аз днес си направих ориз със зеленчуци и за обяд и за вечеря си го хапнах, а за десерт малко мандаринки  Grinning
Приятна вечер на всички!

# 186
Аз днеска не знам какво ядох  newsm78 По-скоро нещо като "между другото" ..
Сутринта 4-5 ореха с 1 ябълка.. по обед.. хм май нямаше обед  Thinking 2 мандарини май ръфах по някое време..
За вечеря - салата зеле, моркови и червено цвекло.. и ябълков сладкиш с грис за десерт  Mr. Green
Тоз сладкиш направо ще ми се отбележи на дупето вече  ooooh! .. ама свекитата като дадоха преди месец 1 щайга с ябълки.. които вече стават само за стъргане и сладкиши.. как да не си направи човек  Crossing Arms Добре че са на свършване  Whistling

Утре пак ще ръфам постно зеле - че туй готвих днеска на мъжете.. ама те пък познайте как обичат постни манджи  Laughing .. има да си ръфотя зеле..  Twisted Evil

Я кажете пак - кога може да се хапва риба.. че аз четох, ама нищо не разбрах.. обикновено като съм постила досега не съм яла риба  Thinking

# 187
  • Plovdiv, Bulgaria
Добро утро на всички, лек и ползотворен ден ви пожелавам. Днес смятам да направя един плодов ден , защото се притеснявам да не кача килограми с тези въглехидрати, и въпреки че си обещах да не бъда суетна, не мога да спра да мисля, че в края на постите ще съм още по пълна, така че си пожелавам късмет, пожелавам късмет и на вас.

# 188
Добро утро!!!   bouquet

Влизам за секунда и бягам, че време не остана!!!
Мартинче къде е рецептата за тортата!? Аз намерих само снимката. Нещо изтървам ли!!!
Така ще зарадвам сладко ядящите вкъщи!!!
ЛЕК ПОСТЕН ДЕН!!!
Дишам дълбоко и ще се опитам да бъда по-добра!!!

# 189
Добро утро и от мен!
И аз го карам помежду другото с храната, нямам време да приготвям нещо специално за мен. Основно плодове набивам, някой друг сухар, издействах си да ми приготвят бобена салата и така Simple Smile

За рибата и аз се рових и намерих това тълкувание :
Цитат
През първата седмица (15-22 ноември) от поста не може да се консумира дори риба. Изключение се прави на 21 ноември, когато е празника Въведение Богородично и консумирането на риба е разрешено.
В следващите седмици от поста между 23 ноември и 19 декември е разрешено консумирането на риба. Принципно през цялата година освен в определени периоди, всяка сряда и петък също се пости и не се яде риба, така че ако желаем да сме съвсем стриктни трябва да спазваме и това правило, дори в горе описания период. Изключение от правилото тази година е Никулден, който се пада в сряда.
В последния период 20-24 декември отново имаме по-строг пост. На 25 декември се блажи, тоест яде се месо, млечни продукти и всичко, каквото поискате, дори ако той се падне да е сряда или петък.

# 190
Добро утро момичета и прекрасен ден от мен!Много е умна идеята за тази растителна сметанка! Аз също ще се пробвам да бъда само на плодове през деня , а вечерта - вкусна , гооооляма салатка.

# 191
Ето рецептата за тортичката  Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=347203.new#new

# 192
За рибата и аз се рових и намерих това тълкувание :
Цитат
През първата седмица (15-22 ноември) от поста не може да се консумира дори риба. Изключение се прави на 21 ноември, когато е празника Въведение Богородично и консумирането на риба е разрешено.
В следващите седмици от поста между 23 ноември и 19 декември е разрешено консумирането на риба. Принципно през цялата година освен в определени периоди, всяка сряда и петък също се пости и не се яде риба, така че ако желаем да сме съвсем стриктни трябва да спазваме и това правило, дори в горе описания период. Изключение от правилото тази година е Никулден, който се пада в сряда.
В последния период 20-24 декември отново имаме по-строг пост. На 25 декември се блажи, тоест яде се месо, млечни продукти и всичко, каквото поискате, дори ако той се падне да е сряда или петък.

Така е, риба се позволява, с изключение на сряда и петък  Peace
Аз досега винаги съм постила без риба.. сега не знам как ще... но най-вероятно ще включа по малко рибка 1-2 пъти седмично Simple Smile

Ние се излюпихме с дребен преди малко.. и още не съм се сдобила с апетит за закуска.. Май направо нещо плодно ще гризна закуско-обедно (може би грейпфрут)... и после излизаме да дивеем - времето е страхотно!
 Hug

# 193
duhi_puhi, няма да цитирам поста ти, просто относно грейпфурта искам да кажа на теб, а и на всички, които сутрин ядат плодове, че не е добре за стомаха да се ядат сутрин цитрусови плодове на гладно. Желателно е поне да бъдат комбинирани с ябълка или банан Peace
Иначе и аз упорито продължавам постите на принципа каквото намеря, основно тофу с някаква салата. Нямам търпение да дойде събота - Ден на християнското семейство, за да ям риба newsm81

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 13:21 от vessit

# 194
Привет и от мен Simple Smile
Съгласна съм с vessit - сутрин задължително банан или ябълка.Аз си правя сок от златна превъзходна и....потекоха ми лигите.Ще ме прощавате.
Снощи и аз готвих спанак с ориз и гъби и...каквото имаше -червена чушка,морков,зелен лук.Аз така готвя.
Вкъщи не съм готвила месо от 1 год.Само като имаме гости хвърляме пържолките на скарата.Който иска месо  - във вид на шунка или създърма.
Аз миналата година научил за възможността да се яде риба на тези пости.И кажи речи ден през ден хапвах риба - я на салатката, я в тавата.Другата хитринка е -разбит хайвер пак в салатката или на филийка.А как върви препечена филийка със сьомга...Офффф спирам ,че май се поувлякох,а някои нямаше да ядат риба.Извинете ме Praynig
gergan75 -аз я купувам от Метро / има много голяма трайност / , но съм я виждала и в сани и билла.Но си мисля ,че във всички по-добри магазини ще я намериш.
Вчера си купих сушени плодове и днес закусих - фурми,сушени сливи с орехче,ауууу,банан.
Довечера ще се опитам да "напълня" гъбки  с чушка,картофче,морков.Ще си сваря и ще ги пасирам и после в парти грилчето да се запечат гъбките.Надявам се експеримента да е успешен.
Няма да взимам отношение по сладкишите,защото ще се опитвам да ги подминавам поне по време на пости.Иначе така си ги хапвам,че...

Общи условия

Активация на акаунт