Слух!

• 6 392
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Интерсена тема ...
Абе и аз съм късогледа и с очила, ама пък слуха и обонянието са ми съвсем нормални. Вижте сега, за слуха наистина сте обострени да чувате всичко. Но това явно е нещо подсъзнателно. Не си мислете, че сте нещо повече развити в тая област. И аз смятам, че е нещо свързано с нервната система. Не, не искам да кажа, че не сте в ред, но може би нещо е отключило това ви състояние.
Имам перфектен слух, и мен ме дразни усиления телевизор и други шумове, но пък, да чукна на дърво, като легна да спя ... ама спя, ви казвам. Чувам избирателно, т.е. ако например детето влезе или /ако спя при нея/ се размърда. Иначе токчета, коли, съседи - не ми пречат. Е, виж, ако хърка някой до мен, направо избеснявам, това наистина не се търпи.
Според мене всяко нещо на този свят си има обяснение, така че потърсете го някъде в себе си и ще си ги решите проблемите.

жената не може да спи, едва ли се кефи, че е нещо повече. саз имам същите проблеми, включително и това,че не мога да спя с друг човек в стая, защото ми пречи дишането ooooh! като е болно детето и спя при нея, всъщност не мигвам - 3,5 дни,колкото дойде. иначе всичко е така - и за буболечките, и за телевизорът. само падащ от главата косъм май не съм чувала Rolling Eyesпри мен го водят чувствителна нервна система и ми предписват успокоителни. нищо не съм пила,но безсънието направо ме побърква. успявам да спя като се скапя тотално, т.е. веднъж в седмицата примерно

# 16
  • София
 hahaha hahaha hahaha Станахме трички .
И аз съм така момичета, а мислех, че няма такива като мен.
Но най-лошото е, че мъжа ми е глух  ooooh! Сещайте се какво ми е. Но намерих решението на проблема. Купих му слушалки. Понякога чувам през неговите слушалки мачовете, които гледа, но е поносимо.  Лошото е, че понякога коментира без да се усети, ама се свиква, нали не е постоянен шума.У дома няма тик-такащи часовници. Имаше навремето семеен спомен от свекървата, ама да ми прости бог, го изхвърлих.
Ужясявам се, когато у съседите има купон. Като, че ли стените стават проводници. Чувам всички разговори и музиката, която слушат и която е основно чалга  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 17
  • в голямото село
Леле Хули, подсети ме за часовниците тик-так,  ужас този звук ти се забива в мозъка направо. Аз вечер махах батериите - гадния часовник беше в спалнята - накрая и аз като теб изхвърлих часовника. Hug

# 18
А дъждовните капки по ламарината на прозореца са като пистолетни изстрели... Tired
Пък хората казват, че на дъжд се спяло чудесно. Confused

# 19
  • в голямото село
А дъждовните капки по ламарината на прозореца са като пистолетни изстрели... Tired

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 20
Момичета, извинявам се, че сте приели така написаното от мен. Просто исках да се пошегувам, но явно не сте го разбрали така. Извинявам ви се още веднъж.
Да не можеш да спиш е най-гадното нещо на света. Не напразно едно от изтезанията, не помня в кой затвор е било, е да държат насила будни затворниците.
Може би ако споделите притесненията си с отоневролог, ще ви насочи какво да правите. Все си мисля, че е нещо като чувствителна нервна система. Не ми се вярва проблемът да е  физиологичен, т.е. да имате дефект в слуховия апарат.

# 21
Да ти кажа, Milenna, не ти се разбра, че е шега!  Сега вече разбрах, но пояснението наистина беше нужно.

Разбирам да ви изглеждам изкукала госпожа с разклатена нервна система на тази преклонна възраст, на която съм, но това не ми се случва в последните години! От както се помня съм така. За такъв случай имаш ли обяснение, Milenna? Защо аз наистина търся обяснение (без подигравки и шеги).

# 22
  • в голямото село
Ама защо трябва да си изкукал, за да чуваш? Може да си изкукал и глух, нали така? А и ние засегнатите от този проблем със слуха коментираме именно това, че чуваме ясно дори най-леките звуци, или аз нещо не съм разбрала темата newsm78 А тези леки звуци стават особено силни и ясни именно нощно време. И за мен специално това не е проблем с нервите, стреса или каквото и да било друго, защото както споделих спя с тапички за уши Mr. Green и проблема е решен - не чувам. А през деня съм от привилегированите - чувам всичко.

# 23
...или аз нещо не съм разбрала темата newsm78
Баш добре си си разбрала!
Написах това, защото ни посъветваха да ходим на невролог, на психолог, че ни била чувствителна нервната система...  Crazy Моята вече е по-скоро безчувствена след три години в този форум... Mr. Green

# 24
Ех, ама ... много рядко ми се сърдят хората, но не знам защо ми се впрягате толкова много.
Смятам, че точно отоневролог трябва да посетите. Ако аз имам такъв проблем, точно при такъв ще отида, въпреки че в нашия град едва ли има. И най-вероятно нищо няма да ви открие.
Смятам, че личния лекар ще ви прати с направление при УНГ, а после вече УНГ ще ви прати при друг. Едва ли ще ви вземат насериозно обаче. Най-много да ви се чудят и да ви кажат, че изобщо няма от какво да се оплаквате.
Това е според мене.
Не се сърдете толкова, казвам ви истината.

# 25
  • София
И защо точно отоневролог трябва да посетим ?
Или пък какъвто и друг лекар.
Аз моето състояние по отношение на слуха, го определям като напълно нормално и не ми е необходима лекарствена намеса.

# 26
Ами незнам - ако смятате, че това ви пречи ..., но ако не ви пречи не е нужно да ходите. Включих се в темата, понеже беше засегнат въпроса, че едното "замества" по някакъв начин другото. Слухът за сметка на зрението или нещо подобно. Но виждам, че за някои това е проблем - превръща се в нещо като хронично безсъние, а това не е добре. В крайна сметка, вие си знаете.

# 27
Включих се в темата, понеже беше засегнат въпроса, че едното "замества" по някакъв начин другото. Слухът за сметка на зрението или нещо подобно.
Потърси информация за здравите сетива на слепи хора и тогава говори за това с насмешка.

# 28
Може би е така, но ако е голям проблем  за съня , аз бих потърсила помощ, безсънието ме съсипва.

# 29
Аз работя на смени, от много години сънят ми е различен от този на нормалните хора. Но когато не можеш да спиш и по друга причина вече става тегаво...

Общи условия

Активация на акаунт