ЮЛСКИ бебоци - тема 15 :)

• 18 914
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Буболече, смятам да и обясня разумната причина за тази забрана, пък тя ако не иска да чуе, е друг въпрос. С думата забрана имах предвид бабите-ентусиастки, които вече се надпреварват да обещават какви обички (и други подобни) ще и купят.

# 211
  • София
А-4 вчера й дадох 4-6 лъжички. Преди 2-3 седмици й бях дала 2 лъжички, а днес вече вече изяде повече от половин бурканче от 80 гр. и малко й беше. Laughing
А-4 защо нямаш линийка?
Мацко, а с твоята линийка нещо е станало. Искат да я подновиш. Simple Smile
Момичета искам да ви питам нещо странично. Може ли някой да ми препоръча център за лазерна епилация, обаче с гарантиран ефект, защото вече съм ходила две години на две места и ефект ЗЕРО. Е ефекта е, че ми отъня джоба.
Twisted Evil  

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 23:32 от cveten prashec

# 212
Сиси, нашите каки не ходят на градина Mr. Green, от училище нямаше как да ги спра преди грипната ваканция. Съответно се разболя първо голямата, след 10 дни и малката, но двете си донесоха вирусите от училищата, не ги размениха вкъщи, и бебето успяхме да опазим с общи усилия. Казвам ти само какво се случи, не те агитирам за нищо Peace, ти сама ще вземеш решение.

# 213
  • Варна
Медула, много благодаря за отговора. Но колко често е честото промиване? Аз го правя преди хранене, днес три пъти, но е такова дране и пищяне, че не смея повече Sad Страх ме е да не ми се обиди детенцето и през цялото време й повтарям, че е за добро, за да й се отпуши носленцето, да не ми се сърди и т.н. Ужасно ми е мъчно, особено като почне да гледа с разширени от ужас очи, тя плаче и аз плача и сега като пиша пак ми се насълзиха очите... Ще взема да прочета аспирантурата на Аманита по въпроса с аспираторите, че аз се мъча с един глупав Камера...

Лина_прима, преди два дни и аз забелязах едно местенце със суха кожа, точно над колянцето. Мажа го с А-дерма, но засега май няма ефект. Почуди се какво да й стане...

Въобще, депресията продължава да ме държи с пълна сила. То не бяха грипове, мухъли, хрема, глупавата екзема, не съм се виждала с хора от не знам колко време, сам сама кукувам по цял ден, мъжа ми или е по комшиите или работи и вечер вкъщи и аз свсем ще психясам вече...

Извинявам се, по принцип гледам да не се оплаквам много във форума, но не ми беше накипявало така...

# 214
Честит празник на всички празнуваци днес!   bouquet

Джил, предполагам за какво стискахме палци  Laughing И много се радвам въпреки, че не познавам сестра ти.
Иначе снахата си е супер, все пак е с 20 дни по-малка от Мишо  Simple Smile

Сиси, не се умориха момичетата. Предполагам, че до 6-тия месец ще изкараме само на кърма, за по-нататък не знам, защото вече започна да им понамалява кърмата. Иначе сделка няма - абсолютно безкористно и благотворително ми я дават, което ме кара да се чувствам много неудобно, не знам как ще им се отблагодаря. Всъщност имам идея ама все още я обмислям.

Аманита, честита прическа. Много си хубава така!  Hug

Сиси, аз спрях Лилия от градина. Дори ми се наложи да й взема бележка, че е боледувала, въпреки че не е, но предучилищната е задължителна. Странното е, че при нас учениците втора седмица са в грипна ваканция, но в детските градини /в частност подготвителните групи/ присъствието е задължително. Както и да е, другата седмица ще я пусна, че повече няма как да отлагаме. Кога й е РД на Юлето? Можеш да я пуснеш само за него ден или пък само за празника, така вероятността да си хване някой вирус е по-малка, пък и предполагам ще поканите дечица така че пак ще е контактна.

Кейт, миличка  Hug Каква й е хремата на Дидито? Бистра, водниста?

# 215
Кукумявче, не, не са се събрали още паричките за Анджи, родителите даже мислят да продават апартамента, в който живеят, но дано не се наложи и дъщеричката им се върне здрава в него! Praynig Събрани са вече около 100 000 лв. Във Фейса са вече над 15 000 души, дано всеки прати поне малко и тъкмо ще станат.
В София снимките са 40 лв., а във Варна - 30 лв.

Магазин Next няма в София, макар че се намират дрехи с тази марка, ще поръчвам онлайн, но както Мила е писала могат да се открият такива красоти и в България вече.

Медулка, така е, то ако реши да ни сгащи грипа (който и да е), все ще ни пипне, не смятам да се изолираме тотално, но пък като имам възможност да си я гледам защо да му се натискаме. Wink А р.д. няма да е толкова фатално, че няма да го отбележи и там, вече преди Коледа поне със сигурност ще я пусна, май към такова решение клоня..
Сафо, на 17-ти е, вторник, и аз си мислех само за деня, но трябва да правя и изследвания, че е отсъствала и става по-сложно, така че ще усети празника с другите най-близки другарчета. Браво на твоите дружки и на теб! Hug
Кейт, силно гуш от мен, ще се справите с Диди! Вместо физ. р-р може да вземеш Тетрисал,  удобно е, впръсква се по-нежно.

# 216
Simple Smile Мале колко сте изписали.Ще почета малко и лягам

# 217
Keit, да се опитаме да го направим без да разплакваме детенце. Hug
Аз имам голяма банка физиологичен разтвор. В началото си бях купила и Naso Libero - физиологичен разтвор в малки пипетки за капане в нослето на бебето. Когато свърши разтвора, започнах да пълня малките пипетки с разтвора от банката.
Опитай да капнеш по малко от този разтвор в нослето. Ако изчакаш малко, секрета ще се разводни, обери го внимателно с фитилче памук. На няколко пъти ноздричките поне би трябвало да се изчистят. Секретчето отзад сигурно ще си го глътне бебата при следващи промивки - не е проблем.
Колко често ? - колкото често се запушва нослето. Естествено, ако спи, няма да я разбуждаш, но все пак е добре да се стремиш да не се застояват сополките в носа.
Ако нямаш пипетки - можеш да пробваш да вливаш по малко (да не се задави) от спринцовка (без игла) в ноздричките.

Аз на аспираторите не съм привърженик, бях взела в началото такъв на Камера, но го ползвах само веднъж, колкото да разбера, че за нищо не става.
И още нещо - ние никога не плачем, когато си промиваме нослето. Значи и вие можете Hug Пиши как напредвате!

Уф, редактирам се, че забравих най-важното. Мама трябва да е усмихната. Затова първо отиваш на огледалото , залепваш си  една такава Simple Smile Shocked и така отиваш при детенце. Ето малко помощ, ако имаш нужда http://www.youtube.com/watch?v=6klS6mZUfm0&feature=player_embedded

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 23:59 от medula

# 218
Кейт - все си мисля, че имате нужда от разходки на чист въздух Hug
Сиси - силно впечатлена съм от мейла, с кеф разглеждам файловете, мерси от сърце  bouquet

# 219
  • София
Сиси Hug , радвам се да те видя в темата.Ще пусна снимки на нашата детска, вероятно си видяла в подфорума наш дом има доста теми за обзавеждане, със сигурност може да почерпиш идеи, пускат се хубави линкове, адреси на магазини и т.н.А на теб като ти остане време бих искала да видя обчиките с калинки, и ако може бих купила на Калинчето(пък ти вземи процент от семейния бизнес Laughing)На Михаела още не сме й ги пробили- и аз реших да е когато поиска, но пък тя вече е голяма и я е страх.И сега се чудя дали и с Калина да постъпя по същия начин или да й ги пробием без право на мнение.
Аманита, благодаря ти , че напомняш за колажа.А ненадписаните снимки не биха ме затруднили ако си взема една кристална топка и започна да гадая Laughingтова на шега разбира се.
Куки, не са събрани парите - 200 000 евро са доста пари, но пък сумата расте много бързо тази седмижа , което е чудесно.Дано повече хора се включат , без значение с 10 или 100лв.Некст нямат магазин в Б-я.Тук таме из София има разни ишлемета, но такива костюми не съм виждала да продават.За сметка на това е пълно вече с посреднически фирми, които пазаруват от Англия на съвсем приемливи цени, казвам го от опита на човек, който от март почти не е купувал от бг магазин.
karelia79 , звучиш много свежо след пътуването, дано това се отрази и на Нико по най-положителния възможен начин.
Сафо, аз харесвам калинките не само заради нашето бебе, то и без това името идва от дървото калина,та съм сигурна че и вашите обчики са чудесни, със здраве да си ги носи Лили.
Сиси, за градината - лично аз ако съм не бих я пуснала на градина, вярно е че ще изпусне тържествата, но пък вероятността да пропусне болестите е малка , защото дори да е устойчива на вирусите,  има шарки, скарлатини и т.н., които знаеш какъв дълъг скрит период имат, и няма градина дето да не се появяват всяка година, и не зависят от имунитета.Миналата зима докато бях бременна два пъти в предучилищната имаха скарлатина, и макар че не е толкова опасна за бременни, все пак не е желателно, на Михаела й се размина, но на мен нервите - не, както и изследвания, гърлен секрет и т.н.Освен това и би могла да започне да ревнува, че ти оставаш вкъщи с бебето , я тя излиза, ако не е ходила досега и й е непозната обстановката.

6 нови отговора, вече не съм актуално , но нищо

и още нещо за вече отминаващия ден - на него сме си направили Калинка преди 1 година  Heart Eyes

# 220
Медула - а какво ще кажеш за пръскането на Стеримар в носа ? Бени е мърсолива и и пръскам .. излизат чудеса ..
Благодарение на грипната ваканция, пък ние си имаме баба на гости и ни е по-лесно Simple Smile Друго си е да не сме сами по цял ден.. 
Цветен прашец- по въпроса с епилациятя, предполагам че във под форума Красива мама има изписани стотици страници. Успех с избора този път. Simple Smile

# 221
Линет, няма значение какъв е разтвора Peace. Важно е носа да е чист и да се поддържа свободен.

# 222
  • София
Сиси,и аз съм в същата чуденка за детската градина.От една страна,си давам ясна сметка,че не обръщам достатъчно внимание на малкия батко,а и той очевидно има нужда да си контактува с връстници.От друга-грипа хич не е за пренебрегване.На всичкото отгоре не знам дали ще ни пазят място в градината newsm78Утре ще пращам таткото да ги пита.Според това,което му кажат и след още една консултация с педиатърката ще решим кога да го пуснем.Бях се засилила днес да го водя на изследвания,но ще задържа,че и те са със "срок на годност" Hug
Цветен прашец,мога да ти препоръчам фотоепилация.Изпробвана в/у мен,с очаквания ефект.

# 223
Сиси, имаш ли идея до колко часа е това утре, че няма да сколасам за 11 часът? Някой друг ще ходи ли да звъня да питам къде сте ако случайно се размърда фото сесията на другаде?

# 224
Medula, голям смях с това клипче  hahaha.

Маймунче, питала си за повечето важни неща, не се тревожи. Аз също си записвам и вадя списъка и почвам подред. Стейси добре си расте. Манекенка  Heart Eyes. Значи добре съм разбрала, че сме в 75% по ръст, по тегло сме в 95% - 7 550 беше  Rolling Eyes. В книжката пише, че е нормало да си удвоят теглото до 4-5 месец и утроят до годинка. Нашата се роди 3 700, значи добре се е удвоила, а бебче, родено 3 кг. сега ще тежи 6кг. и пак си е удвоено, така че всичко е нормално. И Мария яде много пъти на ден, даже не ги броя   chef.

Джилиан, аз докато стисна палци и ти каза да ги пускаме. Все пак се радвам, че всичко е наред, чакам да се похвалиш  Wink.

Аманитке, добре ти е прическата, ще ти е по-леко.

Браво на лакомите Ру и Кати  Hug, все така да им се услажда.

Дарка, как така ще й баят  newsm78.

Нашето пъпче е прибрано в една мнооого стара Библия, таткото си я има от баба си и държеше там да го сложим.

Щях да споделя как приспивам бебка. Ползвам една голяма фитнес топка, сядам и дундуркам. Отпускам Мими на краката си, че иначе ме болят ръцете вече. действа безотказно - може за 3 мин, може за 15, но винаги заспива. Пък и мама стяга дупе  Grinning Wink.

Честит празник, нека св. Мина закриля нас и децата ни. Нека всички, които се молят за детенце сбъднат мечтата си  Praynig.

Деси-дес и Кейт, дано премине мрачното настроение. Кейт споделяй си, всеки изпада в дупка понякога.

Имаше още, но не помня  newsm78. Отивам да снимам Мими с коледната й премяна за колажа  Mr. Green.

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 04:08 от Грация*

Общи условия

Активация на акаунт