ЮЛСКИ бебоци - тема 15 :)

• 18 914
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Радина, аз си мислех същото - за списъка и всичкото инфо в началото - тотално съкращаване, никой не го чете, язък че едно време отделих време и усилие да го правя, но с него и без него...само дето прави дълга първа страница. Така че ... Simple Smile А за захранването и коликите - идеята, според мен, е че ако стомахът е раздразнен, по някаква причина, въвеждането на нова храна може да усложни работата. От друга страна, в случая на Нико може самото мляко да е проблем. Може хич и да няма колики, но няма да как знаем.

Нина - няма те в списъка, но пишеш, нали - това е по-важното Grinning

# 301
  • Варна
ха здравейте! минавам да си похваля момчето преди да съм забравила  Laughing
научи се да крещи и сега устройва малки хеви-метъл концерти като има кефче  Mr. Green
върти се по корем и по гръб, но когато му кефне и често иска асистенция,щото му тежи дупарата  Mr. Green
видя си ръцете, най-после, и голямо гледане им удря Heart Eyes
опитва се вече да "приказва"  Laughing почна да си върти езика в бебешки словосъчетания  Heart Eyes

иначе зъбките ни мъчат - дриска много ,и дупето се зачерви и обрина , и сега на всяко пръц сменям памперс,щото му щипе  Cry мазах със судокрем снощи, днес е по-добре, но още е грапаво  Rolling Eyes

# 302
Стеф по рано затова писах, че при колики и захранване, за мен е както при болен зъб и сладко  Rolling Eyes Но гледам, че много доктори предлагат да започне захранването, за да спрели коликите  Rolling Eyes Та затова питах как точно помага то?

# 303
Ами аз с големи червени букви по-напред в темата приканих да ми се прати ЛС с данните, за да ви има в списъка,ама кой да чете  Rolling Eyes

Прочетох и ти писах на лични, ама нямам отговор. Simple Smile

# 304
Стеф по рано затова писах, че при колики и захранване, за мен е както при болен зъб и сладко
Сега ще се опитам да ви обясня, набързо  както ми го обясни личната. Някой бебета имат по-чувствителни стомахчета /всеизвестно/ и при такива бебета се получава дразнение от белтъка в млякото, но не в степен на алергия. Проявява се с продължителни колики. С въвеждане на храна, различна от млякото и съответно с намаляне на млечните такива, и това дразнение отслабва, т.е коликите също.
А захранване с каша, защото преходът е по-плавен, отколкото с пюре, най-вече плодово.
Набързо толкова, че пиша с една ръка и Мончо вече се сърди Hug

# 305
Ами ако не е от колики, или ако коликите не са от белтъка на млякото? newsm78

Радина - не съм те разбрала, извинявай, помислих че си ЗА захранването на ранен етап при бебчета с колики Embarassed Т атръгнах да излагам становището си Laughing

# 306
  • София
Тан, Карелия, как се борите с коликите при Вашите дечица, давате ли капки? И ако давате, какво помага при Вас? Горкото ми детенце, днес много се мъчи.

# 307
   Здравейте мами и от нас Simple Smile

Ние нещо сме хремави и ми е много мъчно като я слушкам малката как се прокашля от тея сополчета и се дави с тях.Прочиствам редовно със Стеримар , лекарката й изписа капки и по една ампула вит Ц на ден.В понеделник ни вика да я чуе пак. Ние имаме и друго оплакване не иска да яде със страшен зор изяжда по около 90-100 което според педиатърката е кражно недостатъчно на нашата възраст трябвало най-малко ппо 140 че и отгоре можело .А иначе не плаче да е гладна -  тя никога не е била и от най-яшните де Simple Smile ама сега се видях в чудо - от зъбки ли е от хремата ли е незнам.Тя лекарката ни предложи иначе ако продължава така да сменим млякото на Милумил че било по сладко и е за злояди деца както тя се изрази-но пък има имало опасност да качва повече от него.Ще изчакаме няколко дни и тогава ща я премери и ще прецени.

Ох оплаках се Simple Smile А май и аз нещо се разсополявам покрай малката и не ми се мисли как ще се лекуваме.Качих наша актуална снимка за колажа.Миналия път нещо имахме точно по това време проблеми с компютъра и не успях навреме.

За съкращаването на списъка - аз като доста рядко пишеща ( но редовно четяща  Wink ) няма да се разсърдя или да го приема лично ако ми се махне името това реално няма значение - който иска си чете и си пише Simple Smile Лично мнение.

Ако се замисли човек има логика в това което пише Радина за захранвамето и коликите.А нашето педи каза че захранване се започва само при напълно здрави бебенца.

Hug

# 308
  • София
Днес май съм пропуснала да честитя месечинките, та се поправям. Живи и здрави бебоци!
Като гледам как сте я подпукали първа страничка, накрая май ще остане само колажа.  Laughing
Аз съм на мнение, че няма пречка списъкът да се редуцира, а ако след това някоя изключена мама се активира в писането и хоп отново я слагаме, ще се поцупи малко, ние ще я успокоим, че я искаме и ще й мине. Wink Другите линкове също могат да се прегледат има вече такива които са си изиграли ролята и може да ги кръцнем. Как само се произнесах, а никога нищо не съм свършила в тази част, но то не е от нежелание а защото съм малко инвалид в тази сфера.
Шишетата ги мия с четка за шишета като слагам препарата върху нея, натривам хубаво и обилно изплаквам.
Пак се редактирам, стана ми навик вече-Мис ния и другите по-рядко влизащи мами, мисля, че нямат предвид вас да махат, защото все пак се появявате от време на време, а за мамите които въобще не са се вяскали.

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 18:13 от cveten prashec

# 309
благодаря ви за отговорите  Hug значи хващам смело гъбата и на нея препарата, бульон няма да забърквам  Crossing Arms

# 310
  • Варна

Miss_niq, и ние през деня ядем по 120мл максимум в продължение на 20мин, което по кутията на Лактаната е за 2-я месец дажба. Вечер пак така, но по начесто, на 2,5 часа. Ама хич не сме заслабнали. Педиатърката дори не ме е питала колко яде. Вие какво- не наддавате ли?

Относно Бочкото - и аз слагам препарат директно върху четката.

А що се отнася до темата и имената - при условие, че форума не е с парола няма никакво значение дали изобщо ще ги има. Лично аз повече чета и винаги хвърлям поглед върху линийката с възрастта на бебето, за да се ориентирам, тъй като има доста разлика между бебоците.

# 311
Тан, Карелия, как се борите с коликите при Вашите дечица, давате ли капки? И ако давате, какво помага при Вас? Горкото ми детенце, днес много се мъчи.
Още ли ви морят тия гадове?Аз давах Биогая в комбинация с Ентерокинд.Доволна съм  Hug. Пробвай ако искаш.
miss_niq,наистина е възможно от нослето да не се храни добре-сега.Дано ви мине бързо.

# 312
Оляяяяяя -хихихи здр. милички!
Влизам набързо да се отчета, че сме живи и здрави.Извън БГ -то сме за това и не пиша ,по цял ден обикаляме.Миналата седмица направихме и за 4дни плаж Heart Eyes.
Новото при нас е, че Мио е вече на АМ и от др.месец може би ще го захранваме , а и както е тръгнало може и по рано.
Няма как да ви изчета сигурно имам 300-400стр. ooooh!.На 18.11 се връщаме и ще пиша по редовно.
Целувки и гуш на всички Hug

# 313
Днес писах ли, не ли... изгубих му края, та ще се повторя, ако трябва Simple Smile Честити месечинки на всички! Всички болни бебенца да оздравяват и коликите да се махат вече!
Цезари, аз давам само БиоГайа за коликите... пъне се, промрънква нощеска... попръцква си доста... не знам действат ли ама поне не е плакала досега от колики.
За първата страничка.. аз пък да ви кажа си милсех наистина само колажа да остане... Нека известно време постои предупредително съобщение за това и да се сложат датите заедно с именцата и това да бъде.. и без това е толкова хубав сегашния колаж, че представям си следващия  Heart Eyes Аз пак да кажа пратих снимка, но на мейла, а не на страницата.
Преслава днес е по-добре май... кашля значително по-малко, нослето й е малко по-добре. Излизахме за мъничко ама такъв вятър духаше, че ме хвана страх и само половин час постояхме. Не е новост ама да се похваля, че ми се смя с глас до преди малко.. разликата сега е, че повтори за запис  Mr. Green Вярно с телефона снимах и малко кофти качество ама ще кача после във фейсбук-а и това видео и едно от снощи как подвиква... аууу ейййй ееее ааааа уууу  Joy Душичката ми... колко гръмогласна стана за един ден точно  Heart Eyes
Хубава вечер на всички!!! Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора. Браво бе, момичета Wink

# 314
Ох мами, дойде и моето време  Crazy....свеки си дойде, дадох малкото шуши и си сипах чашка биричка newsm74,
Исках да ви питам, според вас кога е редно да започна захранването, питам защото вече сте напред с материала по този въпрос, а нашата докторица нищо не казва по въпроса???
sarnichkata, давай смело с препарат, аз отдавна го ползвам така, все пак вече не са толкова малки бебите  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт