Отговори
# 300
  • София
Здравейте!
Валче, ето тук , ако вече не си говидяла - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0.Мисля ,че в книгата на Л.Трифонова  - хранене на бебето имаше рецепти за пюрета, като имам време ще потърся. Wink
Кати, не мога да дам мнение, странно е .Успех Hug
Зайко, ясно си е че нямаш време, само ти си знаеш колко е трудно да отглеждаш близнаци.Ние тук се оплакваме ,че сме с по едно, а  ти какво да кажеш, но пък радстта ти е  двойна. Heart EyesЖалко, че не можем да помогнем с близнашко отглеждане.Целувки на близначките Heart Eyes
Лоранхол, аз гласувах , ама сега темата е с изменени фрази, не е същата.Пуснали са нова анкета и затова
я няма фразата на Сиска newsm78, не ги разбирам много тези работи.Търсих ,търсих и аз не намерих.
Коремчето ми , има си го, килограмчетата са тука.Ама , фитнес нема как.Фитнеса е Бубо  Crazy.
Секса, абе имам си желание честно казано Heart Eyes
Мерси за инфото за бибероните с резки и т.н
Дикси, много си организирана.
Вчера беше чудесен ден , поне за нас  - бебенца, колички, майки, слънце и бъбривки.Е, друго си е да видиш хора и те тебе. Crazy Mr. Green
Кайрен, хубави снимчици.Прекрасно семейство сте! Heart EyesМоят педиатър, вятър го вее на бяла кобила, направо яко ме дразни с бездушното и липсващо си отношение към децата ,негови пациенти.Ще го сменям май.

# 301
marsia, ако не се лъжа това срастване при момиченцата се нарича синехии, проблемът е физиологичен като фимозата при момченцата. Аз също не знаех за това, докато не ми каза една приятелка и дори заедно погледнахме Диди, но нямаше проблем. Доколкото знам детски гинеколог отстранява проблема и няма нищо страшно в това.
Мигла, спим по 3 пъти на ден за около 30-40 мин, рядко се случва и по повече.
Val4eto, аз правя пюренца, но и купувам също. Една от любимите комбинации на Диди е картоф, морков, тиква и броколи. Съчетавам зеленчуци, каквито имам, а тези които нямам - купувам готови пюрета.
За бибероните - нищо не мога да кажа, Диди категорично отказва биберони и залъгалка, понякога успявам да й дам малко водичка с биберон, но тя по-скоро си чеше венците с него отколкото да смуче. Всичко давам с лъжичка, дори и водичка.
За МЦ - ами няма го още, но не го й искам. С баткото - ми дойде когато той беше на 6 и половина месеца, но не кърмих толкова активно като сега.
Дикси, страхотно оформление на тортата!

# 302
  • Варна
Здравейте. Отдавна не съм писала, защото покрай двете деца не ми остава време да се вредя да седна на компютъра. Виждам, че не съм липсвала на никого.
Все пак да се разпиша, не че някои много ще го интересува това. Маги вече е захранена с всичко, хапва си с охота. От няколко дена седи и в проходилката и започна да се справя да се придвижва докъдето желае. Не спи много спокойно през цялата нощ. От време на време започва да мрънка, давам биба, после малко вода и така ставам през ноща по 4-5 пъти. Прави опити и да лази, като е много смешна-изправя се на колена и започва да се люшка напред-назад и накрая се изтласка напред и забива глава.
Моя корем също си седи, че и килцата не мърдат надолу, но все ще се справя.
Пожелавам Ви приятен ден , че Маги се събуди и ще приготвяме обяда

# 303
Zveti,пиши какво стана с твоята приятелка. Аз съм сложила и някой нещтица за нея ,може пък да и потрябват.Има ли вече бебе. Grinning

# 304
Добро утро  Hug
Зайо  Hug Сигурна съм,че на теб ти е най-трудно от всички нас!
Аз също давам всичко останало с лъжичка,само млякото(дали с бисквитка или без) е с шише!
Ваксината и ние чакаме да мине обявената епидемия,понеже педи каза че консултациите по време на епидемия се отлагат!
bobito2,дано на Тошето не му се наложи да пие АБ!Стискам палци да минете само с това с което се лекувате в момента!
KayRenn,отново страхотни снимки.Завиждам  Heart Eyes(благородно Hug)
Мигле,браво на Божи оставил е мама да си отпочине тази нощ,дано така и да продължи.Успех със захранването  HugВлади  си има нещо като режим на съня.Спи два пъти през деня- м/у 9.30-10.30 около два часа и м/у 14.00-15.00 отново около два часа.Е има и случеи в които не спи по толкова,но са рядко.
malachika,със сигурност Сани ще се гордее много с мама като теб-милиционерка  Heart Eyes
Madam Stasita,кога успяваш с всичко-работа,украса,пътуване?Или аз съм неорганизирана или ти си хипер организирана Wink Много добре се справяш с украсяването  Peace Лек път!
Sisi_Angelche,наскоро научих че корема се прибира по-бързо ако жената има цикъл.По време на цикъла матката контрахира и така по лесно се прибира корема.Незнам  дали е така,но при мен май е подействало.На мен цикъла ми дойде на 3-тия месец и като че ли за тези три месеца влязох в добра форма.Е не както преди бременността,но и това ще стане надявам се  Wink
Попара,при вас нещата са по много различен начин,назависимо кои.Дали е ваксина или захранване,хубавото е че и ти и Алекс така се чувствате добре.Живяла си в БГ и знаеш тук как са нещата!А за това което ти се случва,аз лично не съм се сблъсквала с подобно нещо и не познавам някои,който да го е преживял newsm78,дано скоро да има някаква яснота какво се случва  Hug
smehorana Hug
rosita_,браво на фирмата в която работиш,политиката им е страхотна! PeaceРядко се прави в останалите фирми,особено по време на криза.
В този ред на мисли,с мъжо ще ходим към края на месеца малко да поотпуснем.Та да ви питам,някой ходил ли е в Дипломат плаза в Луковит?До колкото съм информирана в близост до града  има ферма за щрауси и предлагат яздене  WinkАко някой е ходил,моля да сподели  Heart Eyes
Е хайде оставям ви и се стягам за разходка!
Приятен ден на всички!

# 305
Защото днес се разговорихте за кореми и килограми, да кажа, какво ми казаха преди час. Отидохме с Митко на преглед при една алерголожка. С влизането тя се обръща към него и казва: "Ооо, ти май си кандидат батко!"...
Уффф...така от такива непринудени изцепки най-се депресирам  Rolling Eyes
Така, че нямам какво повече да кажа за килата си.

# 306
Dido4ka, недей така, по-скоро ние решихме, че си ни изоставила, заради априлките, което за ,мен поне е разбираемо първо защото Маги е по-близо до тях по развитие отколкото до майчетата и второ защото с 2 дечица със сигурност е по-трудно да се влиза редовно във форума, пък да следиш и 2 теми сигурно е вече мисиа невъзможна. Сигурна съм, че всички се радват да те видят и да чуят, че Маги се развива толкова добре Simple Smile

# 307
Здравейте момичета, малко ви пропускам напоследък, за което много съжалявам. Но... тихичко да се похваля, че започнахме нашето начинание с Борис. Вече имаме една цяла работна седмица (днес ни е почивния ден newsm18) и да ви кажа си беше доста натоварващо, особено когато го съчетаваш с гледането на малко бебче. Все пак съм много щастлива, че идеята ми е в правилна посока. Не искам да ви разказвам все още, за какво точно става въпрос, но по - нататък, кото изпипаме нещата...
Ще гледам да ви прочета днес, така че се връщам назад.

Мернах че говорите за кекс, но не от онзи невинния с орехите и стафидите... Laughing Е аз не правя! Embarassed Нали все не съм съвсем здрава на нужните места... Но кекс със стафиди и орехи правя. И то добър. Laughing (оф, умря циганката дето ме хвалеше, извинете Mr. Green)

Дикси, споко и аз наскоро бях за кръвна картина и се бях облякла с една по-широчка туника (ама то и аз съм си широчка) и лекарката ме пита с блеснал поглед: "Вие бременна ли сте?" ...
Ама не се депресирах много де.  Laughing Така че, си влача достойно килограмите отгоре, ама скоро ще се включа в Дюканската чета, ако ще турско да става. Само с детето и кърменето да се разбарем. Laughing

Дидочка, добре дошла отново. Hug Колкото можеш, толкова ще се включваш -  ти си си от наш`те. Hug

# 308
Дидочка, помня те аз. Даже постоянно си мисля за един от последните ти постове, дето даваш на Маги бисквити с кисело мляко. И аз се престраших да дам "истинска" бисквитка, а не от тези бебешките. Сега умувам за киселото мляко.

Катилиас, аз си мисля че не си бременна, просто организмът ти не се е изчистил от хормоните след раждането. А какви точно са ти противозачатъчните? Преди години, пиех едни хапчета уж за корекция на МЦ, а после не ми дойде. Направих си тест после друг - имах 4 положителни. Обаче се оказа, че не съм бременна, било от хапчетата, а на листовката пишеше, че не влияят. Така и не разбрах от какво беше.
Ако знаеш как ти завидях за плажа и биричката.

Смехорана
Hug Не си мисли тъжни неща, та това е първата Коледа на твоето мъниче! Ти си неговата мама и ТИ си длъжна да постигнеш светостта и вълшебството!

Зайче, съжалявам, че се чувстваш самотна! Не го правим нарочно, просто не сме на твоето положение. Грижите са ти двойни, радостта многократно повече.

# 309
Кати, и ти не четеш, май   Laughing

Цитат
Катилиас, ЧЕСТИТО! Лека и безпроблемна бременност и здраво и пухкаво бебче на финала!   HugЩе стискам палци да ни се похвалиш, че ще купувате роклички  Wink За името - тук е разпространено, също и производните му,  а знам че и в Германия се среща често... та затова предположих   Blush Подаръкът, който сте купили на Александър е много хубав   Peace И няма нищо лошо да мислиш прагматично. Да не се смеете, но и ние преди година видяхме една много хубава дървена къща за кукли с всичките възможни мебели и не издържахме и ... сега чака 3-тия рожден ден на Виктория. За Изабела ми е малко по-трудно, защото вече имаме доста играчки и не ми се ще да се заривам с още.

Валче, навремето и аз правех като Кремче - комбинирах каквито заленчуци имах, варях на пара и с пасатора.
Кай Рен, снимките много ми харесаха, благодаря, че сподели с нас  Hug
Смехорана  Hug

...
Аз подаръците съм ги измислила....  Баща им - нещо за риболовното му хоби и игра за Плейстейшъна.

Дикси, нашите половинки май споделят общи интереси. Плейстейшъна имам предвид.  Mr. Green Ако не си се спряла вече на определена игра, / а и ако той не е поръчал конкретна/ ти препоръчвам с две ръце Little Big Planet http://www.littlebigplanet.com/ И на теб ще ти хареса, че и на Митко даже.

Честито на половингодишните вече Мира, Алекс, Денислав, Ани и Росен! Да растат здрави и весели дечица!
Хубав ден на всички!

# 310
Честити месечинки на бебковците от последните дни!Да са много здравички и да не ядосват мама!
За Коледа и подаръци не съм мислила още.Аз по принцип не го харесвам особенно този празник, не знам защо...Все ми едно такова смотано настроението без причина.Много ми се ще празник, и украса, и сняг (колкото и да го мразя) като тези по филмите, но никога не се получава.Както и да е.Ще измислим нещо за децата, все пак това ще бъде първата Коледа на Рая Hug
На мен от както ми дойде за пръв път МЦ миналия месец, адски ми се вие свят!Просто не знам къде се намирам-егати гадното усещане SickМного ме е страх да не изпусна бебка някой път!На някой случило ли му се е подобно нещо?
За секса-не само, че си мисля, а и въобще не се лишавам!Мога да се похваля със страхотен секс, който не съм спирала нито по време на бременноста, нито след раждането с изключение на 3 седмици, докато ми зараснат шевовете!Не бих се лишала от това удоволствие и 10 деца да имам, а и нали все пак се мъчим за трето! Heart Eyes
Кати, и аз като забременях с Рая, правих 4-5 теста и всеки път ми показваше различно.Може би наистина организма ти още не се е възстановил от предишната бременност newsm78
Със захранването на Рая съм напреднала доста май!? Зеленчуковите ги яде всичките, а от плодовите само някои.Каша й купих онзи ден на Милупа-оризова-но не прояви никакъв интерес.Бисквитки бях купила на Плазмон, обаче цели и на кутията пише:" Разтваря се моментално" е, да, ама не и не може да излиза от дупката на шишето и спрях да й слагам.Още се кърмим по много малко нощно време и чакам да ми спре къмата от само себе си, ама май няма такива изгледи.
За спането-не я приспивам, заспива докато си пие шишето с АМ.Но огромния ми проблем е, че неще да си спи в леглото!Научи се да спи при мен, откакто започнах да я кърмя легнала smile3555 и сега нощите са ми малък кошмар!Рита, скубе, бута ме, абе като на боксов мач съм всяка нощ!Ако някой има идея как да я отуча от този й навик, моля да сподели!
Корема ми отдавна се е прибрал...Но имам още 2-3 кг да преборя Crazy
Ох, айде, че се отплеснах!
Хубав ден ви желая Hug
P.S.Дени, ти си моята гордост  mrstraetz

# 311
Много ме е страх да не изпусна бебка някой път!На някой случило ли му се е подобно нещо?

Онзи ден неочаквано "екрана" ми стана черен. Ни приемах, ни предавах. На практика не беше повече от 5/6 сек, но чувах удърите на сърцето си сякъш времето е спряло. За съжаление Борис беше в мен, но слава богу бяхме седнали. Сега се страхувам да не се случи отново. Така и не разбрах какво стана.

# 312
Рони, Минолтичка дано да не е нещо сериозно и да не се случва вече Naughty! На мен също ми се е случвало преди години, но аз си мисля, че е било от кръвното налягане.
Рони и ние сме така като е при нас на спалнята младежа, но аз избягвам да го свиквам при нас. Тази нощ нали ми е болничък и от 2 часа се засели при нас, но го завих с отделна завивка, че като рита да има някаква преграда да омекоти удара  hahaha
Плами, smehorana  благодаря за пожеланията  bouquet
Да си кажа и аз за бременния корем- имам още килца за смъкване, даже си нося бременноте дрехи Joy hahaha В тази връзка няколко седмици след раждането пазарувам в магазин в който срещам бивша колежка. Тя ме поглежда и възкликва:
-" Ама ти ще си имаш бебе" Аз й отговарям: "Аз си имам!", а тя оново: "Ами кога ще раждаш?" При което отново отговарям, че вече имам бебе. Изгледа ме много многозначително, а аз за малко да й се обидя. Та така, че  и аз изглеждам бременна hahaha Joy
Дикси страхотна торта. Аз също имам желание, даже и бои съм си намерила, само време  ми трябва Mr. Green
За секса имам желание:blush:, но мъж ми не и си я караме пенсионерската 
За Коледа тази година няма да се събираме с родата и подаръци няма да получат Naughty Иначе чакам мъжо да ми извади гирлянди и елхи и аз почвам да украсявам  Mr. Green Подарък за Тошето не съм измислила  Mr. Green
Кай Рен искам и аз  Peace страхотна почивка и снимки, а малките сладури са скрити таланти  Heart Eyes

Ние сме добре, жизнени и игриви. Вече не се будим с рев. Лазим назад, по скоро се влачим и отиваме назад или в страни. И тези смешните движения напред-назад ги правим, но само единични пъти сме се килвали напред  Mr. Green Сега едно малко дупе ме чака да го измия  Mr. Green

# 313
Дидочка, добре си се завърнала при нас!  Hug
Рони, Минолтичка, и на мен ми се е случвало понякога, но и аз смятам, че е кръвното и дано да е така де  Peace
Благодаря на всички за пюренцата. Аз общо взето правя така - винаги слагам морков и картоф, после слагам я чушка, карфиол, грах, броколи, ориз, царевица и каквото още се сетя, а и лук понякога и магданоз. Общо взето все едни измишльотини  Mr. Green Днес да ви кажа какво спретнах, ама да не ми се смеете  Blush - картоф, моркоф, ориз, карфиол и печена чушка. Сложих масло и малко сирене (не го обезсолявам) и така. Изяде си ушите малката - 220 гр. глътна за 5 мин. Crazy Това рядко се случва в нашето семейство.  Laughing
Отивам да приготвям следобедната закуска, че след малко ще чуя страшен вой  Mr. Green

# 314
Здравейте,
за четенето ще кажа,че се е случвало да чета м/у редовете-признавам си.Но от 3 даже 4 теми насам , не съм изпуснала нито думичка.Винаги гледам и чий е поста...но не винаги мога да изкажа компетентно мнение по въпросите,а и в много случаи,умишлено си го спестявам...
Дикси,тортата ти е страхотна!Колко време ти отне?Според мен единственото което и липсваше,бях аз със вилица в ръка.. Joy
Аз също един единствен път правих торта за себе си  Laughing , не чак толкова сложна-Гараш....отне ми цял ден.Най-важното е,че не можах да я вкуся,защото за мен не остана.. Rolling Eyes Още се чудя,дали е била наистина толкова вкусна,колкото казаха всички опитали я.
Както и да е,,,аз затова повече няма да направя пък... Crossing Arms  Laughing
Минолтичка,Рони,да не пазите някакви диети  newsm78  Аз след първата бременност,пазих усилено диета и много често ми се виеше свят и ми причерняваше.Ако е така-спрете!
За килцата,вчера се изненадах много приятно като се качих на кантара-свалила съм 2кг.без никакъв зор  PartyЕеее,има нужда от още разбира се...но със повдигнато самочуствие опитах да се намъкна в най-широчките дънки които имам и успях!Браво на мен! Laughing
Коремче си имам,но пък никога не съм била плоска,така че не ме притеснява.Каквото-такова,важното е да сме здрави.
Смехорана, Hug  Hug  Hug
Мен още не ме е хванало празничното настроение.Пък и как да стане,като от два дена съм пред нервна криза  smile3515
Вече не сме си сами в къщи.Свекърът ми решил,разбираш ли,че му е скучно сам на село и що да не вземе да дойде да се  цопне у нас...Е не мога да го изтърпя,повярвайте ми.Много ме дразни,постоянно се бърка,където не му е работа,все нещо му пречи,разбирайте дъщеря ми и така....Ще става скандал скоро...предпразничен...
След такова ежедневие познайте как ми се мисли за секс...Само това ми е в главата 
#2gunfire
Dendrinna,успех със възтановяването и новото начинание!
И друго щях да пиша,ама се ядосах докато напиша това за "дъртанян" и няма.....
Извинете ,ако съм досадила на някой.

Общи условия

Активация на акаунт