111 Американски Пилигримки и пилигримчета пият Мейфлауърска бира в Плимут, МА!

• 34 353
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • Чикаго / София
Лени, честито ви преместване.  Маями ми звучи страхотноооо. Топло, мирише на море, мххммм! Наслаждавайте се на приятното място. Simple Smile

Подаръци още за никой не съм купувала. Ние в Бг не изпращаме, така че само за нас си купуваме. Напоследък толкова много ангажименти имам, че не ми остава време почти за нищо. Все пак успяхме да организираме на Дени РДто. Подарък си имаме от преди, така че не съм купувала.

Много ми е трудно да реша за мъжа ми какво да му купя. Бях решила инструмента, ама той си ги купи в Черния Петък, та сега пак съм в чуденка. В чуденка съм и за децата. Не искам да е нещо обемно, че да не заема място, няма къде просто да ги сложа обемните неща. С играчки са препълени,уф, ще го мисля, ама то време не остана.

# 601
Аааа ние имаме камина ,даже в момента работи   -много съм доволна,бързо топли и не харчи почти нищо- на газ е  но изглежда истинска,само натискам копчето и оп готово.

Мики така е за собственият бизнес...май никога не можеш да си платиш извънредните,а то все има нещо.

# 602
ох, подарьците и на мен са ми трудни ... защото сме свикнали да си купуваме всичко когато ни трябва ... Sad и сме забравили какво е да чакаш за нещо ...
БГ ще пращам подарьци само за деца ... на майка ми ще и купя билет за театьр или опера ... вече купи билети за U2 и това ще ми е подарька за мьжа ми ...
но за Борко - голямо чудене пада ... Мисля да му взема някакви инструменти, той си пада по такива неща, но мисля че ще разбере че не са "истински" и няма да са му много интересни ...

# 603
Имам въпрос към тези от вас, чиито деца са имали адаптационен период с езика в американска детска градина. Марти (на 4) от 3 месеца вече ходи по половин ден, започна много да разбира английски, даже и проговаря. В групата му има повече момичета, отколкото момчета и макар че с удоволствие отива всеки ден, май че има проблем със сближаването с децата. Иска му се да си намери приятел, пък не се получава - вече няколко пъти ми разказва, как едно от момчетата му казвало "ти няма да играеш с нас" и го бутал. Друго, което е разказвал е, че всички деца му вземали играчките и никой не искал да си играе с него. Отделно, че мина през период, когато си беше харесал едно момченце и вървеше по петите му и повтаряше всичко, което прави. Това май отмина, но все пак се чувства, че не може да "фитне" в средата, дали е само заради езика, дали има и друго не знам. А иначе много иска да играе с деца, много е общителен, не е плах с деца и възрастни, опитва се да говори много, но не е и типично по момчешки буен и агресивен и може би усеща разликата с другите момчета и това също влияе.

Възможно е и да си измисля, другата седмица ще говоря с учителките да видя, какво ще кажат, но ако има някои от вас, минали през подобна ситуация, разкажете, как разрешихте проблема.

# 604
Биз, нямам опит, но докато те 4етях, си мислех, 4е може би другите деца са по- отдавана заедно, познават се, сприятелили са се и за това така да се държат. Може би да организираш парти у вас с някои от тези деца, за да се опознаят извън градината.
Гушки от нас на сладък Марти Hug

Милена 78, ех, 4е хубав подарък, аз полу4их същият за РД Simple Smile

-------

Мъжа ми от няколко месеца реши отново да снима, свекъра ми е толкова развълнуван, 4е му подари една от неговите фотоапарати днес Heart Eyes Старият ни пак е от него и сега сме с два, ве4е нямам извинения да не се у4а да снимам  Simple Smile Май нещо за фотография ще купя на мъжа ми, мисля още...

# 605
  • USA
Биз, не съм се сблъсквала с това, но и на мен ще ми е интересно да прочета мнения по въпроса. Според мен не е от това, че не е буен. Може би му трябва още време за да свикнат с него. По принцип в БГ като че ли по-бързо се сближават децата. Поне с моето беше така и тук си предпочита българските деца, може би заради езика е при Кристиан специално.

Бенс, и аз съм решила тази година да се позанимая по-сериозно с фотография.

# 606
Биз,без личен конкретен подобен опит,но от гледане като цяло и от "борене" на обратния проблем-не мисля че е от езика,децата са много по-толерантни и заети и се разбират по 300 начина преди да говорят. Аз лично се научих да не вярвам много на казаното от 3-4-5год дете и бих говорила с учителка,много е вероятно моментен инцидент да го е засегнал и да е минал под шапката "никой-никога". Детето си има характера,учи се как да го съвмести със света,не се става лесно човек..

# 607
Хайде и аз да се изкажа за подаръците Mr. Green направих чаши със специална фото снимка на малката принцеса за бабите, дядото, вуйчо и леля и ги пратих ще е изненада  Mr. Green
На тати и мен пак чаши Mr. Green тъй като каквото ни трябва си го купуваме без повод и така става трудно за подаръци Wink а тази година за първи път тати ще се прави на дядо Коледа а аз наа снежанка и малката ще е джуджанка Mr. Green поръчах костюмите и с нетърпение ги чакам да дойдат Flutter

# 608
  • Чикаго / София
Biz, моите деца като дойдохме не знаеха грам английски. В началото си играеха сами. Постепенно се приобщиха към другите, но не говореха. Трябваше им няколко месеца, за да започнат да казват нещо на английски, но това не пречеше на другите деца. Те сядаха до  Дени и Лъчи и си им говореха нещо, а моите само кимаха и клатеха глава.  Определено и те имаха момента с харесването на едно дете и копирането му. Дени правеше и казваше всичко което то каже. Но може би така се учи да говори на англ. Забелязвала съм я, че сяда до някое дете, то й казва нещо, и тя повтаря абсолютно същото - не му отговаря, а просто повтаря. Сега вече не е така. Разговарят с децата и двете. Имат си приятелчета които са предпочитани, и за мое учудване не са българчетата в групата / те са общо 5 българчета/, а са американчета.  Мога да кажа, че първата година им беше трудна, не говореха, притесняваха се, играеха предимно с българчетата. Сега вече, след година и половина ходене на градина, са добре. Спокойно ми е, че се справят, говорят, създават приятелства. Ходят на плуване и тенис, там аз не съм до тях, няма и деца които да говорят на български. Гледам ги, че говорят с другите деца, смеят се, отговарят на учителите.

Време му трябва на Марти. Но все пак поговори с учителките да си изкажат своето мнение.

Например учителкиата на Дени и Лъчи все гледа да ги раздели да не играят заедно и им дава задачки които да правят с някое англо-говорящо дете.

# 609
Вики на 22-ри съм. Козьо- рогче проклето и упорито  Mr. Green

Бенс изписани антибиотично кремче, дано помогне по- бързо.

Лени честито ти преместване. Да разказваш повече ей  Wink

Биз и аз мисля, че време му трябва на Марти  Hug и ще си намери другарчета.

# 610
Моя голям коледен подарък вече го получих, но мисля, че ще има и по-малки изненади Simple Smile    Знам какво ще купувам за всички други. За детето ми е много трудно да измисля.

Биз, моят личен опит е доста различен, но ако езикът има роля, и според мене не е решаваща. Марти на 4 ли е? Учудваща е понякога динамиката в отношенията между деца на тая възраст (поне аз си мисля, че на 4 бях много по-наивна). Децата си имат малки клики вече и Райли играе с Мишел, а пък Кейлъб играе с Аштън и Джъстин...    Ще си намери Марти "място" в социалната им структура, не се притеснявай, особено с качествата, които си го описала.  А пък и не е винаги задължително да стане "бест бъдиз" точно с децата от детската градина.  Детето, например, играе с няколко деца там с удоволствие, но тези, които нарича "my best friends" са от друг контекст и малко по-големи от нея.   

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 21:48 от Pixie

# 611
Аз пък днес си полу4их желаният от мен коледен подарък от свекърва ми - нов комплект 4инии, много им се кефя. Бубс, мерси за идеята за С&В Hug

Аз както се канех, 4е няма да купувам коледни подаръци за Ейдж, а ще майсторя, не се стърпях и му взех дървена пожарна с 2 пожарникара, шкаф, помпа, легло, тръба за спускане... с две думи плей хауз за мом4ета Laughing Той не разбра, 4е му я купих и рева като магаре на излизане от магазина.

Уинкс, сигурно ще напреднеш  преди мен Wink

ванхорн, дано да мине бързо, както на нас с това. Hug

# 612
Идвам да си поплача на вашето рамо,бях обвинена от мъжа си, че съм дебела Sad,аз  му отвърнах със същото.((Да вкараме малко драма  Laughing) Дебелите също плачат. Mr. Green

бенс ,дай сайт да гледам играчки,още нищо не съм избрала.

# 613
Аз тази Коледа наблягам на играчки за навън- взех на младежа един малък скейтборд- пробвахме го в магазина- хареса му... (и той рева после) и бейзболни такъми...
Моя подарък- Никон-а, Санта го донесе миналата седмица, за момента обаче го използвам единствено, за да разплаквам гореспоменатия господин...   ooooh!Whistling

На мъжа си смятам да подаря комплект салами и сиренце и да си ги хапнем на по чаша винце по някое време... Grinning.

Много е комерсиализирана, боклучава и кичозна Коледата, обиколките за подаръци за децата ми бяха предостатъчни, всички останали ще получат само картичка от нас, а според роднинството и заслугите- може и по някой шоколад или домашно направени и украсени бисквити в картонена кутийка- тая година толкоз Wink...

# 614
Вики прочетох за теста,имам чуството ,че вече е практика на втори да ни карат да ходим,даве да има много малки отклонения,за мен вече всичко е пари и колкот може повече да вземат от застраховката.
И мен ме мъчиха 4 часа,отделно глада,но поне напитка беше студено,но адски сладка.
За Коледа и Нова година още нищо не сме подготвили,само подаръци за малката купихме.
А аз да ви се оплача,че къде другаде,направо съм на ръба на изтощение,моите хора нещо им става ама все болни последните 3 седмици,при което за мен това е ад,ако ви кажа днес от сутринта,какво съм правила и ще паднете:
пазарувах;
направих крем карамел,подкавасих кисело мляко,направих пилешка супа,направих ориз с пиле и маслини,отделно да не говоря колко чинии съм мила,отделно играта с Александра и сега май ще пусна и един хляб.
Аз направо с тази бременност не съм седнала грам да почина,за това се извинявам ,че рядко пиша и ви чета но просто в момента в който имам малко време гледам да си почина малко.
Иначе аз да чукам на дърво съм добре,освен че в събота вдигнах лека температура и ме втрисаше,пих един парацетамол,че нямах тайленол.
Кръста ме боли вечер доста отделно мисля,че бебто е почнало да се смъква надолу.
Ами май е това за сега!

Общи условия

Активация на акаунт