Фукня ли сте?

• 3 422
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
Не, но често така ме възприемат. Лесно е да се почувстваш унизен, когато се чувстваш маловажен. Проблема винаги е в телевизора на преживяващия унижението. Дули са ми се всякакви хора, но все ме е напушвал смях. Унизена не съм се чувствала от чужда фукня. Скромността беше на пиедестал доста години и сега продължава да бъде срамно да покажеш, че знаеш, имаш, изглеждаш и прочее. Приема се за фукня. Ако знаеш нещо трябва да мълчиш и някой друг да те посочи като знаещ, а ти с леко неудобство да споделиш информацията, но да кажеш, че не си много сигурен.  Mr. Green

Казвам това извън контекста на парвенющината и простотията, които надали биха могли да унижат някого.

В пълна сила важи и за мен. Не се фукам, но пък съм много открит човек и не страдам от фалшива скромност, че да крия неща за себе си или мнението си. Често се възприема като фукня.
Чужда фукня може да ми подейства само по 2 начина - да ме разсмее или да предизвика у мен респект - зависи как е поднесена.

# 31
Алкохол и  самореклама - да, умерено.

Никога не съм се умилявала от скромност, дори да е съвсем автентична, а не просто зле подбрана поза.
Да не парадираш със стореното добро го приемам по-скоро като смирение, а не като проява на скромност, но ако според вас е и това - значи го посочвам като изключение.

Дали с някого ще си играем на Ground control to major Tom зависи от това кой подслушва линията.  Grinning
Ако имаме публика, то обикновено компетентността на единия, съответно липсата на такава у другия, са очевидни и за останалите. Да  не удържа на провокацията да натъртя на резултат от мач, който вече е решен в моя полза /нескромно приемам, че е така/ всъщност би ме злепоставило, мисля.
Ако сме на четири очи, обаче, вероятно бих си позволила да съм по-директна.

# 32
...Скромността беше на пиедестал доста години и сега продължава да бъде срамно...

Скромността винаги е била и си остава добродетел.

Един християнин би трябвало да знае това, Бояна.
Или греша, че Вие ми говорихте скоро за църква и за вяра.

Отделно е общочовешки принцип и може да бъде открит на най-първите страници на етиката.

# 33
  Категорично НЕ !  Дори не поносям подобен тип хора , дразнят ме с показността си и най вече с това за да се издигнат в очите на НЯКОЙ  , нараняват друг човек!

# 34
  • София
...Скромността беше на пиедестал доста години и сега продължава да бъде срамно...

Скромността винаги е била и си остава добродетел.
Един християнин би трябвало да знае това, Бояна.
Или греша, че Вие ми говорихте скоро за църква и за вяра.
Не съм говорила за църква като ревностна християнка, а в контекста на тоталитаризма. Мога да Ви говоря и за други религии, но това не означава, че приемам ценностите им. Смятам, че с вас говорим за различни неща- едно е да криеш качествата си, друго да изтъкваш такива, които не притежават. А трето е начинът, по който останалите тълкуват и преживяват поведението на даден човек и тук това е проблема.

ПП Християнска добродетел е не скромността, а смирението.

# 35
  • Кацнала на едно дърво.
Фукня съм. От малка съм фукня. Дай ми да се изфукам на мен. Като Васко да Гама от село Рупча. Зарад едната фукня живея.
Не го разбирам това, другото - да унизиш някого, за да се изфукаш ти. Това съзнателно никога не съм правила и няма да го направя. Мога да се фукам само с неща, за които съм си скъсала трътката и смятам, че съвсем заслужено мога да си се фукам. Не бих се фукала с природности (на-на-на, имам хубави крака, примерно). Или със случайности - децата ми са хубави, на-на-на. Здрави са, на-на-на. Мъжът ми е същинско съкровище, на-на-на. И пр.
П.П. Много ме дразни фалшивата скромност. Някои хора прекаляват чак.  Laughing

# 36
В тази тема трудно ще се вадят аргументи/цитати/, но какво пък, не е невъзможно  Laughing

# 37
  • София
То, айде оставете, че е фалшива скромност.
Ама представяте ли си да кандидатствате за работа:

- Владеете ли Уърд?
- Справям се някак, но още много има да се желае...
- А с Ексел работите ли?
- Е, има и много по-добри от мен.

Ще ви вземат или не, заради едната християнска добродетел...

# 38
  • София
То, айде оставете, че е фалшива скромност.
Ама представяте ли си да кандидатствате за работа:

- Владеете ли Уърд?
- Справям се някак, но още много има да се желае...
- А с Ексел работите ли?
- Е, има и много по-добри от мен.

Ще ви вземат или не, заради едната христианска добродетел...
Познавам много качествени хора, които на интервю постъпват точно така.

# 39
  • София
А в същото време владеят перфектно Уърд и Ексел (примерно).
Какъв е смисълът да дезинформират?
Или нямат реална преценка за възможностите си?

# 40
Чак фукня не бих се нарекла, но не си и премълчавам постиженията.
Обаче никога не съм имала за цел да унижавам никого, хората достатъчно добре си се излагат и без моята намеса...

# 41
Заблуждаваш противника за възможностите си, и после нанасяш удара изневиделица  Grinning

# 42
Рокси, нямаше ли такъв удар в каратето? Grinning

# 43
А в същото време владеят перфектно Уърд и Ексел (примерно).
Какъв е смисълът да дезинформират?
Или нямат реална преценка за възможностите си?
Е, аз имам реална преценка- не ги владея.
Един познат, като кандидатствал за работа в САЩ, приятел го посъветвал като го попитат какви пари иска, да каже без излишна скромност по-висока сума, защото колкото поискаш, на толкова преценяват, че си си оценил способностите...

# 44
  • София
Заблуждаваш противника за възможностите си, и после нанасяш удара изневиделица  Grinning
Което ме подсеща как докато бях студентка, все се оплаквах, че не съм направила достатъчно добре това, че не съм учила изобщо, ама изобщо.
И това все по моите стандарти.
Накрая все имах високи оценки, и започнах да се усещам, че дразня хората.
Та си млъкнах.
И с годините се научих да анализирам и обективно да преценявам какво мога и какво не, на фона на останалите все пак.
А не по принцип, щото то е ясно, че няма човек дето да знае абсолютно всички думи от речника, примерно.

Общи условия

Активация на акаунт