Фукня ли сте?

• 3 416
  • 63
  •   1
Отговори
# 15

И как преценяваш, че е безпочвено? Тук например. Щото тука съм те виждала провокирана..
Субективно , разбира се:)

# 16
  • някъде другаде
Не не съм.

# 17
Фукня съм  - с цел самоизпъкване.

# 18
  • Насред хаоса
Мога да бъда много гадна в това отношение. Но само спрямо хора, от които преди съм получавала същото отношение.

# 19
И да, и не.
Зависи от времето, мястото и настроението ми. Laughing

# 20
  • Варна
Фукам си се най- чистосърдечно, но никога с цел да унижа някого. Това го правя с други средства.
Не намирам нищо лошо в това да изтъкнеш (ненатрапчиво, естествено) способностите си. Излишната скромност не е от добродетелите ми. Лицемерието пък, съвсем.

# 21
Защо фукнята кара някого да се чувства унизен?

# 22

Защото може да се изтъкнеш по начин, който точно това цели, да унижиш отсрещната страна. Без да има никаква друга причина да показваш конкретните превъзходства в случая.

# 23
  • София
Не, но често така ме възприемат. Лесно е да се почувстваш унизен, когато се чувстваш маловажен. Проблема винаги е в телевизора на преживяващия унижението. Дули са ми се всякакви хора, но все ме е напушвал смях. Унизена не съм се чувствала от чужда фукня. Скромността беше на пиедестал доста години и сега продължава да бъде срамно да покажеш, че знаеш, имаш, изглеждаш и прочее. Приема се за фукня. Ако знаеш нещо трябва да мълчиш и някой друг да те посочи като знаещ, а ти с леко неудобство да споделиш информацията, но да кажеш, че не си много сигурен.  Mr. Green

Казвам това извън контекста на парвенющината и простотията, които надали биха могли да унижат някого.

# 24
 А чувствате ли се удовлетворени, когато натриете нечий заслужил нос?

# 25
Не, но понякога много искам да обясня позицията си и се изнервям, като не я разбират.

# 26

Абсолютно - се чувствам, без угризения, но и без да го смятам за някаква гордост. Има такива сополиви носове, че на драго сърце...
Има хора, които заслужават точно това, а има и хора, които само понякога го заслужават и поради тази причина гледам да съм точна в преценките си.

# 27
Не бих унижила незаслужено никого, за да покажа превъзходството си над него.

Всъщност в библейския смисъл това е "гордост".
В разговорния - "горделивост".
Смъртен грях.

Няма нищо общо с онази гордост, която е сила на духа и непокорство, макар че понятията се бъркат.

Няма по-жалко същество за мен от това, което демонстрира превъзходството си над друго същество, като го унижава.

ПП Да се майтапиш, че си "фукня" е друго, изисква се публика, която да има същото чувство за хумор.

# 28
  • София
Много.
Всъщност аз доста обичам да се разправям.
Така в едно задръстване около Перник, трих носа на катаджията, уцелил да вдигне 166.
Много го ядосах.
Не че пуснаха третата лента в нашата посока, де.
Но бях много доволна как съм го накастрила.
В случая бях "фукня"  в смисъла на това, че съвсем елементарна мисловна дейност следваше някои хора да са проявили, пък не го бяха направили.
А аз не съм чак толкова аристократична, че да си замълча.

# 29

А, това не знам. Аз поясних, че не го намирам за фукане това да "поставиш някого на място".

Общи условия

Активация на акаунт