Фукня ли сте?

• 3 438
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
Заблуждаваш противника за възможностите си, и после нанасяш удара изневиделица  Grinning
Което ме подсеща как докато бях студентка, все се оплаквах, че не съм направила достатъчно добре това, че не съм учила изобщо, ама изобщо.
И това все по моите стандарти.
Накрая все имах високи оценки, и започнах да се усещам, че дразня хората.
Та си млъкнах.
И с годините се научих да анализирам и обективно да преценявам какво мога и какво не, на фона на останалите все пак.
А не по принцип, щото то е ясно, че няма човек дето да знае абсолютно всички думи от речника, примерно.
Високи самоизисквания.

# 46
  • София
А в същото време владеят перфектно Уърд и Ексел (примерно).
Какъв е смисълът да дезинформират?
Или нямат реална преценка за възможностите си?
Смятат, че възможна най- голямата низост е да се самоизтъкват.  Confused По същият начин постъпват и при желание да им се повиши заплатата- трябва някой да ги оцени, а не те да парадират с постижения и да се самоизтъкват.

Перфекционизма също си казва думата, предполагам. За перфекциониста винаги и всичко е недостатъчно като знание или умение.

ПП За баланс съм срещала доволно количество и от другия тип- "владея перфектно английски", а накрая се оказва, че не може да се справя с елементарни неща.

# 47
Има едно-единствено нещо, с което съм се фукала, признавам.По-точно-не е нещо,а живо съшество.

Детето ми.

Още когато се роди, го гледах през замрежени от пълната упойка очи и ревях, защото не можех да повярвам, че такова хубаво дете може да ми се роди на мене. Казвам го не на принципа "на всяка сврака сврачето и е най-хубаво".
С друго просто няма смисъл.

# 48
  • София
Всичко опира до границите. както обикновено.
Самочувствието на база реална самооценка дава една собствена твърда позиция, чисто житейски за мястото, където се намираш и за всичко под и над теб.
Аз няма да размахвам като знаме добрите си позиции и качества, но няма и се крия или да пиша извинителни бележки за тези, които са "под", с цел да не ги засегна с по-високата си позиция на каквата и да е основа- лични качества или нещо друго.
Нито страдам от излишна скромност, нито от излишни скрупули, спрямо тези, които са "под" и се чувстват зле, заради това.

Всъщност, ако погледнем от другата гледна точка- за тези, които са "над". Винаги ми е било много стимулиращо, защото статусът на определен индивид е динамичен и подлежи на развитие и промяна, в голяма част от случаите, абсолютно в рамките на възможностите на самия индивид да намери начин да се почеше там, където го сърби. /Последното е цитат днешен на Джейн/.

# 49
Има едно-единствено нещо, с което съм се фукала, признавам.

Eeee, Жозе, много скромно го даде тука.. Laughing

# 50
Минзи, ама то наистина си е така. Локуми сме точили много пъти,тук,  но истински, извън форума, съм се фукала само със Станислав.
Говорим за фукане в чистия смисъл на думата.

# 51
Не виждам смисъл да се самоизтъкваш с нещо, което след като ти е качество другите ще го забележат , когато ситуация изисква да го покажеш.
Но ей така, ни в клин, ни в ръкав сам да си търсиш поводи да изтъкваш това онова, само смях ми предизвикват подобни хора, особено като виждам, че и реално си вярват, че са с нещо повече от останалите.

# 52
Не.Не ми е необходимо.Самодостатъчна съм си.И изобщо не ме е грижа как ме възприемат хората...

Това,да ми се иска да се изфукам с нещо,ми намирисва малко на комплексарщина..."Ако видят какво имам или какво мога,може би..."

Ама хората рядко са толкова тъпи ,че да не съзрат показността...

# 53
  • София
Не виждам смисъл да се самоизтъкваш с нещо, което след като ти е качество другите ще го забележат , когато ситуация изисква да го покажеш.
Но ей така, ни в клин, ни в ръкав сам да си търсиш поводи да изтъкваш това онова, само смях ми предизвикват подобни хора, особено като виждам, че и реално си вярват, че са с нещо повече от останалите.
Има много хора, които се сравняват непрестанно с останалите и през половината време са унизени, а през останалата са с чувство за превъзходство. Ето тук е мястото на смирението, не толкова на скромността. Всеки може да се покаже в по- добра светлина в една ситуация, но аз не вярвам, че като цяло хората могат да бъдат измервани и сравнявани. Да не говорим, че няма смисъл. Търсещите смисъл в подобни неща обичайно се проявяват като расисти или почитатели на подобен тип мислене. /Поне моето впечатление е такова/

# 54
Я да кажем сега с какво е приемливо да се фука човек, така, че да не бъдат засегнати, оскърбени и унизени хора?
Никога ли не ви се е случвало да се зарадвате на нечия фукня?

# 55
  • София
Я да кажем сега с какво е приемливо да се фука човек, така, че да не бъдат засегнати, оскърбени и унизени хора?
Че имаш невиждана хрема или потресаващи проблеми. Wink Извън шегата- не виждам защо ако някой не действа преднамерено, за да накърни друг трябва да отговаря за начина, по който другия се чувства.

# 56
  • София
Бих казала, че си е малко нашенски манталитет да зяпаме вечно в чуждата паница, и вечно да ни се привижда, че някой се фука.

# 57
Извън шегата- не виждам защо ако някой не действа преднамерено, за да накърни друг трябва да отговаря за начина, по който другия се чувства.

То пък някой ще си признае , ако го прави от такива подбуди.  Laughing

# 58
Темата ми е объркваща. До злобата и комплексите стигнахте ли? Има начини да поставиш някого на мястото му, без директно да завираш в муцуната му образованията, знанията, опита  и позициите си. Фукане със самочувствие, дет се вика, ама и с покритие Grinning.
Форумската фукня много ме радва мен- имам предвид онази самоирония, поднесена със стил. Толкоз ме раздва, че чак ме дразни. Здрасти, Жози! Mr. Green

# 59

Аз се радвам, но какво е фукня? Много е субективна преценката. На мен фукня общо взето ми звучи като да имаш самочувствие без покритие.
Иначе мога да се зарадвам на всякакви чужди постижения, без дори да са ми го намекнали деликатно, а просто когато съм ги усетила.

Общи условия

Активация на акаунт