32 СОУ, 18 СОУ или 134 СОУ за първокласник?

• 141 496
  • 860
  •   1
Отговори
# 60
  • София-България, Израел - където си поискам
Камелия, може да ползваш транспорт, около 900лв. за учебната година и се ползва от всички желаещи Peace Ако живееш на близко просто не се струва да даваш толкова пари, всички плащат една и съща сума. Ние го ползвахме 2 години след това се отказах.
В сградата където учат 1 и 2 клас тоалетните са нови и чисти, в училището при големите  са горе-долу прилични. Има охрана, дисциплината е на ниво.

# 61
Хмм, да не би да си влизала в крилото на големите в 32-ро? При малките са нови и чисти, питах и щерката - имат си дъски, всичко, били чистички...А и не са заедно с големите, в отделно крило са.
А отскоро влизат само с електронни карти, така че и контролът е по-голям(уж, да се надяваме).

# 62
Камелия, може да ползваш транспорт, около 900лв. за учебната година и се ползва от всички желаещи Peace Ако живееш на близко просто не се струва да даваш толкова пари, всички плащат една и съща сума. Ние го ползвахме 2 години след това се отказах.
В сградата където учат 1 и 2 клас тоалетните са нови и чисти, в училището при големите  са горе-долу прилични. Има охрана, дисциплината е на ниво.
Rolling Eyes Наистина не си заслужава за 4 преки. Стига да ни приемат, пък ще му мислим вариант за прибиране до вратата на кооперацията поне. А занималнята им след обяд до колко часа е и успяват ли да си напишат домашните там или остава голяма част от тях за в къщи?

Хмм, да не би да си влизала в крилото на големите в 32-ро? При малките са нови и чисти, питах и щерката - имат си дъски, всичко, били чистички...А и не са заедно с големите, в отделно крило са.
А отскоро влизат само с електронни карти, така че и контролът е по-голям(уж, да се надяваме).
Може и да си права, ходим на карате там 3 пъти в седмицата вечер. Питах един път охраната на кой етаж са първите класове, той ми отговори- на първия и аз останах с убеждението, че са общи. И все пак, дори и в крилото на големите да е- няма такава гадост Sick По- добре да им сложат клекала, отколкото тоалетни чинии. В другите 2 у-ща няма чак такъв санитарен кошмар, дори и в крилата за големи.
5 деца на познати учат в 18-то, твърдят че е чисто.

# 63
  • В най - голямото село
СедеФка занималнята е до 15.45. Дъщеря ми, която в момента е 6ти клас в 134то успяваше да си напише всичко след обяд в занималнята. Знам, че имаше и деца , които не успяваха, но явно това си е и индивидуално. Не се притеснявай за иврита. Мойта дъщеря се справя абсолютно сама.

# 64
СедеФка занималнята е до 15.45. Дъщеря ми, която в момента е 6ти клас в 134то успяваше да си напише всичко след обяд в занималнята. Знам, че имаше и деца , които не успяваха, но явно това си е и индивидуално. Не се притеснявай за иврита. Мойта дъщеря се справя абсолютно сама.
Благодаря ти! Сина ми завърши 134-то, но в далечната 2001г, учи там до 7кл, имаха занималня, стол, всичко беше ОК! Иврита обаче не беше задължетелен за всички от 1кл, бяха разделени на бг и еврейски паралелки и българчетата можеха по желание допълнително да го изучават, май беше в часовете на занималнята. Почти всички учебни материали им стояха там, не мъкнеха огромни раници всеки ден, домашно незнам какво е да пиша с него до по нощите, безплатни противогрипни ваксини имаха до 7кл. /по желание разбира се/.....абе друго беше като цяло.
Повечето от учителите от тогава гледам, че и сега работят там, което също ме успокоява, защото всички бяха професионалисти с призвание да учат деца, а не просто да ходят на работа.
Притесненията са ми свързани по- скоро с иврита, но ти пък ме успокои Grinning, така че остава само да сме здрави и да имаме шанса да учим там Praynig

# 65
  • София-България, Израел - където си поискам
Peace

# 66
  • sofia
И аз се записвам да следя тази тема - предстой ни трепети по кандидатстване и приеми в първи клас, както и в първа група на детска градина.  Wink

Насочила съм се и аз към 134-то и 18-то. Не ме притесняват екзотичните езици, желанието ми е детето да попадне на свястна учителка с подход, както и в (малко)  по-добра среда от умни и талантливи дечица.
32-ро ми е последно желание, а и като чета за тези денонощни маратони  - не си е работа.

# 67
Здравейте. Аз питах в темата на четвъртокласниците, но и тук ще задам моя въпрос - имате ли представа коя ще е учителката в немската паралелка на първокласниците тази година в 18-то СОУ?  Много моля за впечатления, тъй като държа на този език.

# 68
Никой не може да ти отговори на въпроса кой ще води немската паралелка, защото според директора класните ги въртят.

# 69
Peace
Значи ли това, че трябва да си вземеш детето в 15.45 ч. или им осигуряват по-дълъг престой, например, може ли да го взема в 18.00 ч.

# 70
Здравей, nelsito. Тази година класната  на четвъртокласниците с немски е Цвети Радева- невероятен човек и преподавател. Дъщеря ми, обаче, каза, че предният й випуск е бил с английски.
Но не се притеснявай коя ще се падне - от 1-ви до 4-ти клас всички учителки са добри.

# 71
  • София
Здравейте отново,
звъннах на телефона за контакти на 18- то и ми казаха ,че ще почнат да приемат молби след февруари,сега не приемамат.В 32-ро не звъннах,защото ние нямаме нито едно от изброените предимства и се съмнявам да ни вземат.За 76- то някой нещо зане ли,то е по диагонал с/у 32- ро?

Големият ми син е в 76 ОУ. Малкият и той на есен ще е там. Малко и спокойно училище. Малко деца и бих казала много добра дисциплина.

# 72
  • София
Peace
Значи ли това, че трябва да си вземеш детето в 15.45 ч. или им осигуряват по-дълъг престой, например, може ли да го взема в 18.00 ч.
До 18 часа занималня има в сградата на училището и друга -  в еврейския дом, които се заплащат допълнително.

# 73
mimsun благодаря за отговора. В такъв случай явно ще ми трябва "вътрешна" информация

# 74
Незнам дали сте разбрали, но в 18-то е започнало записването. Днес я запис мойта убавица, вх. № 28 Peace В петък не записваха, днес- сряда вече сме 28-ми по ред, бързо се е разчуло. А в сайта им няма информация за записване, незнам що ми щукна да звънна в 15,30ч и като разбрах се изстрелях по най- бързия начин.
Паралелките ще са с английски, немски, френски, руски и японски. Номерират се в молбата от 1-5 според желанието. Най- отдолу декларираш желание дали детето да е целодневно. Искат копие от акта за раждане.
Това е. Дерзайте докато е време Peace

Общи условия

Активация на акаунт