32 СОУ, 18 СОУ или 134 СОУ за първокласник?

• 141 488
  • 860
  •   1
Отговори
# 45
А училището, което е в близост до 18 кое е? 32 или 134? И 32 ро не беше ли също еврейско?

По-близо до 18-то е 134-то.  А 32-ро никога не е било еврейско, а руско.И то доста отдавна.Сега се води с изучаване на чужди езици.

# 46
Здравейте мами,
и на нас ни предстои училище и ще следя темата с интерес.Ние живеем до мола и ни е най-близко 30 - то , но доколкото чета във форума там никой не иска да си запише детето,затова ще се пробвам в 134-то или 18- то.Макар че да учи детето иврит или японски ми е малко стряскащо.
На нас учителката от градините ни обесни ,че ще ни дадат сертификат за завършена предучилищна подготовка и чак тогава да ходим да се записваме за училище,но от това което прочетох може и да се окаже ,че ако чакам сертификата ще съм ужасно закъсняла.В сайтовете на училищата все още няма никаква информация за прием 2011.
Това със спането  пред училището ми се струва страшно неприятно,но ако наплива е толкова голям какво ли друго ни остава ?!?

# 47
# 48

За 32-ро важно е кога започва записването, защото не се ли запишеш в началото, съвсем няма шанс.
gery_djor, ти си подаваш документите, когато е обявена датата за това, а вече като (или ако) ви приемат, тогава вече отиваш със сертификата да го запишеш.

# 49

За 32-ро важно е кога започва записването, защото не се ли запишеш в началото, съвсем няма шанс.
gery_djor, ти си подаваш документите, когато е обявена датата за това, а вече като (или ако) ви приемат, тогава вече отиваш със сертификата да го запишеш.

Благодаря за инфото Никита !
Значи трябва да се следи кога започват записванията и да си един един от първите записани / благодаря и на Гелева за инфото за 32-ро/ .
А ако не ни вземат в нито едно от двете има ли друго училище в този район за което да сте чували добри отзиви ?

# 50

Благодаря за инфото Никита !
Значи трябва да се следи кога започват записванията и да си един един от първите записани / благодаря и на Гелева за инфото за 32-ро/ .
А ако не ни вземат в нито едно от двете има ли друго училище в този район за което да сте чували добри отзиви ?

А, дали е стартирало приемането на заявленията? Защото така както е написано записването тече до 28.05.11г., но се питам от кога? Дали ако отида да подам, например другата седмица ще ми го приемат? Имате ли представа?

# 51
Оня ден ходих с 1 приятелка до 17 и 30. Така..
Добри впечатления от 17. Но няма предучилищна. Приятелката ми подаде молба за 1 клас за нейното, но аз търся за предучилищна. Добра беше базата, уютно, добре охранвано, и много учудващо за мен, без ромчета, както в 135то. Има тема за 17 и там чета много хубви неща, но... е с френски. После отидохме в 30то. Това училище е направо пред разруха. Приличаше ми на лудница, тъмно, старо, изкъртени стени. В канцеларията ни обясниха, че щяло да има само 1 паралека редучилищна, което ми е съмнително, значи няма много желаещи. Но се изсипаха страшни хвалби за авторитета им и за добрите преподаватели. Тези дни продължавам с 45то, 43то, 46то и 32ро.

# 52
  • София
ranimi, най-добре звънни на някои от телефоните дадени за контакти и попитай. Peace

# 53
Предполагам, че няма да ти откажат информация по телефона. Когато записвах сина си имаше две дати- за деца ползващи някакво предимство (второ дете от семейството в същото у-ще, живеещи в района ,като района е ограничен много тясно около училището, деца на служители и т.н.- описани са подробно),  и за кандидатстващи на общо основание - ние бяхме от тях и доста си почакахме.

http://www.school32.com/kontakti_bg.html

# 54
Здравейте отново,
звъннах на телефона за контакти на 18- то и ми казаха ,че ще почнат да приемат молби след февруари,сега не приемамат.В 32-ро не звъннах,защото ние нямаме нито едно от изброените предимства и се съмнявам да ни вземат.За 76- то някой нещо зане ли,то е по диагонал с/у 32- ро?

# 55
76-то е Арменско училище и там деца-арменци са с предимство,но и то както и еврейското предлага обучение и за българчета!

# 56
За 32-ро - там със сигурност ще е по-късно записването, поне миналата година беше последно. Но провери за всеки случай. Ние също нямахме нито едно от тези предимства, но ни взеха.Е, бяхме в резервите, но да знаете, че всички резерви по принцип влизат( негласно правило).Но това няма да ви го кажат.Но се редихме 3 дена, де, за да можем да се запишем по в началото.
За 17-то чувам добри отзиви, а според мен е много хубаво, че е с френски?
Иначе за 43-то - там ще ви вземат винаги без проблем, но аз лично не го харесвам, въпреки, че ни е на 3 минути пеша от нас и ни е най-близко от всички.

# 57
А какво му е лошото на 43?

# 58
А какво му е лошото на 43?

Не е на нужното ниво, според мен, обикновено квартално у-ще, а има и циганета.Макар, че доста го хвалят напоследък, не знам.На мен лично не ми допада.Лично мнение.А и е само до 8-ми клас.

# 59
Записвам се в темата с въпрос към вече учащи в 134-то. Каква е тази год. таксата за транспорт и за всички деца ли е или само за еврейчета? Ако детето живее на 1-2 км от у-щето може ли да ползва транспорта или е прекалено близо?
Японския и иврита мен също ме стряскаха по едно време, но вече предопчитам целодневния престой на детето в у-ще, отколкото какъв точно език ще учи. Интересува ме охраната, дисциплината и не на последно място санитарните им помещения.
 От 32-ро ме отказаха точно тоалетните Sick- нямат пластмасови седалки, смесени са и големите ги правят на нищо, даже имаше обувки върху чиниите. Много ми е чудно как едно момиченце в 1кл. ще стиска 4 часа да не отиде по малка нужда, защото няма къде? В 18-то и 134 няма такъв проблем- малките са отделени даже в отделни сгради.

Общи условия

Активация на акаунт