32 СОУ, 18 СОУ или 134 СОУ за първокласник?

• 141 158
  • 860
  •   1
Отговори
# 30
  • В най - голямото село
Побутвам темата. Надявам се, ако някой има информация за започването на записванията в трите училища, да сподели  bouquet
http://www.hebrewschool-bg.org/priem.php за 134то проверявай тук.
Дъщеря ми е 5ти клас там и аз лично съм много доволна.

# 31
  • София
Аз също съм се замислила за догодина за тези училища, защото работя наблизо. Много се бях навила за 134, но една позната ме разкандардиса . Двете и  деца са там ...казва, че е хубаво училището, но не ми го препоръчва заради иврита...наблягало се на него, а с другите езици се изоставало...едното дете, въпреки че било много умно и амбициозно много трудно му било трудно с езика след като влязло в езикова гимназия.....
За 32-ро също почнах да сечудя...не ми харесва , че е разположено на 2 големи булеварда и въздухът там е много мръсен, дворът е ужасно тясен...все пак здравето на децата е на първо място.
Почнах да си мисля за 17-то и 18 -то....ще следя темата  Simple Smile

# 32
Здравейте,

дъщеря ми е 1 кл. в 32-ро и за сега поне сме доволни, но мога да кажа, че случихме и на класна - жената е невероятна, много ми допадна. Elish, в коя паралелка е твоята дъщеря?

За мен вариантите също бяха 18-то или 32-ро, но поразпитах тук-там и в крайна сметка 32-ро надделя. А и ми е на сърце, защото аз съм учила там  Wink. Мога да кажа, че влезнахме почти на магия.Наистина е много трудно. Намерих връзка, но жената не ми беше чак толкова близка, така и не разбрах дали това помогна, изобщо не ми беше удобно и да я разпитвам. Висяхме обаче 3 дни преди официалното записване, имаше дежурства и се редувахме на смени.За мен това също е абсурдно и не е редно, но...хванахме се на хорото, какво да правим. А за тези списъци разбрахме съвсем случайно, но успяхме да се впишем в началото и бяхме...някъде към 25 номер, не си спомням точно.
В крайна сметка се оказа, че сме 2-ра резерва  Crazy и по номер на официалното записване към 156  Crazy Направо полудях, но бях решила, че детето ми ще учи там. Никой обаче не ни даваше гаранция за това, казаха, че септември, като се видело кой къде ще е, кой се е отказал и т.н., тогава ще се разбере за резервите  - е аз до септември няма да знам къде ще учи детето ми ли? Направо се побърках от притеснение. В 18-то бяхме подали също, там ни бяха приели без никакви връзки и предимства, даже ми звъняха и по тел., да питат ще се записваме ли там, а аз отказах.Но това беше още преди да излязат списъците в 32-ро, много кофти положение. Е, в кварталното у-ще( 43-то) щяха веднага да ни вземат, но това ми беше супер краен вариант.
В крайна сметка се оказа, че резервите са си включени в списъка от самото начало, но просто са длъжни да изнесат 4 резерви.Та така, малко дълго стана, но това е нашата история за влизането в 32-ро, дано съм била полезна Peace Само се надявам очакванията ми да се оправдаят.За сега, както казах, сме доволни, не мога да се оплача.

# 33
*Nikita* , в "б" клас е.
Въпрос на късмет е всичко. Просто подавайте документи на повече места и след това го мислете, нещата се подреждат винаги за добро. Аз съм доволна от нашия късмет. Вече ме притесняват други неща, но тях ги има във всички училища - като агресията например, възпитанието и т.н., но е за друга тема.

# 34
Аз бих искала да попитам за 134 училище...интересуваме по-специално как се чувставт децата, които не са от еврейски произход има ли някакво делене и по-специално отношение или напротив с нищо не са по-различни от останалите, като изключим по-трудното влизане в училището  Simple Smile...Благодаря!

# 35
  • София-България, Израел - където си поискам
Аз бих искала да попитам за 134 училище...интересуваме по-специално как се чувставт децата, които не са от еврейски произход има ли някакво делене и по-специално отношение или напротив с нищо не са по-различни от останалите, като изключим по-трудното влизане в училището  Simple Smile...Благодаря!
няма нито деление, нито по-специално отношение към тях Peace към всички отношението е еднакво Wink

# 36
Здравейте!
В темата не е писано от началото на годината, но бих искала да помоля майките не децата, които са почнали в някое от тези 3 училища  да сподели мнение как се чувстват децата, учат ли добре, въобще каквото се сетят и мислят за важно да споделят!

Благодаря!

# 37
  • София
няма нито деление, нито по-специално отношение към тях Peace към всички отношението е еднакво Wink
Позволи ми да не съм съвсем съгласна....Дълги години съм била "гой" в Израел и мога да ти кажа, че няма еднакво отношение.....Негласно и неписано има делене в училището...но не искам да коментирам....

# 38
  • София-България, Израел - където си поискам
Моргана, ако говорим за училището съм абсолютно сигурна ,че няма деление между децата.
Не искам да спорим или да убеждавам някой, просто споделям моите наблюдения и впечатления.

# 39
  • Sofia
Синът ми е първи клас в 134 училище. Ще се опитам да обобщя:

1. Прием - на страницата на сайта се публикуват датите, в които се подават заявления. Процесът е добре организиран - няма опашки и прочие. При подаването получавате лист с номер, ден, час и стая, в която ще се проведе събеседването.

2. Събеседване - за всички деца има такова. Родителите присъстват, децата биват предразположени. Не ви трябва специална подготовка.

3. Учебният процес - категорично няма разделение между децата с еврейски произход и другите (нашето семейство няма такъв произход). Дисциплината е строга, към децата се отнасят с уважение. Учителите полагат доста усилия да сплотят децата от класа. Строги са, но някак успяват да намерят баланса и децата са много мотивирани.

Ние сме доволни, защото училището оправдава очакванията ни, виждаме напредъка на сина ни всеки ден, харесва ни духа, в който възпитават хлапетата.

Ако имате въпроси - може на лични.

# 40
Здравей те и мен много ме вълнува тази тема и ние сме пред дилема кое да бъде нека да пишат и майки които децата са в четвърти клас за да кажат кои учителки от тези училища са добри  по специално за 18

# 41
  • Там, където ме обичат
Ако са равностойни, избери по-близкото у-ще за детето.

# 42
Позволи ми да не съм съвсем съгласна....Дълги години съм била "гой" в Израел и мога да ти кажа, че няма еднакво отношение.....Негласно и неписано има делене в училището...но не искам да коментирам....

Според мен е по-добре да изкоментираш ако има нещо което си забелязала! Детенцето ти в 134-то ли е записано и от там ли са впечатленията ти или от друго миясто и по принцип? Ако е от 134-то може и на лични да ми пишеш за това което те е възмутило, наистина ме интересува, все пак става въпрос за децата ни. Rolling Eyes

# 43
dkmd , благодаря!

Тази тема я следях миналата година, но сега се записвам да я следя отблизо, ако има развитие.
Аз проявявам интерес единствено към 134то. Имам братовчедка, която завърши 18то с японски и мога да кажа само много добри думи за училището.

# 44
А училището, което е в близост до 18 кое е? 32 или 134? И 32 ро не беше ли също еврейско?

Общи условия

Активация на акаунт