32 СОУ, 18 СОУ или 134 СОУ за първокласник?

• 141 470
  • 860
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Цитат
Махнаха изпита за прием с психолози решаване на логически задачки говоримо не беше писменно събеседване с детето.
от 3 години вече няма такова нещо
Не е вярно, че няма изпит, племнницата ми тази година я приеха там и имаше събеседване, задачи и всичко, както си му е редът.
Цитат
има и осигурен транспорт около 700лв е на година
900 лв. е Peace

# 16
  • София
А някой може ли да каже нещо повече за този изпит в 134 тогава - какви задачи?

# 17
За 134-то. Ходихме на т.нар. изпит тази година. Имаше събеседване, и то с психолози от министерство на образованието. Говориха с детето и с мен. Задаваха въпроси от типа на какви книги обича да чете, любими герои, филми. Имаше и задачи писмени от типа на това да довършат геометрични фигури, да правят рисунки, да свързват предмети от ляво на дясно например. Също и едни карти с азбуката на иврит - показват им 5 карти от тестето, детето трябва да запомни кои са и след това ги разбъркват всички, поставят на масата и то да ги посочи. Мен ме питаха защо съм избрала да кандидатстваме там, какво е училищна общност, за характера на детето ми и т.н. Това си спомням. Накрая без обяснения обявяват приетите. Попитах защо не сме приети и отговорът беше, че психолозите са написали следното "Незаинтересованост от страна на майката". Демек аз съм си виновна Grinning Но няма как и там са си доста кандидатите, а приемат 3 паралелки. Но поне е по-организирано от към подаване на документи.

# 18
  • София
Аз незнам мойто дете дали няма да се притесни и да млъкне...Предразполагат ли ги децата, въобще как се държат?

# 19
Моята е от много срамежливите, не говори с непознати, добър ден и довиждане не казва, бе много затворено дете. И успяха да я накарат да говори, предразполагат ги някак. Е и аз доста се постарах предварително да обяснявам, че трябва да говори,  да покаже какво знае, че и една играчка подарък обещах ако се справи добре. Държаха се много добре и приятелски, не мога да се оплача от това.

# 20
  • София
Ох, поуспокоих се малко  Hug
А някъде в нета дали има такива подобни задачки, че да дам на детето да се запознае  Simple Smile

# 21
  • София
Jutoo, лично мое мнение ,че ако ви приемат в 18 или 32 соу е за предпочитане пред 134.Аз като майка на първокласничака в 18 СОУ мога да кажа само хубави неща.Бяхме №77 в 32 със 1 нощ висене пред у-щето и на 3 преки от него и не ни приеха.Както и да  е - всяко зло за добро както се казва.А за 134 можеше да ни приемат веднага , директорката ми е позната , но ни разубедиха , товае.

# 22
  • София
134 то беше НАЙ-доброто у-ще в София точно допреди 2 год и полвина когато дойде новата директорка Весела Пълдъмова и направи едно голямо А.о от него
сега дисциплината е вече история знанията вече ги няма повечето преподаватели напуснаха тези който останаха са пълен непукист децата се бият чупат си глави ръце крака носове говоря за малките 1-4клас все пак  Shocked не се взимат никакви мерки от никой за предотвратяване на "инцидентите" следобедните преподавателки някой от тях използват физкултурни свирки непрестанно за да въдворяват ред при положение ,че стаите са по 18кв. за 29деца сами сметнете колко е комфортно и определено е "уютно" за дишане Mr. Green
приема е на база всеки от района , по голямо дете в същото училище, Махнаха изпита за прием с психолози решаване на логически задачки говоримо не беше писменно събеседване с детето.от 3 години вече няма такова нещо
единствения плюс на 134 то е че до 4 ти клас има следобедна занималня и тя е задължителна учи се от 8.30 до 15.30 трябва да си вземете детето има и осигурен транспорт около 700лв е на година за този който по иска взимане връщане по маршрут !
задължително се изучава иврит учебниците се плащат предварително около 170 евро на всеки 2 години
Големите деца пушат в двора и пият това не се забранява има" толерантност" храната в стола е мазна и 80% от децата не я ядат но то къде ли е хубава за 2 лв имат само 2-ро и десерт няма супи!
Първото подчертано не съм го забелязала, а другите направо не са верни. Синът ми е втори клас там. Цените на транспорта са по-високи, а на учебниците -по- ниски и не са за две, а за три години. Събеседване си има с всички деца, има писмени задачи и устни въпроси, родителят присъства от началото до края. Иначе Пълдъмова и аз не я харесвам.

# 23
  • София-България, Израел - където си поискам
134 то беше НАЙ-доброто у-ще в София точно допреди 2 год и полвина когато дойде новата директорка Весела Пълдъмова и направи едно голямо А.о от него
сега дисциплината е вече история знанията вече ги няма повечето преподаватели напуснаха тези който останаха са пълен непукист децата се бият чупат си глави ръце крака носове говоря за малките 1-4клас все пак  Shocked не се взимат никакви мерки от никой за предотвратяване на "инцидентите" следобедните преподавателки някой от тях използват физкултурни свирки непрестанно за да въдворяват ред при положение ,че стаите са по 18кв. за 29деца сами сметнете колко е комфортно и определено е "уютно" за дишане Mr. Green
приема е на база всеки от района , по голямо дете в същото училище, Махнаха изпита за прием с психолози решаване на логически задачки говоримо не беше писменно събеседване с детето.от 3 години вече няма такова нещо
единствения плюс на 134 то е че до 4 ти клас има следобедна занималня и тя е задължителна учи се от 8.30 до 15.30 трябва да си вземете детето има и осигурен транспорт около 700лв е на година за този който по иска взимане връщане по маршрут !
задължително се изучава иврит учебниците се плащат предварително около 170 евро на всеки 2 години
Големите деца пушат в двора и пият това не се забранява има" толерантност" храната в стола е мазна и 80% от децата не я ядат но то къде ли е хубава за 2 лв имат само 2-ро и десерт няма супи!
Първото подчертано не съм го забелязала, а другите направо не са верни. Синът ми е втори клас там. Цените на транспорта са по-високи, а на учебниците -по- ниски и не са за две, а за три години. Събеседване си има с всички деца, има писмени задачи и устни въпроси, родителят присъства от началото до края. Иначе Пълдъмова и аз не я харесвам.
абсолютно съм съгласна с написаното от Имелда Маркос Peace
а за първото изречение изобщо не е вярно.Дъщеря ми  в момента е в 4 клас в 134 у-ще.

# 24
Аз да попитам - лесно ли се справят децата ви с ученето на иврит?

# 25
  • София
Моето без никакви проблеми се справя, но като цяло езикът е труден. Системата, по която учат залага на постепенно взимане на материал  и много повторения.

# 26
# 27
Побутвам темата. Надявам се, ако някой има информация за започването на записванията в трите училища, да сподели  bouquet

# 28
аз ще отговоря ,макар че моите вече изкласиха - за каката ,когато се преместихме в центъра ,от 32-ро категорично ми отказаха да я вземат във 2-ри клас -имали изпит за записване в първи клас и не можело ,а идвахме от 119 СОУ,което се води от добрите училища .Тогава отидох в 76-о насреща по диагонал на булеварда и завърши с една петица 7-и клас сега учи в 9ФЕГ ,сина върви по нейния път ,а относно еврейското-наистина е много трудно да се влезе там ,доколкото знам от 1 май беше подаването на документи и всеки кандидат търси връзки ,за да го приемат - моя позната спеше пред училището няколко дни ,преди две години и пак не приеха внучката й .

# 29
  • София
Ох, аз пък се чудя в какво се спъват сутрин децата като ходят на училище, то от спящите било  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт