32 СОУ, 18 СОУ или 134 СОУ за първокласник?

• 140 904
  • 860
  •   1
Отговори
# 720
В 18 СОУ имат 7 паралелки за първи клас. Това означава ли, че подалите заявления до №200 имат голям шанс?! Или това няма никакво значение?!

t_ilieva, ако не е тайна вие кой номер бяхте в 18-то и кой в 32-ро?

# 721
Не поредния номер ,а превилегиите са важни за класирането.По мое мнение,най-много натежават два показателя-друго дете в същото училище и роднина работещ в системата на просветата.

# 722
Ние днес подадохме заявление в 18-то - 125 номер сме. Жената, която приема заявленията , мисля, че е зам.-директорката е изключително приятна и любезна Simple Smile Успех на всички първолаци Simple Smile Само да допълня - за 134 заявления ще се подават след 1-ви април.

# 723
  • софия
Входящият номер няма никакво значение.

# 724
Дано е така. Въпреки, че аз не съм склонна да вярвам на това. Примерно при равни други условия как избират кое дете да запишат? Ези тура? Както и да е  - има или няма значение, поне показва колко има записани до момента, т.е. какъв е интересът към училището и поне на мен от информативна гледна точка ми е полезен Simple Smile

# 725
как избират кое дете -писах по-горе според критериите.
Споменах и лично кои смятам,че са определящи.

# 726
  • София
Не поредния номер ,а превилегиите са важни за класирането.По мое мнение,най-много натежават два показателя-друго дете в същото училище и роднина работещ в системата на просветата.

Това е несериозно. Излиза, че на половината деца  родителите има са учители или работят в сферата или имат братя/сестри в същото училище.
А в такъв случай как са приели първото дете?

На мен също ми е любопитно какви са реалните критерии. Не тези написани на хартия.

# 727
И после? Останалите, които нямат братчета и сестричета в училището или родители в системата как ги избират? Просто ми е интересно. Защото по тази логика се очаква да се запълнят бройките само с такива деца. Аз живея в района на училището и очаквам това да е част от привилегиите, но все пак ми се иска да вярвам, че обръщат и внимание на самите деца и техните нагласи, защото иначе би било абсолютно безсмислено и мотивацията на децата да учат интересен чужд език ще бъде тотално пренебрегната.

# 728
 Защото по тази логика се очаква да се запълнят бройките само с такива деца.
Така се получава на практика. Rolling EyesПоловината клас са вторите дечица в семейството,другата половина са с баби учителки.Няма място за други-на практика така става.Миналата година две деца с адресна регистрация в района на училището не бяха записани т.е. това е необходимо,но не достатъчно условие.
А в такъв случай как са приели първото дете?-това с критериите е сравнително отскоро-2-3 години,ако не бъркам.Въведе се за да не се спи пред у-щето.Така,че повечето първи са записани по този начин.
И съм абсолютно сериозна.
Скрит текст:
Съвсем лично мнение-може въобще да не го четете-мотивация за учене на каквото и да е пък на чужд език-за мен това е преди всичко желание на родителите.

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 11:26 от Sause baus!

# 729
Ами ако е така, поне според мен, няма смисъл да се натискаме за това училище. При положение, че се сформират паралелки, в които се очаква децата да имат интереси и воля да усвояват чужд език, който е и доста труден и екзотичен, а никой не обръща внимание на самите деца, то какъв е смисъла на това упражнение?  Shocked И каква ще бъде после успеваемостта на всички деца? Не знам какво да мисля, но все пак, осланяйки се на здравия разум, очаквам, че хората там - педагози и психолози, взимат предвид и мотивацията на самото дете.

# 730
Относно успеваемостта -тя се гради с годините,при съвместна работа дете,родител,учител.
Така,че търсете педагог,не училище за първолачета. Hug
Успех!

# 731
  • София
Защото по тази логика се очаква да се запълнят бройките само с такива деца.
Така се получава на практика. Rolling EyesПоловината клас са вторите дечица в семейството,другата половина са с баби учителки.Няма място за други-на практика така става.Миналата година две деца с адресна регистрация в района на училището не бяха записани т.е. това е необходимо,но не достатъчно условие.
А в такъв случай как са приели първото дете?-това с критериите е сравнително отскоро-2-3 години,ако не бъркам.Въведе се за да не се спи пред у-щето.Така,че повечето първи са записани по този начин.
И съм абсолютно сериозна.
Скрит текст:
Съвсем лично мнение-може въобще да не го четете-мотивация за учене на каквото и да е пък на чужд език-за мен това е преди всичко желание на родителите.

Нито едно уважаващо себе си училище не би направило такъв подбор - имаш учител вкъщи, значи си приет.

Познавам хора, на които децата учат в едно от гореизброените  училища. Не отговарят на нито един от посочените от теб критерии, нито пък на написаните на хартия - т.е.:
1. Нямат братчета или сестричета в училището;
2. Нямат майки, татковци, баби, дядовци, лели, стринки, учинайковци и т.н., работещи в образователната система;
3. Не живеят в района на училището, напротив, някои са доста далеч;
4. Родителите не работят в района.

Правят си някакъв подбор хората. Предполагам, че целта е да формират добра среда, в което не виждам нищо лошо. Как обаче го правят ми е интересно.

# 732
И аз за това говоря. Тези критерии не са никакви критерии, осланяйки се само на тях, изборът на деца ще бъде просто записване, а училището все пак има слава на добро такова, т.е. подбрани са децата по някакъв начин. И аз бих искала да знам за какво става въпрос, но... ще си останем с чуденето май.

# 733
  • София (Възраждане)
Добре де, нека на някой, на когото му предстои подаване /ние ще кандидатстваме догодина/, да запита директно приемащата документите служителка на какъв принцип се извършва приемът при равн идруги условия. Щом казвате че жената е любезна, все би дала някакво обяснение, нали така Confused

# 734
  • Някъде на път....
В 18 СОУ имат 7 паралелки за първи клас. Това означава ли, че подалите заявления до №200 имат голям шанс?! Или това няма никакво значение?!

t_ilieva, ако не е тайна вие кой номер бяхте в 18-то и кой в 32-ро?
На подчертаното - не, не означава.
В 32-ро бяхме към номер 200, а в 18-то - към 250.

И според мен това е отговорът:

Общи условия

Активация на акаунт