Go Jane - Зима иде люта и студена, с топлички ботушки аз съм заредена! - Тема 8

• 37 601
  • 522
  •   1
Отговори
# 120
страхотно радвам се , че си имате обушлета аз чакам ДВА МЕСЕЦА  три чифта обувки, задържани на Пловдивсаката митница и момичето, което пое и направи поръчката си взе нейния колет, раздаде обувките на момичетата , а злополучния втори стои там и най-вероятно ще го върнат, тъй като от нея ни вест ни кост ! А отгоре на това и мито ни искат, но това да ни е проблема вече  ooooh! тъй, че внимавайте с кой и от къде си поръчвате!

Това е ужасно,неможете ли да е намерите тази жена по сметката на която сте и превели парите  Confused или някакви връзки в митницата .. как може такова нещо бе  ooooh!

# 121
Сигурно още са в митницата.В Пловдив са отвратителни-много проблеми правят,не бързайте да обвинявате

# 122
Съжалявам,че прекъсвам спора ви,но можете ли да ми кажете с кого е най-добре да се свържа,за да разбера какво се случва с поръчката ми. На ЕМС завонях,но поръчката не е пусната с тях,с други.  Далии на някое е-мейл адрес на GoJane? Поела съм ангажимент към друго момиче и по тази причина ми е още по-притеснено. Мерси предварително!

# 123
аз не участвам за първи път в обща поръчка, до сега не е имало проблеми.Като цяло искам да помогна и да съдействам , но за съжаление тя е единствения човек, който има провомощия пред митницата, тъй като пратката е на нейно име. Според мен проблем няма всичко е толкова просто, ние с другото момиче предложихме да си поделим митотот да и преведем парите и да се приключва, но уви не срещнахме разбиране.Всечко се проточи много време и всички се изнервяме допълнително.Обувките които са за мен, не са за мен а са подарък на сестра ми за рожденния и ден, но той мина преди месец..........преглътнах го......но сега да плащам и транспортните и разходи САМО АЗ защотото не съм и симпатична не е честно.Пък и  как може да си позволиш да държиш такъв език на някой, който дори не си виждал аз не проумявам. Всичко стана много грозно и е под достойнството ми. Относно общите поръчки този който поръчва сам определя условията, ако беше казала вижте какаво момичета да си поделим и транспортните и там всички разходи ок всеки ще си направи сметката дали да участва в подобно приключение, но в този случай не е редно, колкото тя прави на нас услуга толкова и ние на нея. Ако в този случай трябва да сме съвсем коректни всички момичета в двете пратки трябваше да си поделим митото, защото РЕАЛНО ТОВА СЕ ВОДИ ЕДНА ОБЩА ПОРЪЧКА.Но както и да е на мен ми е ясно, че тези правят общи поръчки винаги ще са правите, тъй като правят такива а нас останалите потребители КУЧЕТА НИ ЯЛИ. Обидно е много и не го пожелвам на никой.А на мен кой ще ми плати разговорите с пловдивската митница - продължили три пъти по 30 минути ? Това са толкова долни и мишешки думи, че ме е срам да ги чета.

# 124
  • Варна
Така......
Искате или не да се включа в спора. Като гледам, момичетата които участват в него не за първи път са в темата. Затова е трябвало най-малкото на този, който се е заел да направи поръчка да му е ясно, че ПОРЪЧКИТЕ ОТ СТРАНИ ИЗВЪН ЕС СА ПРОБЛЕМНИ НА ПЛОВДИВСКА МИТНИЦА. Не еднократно е обсъждан този град и още при самата поръчка да се направи някаква сметка, че ще ви искат мито. Затова и на 2 пъти съфорумка от Пловдив поръчва на моя адрес във Варна.
Нелепо е да се обсъждат разходи като бензин, таксита и телефонни разговори.  ooooh! (лично мнение).
И аз съм правила поръчки и съм поемала цялата отговорност за нея, мисля че и така е редно. Вече, ако проблема е от изпращача и пратката не е получена, може да се направи компромис, тук няма грешка от наша страна.
Това, че на Пловдивска митница не знаят законите не означава, че трябва да се изпокарваме тук. Смекчете малко тона и се разберете като големи хора, ако в крайна сметка се наложи да се плати мито и ДДС си го поделете. Но по-добре е да се отстояват правата и закона, защото не може в различните градове на една малка държава като България, да се процедира по различни начини със законите.

# 125
СЪГЛАСНА СЪМ С ДВЕТЕ РЪЦЕ СЪМ ЗА............но вече мина много време и по добре е да се плати глупавото мито и да се приключва.Аз също съм чела тук , че Пловдивската митница е проблемна и никой не обвинява teo_71 , но да си даде банковата сметка да преведем парите и това е.Нито тя ще ходи до митницата повече, нито ние ще останем с пръст в усатат, защотото е глупаво. Вече две седмици чакаме резултат от митницата, като не става не става какво да се прави. Ако пък решат да осводят пратката без мито ще е страхотно и разбира се ще е благодарение на teo_71 но да се обижда и да се нагрубява е най-лесния начиин особенно когато хората не се познават. За мен проблема можеше да се реши отдавна, това, че митото е за цялата поръчка няма значение вече е свършило да се събират пари от всички ,ще има прецакани две момичета, но по добре така отколкото да се водят тези тъпи разговори.

# 126
  • Sofia
На мен не ми стана ясно защо пловдивската митница е решила, че на тази пратка трябва да се начисли мито? newsm78

# 127
На мен не ми стана ясно защо пловдивската митница е решила, че на тази пратка трябва да се начисли мито? newsm78
И на мен също.  newsm78
Ако сте сигурни, че не трябва да се начислява мито, защо не си потърсите правата. В комисията за защита на потребителите, например (имам пресен случай с тях, ако искате ще пиша на лс).

# 128
  • Девето поколение софиянка
Много грозно стана вече, много неща не са казани,  сега ще ви обясня цялата драма:
Поръчката на Тео_71 стана над 150 евро, тогава предложих да се раздели на две като едната да пристигне на моя адрес в София, а другата при нея в Пловдив. След многократно звънене на пощите в София се разбра, че поръчката са я пратили в Пловдив, защото такъв бил адреса. След като казах това на Тео_71 тя отиде до митницата в Пловдив и се разбра, че от Go Jane са объркали адресите, тя е писала адрес на плащане в Пловдив, адрес на получаване в София, тогава са и казали,че или трябва да се плати мито в размер на 60-70лв., или да се изиска писмо от  Go Jane с разменените адреси, изпратено до началника на митницата.
Тео_71 каза, че е пратила няколко писма до Go Jane  , и отговора е бил, че са и пратили разменените адреси, но не и в митницата.
Това беше на 30.11, на 05.12, получих ново ЛС, че в понеделник 07.12 има среща с началника на отдела, още тогава се опитах да и благодаря, но кутията и беше пълна, във вторник и вчера, пуснах два поста в темата да каже какво става с поръчката и да си поразчисти кутията. Това е в общи линии, конфликта между Ивчето и Тео започна най вече заради по остър тон на съобщенията между двете.
Тео_71 трябваше в понеделник след разговора в митницата да драсне едно съобщение, че няма да връщат обувките, и, че скоро ще има развитие, тогава нямаше да се стигне до тук. Отново искам да благодаря, на Тео_71, че прави всичко възможно да се приключи цялата драма, и да я помоля, ако може малко повече да ни информира. Всички сме изнервени, но мисля, че малко се прекали в размяната на репликите.

# 129
на мен ми обясниха подробно след като три пъти говорих с тях - Проблема е в объркания адрес. Реално  teo_71  получава два колета които са на стойност по голяма от допустимата 150 Е  и обяснението на митничарката беше - тя така може да търгува без да си плаща дължимото.  ooooh! това е големият проблем

# 130
  • Варна
Проблема е в тази тъпа Пловдивкса митница. Аз съм получавала 2 пратки наведнъж и то на стойност близо до 150 евро и то всяка една от тях. Закона е такъв, че пратки от ЮЛ, т.е. интернет магазин например до 150 евро не се плаща мито и ДДС, и то е само за стоката, не би трябвало да се включва и доставката в тази сума. Но в Пловдив се правят на важни с някакви си регулярни пратки, т.е. не може да получаваш 2-ра пратка до 3 месеца май беше от първата. И май няма шанс да се оправят там нещата.

# 131
  • Sofia
А има ли наистина такова правило?

# 132
Аз и затова не правя поръчки, Билинг адреса ми е в Пловдив  Confused Просто не смея.. а може ли в самата поръчка да се зададе друг шипинг адрес, не доставят задължително на билинг адреса, нали  newsm78 newsm78

# 133
А има ли наистина такова правило?

Peace Да има-не просто правило-а законово такова.И в в рамките на този закон митничарката/от Ив.Вазов  Close/ си е принципно права и го спазва.Дори преди време този праг беше доста по-нисък и драконовки.Но пък нея я нямаше там  Crossing Arms /те са две в момвнта де/а иначе пощеснките служителки от тази станция са бонбони   bouquet/коментирали сме ги многократно в други теми/  и когато миналата или по-миналата година,не помня точно едно от момичетата"изплака" за платено мито и ДДС и то само за два чифта ботуши/но скъпи/ от там и за такса от 4 лв аз не можех да повярвам,защото съм имала случай да получа два кашона наведнъж/бяха пристигнали през 2 дни и си ги взех заедно/ от два различни сайта-Урбаног и Амиклуб-с по четири чифта обувки всеки-без никакъв проблем и стотинка такса и разпалено се ядосвах  тук,как може някой да плати мито и ддс за два чифта.Дори правилото за през два-три месеца не съм спазвала.А сладурките покрай безкрайните редутски колети/с които сме "проходили"повечето в поръчките Laughing/ вече ни знаеха наизус данни и фамилия не можеше и дума да става за проблеми.Та те пак са си там,но с присъствието на митн. и-ка в съседната стая нещата доста се промениха и затегнаха.Те самите са коментирали това и я недолюбват не само като началническо присъствие,но и като човек Tired
 Там нещата зависят от "нейната добра воля"и настроение,затова и реших молбата за преадресация да депонирам направо в дирекцията,колкото и усложнена и продължителна да е процедурата,а не чрез нея както лично ме 'конслултира" тя.А сега нещата зависят от разбирането на директора и "неговата добра воля" .

Така че драга ми приятелка на ивчето ,нещата не са толкова прости-та "който си поел  ангажимента на поръчката и на 100км ако трябва да иде и да я вземе"щото и на 300км да идеш-закона немоиш прескочи  Joy

# 134
  • Варна
За двата адреса. Когато правихме поръчка с едно момиче от Пловдив, тя си написа адреса в Пловдив, а за получаване написа моя във Варна и пак нямахме проблеми. За това казвам, че проблема идва единствено от митницата в Пловдив и в частност и в София, търсят под вола теле. Всичко си е толкова ясно, но тъпите ни митничари нито знаят законите, защото същата тая в Пловдив до скоро твърдеше, че допустимата сума е 45 евро, а тя отдавна е 150, нито езици и колят и бесят както си искат.

Общи условия

Активация на акаунт