Великобритания-тема 28

• 44 307
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
kremito_ малко по-назад в темата момичетата бяха обсъждали и бяха дали лични мнения за раждането в UK

# 256
  • Манчестър
Много благодаря за бързите включвания   bouquet

Дообеснявам ситуацията..
Общината на Нотингам ми е работодател.
След 1 година работа като тепмс, от 1 декември ми правят постоянен договора.
И е една камара бумащини...
Води се допълнително пенсионно осигуряване-
The Local Government Pension Scheme.
http://www.nottspf.org.uk/index/information.htm

Честно да си кажа, много абстрактно ми звучи да спестявам в пенсионен фонд.
От друга страна, деца още нямам.. Пък и Нибуру ако удари две и дванайста  Mr. Green
Нямам спестовни влогове, всичко си ми се трупа на разплащателната сметка..
Замислям се да се консултирам с някой, който си разбира, кой е най-удачния начин за спестяване.
Ако знаете за някой проверен сайт със съвети, моля споделете..

По принцип аз ако имам възможност бих се включила,защото ако някои иска да чака пенсия от УК трябва да прави допълнителни вноски.
Иначе държавната пенсия (State Pension) се получава след навъшване на песнионна възраст и зависи от броя н аквалифициращите години( квалифицираща година е всяка , в която сте имали минимален доход и сте плащали НИ ). Няма да се впускам в подробности,защото в следващите 20-25 години се планират две промени на пенсионната възраст.
Ако говорим към днешна дата:
State Pension ще имаш право при навършване на 60 г за жените и 44 years ( квалифициращи-  for women born on or before 5 October 1950). Ако изпълнявате това условие ще вземете £ 95.25/ week към днешна дата.

От 6 Април 2010 ще трябват 30 квалифициращи години за Full State basic pension).

Akо пък имате възрастта, но нямате пълни квалифициращи години , то за всяка ще получите по 1/30 от 95,25.

Общо взето държавна пенсия не чакам....

Освен това всяко employee плаща 11% НИ от които 4,8% отиват за state second pension,която пак и единстевно се взема при навършване на пенсионна възраст....Аз лично смятам да направя opt out и да ги внеса в пенсонен фонд, но както Мишолина спомена капиталовите пазари са......не знаеш какво ще стане...

Иначе всичко останало като пенсия е частна пенсия , дали occupational pension scheme и тн...няма значение. Аз имам пенсия от моя работодател, аз плащам 10%, тои го удвоява,което е супер като процент.......

Иначе бенефита е,че всички пенсионни удръжки са tax free ат basic tax rate (20%).

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 01:24 от Ave

# 257
Kremito_   доколкото знам тук нямаш право да си избираш начина на родоразрешение, цезарово сечение се прави само по индикации, ако те преценят. Това е за държавните болници. Предполагам в частна можеш да родиш както ти пожелаеш.

# 258
Ave, благодаря за пространното обяснение.

Ако може и да се оформи като линкче на първа страница, мисля че ще е полезно и за други.

# 259
Аз пак по нощите, ама няма как. Населението отдавна спи, а аз още не мога да си видя къщата в ред от рождения ден на малчо. Вече и за сън умирам, но тъи като четох до сега какво сте писали и мернах нещо, та ми се иска да кажа на Елл, миличка честита ти бременност Hug, да ти е лека, спокоина и безавариина. Стискам палци всичко да върви по мед и масло през следващите месеци, и накрая да гушнеш здраво и хубаво бебенце. Извиняваи много, но не се стърпях (като забелязах малката ти лентичка в подписа) да те поздравя първа  love001.
 Хaиде лека нощ на всички.

# 260
Елл честито и от мен лека бременост и след 3-4 седмици да кажеш какво са ти казали на видеозона/момче или момиче/.Стискам ти палци за лека и безпроблемна бременост.  bouquet  bouquet    bouquet
lida честит рожден ден на патерици на малкия мъж.  bouquet  bouquet  bouquet

# 261
Бърз въпрос:
имам да изпратя една купчина неща за БГ, които са прекалено много да взема с мен в куфара - писах на тази фирма Емпреса, която ползвахме преди, но не са ми отговорили. Някой ползвал ли е друга фирма? Нещата вече пристигнаха при мен, т.е. няма да ги чакат те от уебстраници.

Лека седмица!

# 262
Здравейте момичета. Моля за малко помощ, ако може. Laughing
Може ли да ми преведете това:
On our systems it claims to have been refunded, this should show on your
account

Означава, че парите са върнати или че ще ги върнат.
Не мога да разбера в минало време ли е. Извинявам се за спама и благодаря предварително.  bouquet

# 263
natia: Пишат, че според тяхната система парите са върнати; и би трябвало скоро да си ги видиш в сметката.

Благодаря за препоръките; уредена съм  Laughing (получих две отделни препоръки за Петко).

# 264
Здравейте момичета  Hug
Ние днес бяхме на egg collecton ,всичко мина много добре .Изкараха 13 фоликула.Сега остава да чакаме да се развиват добре и на 3 или 5 ден да ми върнат две  ембриончета. Praynig Praynig Praynig
Благодаря ви много за подкрепата Hug Hug Hug Hug

# 265
mimaa  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Дано всичко върви по план и скоро се похвалиш

# 266
mimaa - стискам палци и аз всичко да върви по план

# 267
Здравейте!Опитах се да попитам за стъклото на един часовник,от какъв материал е,издръжливост,дали се драска,но както и да зададях въпроса не ме разбираха!Използвах думите crystal,glass,но безуспешно.Та бих искала да ви помоля,ако може да ми формулирате въпроса правилно!

# 268
  • Манчестър
Здравейте!Опитах се да попитам за стъклото на един часовник,от какъв материал е,издръжливост,дали се драска,но както и да зададях въпроса не ме разбираха!Използвах думите crystal,glass,но безуспешно.Та бих искала да ви помоля,ако може да ми формулирате въпроса правилно!

Ето ти малко инфо и мисля,че след това няма да имаш проблем да попиташ каквото те интересува.

What is a watch crystal?
A watch crystal can be made of any of three materials:

1. Plexiglass
Plexiglass, is a clear, lightweight type of plastic and, as you would expect, is the least expensive crystal material. It is the least likely to shatter and the most likely to become scratched.

2. Ordinary glass or Mineral Glass
Just like the glass used for windows, ordinary glass watch crystals are usually referred to in the watch business as "mineral glass." Mineral glass, even though it has been hardened by a tempering process, is more likely to break than plexiglass. But it is also more scratch-resistant than that material.

3. Synthetic Sapphire
Synthetic sapphire is the most expensive glass crystal material and the most scratch resistant. Because it is so hard, it is also brittle, and shatters more easily than mineral glass or plexiglass.

Sapphire (whether natural or synthetic) is one of the hardest substances on earth. Synthetic sapphire is a very hard, transparent material made of crystallizing aluminum oxide at very height temperatures. Chemically, synthetic sapphire is the same as the natural sapphire used in jewelry, but without the coloring agents that give the gemstone its various hues.

When it is heated, the synthetic sapphire forms round masses that are sliced into pieces with diamond-coated saws. These disks are then ground and polished into watch crystals. (One reason sapphire crystals are relatively expensive is that the tools required to make them are costly.)

Some crystals are made of both mineral and sapphire glass. Seiko, for example, makes some watches with crystals made of mineral glass covered with a layer of synthetic sapphire. Seiko calls this composite material "Sapphlex".

Glass and sapphire scratches cannot be removed, therefore these crystals must be replaced. Plastic crystal scratches can be buffed if the scratches are minor

# 269
Mimaa много късмет и с усмивка напред, надявам се всичко да мине както трябва и да се похвалиш следващия път. newsm10

Общи условия

Активация на акаунт