Великобритания-тема 28

• 44 312
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Zdraveite i ot men. Samo hubavi novini cheta pri vas  Hug i dano taka da prodaljava. Bebana beshe malko bolna, no veche vsichko e zad garba ni i prodaljavame s razhodkite! V ponedelnik hodihme da vidim Diado Koleda v Harrods, no ot valnenie da razgledame vsichko i propusnahme da go vidim  Embarassed prosto zabravihme za nego!!!
 Edno vaprosche: kakva smetana kupuvate za zakvasena (kato v BG na Danon zakvasenata smetana) za6toto az ve4e 3-ta kupuvam ili e sladka ili e prosto izcedeno kiselo mliako  Embarassed Kakvo triabva da pi6e na kofichkata?  Peace

# 286
В момента правим проучване, дали да покрием стълбите с мокет, както е и сега или да пробваме с ламинат. Много ми се искаше да е с ламинат, но много лоши отзиви чета. Пуснах тема и в БГ хелп и там са негативно настроени към ламината. Сега ще отидем и до един магазин да проучим и разпитаме за още подробности за ламиниране на стълбите или покриване с мокет. Ще ми е полезно да прочета и вашите мнения и имате ли такова нещо в къщи на стълбите?  Flutter

Merry, ние вече 3 години сме с ламинат на стълбите - не е мръднал, лесно се чисти, не е шумен (заковахме/ремонтирахме добре оригиналните дървени стълби и сложихме отдолу мек underlay от този, който се слага под всеки ламинат). Слагането беше кошмар, защото нашата къща е от старите и всяко стъпало на стълбите беше различно. На това отгоре трябваше да сложим и anti-slip edges отпред на всяко стъпало. Отне време (2-3 дена, а килимът ще ти го сложат за 1/2 час), но не беше скъпо и ние сме много доволни.  Simple Smile

# 287
Ell, да ти е жив и здрав рожденика. Как приема новината за бебето? На теб лека и безпроблемна бременност.

Мима, стискам палци и на краката и чакаме следващите новини.

Мери, аз бих сложила ламинат. А не може ли просто дървото, от което са направени стълбите да му се сложи някакво защитно покритие и така пак да си е дърво?

Дойде време за писмата до Дядо Коледа. Ако искате малките да получят обратно писмо ето какво трябва да направите:
http://www.moneysavingexpert.com/deals/free-santa-letter-video

# 288
Ana Mu, не знам каква е сметаната на Данон. Предполагам е single или double cream - като много гъсто прясно мляко е, подобно на сметанките, които ти дават с кафето по кафенетата в Бг.
Тук имат и clotted cream - много гъст, реже се едва ли не, мазен, но отново нито сладък, нито солен, тук го ядат с прословутите им сконсове със следобедния чай.
Имат и whipped cream - който както в Бг се купува от магазина във "флакони" и се пръска, изглежда като бяла пяна. Но може да е направен вкъщи от бити яйца и захар.
Тези продукти са до прясното мляко в супермаркетите. Но дано още някой се включи, че аз не съм много добра в кухнята, както предполагам си личи от обясненията ми.   Laughing

Merry, ако можете да оставите голо дървото на самите оригинални стълби, както казва butterflyve  - това би било най-красиво, а и англичаните най-много се впечатляват от original wooden floors.  Laughing Но зависи от дървото (да не е меко) и състоянието му, дали позволява sanding (може да откриете, че е много старо или има няколко пласта блажна боя и би се изтънило твърде много при обработка ) и т.н.

# 289
  • London
Mimaa - дано всичко е наред и да ни зарадваш с прекрасна Коледна изненада  Hug

Мери - твърдо заставам зад твърдите настилки  Mr. Green На нас ни предстои сменяне на пода в коридора и хола (в момента сме с грозен дърт мокет) но след като се пребих 3 пъти по стълбите не издържах, изкормих гадния мокет. За мен мокет  - само събира прах, ХЛЪЗГА СЕ и е мъка за чистене. За скърцането - един добър дърводелец би ви решил проблема кардинално. Мога да препоръчам човек  Peace

Ванила Скай - всички знаем как са първите месеци. Адаптацията в нова държава трае около 6 мес според мен.

Ел
, чстито на малкия Алекс и лека бременност.

Ние пък сме болни от вчера. Подсмърчат и двете котета. Как се разбляха не знам Tired

# 290
Ana Mu, сметаната която търсиш се нарича Souer cream - заквасена, не сладка.

# 291
Ел, лека бременност ти желая! Помислих си, че сигурно си "малко бременна" като те видиях на срещата, но не посмях да ти честитя на момента!
Да ти е жив и здрав рожденника!

Mimaa успех!Стискам палци!

# 292
Ana Mu, ти какво искаш да готвиш?  Grinning Сметаната, която ползвам за мен е универсална; става за готвене и я ползвам при нужда и съм доволна; Yeo Valely Half Fat crème fraiche; има я в големите вериги. Това е lightly soured cream.

Болните да оздравяват!  Hug

Малката закрепи фронта да видим до кога. Днес я водих на контролен преглед; ушите са почти добре.

Bean, като влезете във форма, не ме забравяй!

Иначе ние сме официално в Англия oт девет месеца. Кога отлетя времето?! Адаптацията е процес, който отнема време, къде повече, къде по малко, зависи от човека, нагласата, очакванията и не последно – предишен опит. За нас това е трета държава. Мен, ако питаш, нямаме проблем с адаптацията, само разочарованието ни е по голямо от очакваното.
Здраве да е!  Peace

Лека вечер на всички!

# 293
Ell - Честит рожден ден на Александър! Да ти е жив и здрав и да те радва много
Bean - какво им е на дечица?

# 294
Има 2 свободни билета за мача ЦСКА-Фулъм утре вечер, по 6 лири са билетите; ако има някой съпруг фен, да свирка, който първи се обади, печели. Мачът е от 8 вечерта.

# 295
ЛошаБуба mersi za infotot no ne mi triabva sladka! butterflyve mersi  Peace
Vanilla Sky pravia edni pileshki fileta sas zakvasena smetana, topeno sirene i (no ne zadaljitelno) gabi manatarki. Stava da si oblijesh prastite   chef sashto taka ia slagam i na zadushen karfiol, malko vegeta i stava chudesna salata.

# 296
  • Bristol
Момичета, благодаря за включванията, споделения опит и съветите  Hug Аз от вчера се ровя и чета по разни форуми, обсъждам с познати, луднах. Днес обиколихме няколко магазина за подови настилки. Ламинираните стълби не са никак популярни на местна почва  Rolling Eyes Варианта циклене и рънер май е по-приемлив за тукашните ширини, обаче нашето стълбище е много некачествено и не става, по-лесно ще е да се направи ново  ooooh! Та спряхме се на английската класика, мокет  Tired

Тази вечер се измъкнах 2 часа от къщи сама, закарах сина на поредния клуб, а щерката остана с мъжа в къщи. Два часа махах краци в центъра на Бристол, без да ме дърпат дечурлига! Купих билети за две театрални постановки, едната е коледната, другата Чити Чити Банг Банг. Пунах ги на две транзакции от различни карти, защото ако са на една и мъжа види колко пари са хвръкнали за театър ...  #Cussing out Но много искам да заведа децата и на двете  Embarassed

Ana Mu, никога в БГ не съм готвила със заквасена сметана, само я ползвах за кремове за торти. Тук се научих да готвя едно пиле с гъби и сметана. Ползвам съвсем обикновен single cream.

# 297
Ох, Ana Mu, тези пилешки филета с още нещо ги знам. За последно ги ядох в Бостън преди повече от 5 години;  Grinning моя добра приятелка ме гощава с тази гозба. Сметаната, за която писах, става. Проблемът е, че ще ти трябва повече от една кофичка. Продават ги по 200г. и струва малко под 1паунд; в близост до киселото мляко, както вече момичетата споменаха. Предполагам Мери говори за същото / подобно ядене. Утре като ходя до waitrose ще проверя съдържанието на мазнини в single cream-а и бързо ще се преориентирам.  Sunglasses

А, Merry, добра работа си свършила днес. Ще видиш, че всички ще са доволни след посещението на постановките накрая.

О, и най - важното  най - накрая: до добрата фея Eya, благодаря за организацията за българско детско коледно парти! Ще ми се да дойдем.

# 298
  • Bristol
Сrème fraiche-то е доста по мазничко и гъсто. Него го ползвам за спагети примавера  Grinning Аз рядко готвя със сметана, че не сме никак слабички в къщи  Embarassed

# 299
Merry , напомни ми ти нещо с това Чити Чити Банг Банг. Наскоро мъжът ми се прибира и ми обяснява за този стар филм, как неговият колега настоява, че е сниман в БГ в огромен бял замък.И двамата се чудихме, мигахме, пък накрая гугълнахме и се оказа, че е сниман в Бавария  Grinning .Близо , нали  Wink
 Весело изкарване и на двете културни мероприятия!
И аз хич не го харесвам този мокет, ако се навиите за паркет предполагам по-добър вариан е солидно дърво.
Честита лентичка на ЕLL, леко бременеене.

Общи условия

Активация на акаунт