Великобритания-тема 28

• 44 343
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • ENGLAND
И ние се присъединяваме към отбота с хремата и кашлицата. Та да ви питам какъв отхрачващ сироп давате, изредих няколко но ефект 0. Ще пробвам още нещо и ще я водя на лекар, но не ми се иска, че нашия все антибиотици веднага изписва.

# 406
Леле много болнички.Бързо да оздравявате всички  Hug

Аз искам да ви питам как се отоплявате.Всичко ли е газифицирано или на ток.Че тези дни от Еон ни спретнаха номер и постудувахме та ми дойде на акъла да ви питам.
Иначе на 19-ти изпращам мъжо за десетина дена в Ашфорд.Ще поработи малко-нещо като тренировка за окончателното заминаване.
Също така се сещам да питам-знам, че в Лондон има дневни, седмични карти за градския транспорт.А дали има такива и за междуградски.Ще се наложи мъжо да пътува в началото м/у Мейдстоун, Ашфорд и Фолкстън.А надали ще можем да вземем кола толкова бързо.

Лек ден на всички и поздрави от снежна Варна

# 407
ЛошаБуба, благодаря ти за бързата реакция - случаят е точно такъв, какъвто го описваш. Според отношението, което получавам, се оказва, че имам само задължения и никакви права - отговорено ми бе само, че в Reatаil е така. Общо взето исках точно това да чуя и да знам за себе си, че не си въобразявам. Колегите ми отстрани го виждат и казват, че прекалено много търпя и това не е редно.
Аve, ще ти обясня на лични конкретния случай.
Търся си друга работа, но не е лесно и засега не мога да намеря друго. Направо не ми се ходи на работа знаейки, че трябва да прекарам 8 часа с това същество.

За кашлицата - обикновено минават сами при нас, може да подпомогна с Проспан или Синекод, които са ми от БГ. Първото е за "влажна" кашлица, второто - за "суха". Мисля, че помагат. Давам и хомеопатични по съвет на специалист.
Бързо да оздравявате всички!

# 408
  • Bristol
Колегите ми отстрани го виждат и казват, че прекалено много търпя и това не е редно.
А дали ще го потвърдят пред външно лице, ако се наложи  Thinking

elica, на газ сме, но има жилища, които са с електрически радиатори.
Месечни и годишни карти има за влаковете, за рейсовете не знам. А няма ли да му се води командировка това пътуване първите месеци и разходите за път да се покриват от фирмата?

Doret, от как ми разбиха представите що е влажна и суха кашлица, сироп за кашлица давам само, ако е предписан от лекар. По-добре да не давам сироп, от колкото да давам грешния, както се получи веднъж Rolling Eyes Храчките може да не идват от гърдите, а да са секрет от носа, тогава не се давало отхрачващ сироп. Как се разбира кое е от носа, кое от гърдите ... аз не мога.

# 409
Merry, не мисля. Предполагам, че държат на работатата си, някои от тях работят от 10г. там и не биха искали да я застрашат. Прочетох малко инфо тук (отнася се за мед. сестри, но моят случай е идентичен):http://www.rcn.org.uk/__data/assets/pdf_file/0004/78502/001302.pdf

не знам и дали ще има ефект от срещата и дали няма да стане по-лошо за мен ... и как да докажа, че е пърсонал без да немсвам други колеги.

# 410

elica, на газ сме, но има жилища, които са с електрически радиатори.
Месечни и годишни карти има за влаковете, за рейсовете не знам. А няма ли да му се води командировка това пътуване първите месеци и разходите за път да се покриват от фирмата?

Thinking това трябва да се провери.Благодаря ти  bouquet

# 411

Идеята сигурно не е добра, но можеш чрез телефона ти да записваш разговорите които водите, така ще имаш доказателство за лошото отношение към теб.Предполагам, че никой не би си заложил главата от страх да не си изгуби работата.Но също така си мисля, че ако голяма част от колегите ти потвърдят за проблема, единствените последици ще бъдат към персоната, която те тормози.
Ужасно е да разбереш, че подобни неща се случват все още.И аз имах подобен проблем в старата си работа, за съжаление платих твърде голяма цена.
Успех ти желая и дано нещата се наредят в твоя полза.

# 412
  • Лондон
От 2.30 до 5.30 висяхме днес в кафето във Фулъм с дядо Коледа и чакахме да дойде някой на срещата... Хората се бяха подготвили - имаше елха, украси, баклавички, детски сладкиши, музика. Беше станало много красиво и уютно. Дори бяха наели 2-ма допълнителни човека да помагат, защото бях казала да очакват до 30 човека (мами, татковци и деца).

И накрая не дойде НИТО ЕДИН човек!
Много неудобно се получи Embarassed Embarassed Embarassed

# 413
 Confused ужасно. Явно за последен път правим нещо така с отворена покана, ако няма записвания не се получава...

Много съжалявам, Ея.

# 414
STARDUST, казваш, че компанията съществува повече от 10г. Това че е retail няма значение. Няма и нужда да доказваш със свидетели. Важното е как се чувстваш ти, веднъж декларираш ли го - директора/компанията/собственика е длъжен да вземе мерки, за да бъде подобно третиране преустановено - иначе имаш право да ги съдиш. Аз бих ти препоръчала писмения подход на всеки един етап като рекорд - например преди срещата връчваш копие на всеки с това, което би желала "да споделиш".  Wink

Виждам, че не ти се споделят тук детайли за компанията и работата ти. Но бих те посъветвала силно да отидеш в Citizen Advice Bureau за съвет конкретнос по твоя случай, преди да се откажеш. Пък и защо ти трябва да си търсиш друга работа, когато не си направила нищо лошо, а другия/та да се измъкне без наказание за неправилното си отношение към теб.  Sad

# 415
eya, ние бяхме на детски рожден ден, както ти споменах (Боже, при следващото посещение в Гамбадо има риск да си направя харакири: пълна луд-ни-ца!) Съжалявам.

STARDUST, няма значение типът компания, а на какъв договор си. Минал ли ти е изпитателният период, например; имаш ли писмен договор; от колко време работиш; каква е grievance procedure, и т.н.

Прочети тук, от сайта на Citizens Advice Bureau; 

http://www.adviceguide.org.uk/index/your_money/employment/basic_ … ights_at_work.htm
http://www.adviceguide.org.uk/index/your_money/employment/basic_ … nd_discrimination
http://www.adviceguide.org.uk/index/your_money/employment/basic_ … ng_rights_at_work

Питай ме на лични, ако мога да помогна с нещо.

# 416
  • Лондон
Нищо непоправимо не е станало - просто ми беше кофти за момичетата, които държат заведението, защото се бяха подготвили...

STARDUST, от колко време работиш там? Ако си от по-малко от година има нищожен шанс за успех при дело (освен ако не си бременна)... Пиши и на мен ако искаш. Аз бях в подобно положение преди 2 години и имам опит. Отвратително преживяване беше. Не можех да мигна вечер... Накрая просто си намерих друга работа, защото нямах сили да се занимавам. Грижи се за себе си и не го взмай твърде лично.

# 417
благодаря, момичета, че взехте така присърце проблема ми. май е доста деликатна ситуацията, аз съм на временен договор и по всяка вероятност няма да спечеля. от това, което прочетох стигам до извода, че не мога да събера доказателства.

Ея, и аз съжалявам, че така е станало. аз се надявам, че един ден като намеря свястна работа с готини колеги ще имам свободни уикенди и ще мога да осигурявам повече и по-далечни забавления на децата си.

Hug

лека нощ!

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 01:43 от S T A R D U S T

# 418
Stardust, с нищо не мога ти помогна за съжаление, но искрено ти съчуствам и желая нещата да се оправят възможно най-скоро.

Ея, много неудобно се е получило.

За кашлица от сиропи отдавна съм се отказала, сироп от черен бъз (тук обаче няма от къде да се набави, аз поне не знам), мед или мед с масло и инхалация - в малка тенджерка завирам лайка, босилек, липа, мащерка,  малко сода, покривам с кърпа все едно си правиш парна баня за отпушване порите на лицето и така няма значение откъде идва кашлицата, от носа или гърдите, карам детето да вдишва и през носа и през устата.

# 419
Момичета и аз да ви помоля да помогнете!Интересуваме къде има в Лондон спортни магазини JJB?И още: къде мога да си купя спортни стоки на фирмата LE LOQ SPORTIF, пак Лондон става въпрос?
Благодаря ви предварително!
Има много магазини на JB в Лондон, и на Оксфорд включително,а на LE LOQ SPORTIF не знам!

Общи условия

Активация на акаунт