Великобритания-тема 28

• 44 344
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
До ходещите на концерта на Депеш-
да споделя, че този в Бирмингам беше страхотен.
Имаше хора, които са били на много други техни концерти
и казаха, че този им е дъ бест евър.
Бяха в невероятно добра форма, честно казано очаквах
да са остарели и гласовете им позагубени...
Нищо такова...Звучаха невероятно..
Много активни, с много насторение, абе беше супер. Искам пак...

# 421
Здравейте всички !

Нова тема и толкова много страници ... празнично настроение , браво, момичета, поздравявам тези, които са споделили прекрасни новини, попрочетох набързо новините!

В последно време съм затрупана най-вече от проблеми и драми и не съм чела нищо, повече от месец. И пак при вас за съвет. Нали съм нова в британската работна среда и вече почвам да се чудя колко shit работни места ще трябва да сменя, докато уцеля на работодател и условия ... кажете и ми дайте надежда, че започвам да се отчайвам в тази криза. Имам проблем на работа, понасям обиди и унизително отношение - персонално и тенденциозно. Оказва се, че съм без никаква права ... Моля ви, ако сте наясно с правата на employees дайте линкче и съвет...Няма да позволя да ме тъпчат, но искам да запазя работата си и да бъда поне малко подготвена. Четох инфо в случаи на дискриминация и т.н. но не намерих нищо подходящо в моя случай - обидно отношение без причина и възползване от служебното положение. Как ми се иска да си подам оставката точно преди Коледа, но нямам алтернатива за момента в тези времена на криза ... Много разчитам на вас, 10х!
Съжалявам, че внасям неподходяща тема сред Коледните настроения.
Ние сме също към ТалкТалк и в началото си беше супер, но от месеци насам е кошмарен интернетът. Обажда се мъжът ми, пращаха нов рутер, правиха тестове по линията и ... подобриха услугата, но не е това, което беше. Ние не можем да се лишим от безплатните неограничени разговори до БГ. Но се вбесявам, когато пиша кавърлетър и накрая ми дава пейдж нот фаоунд ...

Нека сме живи и здрави, надявам се да доживеем по-добри времена  Rolling Eyes

В никакъв случей не стой на това работно място.
Аз преминах през един такъв ад.Работата ми беше онова за което винаги съм мечтала а работодателя точно обратното.Вярвах,че съм силна и ще се справя,ще свикна с ненормалната среда.Обидите ги приемах като шега.Колежката-идиотка и нея.И какво стана?Изпаднах в Паник Атака и точно този който ми помогна да започна ми помогна и да ме уволнят.Имаше съкращение заради кризата.Бях с постоянен договор,платиха ми заплати като неустойка и си ме пратиха в къщи по живо по здраво.
За да не стане много фрапиращо уволниха и колежката.
И както винаги,всяко чудо за три дена.Първия месец ми звъняха Сульо и Пульо да ме питат добре ли съм,даваха ми съвети какви ми били правата....ала-бала...Днес,една година по късно никой от "закахърилите се" не ме познава.

# 422
zlatnata tolumba Ehaaaa, samo moje da si zavijdam  Mr. Green no da ne govoria mnogo 6toto moeto divane ot dnes sutrinta poka6lia, a dnes sledobed vdigna i temperatura!!! 6te vidim kak 6te se razviat ne6tata pri nas. Davam razni ila4i(kakvoto imam pod raka ot BG vkl. i kleeva tinktura) no utre ako e po zle sigurno 6te se razmina s tova udovolstvie  Cry

# 423
S T A R D U S T , много неприятно, че имаш такива проблеми  Confused Предполагам ще се включат момичетата, които могат да помогнат с точен съвет. Надявам се всичко да се подреди в твоя полза  Praynig

Eya, съжалявам за тържеството. Нас ни поканиха на детски рожден ден много близки приятели и нямаше как да не ги уважим. С Тео бахме на рожденния ден, а мъж ми ходи в неделя до летището да взима баща му... Съжалявам и се чувствам виновно, защото и аз потвърдих, че ще дойда.

Да се похваля, че водихме 2 пъти Тео на ледена пързалка и се справя чудесно (за разлика от майка му). Тази седмица очаквам да е по-спокойна в офиса и за утре съм се наканила да ходя след работа да се поупражнявам, а уикенда с детето да ходим  Grinning

Алиса, много ти благодаря за рецептата  Hug Сега сме с гости и имам повод да се пробвам да го направя  Grinning

# 424
Щастие, усещам, че като ми свърши изпитателния срок ще ме наритат и мен и ще ме изкарат, че не си изпълнявам задълженията след като се опъвам на мениджърката. ей, момичета, много гадно звучи, но няма нищо по-лошо от жена - шеф без деца и семейство. внушавам ли си, не знам, ама има завист голяма. имам подобен опит в предишна работа, доказване кой е по-по-най. и че нямало дискриминяция към нас - не е вярно, има, нямат ни доверие и ни приемат като досадни натрапници. на мен са ми задавали такива абсурдни въпроси на интервютата, че съм се чудила дали не е въпрос уловка или майтап ...
днес беше добре. раздава го обидено , но любезно и спокойно, ако продължава така ще се разберем, но иначе ... наистина ще се махна. ситуацията ни е такава, че сме се захванали с повече от 2 дини под 1 мишница и всеки паунд е от полза. ако намеря друга веднага напускам.

# 425
  • Bristol
Щастие ей, момичета, много гадно звучи, но няма нищо по-лошо от жена - шеф без деца и семейство. внушавам ли си, не знам, ама има завист голяма. имам подобен опит в предишна работа, доказване кой е по-по-най. и че нямало дискриминяция към нас - не е вярно, има, нямат ни доверие и ни приемат като досадни натрапници. на мен са ми задавали такива абсурдни въпроси на интервютата, че съм се чудила дали не е въпрос уловка или майтап ...
днес беше добре. раздава го обидено , но любезно и спокойно, ако продължава така ще се разберем, но иначе ... наистина ще се
Аз каква шефка имах в България, а деца имаше. Не е нито до националост, нито до пол или семейно положение, а просто до човек. Прости злобни същества има навсякъде. Но много неща за живота научих от ситуацията, в която бях поставена  Peace Рано или късно, всеки попада на подобни шефове. Късмет!

# 426
Stardust  не мога съвет да ти дам, защото хич не знам какви са ни правата тук. Исках само да ти изпратя положителна енергия Hug. Аз също съм имала няколко подобни случки в БГ и наистина Мери е права, че ако е тъпа овца и със семейство и без все е тая. Стискам палци нещата да се оправят бързо и в твоя полза Hug

# 427
Момичета, бързо оздравяване на дечицата ви желая, да са ви здрави преди да дойде Дядо Коледа.  Hug

STARDUST, стискам палци за нова и хубава работа. Simple Smile На тази, щом нямаш какво да губиш, можеш спокойно да се оплачеш (писмено) на следващия по ранг мениджър/мениджинг директор. Така напротив 2 пъти ще си помислят преди да те "наритат и мен и ще ме изкарат, че не си изпълнявам задълженията след като се опъвам на мениджърката". Поне да си осигуриш спокойствие и мир на работа преди да са те изхвърлили. А кой знае може и изобщо да не се стигне до там. Каквото и да решиш, каквото и да стане - стискам ти палци скоро да дойде краят на този ад.  Hug

# 428
Момичета  Embarassed аз пак с питанка.Как стои въпроса с осигуровките тук в БГ, когато заминем.Слушам, че има глоби ако не си ги внасяме.Но защо да ги внасяма като няма да живеем в БГ. newsm78

# 429
Здравейте, момичета!!! Съжалявам, че така нахлувам в темата ви, но евентуално през февруари ни предстои гостуване в GB и имам няколко въпроса. Ако не ви затруднявам ...  bouquet
1. Как стои въпроса с GP там при положение, че ще сме само на визита, засега /интересуваме специално за детето/. Трябва ли да си направя някаква застраховка преди да заминем?
2. Съпругът ми работи там по програма SBS с 12 месечен договор. При положение, че с детето ще сме там около 1- 2 месеца, необходимо ли е да се регистрираме в Home office?
3. Последен въпрос, ОБЕЩАВАМ  Wink, Дипломите, издадени от БГ университетите имат ли някаква тежест в GB? Магистър съм по Счетоводство и одит в банките и работя в банка от 4 години, дали имам някакъв шанс да започна работа в GB  по специалността си?
Благодаря Ви предварително. Всяка информация ще ми е полезна!!! От сега ми е притеснено, а има още два месеца докато тръгнем.  newsm12

# 430
Момичета  Embarassed аз пак с питанка.Как стои въпроса с осигуровките тук в БГ, когато заминем.Слушам, че има глоби ако не си ги внасяме.Но защо да ги внасяма като няма да живеем в БГ. newsm78

Отиваш в районното НОИ и попълваш формуляр/заявление (нещо от рода беше), че напускаш страната и ти ги спират. Ако не са наясно в НОИ и ти говорят че трябва да плащаш или нещо друго (така беше в моя случай преди няколко години) настоявай, че след като получаваш заплата, плащаш данъци и осигуровки в друга страна, не си длъжна да плащаш осигуровки в Бг. Но то преди беше проблем, сега доколкото знам е регулирано и трябва да са наясно.

# 431
Момичета, моля ви споделете: Колко килограма загубихте при самото раждане?

Знам, че е много индивидуално, но долу-горе ми кажете да се ориентирам само. Остават ми 2 седмици до термина и нещо взех да се подувам като балон, макар че не ям много. Но кантара показва натежаване.  Embarassed

# 432
ЛошаБуба, между 7 и 8 май бяха (от общо 10-тина).

Tinti_16, за последния въпрос: потърси агенти за работа и най-добре разпитай тях какъв е пазарът.
Пусни търсачка, ето един пример:http://www.cityjobs.com/jobs/accountingandfinance/audit?gclid=CL … Z4CFU0B4wodq2vcqw

Аз доколкото знам, счетоводителите трябва да са минали разни тукашни нива и изпити, но не съм сигурна....

# 433
  • Лондон
ЛошаБуба, наистина е индивидуално, но това с надуването последните седмици е наистина лошо и доста често срещано, аз бях в идеално състояние до 37 седмица, последните 2 обаче станах като балон+кръвно, ей така изведнъж, дано да не се влошава при теб, и не е от храна, тъй като то май място за храна не остава на този етап Grinning Аз имах 22 кг отгоре, след раждането 10 заминаха, много води, и още 12 в първите 2 месеца, но това е и ген...Стискам палци  Party

Tinti, според мен трябва да решиш дали ще идвате да постоите 1-2 месеца като туристи или се местите и ще си търсиш работа. В първият вариант не виждам защо ще спираш да се осигуряваш в БГ, трябва ти само картата от здравната каса, която ти дава право на определено ниво медицинско обслужване в държавите от Европейския съюз, същото и за детето. Ако се местите, трябва да си подадеш заявление в НОИ, тук пък да се регистрираш на постоянен адрес, след това при личен лекар, същото за детето. За дипломите по счетоводство, право, HR има стандарт CIPD, който обикновено трябва да го имаш, ако кандидатстваш за работа в английска фирма, и международен еквивалент - за интернационална компания. Според мен и при двата случая моментът е много труден за търсене и намиране на работа, шансът без предишен опит в страната е много малък, но то пък си и зависи...

Stardust, и аз съжалявам, че така са се стекли обстоятелствата при теб, дано да има развръзка скоро, защото то в един момент нищо не струва колкото здравето и нервите ти, но пак си повтарям мнението от преди няколко месеца - личното мнение и отношение не е защото си българка, просто тук има достатъчно много комплексирани хора, които се страхуват от непознатото и различното и когато им е дадена и власт, става страшно, но това го има и в БГ, виждала съм го и на живо и по разкази, и то многократно, така че не се вкарвай във филми, а си потърси правата на чисто човешка основа, а не на национална (пак лично мнение).

Аз имам  имам въпрос към всички, които са тук за празниците, какво смятате да правите по отношение на забавленията за децата? Детската затваря за 12 дни, аз съм на работа през работните дни, и като се има предвид как всички се изнасят към родните места и колко студено ще бъде, се чудя как ще забавляваме малката newsm78 Всички идеи ще са ми добре дошли

Ние в момента сме всички здрави, бях забравила колко е хубаво Wink малките радости в живота

# 434
Под осигуровки сигурно имаш предвид здравна осигуровка. Другите се плащат само ако работиш в страната или си управител на дружество, в който случай задължително трябва да се осигуряваш. За здравната се подава декларация в териториалната НАП, че напускаш страната от съответната дата

Общи условия

Активация на акаунт