Великобритания-тема 28

• 44 348
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
ЛошаБуба изписаха ме 3 дена след като родих, притеглих се в къщи и бях изгубила само 3 кг. През следващите 3 дни обаче свалих още 6-7 кг, това подуване за което ти говориш чак тогава изчезна. Успех и  леко раждане.

# 436
elastina , ЛошаБуба благодаря ви.

ЛошаБуба и аз оставих 10 кг в родилното

# 437
Лошабуба и с двете си деца оставих по 8 кг. в болницата. И аз се бях подула последните седмици. Успех  Peace

Момичета не знам дали е удобно, но бихте ли пуснали по един глас за щерката  EntryID 18289 ето тук http://www.hippbabyclub.co.uk/competition_home.php?cac_id=51&offset=369

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 00:54 от Шу

# 438
  • London
Stardust - обади се на ACAS - пусни ги на търсачка и ще ти изкара тел. Те регулират работните отношения в ЮК. Не се предавай, няма какво да губиш.
Магаре в калта не се оставя! Аз се каня да съдя моята фирма през новата година. Писна ми от тях. Успяват да ми вдигат кръвното както съм в майчински.

Тинти 16
- 1. Вземи си международна здравна карта от БГ. 2. Не ти трябва регистрация ако си само на гости: 3. Търси си смело работа. Трябва да си много нахакана. Нашите дипломи са европейски и нека някой смее да ти каже че са невалидни. Само не знам как ще си със софтуера който се изпокглзва тук.

Лоша Буба - през първите 2 седмици след като ме изписаха свалих 13кг ей така. Изхвърлят се много течности които задържаш в момента - подути крака, ръце и пр.

# 439
Stardust - Стискам палци въпросът ти да се уреди. В staff handbook трябва да е упоменато към кого (във фирмата) да се обърнеш в такива случаи. От колко време си на тази работа?

Tsvetkova_Elica - Ако не си пребиваващ в БГ не плащаш здравни осигуровки, освен ако не искаш да продължиш да ползваш услугите на ГП-то си в БГ. Закона мисля беше гласуван 2007 или 2008.

Лоша Буба - от качени близо 18 кг смъкнах 4-5кг при раждането, и след това още 5-6кг за около 3 седмици. Останалите за съжаление все още си ги нося. Пръстите на ръцете ми се оправиха от подуването към 2-3 тата седмица след раждането, а от изтръпването по-късно, към 2 рия месец.

И аз да питам нещо: казаха ми докато бях в БГ, че след 5-6 месец бебетата не трябвало да се къпят всеки ден заради костите им (не било много хубаво) . Някои знае ли нещо по този въпрос.

# 440
Нина не съм чувала такова нещо.Аз щерката още я къпя всеки ден.Мисля че и на нея й е по-добре.Отпуска се, сгрява се.

# 441
  • Манчестър
Stardust - обади се на ACAS - пусни ги на търсачка и ще ти изкара тел. Те регулират работните отношения в ЮК. Не се предавай, няма какво да губиш.
Магаре в калта не се оставя! Аз се каня да съдя моята фирма през новата година. Писна ми от тях. Успяват да ми вдигат кръвното както съм в майчински.

Тинти 16
- 1. Вземи си международна здравна карта от БГ. 2. Не ти трябва регистрация ако си само на гости: 3. Търси си смело работа. Трябва да си много нахакана. Нашите дипломи са европейски и нека някой смее да ти каже че са невалидни. Само не знам как ще си със софтуера който се изпокглзва тук.

Лоша Буба - през първите 2 седмици след като ме изписаха свалих 13кг ей така. Изхвърлят се много течности които задържаш в момента - подути крака, ръце и пр.

Хм..европеиски дипломи......само така изглежда. То може никои да не ти каже,че не важат,ама и никои няма да се напъне да те вземе на работа. На англичнаите напр. Софииски Университет или УНСС им говори толкова , колкото местното училище на някои в БГ. За някои специалности може и да може, и знам хора, на които им оцениха образованието ot БГ,но специално за счетоводство забрави, освен ако не става дума за много ниско ниво. Но и на него няма да те вземат защото ще си overqualified.За да си квалифициран счетоводител в УК трябва да имаш УК квалификация(АССА;СИМА;ICAEW tn).......Да не говорим пък колко е трудно да се докопаш дори за позиция на Bookkeeper без никкаъв опит в УК.

Някои спомена за работа в банка. За разлика от БГ тук за да работиш в банка не се иска образование, освен някакво минимално ниво на GCSЕ.......Обикновено се работи за минималната заплата или малко над нея. Има едно по високо ниво - да си financial adviser , но за това също се изискват няколко местни квалификации.

# 442
  • След завоя в дясно
Добро утро от мен kaffeetrmker_2
ЛошаБуба не се притеснявай за подуването, това са течности в организма, от който ще се отървеш след раждането, но не става веднага след раждането дай си няколко седмици. Аз в болницата след раждането получих голям отток на краката след раждането и ми дадоха едни ластични чорапи. Леки и безаварийни няколко седмици ти пожелавам

Честит първи сняг девойки Nature Snowman

# 443
  • Italia
Здравейте дами   bouquet
Извинявам се за ранното утринно нахълтване в темата ви,но имам мъни4ка питанка и за съжаление не разполагам с много време за ровене из нета та затова реШих да питам тук за по-бързо. Приготвям малко колет4е за децата на една приятелка в Шотландия и се 4удех дали има някакви рестрикции за предметите,които могат да се праЩат по поЩата. newsm78 Купила съм едно мъни4ко парфЮм4е и доста се двоумя дали няма да е проблем да го пратя,както и едно две неЩица за хапване,характерни за тук.Благодаря ви сърде4но в аванс. Hug

П.С. Елл,4еститооооо,сега видях ленти4ката ти  Heart Eyes Желая ти лека и безпроблемна бременност и сладко, пухкаво и здраво бебо4е на финала   bouquet

# 444
  • London
Ave, не искам да се впускам в полемики но тук квалифицираните счетоводители са много малко. Повечето хора са Part Qualified и се учат от практиката. Всеки от БГ може да кандидатства за Accounts Assistant например. Друг въпрос е дали си има представа как се работи в ЮК и дали може да ползва софтуера им. На интервюто също хората те питат конкретни неща как се правят в ЮК, трябва да си имаш представа.
Разбира се ако искаш да прогресираш ACCA,  CIMA или пр. други не ти мърдат. За да почнеш работа обаче те не са задължителни а и едва ли някой като идва от БГ очаква да почне на high flier. Винаги се почва от ниското.

Нина С
- на мен GPто ми каза да не ги къпя всеки ден, а особено през студеното. Нали ежедневно подмиваш дупенца, ръце и лице. Моите гледам да ги къпя през ден. Понякога и през два ако са болни или нещо е станало.  Не мисля че е фатално. Бебетата нямат развити потни жлези а и къде ли се цапат на тази възраст.

# 445
ЛошаБуба, сетих се да спомена още нещо: ако внезапно си качила тегло и си се подула и имаш високо кръвно: отивай на лекар. Не искам да прозвучи шашкащо, ама нали знаеш за риска от пре-еклампсия.

Скъпа mcdirock, ето списък на забранените пратки: http://www.postoffice.co.uk/portal/po/content2;jsessionid=HVLCDQ … ;mediaId=19100263: т.е., можеш да пращаш твоите неща.

tzvetak , за толкова малки дечковци като твоето- май няма много занимавки: за по-големи (след 3 години) са подходящи разните сесии по рисуване, организирани от галериите, ледените пързалки, разните грота (как е мн.ч. на грото, не знам)  и десетките кръжоци, които се организират по време на ваканцията.

# 446
За ваканционните занимавки: както винаги - библиотеката, Кю Гардънс има разни коледни неща (те са ви наблизо), плей дейтс с други майки вкъщи  Mr. Green, в моловете и големите магазини е топло и има дядо Коледа/пеещи мечки и друга твар, Хайд Парк на големия панаир има няколко занимавки за по-малки деца - хубави малки въртележки (ама трябва и ти да се качиш). И другото е вкъщи - коледни сладки с формички, "рисуване" и други мацаници, и стоене на топло...

Аз сняг не видях, само скреж. Да не сме го проспали???

Щях да водя Мариана да кара кънки тази седмица, но ще и се размине; студено ми е!

# 447
  • Italia

Скъпа mcdirock, ето списък на забранените пратки: http://www.postoffice.co.uk/portal/po/content2;jsessionid=HVLCDQ … ;mediaId=19100263: т.е., можеш да пращаш твоите неща.

Ми какво да кажа, освен едно голямо THANKS  Hug  bouquet Отивам да праЩам,4е време не остана  Embarassed Wink

# 448
Честит първи сняг, Лондонски мамчета! Погледнете през прозорците. Laughing Joy Laughing
Ох, дано да понатрупа, поне колкото да побелее.  Simple Smile

Голямо благодаря на всички за отговорите.  Hug Успокоихте ме за килограмите и подуването - явно е доста нормално явление. Обърках се от книгите - нали пише, че след 37-та седмица вече не трябва да качваш и дори можело да загубиш някое друго кило, а аз точно обратното.

Алиса, специално ти благодаря за съвета.  Hug Направих си току-що записване за утре при GP-то да ми премерят кръвното, че миналата седмица акушерката наистина каза, че леко ми се е качило.

# 449
ЛошаБуба най-добре ако имате апарат за кръвно да си го мериш няколко пъти на ден.Аз последния месец го качих и въпреки честото мерене не го хванахме навреме.Имах нечовешки отоци по краката.
Стискам палци да си добре.

Общи условия

Активация на акаунт