Великобритания-тема 28

• 44 354
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Честит първи сняг и от мен!

Тинти16 - наистина зависи за каква позиция кандидатстваш (ako e за trainee те ще те обучават, но ми се струва не е такъв случаят при теб), но по принцип за места във счетоводни къщи наѝ-вече се изисква ACA (ICAEW). След това се котира АССА, CIMA e по-добре когато си в индустрията. За technicians се изисква ААТ. За данъци квалификацията е СТА, но АСА също става. На мен дипломите от БГ не ми помогнаха да си намеря работа тук (но това беше преди около 8-9 години). Ако искаш пиши на лс да ти дам контакти на агенции които се занимават със счетоводство и одит.

Bean - не ми се иска да спирам да я къпя защото ни е част от режима преди сън, но ми казаха че не било хубаво за костите. Иначе и мия ръцете редовно (имаме си едно зъбче вече и второ е на път и ръцете са и само в устата Simple Smile ), лицето също, по принцип мокри кърпички когато съм в къщи не ползвам и д-то се мие постоянно.

# 451
Лоша Буба - ако си се притеснила отиди до някои Буутс или друга аптека и ги помоли да ти го премерят. Но имаѝ предвид че за пре-екламзия (дано да не съм объркала правописа) трябва да имаш много силни отоци (като натиснеш тъканта да стои вдлъбнато известно време, т.е. да не се вдига веднага), да имаш протеин в урината (което може да го има ако имаш някаква инфекция, или дадената урина не е от средата (а от първата), главоболие, проблеми с виждането, и високо кръвно налягане. Само по себе си малко завишаване на кръвното (ако си по принцип с наклон към високо) не би следвало според мен да е проблем, но разбира се наѝ-доброто е да отидеш на лекар.
Докато бях бременна и аз продължавах да качвам след 37-та седмица.

# 452
  • След завоя в дясно
Mcdirock благодаря за милите пожелания, и ако имаш пак път към зелния остров немременно се обади. Да ти кажа и аз много харесвах моторите Хонда Wink и ми липсва бръмченето им из форума Laughing

Незнам как е при вас на юг момичета, но тук си вали тихо кротко  даже и натрупа  People Santa  Желаещи за натъртено дупе и много усмивки да се обадят ще ги уредя на баирчето срещу нас Laughing

# 453
  • Bristol
Честит първи сняг, Лондонски мамчета! Погледнете през прозорците. Laughing Joy Laughing
Ох, дано да понатрупа, поне колкото да побелее.  Simple Smile
Ха, честито! Искам и аз!!! Nature Snowman Тъкмо приключих с боядисването в коридора и стълбите, нямам нищо против да затварят училищата  Laughing

За килата, не се коси. С втората бременност толкова много наддадох и то баш последните седмици, че спрях да се качвам на кантара и не знам до какви висини стигнах  Embarassed А и след това мнооого бавно ги свалих  Confused Не като първия път, след 3 месеца си влязох в прилепналите гащи, които си ги купих точно преди да забременея  Crazy  Laughing Много индивидуално е.

С българските квалификации е сложно. По принцип ги признават, но като тръгнеш да си търсиш работа тук ... Подготвяш се за нисък старт с ниско заплащане и няколко години доучване по тукашните стандарти  Crazy После всичко си идва на мястото  Peace

Nina, не съм чувала такова нещо  Thinking Къпят си ги децата в Бг и то всеки ден. Погледни в някоя отчетна тема, за бебета на възрастта на твоето и виж там какво ще кажат момичетата. Аз не къпех всеки ден, нямах сили, съответно желание да го правя толкова често. Щом на теб и детето ви доставя удоволствие, не виждам причина да променяте ритуала  Grinning

# 454
  • Нотингам/Пловдив
Честит първи сняг на всички и от мен.За качването на килограмите е строго индивидуално за всеки и всяка бременност е различна.Когато бях бременна с малката си дъщеря от 54 кг. станах 80 кг. което беше ужасно за мен.Със самото раждане свалих 10 кг. и след това върнах предишната си форма за 1 г.
 За работата като счетоводител ще мога да пиша нещо повече след празниците ,защото в колежа в който ходя ще се уточним до колко ще ми важи дипломата от БГ и какво мога да направя за да започна поне като асистент счетоводител.Преподавателката ми обясни, че може би ще се наложи да искарам допалнителен курс тук за счетоводство.

# 455
Привееет Simple Smile

Как сте в този снежен ден Simple Smile Така се зарадвах на снега, не може да си представите!

При мен е по-спокойно вече и започнах да чета пак темичката Simple Smile

Мишолина, да ти кажа, че бяхме до гротото на дядо Коледа в пещерата. Имахме лош късмет, че един генератор не работеше и част от пътя беше тъмница. То си пишело да си носим фенери, ама кой да чет  Grinning За Тео беше невероятно преживяването. Вечерта спа с подаръка, толкова беше впечатлен милият!

Мери, ха дано и при вас да позавали снежец Simple Smile На мен ми се иска да натрупа, но като гледам, то почти спря да вали.

Цвете, вече са ти дали идеи за занимания през почивните дни. И на мен ми е трудно да мисля какво да правим понякога. Взех 10 игри от типа "Не се сърди човече"; "Змии и стълби" и други подобни, че само навън не може Simple Smile

# 456
Благодаря Ви за отговорите , момичета!!! smile3525
Съпругът ми е там вече 2 месеца и просто е очарован от острова. Казва, че животът там е много по-лесен, по-уреден от този в БГ.  Няма нищо против да остане да живее там поне за няколко години. А само допреди няколко месеца, казваше че никога няма да живее в чужбина. Основно ме притеснява как ще се отрази влажното време там на Кристияна. Вероятно ще отидем за около 1-1.5 месеца първо за да видим как са нещата там. Искам да ви попитам и за детски ясли или градини. Имаме ли вариант ако аз искам да почна работа там при положение, че детето ще е на година и половина тогава, да я вземат някъде?

# 457
  • Лондон
Tinti, върни се назад в темата, мисля, че скоро писахме доста за градините. Зависи от лиценза, повечето приемат от 3 навършени месеца, заетостта зависи от района, където ще живеете, цените варират, но в Лондон са горе долу на едно ниво, за твоето дете ще бъде около 1200-1300 паунда на месец за цял ден, над половината за 1/2 ден, ако е сутрин и под 1/2 - ако е само следобед. Може да се договорят само отделни дни от седмицата, пак цял или 1/2 ден. Цените след това падат малко при навършване на 1.6 години, и още - след навършване на 2 години. След 3 г има и 2.5 безплатни часа, независимо къде е дадено на градина детето.
Мненията са много, решението си е твое, възможностите - също, моето дете ходи от 13 месеца и много й харесва, аз също съм много доволна от това как ги гледат и възпитават (като се има в предвид, че е градина, не е в къщи, разбира се)

Благодаря за идеите за развлечения, ще предам :ll: на таткото, че аз ще работя през повечето дни и отсега ми е криво...

Аз сняг не видях днес, но не съм и излизала, но сега ще тествам как е на М1 с нископрофилни гуми Thinking  Rolling Eyes

Приятна вечер на всички

# 458
Много ме радва да видя снежец тук, дори и да не покрие.Дано и Коледата да е бяла!

След малко заминаваме с тигровата мишка на Депеш в О2  Party!
Стиснете по 1  палец да не затворят преждевременно влак и метро поради сезонната обстановка,че
да не будим квартални съфорумки за подслон .  Laughing

# 459
eeeeee, matzo ball  kak ne vleznah po rano samo za da napi6a, 4e napravo se razmazahme s moia maj na koncerta na Depeche mode sno6ti!!!! Neveroiatni sa, razdadoha se ot sarce, boje o6te ne mojem da poviarvame na kakvo sme prisastvali! Na vsi4ko otgore biahme po4ti na scenata, 4uvstvoto e vse edno si pee6 na kupon s tiah....NEVEROIATNOOOO!!! Prepora4vam go gore6to na vsi4ki vi  Peace

# 460
мили момичета, 2 дни не бях на себе си от притеснение и съм ви много благодарна за отделеното време и съвети по моя въпрос. много сте прави всички, човек като си злобен ... и как някои като им дадат власт избиват комплекси на гърба на другите. идиотщина, среща се явно доста често и тук. моята мениджърка се промени още в началото на седмицата, след като аз се обадих на регионалния и се оплаках. отношенията ни сега са чисто професионални, засега в нормален и любезен тон. след срещата на 3 чифта очи изянсихме ситуацията, но ми се намекна учтиво, че независимо дали ми е свършило работното време, ако има клиенти, аз все още не мога да си тръгна и първо трябва да попитам дали ми е разрешено да го направя. тази ситуация ме мотивира още по-силно да си търся друга работа час по-скоро. знам, че няма гараниция, че на друго място ще е по-добре, но ще опитвам докато намеря работа, която да ми харесва и да се чувствам добре. с това приключвам темата и няма да отнемам повече от енергията ви   bouquet. благодаря още веднъж за всички.

Лоша Буба, аз свалих много малко и при двете си раждания - не повече от 5-6 кг. свалях само на корем, всички месища висяха и ми бяха в повече. с първото дете успях да сваля излишъка за 3 месеца, с второто си бях закръгленка около 7-8. много кърмех. с първото не бях наясно още и се изчеждах, предизвиках хиперлактация и беше голямо помпене Simple Smile)) това бе и причина да отслабна толкова без грам усилие.
 Тинти, за дипломите - аз съм с магистърска степен от БГ, тук съм бакалавър по техните стандарти. за тях нашите титли и квалификации са непознати и се налага да обясняваш какво точно значи това, което си завършил. и пак нса недоверчиви - аз съм лингвист с диплома и езикова гимназия, но ме питаха на едно интервз мога ли да пиша изречения на немски. аз се опитвам да намеря работа около 6 месеца - засега удрям само на скапани работодатели и длъжности.  масата англичани не са особено кавалифицирани, но пък нас имат доста високи изисквания. момичетата са ти обяснили прекрасно другите неща ...успех!

# 461
  • Манчестър
мили момичета, 2 дни не бях на себе си от притеснение и съм ви много благодарна за отделеното време и съвети по моя въпрос. много сте прави всички, човек като си злобен ... и как някои като им дадат власт избиват комплекси на гърба на другите. идиотщина, среща се явно доста често и тук. моята мениджърка се промени още в началото на седмицата, след като аз се обадих на регионалния и се оплаках. отношенията ни сега са чисто професионални, засега в нормален и любезен тон. след срещата на 3 чифта очи изянсихме ситуацията, но ми се намекна учтиво, че независимо дали ми е свършило работното време, ако има клиенти, аз все още не мога да си тръгна и първо трябва да попитам дали ми е разрешено да го направя. тази ситуация ме мотивира още по-силно да си търся друга работа час по-скоро. знам, че няма гараниция, че на друго място ще е по-добре, но ще опитвам докато намеря работа, която да ми харесва и да се чувствам добре. с това приключвам темата и няма да отнемам повече от енергията ви   bouquet. благодаря още веднъж за всички.

Лоша Буба, аз свалих много малко и при двете си раждания - не повече от 5-6 кг. свалях само на корем, всички месища висяха и ми бяха в повече. с първото дете успях да сваля излишъка за 3 месеца, с второто си бях закръгленка около 7-8. много кърмех. с първото не бях наясно още и се изчеждах, предизвиках хиперлактация и беше голямо помпене Simple Smile)) това бе и причина да отслабна толкова без грам усилие.
 Тинти, за дипломите - аз съм с магистърска степен от БГ, тук съм бакалавър по техните стандарти. за тях нашите титли и квалификации са непознати и се налага да обясняваш какво точно значи това, което си завършил. и пак нса недоверчиви - аз съм лингвист с диплома и езикова гимназия, но ме питаха на едно интервз мога ли да пиша изречения на немски. аз се опитвам да намеря работа около 6 месеца - засега удрям само на скапани работодатели и длъжности.  масата англичани не са особено кавалифицирани, но пък нас имат доста високи изисквания. момичетата са ти обяснили прекрасно другите неща ...успех!

Само искам да вметна по въпроса с приключването на работа. По не си спомням кои стандарт беше, но ако магазина затваря в 8,00 пм напр., затваряш вратата и не пускаш никои, но не можеш да изгониш клиентите,които са вече вътре. Не е прищявка на шефката ти. вероятно затова ти е казала,че трябва да попиташ дали можеш да си тръгнеш по рано. Отделен въпрос е,че никои здравомислещ няма да се мотае след като види,че магазина е затворен.

# 462
Мишолина, matzo ball, хубаво да си изкарате на концерта  Hug Дано няма проблем с метрото, но ако се случи нещо свиркайте,  ще ви подслоним  Grinning Очакваме да споделите впечатления после.

# 463
Момичета трябва ми малко инфо ако можете да ми помогнете.Една моя приятелка очаква бебче догодина и си е харесала количка от някакъв Английски сайт.Та въпроса мие знаете ли надежден доставчик от Англия за България и ориентировъчно цената.Тя ми писа че количката е към 11-12кг.
Предварително ви благодаря  Peace

# 464
  • След завоя в дясно
Aniji аз ползвах досега тези от първа страница, но последния път много се издъниха, закъсняха с повече от седмица без да предупредят и съответно трябваше да изхвърля луканките дето бяха предвидени за Коледа.  ooooh!
Поръчката за Добрич ли е? Ако да ще питам довечера мъжът ми той скоро изпрати по друга фирма до там, доставиха го на адрес и нямаше проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт