Великобритания-тема 28

• 43 800
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, привет Hug
Искам да ви помоля за малко помощ Embarassed Praynig Писах наскоро, че сме решили
да се местим в Англия, но ето че ударихме на първия подводен камък. Може ли някой да ме посъветва как да
постъпим, че днес чета цял ден из форуми и UK Border Agency и все не мога да се ориентирам ooooh!.
Мъжът ми е работил в Англия 6 години -легално( с осигуровки, на договор, има препоръки отсъщо от хазяи-те му, пази си пей слиповете и има сошъл
секюрити нъмбър) като готвач от 2001 до 2007, като от 2006 е имал
индефинит лийф то римайн. Върна се в БГ, но наскоро решихме,че е по-добре за него професионално да се върне, а и ние с него (чакаме
съвсем скоро бебуна:).
Проблемът е, че 2008 ни разбиха и откраднаха паспортите ни - сътоветно в неговия беше разрешението му Sad
Сега чета какво е нужно, за да работи отново, но не мога да се ориентирам.
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/eea/bulgariaromania/liveworkuk/ - Тук
пише, че
Цитат
You will be exempt from the requirement to obtain authorisation to work in the United Kingdom if:
 or
you have been working with permission, and without interruption, in the United Kingdom for a period of 12 months ending on or after 31 December 2006. For example, you are already present in the United Kingdom as a work permit holder or in some other category that confers permission to take employment (for example as a student and you have been in part-time employment continuously for 12 months); or
.
Той може да докаже 12 месеца, че и повече, но трябва ли те да са от последната година? И също трябва да кандидатства  за Registration certificate, но пък той се подава само от UK ooooh!
Извинявайте за спама в темичката ви, но много ми се иска някой да ме насочи как да постъпим - така или иначе до края на годината поне мъжът ми
ще се опита да е там. Ако някой има съвети - може и на лс да ми пише, за да не занимавам другите Embarassed

# 676
  • Манчестър
Момичета, привет Hug
Искам да ви помоля за малко помощ Embarassed Praynig Писах наскоро, че сме решили
да се местим в Англия, но ето че ударихме на първия подводен камък. Може ли някой да ме посъветва как да
постъпим, че днес чета цял ден из форуми и UK Border Agency и все не мога да се ориентирам ooooh!.
Мъжът ми е работил в Англия 6 години -легално( с осигуровки, на договор, има препоръки отсъщо от хазяи-те му, пази си пей слиповете и има сошъл
секюрити нъмбър) като готвач от 2001 до 2007, като от 2006 е имал
индефинит лийф то римайн. Върна се в БГ, но наскоро решихме,че е по-добре за него професионално да се върне, а и ние с него (чакаме
съвсем скоро бебуна:).
Проблемът е, че 2008 ни разбиха и откраднаха паспортите ни - сътоветно в неговия беше разрешението му Sad
Сега чета какво е нужно, за да работи отново, но не мога да се ориентирам.
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/eea/bulgariaromania/liveworkuk/ - Тук
пише, че
Цитат
You will be exempt from the requirement to obtain authorisation to work in the United Kingdom if:
 or
you have been working with permission, and without interruption, in the United Kingdom for a period of 12 months ending on or after 31 December 2006. For example, you are already present in the United Kingdom as a work permit holder or in some other category that confers permission to take employment (for example as a student and you have been in part-time employment continuously for 12 months); or
.
Той може да докаже 12 месеца, че и повече, но трябва ли те да са от последната година? И също трябва да кандидатства  за Registration certificate, но пък той се подава само от UK ooooh!
Извинявайте за спама в темичката ви, но много ми се иска някой да ме насочи как да постъпим - така или иначе до края на годината поне мъжът ми
ще се опита да е там. Ако някой има съвети - може и на лс да ми пише, за да не занимавам другите Embarassed

ИЛР се губи ,ако пребиваваш повече от 2 г извън УК. ще потърся после да видя , мисля,че съм попадала на инфо за такива случаи.

# 677
Ave,
Много ти благодаря за помощта  bouquet  Все се надявам, че като има стаж там от 6 години - да му дадат да работи свободно Praynig

# 678
Според моите познания и опит с Хоум офиса,
няма право на сертификат за работа без рестрикции.
Годините му на работа са от преди 2007.
12-те месеца важат само, ако са направени преди и след влизането ни в ЕС
или изцяло след 2007. Ако са изцяло преди-не става.
Аз самата трябваше да си отработя цяла една нова година след 2007,
за да получа Registration certificate.
В случая, вашият проблем не е нито, че не са от последната-2009 година,
нито че в момента не сте тук, а че са от преди 31/12/2006.

Разрешението, според мен, е единствено той като селф имплойд,
готвачи има да работят така и ти като негов дипендът с Registration certificate.

# 679
zlatnata tolumba  bouquet
Благодаря ви! Наистина сте много мили Embarassed
Той има стаж и от 2007- явно не се изразих добре Crazy - заминал е Окт,2001 и се върна Юни, 2007, даже последният му пейслип е
за Юни, 2007. Ако това покрива 12 те месеца, няма никакъв проблем да отиде и на място и да си подаде документите, стига да е достатъчно.
Ако ли не - селф имплойд, или с работодател  и после за  Registration certificate- все ще ги гоним нещата.

# 680
Е, щом 12-ят му месец влиза в 2007, не мисля, че ще е проблем.
За документите-не е необходимо да е в УК.
Ползвайте адреса на някой приятел.
Миналата седмица взех синята карта на мъжа си, който все още работи в БГ.

Готвачи се търсят, ще се оправите  Peace

# 681
Е, щом 12-ят му месец влиза в 2007, не мисля, че ще е проблем.
За документите-не е необходимо да е в УК.
Ползвайте адреса на някой приятел.
Миналата седмица взех синята карта на мъжа си, който все още работи в БГ.

Готвачи се търсят, ще се оправите  Peace
Ей, ама наистина си златна Hug   bouquetМного, ама много ти благодаря - имаме познати там - ще му пуснем документите или сега, за да си я има, или към края на годината - Октомври. Аз толкова се  бях притеснила, че няма как да стане Embarassed А сега ми е направо щастливо Blush Аз също съм с хубава работа, а и позиция и хич не ми се искаше на юруш да тръгваме. Аз ще си следя темата:), а се надявам тази година и от УК да драснем Simple Smile
На всички други мами се извинявам за отклонението  bouquet

# 682
Аз съм се заредила уж с търпение.Ама нещо простотиите тук направо ми го изчерпват.Не можело от българска банка да преведем пари по сметка в Баркли  newsm78 .Можело с Money Gram ама излиза със 100 лв отгоре  #2gunfire
Вие как превеждате пари в БГ, или по-точно с какво.
Оказа се, че и за паспорта на Анита ще се чака един месец.Нямало бърза и експресна поръчка.Та явно няма да летим с тати ни, а сами двете към средата на февруари.
Пък и от работата едни въртели  ooooh! Навъртях днес 500 км из Варна само по институции да обикалям.
Абе не е за разправяне.
Ама така е било сигурно с всички ви.
На мен баща ми ми превежда пари от Райфайзем в Барклис и няма никакъв проблем,взема ми около 2-3 паунда,но не знам как го прави.Има начин да стане де ,няма положение да не може да се преведат парите.А обратното от УК в България ,Барклис взема 20 паунда.И все пак смятам,че наистина пей пал е най доброто:)

# 683
zdraveite mai4eta, vmakvam se s edin po-razli4en vaprosot. ot 3 godini sam v angliq i ot 23 sedmici sam s bremenno korem4e Love . ot rodilnoto tuk mi predlagat opcii za rajdane - v ka6ti, vodno ili v bolnica...vie mam4eta kakvo bihte me posavetvali...pro4etoh 4e rajdaneto vav voda bilo nai-netravmira6to za bebo...v ka6ti me e strah maiko...pri uslojneniq ne se li gubi cenno vreme do bolnicata?
vseki savet i mnenie e dobre do6al  Hug

Аз исках водно, но не можеш да си запазиш час по обясними причини. Като отидохме в болницата ваните бяха заети и ме настаниха в стая без вана. След известно време акушерката каза, че могат да ме преместят, но аз отказах защото бях почти на финала. Лека бременност. Simple Smile

# 684
За много години, момичета! Здраве на всички, другото ще го напазарим  Grinning

Пари превеждам насам от ОББ - 0,2%, но не повече от 50лв е таксата, освен ако тази година не са променили условията. Но IBAN трябва да имаш задължително, дори адрес на банката се иска при попълването на платежното.

Ако имах по мое време опция за раждане във вода, бих се възползвала.

И ние търсихме шейна, но ... Днес пак натрупа сняг. Вече не знам колко снежни човека направих. Като забравим това, че не можеш да мръднеш никъде, си е направо зимна приказка. Баща ми беше тук за 10 дни, не можах дори до Лондон да го заведа, но опазна околните паркове от разходки.  Simple Smile И успя да излети навреме за БГ.

Мери, какво стана с твоите стълби. Какво сложихте в крайна сметка и доволни ли сте?

# 685
За много години, да сме живи, но и здрави!                                                                                      Аз водно започнах да раждам, но завьрших на суша. По мои наблюдения топлата водата облекчава контракциите, но са  по-продьлжителни. Е пак Вали сняг, и пак ще ги налегне английските пипьли чувството за бедстващи островитяни на самотен остров и надежда  от нийде не идва, от което следва, че няма да се работи и да си чистим пьтищата. Понякога са такива раними души.А на мен мама ми е пратила три луканки и не мога да отида до Лондона да си ги взема.                                                                                                                                              Алиса, моите  сьболезнования.
Ай ши ти сь и руската клавиатура- 100 грешки!                                                                        

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 12:46 от LOKO

# 686
Не взимате насериозно вие трагедията местна с големия сняг  Laughing Ми не са свикнали хората, това е отскоро.

Но пък и досега не съм била в държава, в която да не ги изненадва снега, и в Ню Йорк така си се изненадваха, за София да не говорим. А снежен Лондон е приказка!
(това, че в момента не драпам да стигна до офис, всъщност много помага на положителното ми мислене  Mr. Green)

# 687
Трагикомици!
Мишолина, не ти ли се снима малка сополива принцеса за пролетен аватар?
Вьв Финландия се бяха подготвили  Grinning

# 688
  • След завоя в дясно
Добро утро от мен и благодаря за пожеланията.
И при нас днес заваля и Алекс си е у дома, училището пак затвори Rolling Eyes, малко взе да ми омръзва тази песен на приди ми дойди ми. Но поне пак ще се заредим на кварталната пързалка Simple Smile
Хей май вече три бременни мацки се събрахме, аз си мислех че сама ще бременея Wink Като гледам сте по напред от мен лека и безаварийна ви пожелавам.
Въпрос към Tzvetak и към другите дето знаят. Искам да резервирам с Wizzair няколко полета наведнъж възможно ли е? Спомням си, че можеше гледах в сайта им, но  не можах да открия как става, може би не я предлагат вече тази опция. Всякакви идеи ще са ми полезни Simple Smile

# 689
Винаги ми се снимат сополиви госпожици, ама за каква пролет говориш  Joy Антон си изпусна плуването днес, горкия е като един затворен в клетка лъв, среща добре ще му дойде. А във Финландия ги изненадват високи летни температури и се гътат препечени по улиците, не ми ги хвали.

Цветак е в БГ, не знам дали намира време за четене. Аз не знам за Уиз (въпреки, че са обещали полет до Пловдив, и това ако стане, мнооооооооого ще ги обичам).

Мариана замина, но казаха, че може да се наложи да си ги прибираме по-рано; не знам работещ родител как се оправя с това.

Общи условия

Активация на акаунт