Великобритания-тема 28

• 43 796
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Изненадата от снега наистина се превърна в трагикомедия.
Да знаете в нашия район колко беше наваляло тази сутрин....А как се докопах до работа, няма и да разправям, че още ме е яд.

В нашия квартал също така май "работят" най-тъпите крадци. В раннни зори някой тръгнал да разбива бараките в градините, да краде колела. Ами те стъпките са си там, отпечатани много ясно в снега, стига да им се занимава на полицаите да проследят, де. (Детските колела не са им харесали, ура.)

# 691
Честита Нова Година на всички!
 Най-накрая и аз да се наканя да драсна няколко реда. Училището на Крис винаги е отворено, дори и в големия сняг си работеше, аз съм доволна-какво да го правя в къщи детето. Шейна и ние нямаме, но гледах преди Коледа в Асда от тези най-обикновенните. Тези дни съм в чуденка какво да правя с малкия-Томас  на есен- дали да го пускам на градина -държавна в училище за 2,5 часа на ден или да го оставя за следващата година, тъй като той е роден на 20.08.2007 и към 1 септ ще има навършени 3 год. Притеснява ме,че ще бъде най-малък в клас в бъдеще, а още повече че е седмаче и е по-дребничък от другите деца на неговата възраст. Сега ходи на градина и добре се справя там, от друга страна парите които плащаме за градината сега не мисля че си заслужават за условията които предлагат, не ми се ще да е там още 1 год.
За превод на пари не съм наясно, не мога да помогна.
За раждане във вода също не съм наясно, но аз не бих посмяла, защото съм си бъзла.

# 692
  • Bristol
(това, че в момента не драпам да стигна до офис, всъщност много помага на положителното ми мислене  Mr. Green)
И аз така  Laughing На щерката училището отвориха врати днес в 10 сутринта, а синът е в къщи. Тяхното училище е по-специално  Crazy Извън града е и масово ученици и учители пътуват от по-далеч. Сигурно кварталните са отворени Wink

butterflyve, както си бяха, мокет. Не съм доволна, но явно за тукашните условия това е най-доброто  Rolling Eyes

# 693
  • London
VELV - Ще ти дам отговор с който може да минете и "между капките". Не е съвсем легално, но не е нелегално.
При загубен/откраднат паспорт имате право да подадете молба до Border Agency да му прехвърлят Индефинита в новия паспорт. Това може да стане и на летището като влизате - споменавате го на служителя който ви проверява документите че е притежател на ИЛР който се връща и е с нов паспорт.
Действително ИЛР може да се загуби ако пребиваваш твърде дълго извън ЮК, но от друга страна от както сме в Европейския те не регистрират кога влизаш и излизаш. Мисълта ми е, ако не споменавате кога е излязъл или кажете че сте били на холидей да видите роднини, или ако имате добра версия колко и кога сте влизали/излизали, визата на мъжа ти може да бъде възстановена.

# 694
Bean ,
Много ти благодаря за помощта  bouquet Разрових се и намерих това :
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/while-in-uk/transfer-visa-to-p … /supporting-docs/.
Имаме документи от полицията за откраднатите паспорти, плюс уведомлението от Border Agency до мъжа ми, че са му
дали ИЛР. Единственото,което ме притеснява е тази точка:
Цитат
Evidence of residence
If you are applying to transfer a stamp confirming indefinite leave to remain, you should provide evidence that you and any dependant included in the application have lived continuously in the UK since being given indefinite leave
, което няма как да стане ooooh!
Иначе по пощата таксата е 165 Паунда, а на място 515 Паунда. Чудя се сега за синя карта ли или да опитаме по пощата  да си възстанови ИЛР, ама
това Evidence of residence ме притеснява как ще го докажем ooooh! Мъжът ми има само до средата на 2007 следните :
Evidence of continuous residence in the UK during the period since you and any dependant(s) who are applying
with you were granted indefinite leave, such as:
- council tax letters
- letter(s) confirming tenancy or mortgage payments
- electricity, gas or water bills
- letter(s) from employer(s) confirming employment
- letter(s) confirming registration with a doctor, ама за по -натам май няма как.

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 23:44 от velv

# 695

Лондончанките, моля..до коя гара-авто/же-пе, да си купя билет,
ако искам после най-бързо и лесно да се предвижа
до център-забележителности-магазини, струпани на куп?

# 696
set123, Томас ти  е мьни4ак, но мен ако питаш пусни го за 2,5 на ден.По скоро вьпроса е дали има кои да ти го гледа другото време. Ако сега ходи по цял ден на ньрсери, 2,5 на ден е малко. Виж в някои ньрсарита или 4асни у4илища има опция от 8,30 до 1.като 2,5 от тях са ти фрее. Моето моми4енце е на 4 август 2006 и сьщо е от наи-малките. Ти знае6 4е 2011 септември 6те е на у4илище.Моят мьж ги ненавижда тези ньрсарита тук, но за жалост това е положението тук. Whistling

# 697
  • Манчестър
VELV - Ще ти дам отговор с който може да минете и "между капките". Не е съвсем легално, но не е нелегално.
При загубен/откраднат паспорт имате право да подадете молба до Border Agency да му прехвърлят Индефинита в новия паспорт. Това може да стане и на летището като влизате - споменавате го на служителя който ви проверява документите че е притежател на ИЛР който се връща и е с нов паспорт.
Действително ИЛР може да се загуби ако пребиваваш твърде дълго извън ЮК, но от друга страна от както сме в Европейския те не регистрират кога влизаш и излизаш. Мисълта ми е, ако не споменавате кога е излязъл или кажете че сте били на холидей да видите роднини, или ако имате добра версия колко и кога сте влизали/излизали, визата на мъжа ти може да бъде възстановена.

Напротив...има инфо за всеки ,кои кога влиза /излиза и тн.....няма значение,че не слагат стампи в паспорта.....Освен това как да кажат,че са били на холидеи 3 години, нали им искат доказателства...На летището ще прехвърлят ИЛР в новия паспорт само ако е налице и стария,което е очевидно ,че няма как да стане.

# 698
  • Манчестър
Bean ,
Много ти благодаря за помощта  bouquet Разрових се и намерих това :
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/while-in-uk/transfer-visa-to-p … /supporting-docs/.
Имаме документи от полицията за откраднатите паспорти, плюс уведомлението от Border Agency до мъжа ми, че са му
дали ИЛР. Единственото,което ме притеснява е тази точка:
Цитат
Evidence of residence
If you are applying to transfer a stamp confirming indefinite leave to remain, you should provide evidence that you and any dependant included in the application have lived continuously in the UK since being given indefinite leave
, което няма как да стане ooooh!
Иначе по пощата таксата е 165 Паунда, а на място 515 Паунда. Чудя се сега за синя карта ли или да опитаме по пощата  да си възстанови ИЛР, ама
това Evidence of residence ме притеснява как ще го докажем ooooh! Мъжът ми има само до средата на 2007 следните :
Evidence of continuous residence in the UK during the period since you and any dependant(s) who are applying
with you were granted indefinite leave, such as:
- council tax letters
- letter(s) confirming tenancy or mortgage payments
- electricity, gas or water bills
- letter(s) from employer(s) confirming employment
- letter(s) confirming registration with a doctor, ама за по -натам май няма как.

Ами и аз не виждам как ще извадиш такива доказателства и то за близо 3 години..по скоро опитаите за синя карта на основание,че на към 31.12.2006 е имал виза (ИЛР) с no restrictions to take an employment...

# 699
моми4ета, искам да попитам и аз нещо. Имам забобол, днес бях при дентиса ми и направиха снимка. Имала сам инфекция на корена на зьба и ми даде антибиотик. След 1 седмица ще ходя за root treatment. Някои има ли си на представа колко ще ми струва ? Благодаря ви! Praynig

# 700

Лондончанките, моля..до коя гара-авто/же-пе, да си купя билет,
ако искам после най-бързо и лесно да се предвижа
до център-забележителности-магазини, струпани на куп?
zlatnata tolumba ,
Виктория е по-близо до центъра,но пък трябва прекачване.
Waterloo е по-удобно - има директно връзка до Tottenham Court Road, където съвсем наблизо ( 300 м) е и British Museum.
И по Оксфорд стрийт са само магазини до Оксфорд съркъс, че и по- нататък .
Ето и за Лондонския транспорт:
http://www.tfl.gov.uk/gettingaround/default.aspx

# 701
  • Манчестър
моми4ета, искам да попитам и аз нещо. Имам забобол, днес бях при дентиса ми и направиха снимка. Имала сам инфекция на корена на зьба и ми даде антибиотик. След 1 седмица ще ходя за root treatment. Някои има ли си на представа колко ще ми струва ? Благодаря ви! Praynig

на частно или NHS? По NHS мисля,че ще се класираш за 2nd band - около 42-43 лири беше. За частно не знам, но е много повече.

# 702
Тулумба - около Уестминстър е най-голямото струпване - от Big Ben, Parliament, Westminster Abbey, London Eye. Помотаваш се там и малко по реката, и минаваш през Ст Джеймс Парк, който даже и сега е прекрасен. От там - или към Бъкингам, ако те влече, или към Трафалгар. После през Пикадили Съркъс, по Regent Street излизаш на Оксфорд Стрийт, където са всички хай стрийт вериги. Също красиво е по Бонд Стрийт, за алтернатива, или към Ковънт Гардън за магазини.
http://www.bbc.co.uk/london/travel/downloads/walking.pdf
Трябва ти А-Z гид-книжка за Лондон и еднодневна карта да важи за метро/рейс, като се умориш.

=======

ДНП - звънни утре на офиса; трябва да ти кажат горе-долу колко ще струва, не го гадай, за да не те изненадат.

# 703
Благодаря.
Ще се надявам на малко по-малко зима в края на месеца.

velv,

и аз мисля като Ave. Подавайте за синя карта. Там имате реално основание.
Другото си е шмекерия. Чела съм откази от ХО, някои имат толкова изсмукани
причини...може вашия бюрократ да се улучи някоя заспа, но ако не?
Дори не може да обжалвате като хората.. Не ви трябва, според мен.

# 704
Добро утро, момичета! Ние вече сме на английска земя. Изненада ни лошото време тук. Не бях виждала такъв сняг в Англия до този момент. Започнахме с търсенето на по-голяма квартира, но все удряме на камък. По-голямата част от обявите са неактуални. Дъщеря ни е в бг при баба, но ще я вземем след като намерим по-голяма квартира. Искам да ви попитам какви столчета за кола използвате. Дъщеря ми е на 20 месеца(11 кг) и  мога да отделя до 100 паунда за столче. Видях някакви Nania-имате ли отзиви за тях? Чудя се и дали да и вземам количка тук. В бг не използваме вече, но там е по-спокойно и няма такова движение. Особено пък в тази част, където сме сега -Cricklewood, e лудница. Ще съм ви много благодарна ако някоя от вас(когато има възможност) сподели с какво столче са. Не искам да вземам нещо неудобно за детето. Лек ден, изпълнен с много усмивки!

Общи условия

Активация на акаунт