С ръчичка или пък с краче почуква по корема МАЙското дете. N7

• 27 741
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
Още не са ми излезли хормоналните  резултати от изследванията и тя  ми заяви,че детето ми щяло да бъде умствено изостанало.

А относно професорите -  аз имам вродена намалена функция на щитовидната жлеза.Тя ми се скара че не съм ходила на ехограф (той като цяло се прави за доказване на заболяване и моето не е точно от този тип).Казах и че и професорът в София никога не ми е казвал че имам нужда от това ,при което тя ми заяви-"тоя кой го знае колко разбира".Става въпрос за професор генетик ,завеждал генетичната лаборатория преди години и единствения който е предположил че ми има нещо като бебе.

Не знам много зле се чувствам от думите на тази жена. CryДано не е права и детенцето ми да се роди здравичко Praynig

# 391
Здравейте момичета!

.◦♥Toche♥◦. и на мен също доста ми кървят венците, въпреки че скоро си чистих зъбния камък и знам, че не е от него сега. Мия се с паста за зъби Парадонтакс и изплаквам с вода против парадонтоза, но ако няма подобрение скоро време сигурно ще отида и на зъболекар. Докторката ми каза, че е нормално по принцип и е от бременността, аз така бях и с първата бременност, дано да премине скоро.

На мен коремчето все повече ми личи, зависи все пак и с какво съм облечена. •● milkinis ●•· ще порастне и твоето. А за БХС-то е най-добре в 16 седмица да се направи, поне така ми каза доктроката и аз тогава ходих.

За придърпванията ниско долу и на мен много често ми се случва, особено ако ставам по-рязко от стола, затова сега внимавам повече и ставам по-плавно. Всъщност всякакви по-резки движения не са много полезни сега.

Tani4ka* и аз съм качила 4 кг до 16 седмица, така че не мисля, че е чак толкова много, а и всичко зависи от огранизма. Аз също спрях да пуша като забременях, започнах да закусвам, а и по-често да хапвам по малко, че ми прилошава като пригладнея. Но мисля, че близките месеци ще се нормализират нещата.

devil_kin не се тревожи предварително, нека да се направят изследванията. Стискам палци всичко да е наред Praynig. А за отношението на някой доктори нямам думи просто  #2gunfire

Хубав ден на всички ви желая!!!

# 392
  • София
Здравейте,
такъв размазващ обяд си направихме в офиса, че не ми се мръдва от стола и  от компютъра, но трябва да изчезвам след малко по задачки.
Виждам, че слинговете обсъждате. Преди много четох и бях убедена, че слингът е сташно важен и аз ще си гледам детето със слинг. Е да, купих си , пробвах, обаче моето магаре не искаше да стои много в слинга. Като малко бебе си беше ок в креватчето, количката и шезлонга, а после такова ритане и мятане се въртеше в слинга, че не ни беше удобен и на двете. След това пробвах с кенгуро  на заем и тя много се кефеше в него, затова си купихме и кенгуро. Затова , който не е пробвал, ако желае да пробва и да установи дали това е средството за вас със бебо.
 Също така бих искала да попитам :
Beauty. Дали можеш да ми кажеш някоя верига магазини в Швейцария, къето се продава платката за панталони на бременни, които бе показала  на картинка. Много ми допаднаха , а моя приятелка заминава утре за Цюрих за няколко дни и да и поръчам , ако успея.
и
Ивон, понеже сме при една и съща лекарка , дали ти предписа витамини и пиеш ли ги вече. На мен ми предписа  Дева плюс, но още не съм ги купувала и вземала.  Били с Омега  и под незнам си каква форма , която по-добре се усвоявала. Чудех се дали и на теб е предписала и дали си доволна  

Приятен ден и усмивки на всички!

# 393
devil_kin,при коя лекарка ходиш .Момичетата от форума знаят как и на мен една от нашите бургаски ендокриноложки ми изкара ангелите,че бебето ми няма да е добре,и аз съм с хипофункция на жлезата.Момичетата тук много ме успокоиха и ми помогнаха.Особено Слънчева и Точе и те са с нашият проблем.Така,че недей да се притесняваш излишно,особенно ако не ходиш по принцип при тази лекарка.Какви са ти стойностите на хормоните и какви лекарства вземаш.При кой лекар от София ходиш.Всичко с бебо ще е наред-ще видиш,само ти бъди спокойна Naughtyнали знаеш.че за твоето заболяване това е много важно. Hug

# 394
  • София
Devil _Kin някои лекари , да не кажа по-вечето не понасят и не зачитат мнението на други лекари, ако им покажеш, че си се консултирал. Така , че може реакцията и да и е била от такава подбуда. . Затова важното е да си спокойна и да се впрягаш на подобни коментари , особено когато не са придружени от доказателства като изследвания, скрийнинги и други подобни!

# 395
  • София
Daisy6 - И на мен същите ги изписа, купих ги и ги пия (когато не забравя Rolling Eyes). Общо взето единственото оплакване е, че тези които се смучат имат някакво подобие на шоколадов вкус и не ми допадат особено. Иначе разлика не виждам, май единственото положително е, че когато пиех само фолиева киселина апетитът ми беше доста по-голям, сега нещата се промениха и ям доста по-малко. Т.е. не твърдя, че витамините ми подтискат апетита, но поне не го увеличават, което ме устройва.  Sunglasses

# 396
  • София
Супер! Благодаря ти. Едно от притесненията ми беше свързано с апетита, да не започна да си похапвам  по-вече. Още днес ще си ги взема.

# 397
  • София
Daisy6, като те четох и ми стана смешно  Laughing. Тъкмо от половин час се оплаквам на колежката, как се натъпках и сега така ми се спи и ме мързи, че като нищо ще заспя на бюрото.  Joy
Аз по принцип нямам апетит и не ям много, но имам и такива изцепки на моменти.  Wink

didka25, аз мисля да си правя промивки на венците със смрадлика, тя нали ги стяга. Мислех си дали не е вредно при нас, но все пак не се гълта, ще видя какъв резултат ще има.  newsm78
Ако отидеш на зъболекар, моля те сподели какво те е посъветвал. Hug

devil_kin, няма да се стряскаш от такива докторки. Не е била изобщо права така да ти говори. Вярно е че хормона трябва да се проверява на 30-40дни за да му се следят нивата и да се коригират дозите на лекарствата. Но чак пък да те заплашва, че детето ти ще умствено изостанало.  #2gunfire И ехография се прави веднъж годишно, а по специални случай два пъти.
Аз съм с хашимото  и трябваше да направя втора контрола на 06.11, но все още не съм стигнала до там, вероятно тази седмица ще се мобилизирам.
Щом нямаш проблеми с бременността всичко може да се коригира, просто бъди спокойна. Има много несъобразителни доктори, а и как сърце им дава да си позволяват така да шашкат бременни жени. Като ти излязат резултати, направо се обади на Катя Тодорова и отивай без час, щом е спешно тя ще те приеме и без час, смело и спокойно всичко ще е наред. Hug

# 398
devil_kin,при коя лекарка ходиш .Момичетата от форума знаят как и на мен една от нашите бургаски ендокриноложки ми изкара ангелите,че бебето ми няма да е добре,и аз съм с хипофункция на жлезата.

Лекарката е Шопова.Аз по принцип ходя при Великова ,и се забавих с изследванията ми защото за нея няма часове с месеци наред(поне сега).От преди да забременея хормона ми е 1.06.Знам че имам вина и че не е пуснат скоро пак.Но и знам че при бременост референтните граници са малко по различни и пак ако нямам ендокринолог сама нищо не мога да направя.Ще хода при Катя Тодорова на 3.Декември.До колкото чух била добра в тази област.

# 399
  • Sofia
devil_kin, изчакай си резултатите от изследванията и се опитай да си спокойна. Много мразя лекари-идиоти  #2gunfire

Milkinis, за БХС-то - мисля, че и до 19г.с. може да се направи, но с увеличаване на седмиците, точността на това изследване намалява. Това е хромонален тест за различни генетични аномалии (най-вече синдром на Даун). За съжаление с намаляване точността на изследването в по-големите седмици, има опасноста да даде грешен резултат и да доведе до ненужен стрес. Когато бях бременна с Габи, правихме само 1 БХС - около 16г.с. Тогава и не се говореше толкова за това изследване - в провинцията пък изобщо не го правят. Сега много се притеснявах от някакви аномалии - донякъде заради възрастта (33г.), донякъде и заради няколко случая с мои познати. Е, всичко ми е наред от ранния БХС и ФМ, но пък други притеснения си вкаравам - пак от прочетени случаи.. край нямат притесненията, докато не го видим пред себе си в легълцето. Тигава ПАК започват ДРУГИ притеснения... абе... майка да си  Hug

Tani4ka, мисля да не се стресираш с килограмите. Дразня се, че АГ-тата си знаят една и съща песен и я пеят на всеки, а съвременните бременни не са малоумни и в повечето случаи знаят някои неща по-добре от самите тях. Пък кантарите им колко са верни... - поне този, на който мен ме теглиха по ЖК е от онези малките със стрелките, дето двама да стъпят и се е размърдал. Хайде не на мен тия - от 20 години само диети, спорт, мерки и теглилки и т.н. са ми в главата  hahaha

Между другото да се похваля - вчера получих коледният си подарък, който по принцип е предназначен за след раждането - кухненска електронна везна  Mr. Green Установих, че и окомерът ми е доста точен, но очаквам след раждането да имам период на вманиачено отслабване, когато такива уредчета ще са ми помощници  Embarassed Понеже мъж ми е много нетърпелив, сега ще трябва друг подарък да ми измисли  Mr. Green Така щях да го улесня в избора, но той бърза. Може би като наближи Коледа, ще му подшушна за бременска възглавница Wink (аз съм скромна)
Сега не се притеснявам особено от напълняване - понякога ми се прияжда сладко, но от него после такъв горчив вкус имам и така ми засилва слюноотделянето, че изобщо не си помислям  Peace

# 400
  • Русе
devil_kin ,споко! Те вашите лекъри са известни,като нашите в Русе,че не стават! Peace Важното е ,какво ще ти кажат в София. Peace
˙·•● milkinis ●•·˙ ,не се шашкай от моят корем,той е ненормално голям за седмиците си.Просто ми е втора бременност и с това си го обяснявам.Другото е ,че пия много течности,а и си похапвам. Embarassed Голям апетит ме гони.Интересното е ,че съм качила 1-2кг,а аз очаквах да счупя кантара. Crazy Влизам още в старите си дънки,само че ги нося разкопчани вързани  с ластиче.Това с лентата и платката ми хареса,ще взема да си измайсторя,в магазините "От игла до конец"ще се намери такъв ластк,просто ще трябва да се окрайчи.
Tani4ka и аз мисля ,че твоята доки е прекалила с забележите за килограмите,нормално си качила,а и изглеждаш страхотно. Peace Всеки организъм и всяка бременност са различни.
aniK да ти е честит подаръка! Grinning

# 401
  • София
Здравейте и от мен,аз само чета чета..ама може ли да ви смогне човек  Laughing
Гледам,че обсъждате слинговете, на мене ми изглеждат много удобни и някак си така...ориенталски и това още повече ми харесва  Mr. Green
devil_kin  сладурке не се тревожи излишно. Когато ти излязат резултатите ще видиш,че нещата не са такива,каквито ти ги представя "докторката".Нарочно е в кавички,щото да говориш такива неща на жена в това положение е нечовешко,камо ли етично и професионално. Стискам палци всичко да е наред  Hug
Аз сега съм на осигурителна вълна и добре,че е Грийнче да ми помага иначе незнам за къде съм.
За килцата - аз изобщо не знам колко съм  ooooh! ама едва ли са много като се има впредвид как ям като врабче  Blush
Милкинис споко душа и моя корем го няма никакъв  Mr. Green Ама то ще се появи няма къде да ходи.

# 402
Благодаря за подкрепата момичета. Simple Smile Hug Много е хубаво да знаеш че има място с много жени които очакват същото радостно събитие като теб и да те подкрепят.
Утре ще видим какви са резултатите.Една майка от друга тема ме успокои ,че е отишла чак 5 месец на изледване и не е било много добро,но детенцето и е здравичко и няма никакви проблеми..

Аз забелязвам ,че откакто спрях да връщам поръчки апетита ми се засили доста. Confused, засега старите дънки ми стават,макар че и при мен ластичето играе.Взех пак да се развихрям и в кухнята .От това май мъжът ми е най-доволен Grinning

# 403
Devil_kin,тези лекари който  ти говорят така на изуст без черно на бяло да има нещо не ги слушай.По-важно е резултатите да са наред,а те ще са  Peace Praynig Hug
беборанче,ти как си?оправяш ли се?
Никол,къде се загуби миличка?Никаква не се включваш  newsm78
Я някоя от мамите с опит да каже,дали положението на стомачето,дали е по високо или по ниско наистина издава пола на бебето  newsm78 На мен всеки ми казва че ще е момче,точно заради това,а и моето усещане е такова колкото и да искам една мадама....само да е живо и здраво,пък каквото и да е Hug

# 404
  • София
alex88 много по-добре съм, нямам Т, хапвам по малко,само кашлицата ми е като на магаре ама ще мине няма къде да  ходи  Grinning
А мойте венци кървят само при мисълта за четка за зъби  Crazy Нещо страшно е!
Аз тия дни ще ходя при доки и ще го питам аджеба ко става с мъника ми и дали е мъник или е малечка Mr. Green Ох,трябва и на ФМ и БХС да се ходи....ей,това е то да си бременна от всякъде ти искат кръвчицата  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт