За "селските" имена и още нещо

• 149 294
  • 1 904
  •   1
Отговори
# 1 695
Аз си казвам как предпочитам да ми казват, защото и без това не си харесвам името, не е нужно допълнително да се дразня

Ти можеш да си предпочиташ колкото искаш, но познай какво става, когато ти излязат с номера, че те са свикнали другояче и точка. Коя си ти, че да имаш претенции как да те наричат, няма такъв филм у наше село.  Naughty

# 1 696
Как` Сийка ме подсети за една съседка, която нарече новородената ми дъщеря Йоана... Йоцка  Rolling Eyes  Crazy Много мило.

# 1 697
  • UK
И двамата ми познати Ангел са фенове на Междузвездни Войни и нямат нищо против да им се вика Ани (от Анакин), а аз съм свикнала и не ми е женско. Simple Smile

# 1 698
Ти можеш да си предпочиташ колкото искаш, но познай какво става, когато ти излязат с номера, че те са свикнали другояче и точка. Коя си ти, че да имаш претенции как да те наричат, няма такъв филм у наше село.  Naughty
Точно за да не ми излизат с такива номера, се представям директно със съкращението. Понеже името ми си има общоприето съкращение и то е различно от това, което аз съм си избрала, а не искам нито да ме гледат странно, нито да водим спорове, нито да "се объркват". Като мине време и разберат как ми е цялото име, всички предпочитат да продължават да ми казват по същия начин, защото така са свикнали Simple Smile

# 1 699
  • Варна
Аз си казвам как предпочитам да ми казват, защото и без това не си харесвам името, не е нужно допълнително да се дразня

Ти можеш да си предпочиташ колкото искаш, но познай какво става, когато ти излязат с номера, че те са свикнали другояче и точка. Коя си ти, че да имаш претенции как да те наричат, няма такъв филм у наше село.  Naughty
Аз просто не се отзовавам на 'непознато' име. Ако съм казала, че искам да ми казват Ели, а някоя лелка ми каже Ленче...ми не съм аз това. Не реагирам. Бързо се учат Simple Smile

# 1 700
И двамата ми познати Ангел са фенове на Междузвездни Войни и нямат нищо против да им се вика Ани (от Анакин), а аз съм свикнала и не ми е женско. Simple Smile

Не е твърде по темата, но се сетих, че имах съученичка Силвия. Толкова беше влюбена в Люк Скайуокър, че при запознаване се представяше като Люк, надписваше снимки за спомен като Люк...
Луда работа, Joy hahaha

# 1 701
  • UK
Е, аз се представях като Мая на същия принцип едно лято, но чак пък Люк... Това все пак е мъжко име. Simple Smile В една друга тема за имената много хора споделиха, че в дадени периоди не са си харесвали името и са се представяли с това на любим герой от нещо, ни за пръв път чувам момиче с мъжко име. Wink

# 1 702
Е, аз се представях като Мая на същия принцип едно лято, но чак пък Люк... Това все пак е мъжко име. Simple Smile В една друга тема за имената много хора споделиха, че в дадени периоди не са си харесвали името и са се представяли с това на любим герой от нещо, ни за пръв път чувам момиче с мъжко име. Wink

Като ти казвам, че е луда работа...
А една друга се казваше Ваня, но се представяше Нушето - и снимка имам от нея така надписана.
Клас - да откъснеш от него - ей ме мене,  Joy

# 1 703
В една друга тема за имената много хора споделиха, че в дадени периоди не са си харесвали името и са се представяли с това на любим герой от нещо, ни за пръв път чувам момиче с мъжко име. Wink
Аз не съм се представяла с мъжко име, но подписът, който си бях измислила на 15 години (за първия паспорт), беше с името на любимия ми музикант. Докато станах на 16 вече малко от малко се бях осъзнала и не се разписах с този подпис в паспорта.

# 1 704
  • UK
А на мен ми беше голям хикс как си измисляш подписа и... Прекопирах на баща си половината - понеже съм Женя Станиславова взех неговия ъгловат и истеричен начин за изписване на "С" и го използвам за чертичка на Ж-то и накрая се получи един ъгловат и истеричен подпис, ама си е моя и от сто години съм си с него и съм му свикнала. Wink

# 1 705
Ти можеш да си предпочиташ колкото искаш, но познай какво става, когато ти излязат с номера, че те са свикнали другояче и точка. Коя си ти, че да имаш претенции как да те наричат, няма такъв филм у наше село.  Naughty

За съжаление това е много вярно. Не за всички, но за определени хора, като например роднини от по-старите поколения  Wink Цял живот съм искала да си ми викат Диди, но не - бабите и дядовците ми така и не свикнаха, и до днес е все едно "Дянкеееееей!" Майка ми ми вика Дидка или Дидче, сестра ми - Даца, едни братовчеди - Дида, колежки на майка ми - Дани, приятелки - Дидчо или Дидитка, някои само Ди или Дид, чувала съм и Данка. Само за толкоз се сещам, и всичкото това от едно нищо и никакво Диана с претенции за Диди  Tired

# 1 706
Аз пък имам една приятелка Диана, която ми забрани да я наричам Диди. От нея съм свикнала и сега всички Диани си остават Диана за мен.

# 1 707
Аз пък имам една приятелка Диана, която ми забрани да я наричам Диди. От нея съм свикнала и сега всички Диани си остават Диана за мен.

Аз пък много мразя да ми викат Диана  Mr. Green Всеки си е различен. В моя случай е защото ми се струва много дистанцирано, студено, неприветливо. Като бях малка децата, които не искаха да си играят с мен ми викаха на пълно име, а приятелчетата само Диди (осъзнавайки разликата, правеха го нарочно). Даскалките винаги наричаха всички деца с пълните им имена, ако може и само по номер ("шести номер, излез на дъската да разкажеш урока!" егати казармата) и го обясняваха с това че било по-формално. Чувала съм изказвания от сорта на "аз не си играя на площадката с тебе, че да ти викам Митко. В училище си Димитър"  Shocked То по онова време и козирувахме де. Много беше важно да има дистанция между учителите и учениците. И така си ми остана асоциацията. За капак пък от роднините, приятели, съседи, познати и въобще хора от обкръжението ми извън училище никой, никога не ме е наричал Диана, и то без да им казвам как обичам или не обичам. Просто хората винаги избираха някакъв вид галено име, и затвърждаваха студенината на Диана. Като се замисля, от българските ми приятелки никоя не предпочита да я наричат с пълно име, особено близки хора, и даже чуждестранните си гаджета учат да им викат на умалителните  Grinning

# 1 708
Да, права си и аз като се карам на дъщеря ми и крещя "София Диана, не прави така!!!" Но пък никога не съм и казвала Софи Диди- не ми върви. Толкова много го харесвам това име Диана.

# 1 709
Хе, хе, това за нарицателните имена, почти никой никога в бг (изключвам някоя учителка сухарка) не ме е наричал с цялото ми име, както е по паспорт, знаете как е с дългите имена обикновено, а и аз май никога не се представях с него. Сега живея в чужбина и всеки път хората за да ми доставят уж удоволствие си кълчат езика да го произнесат цялото, че и правилно! Изприщвам се да обяснявам че няма нужда, не държа на това, всеки да ми вика както си му дойде отвътре, съкращения при мен бол, произношения също, стига да не е нещо обидно и да знам че се обръща към мен! Пеех в един хор и там някаква баба ме беше тотално прекръстила, защото пъвия път недочула, но името беше много хубаво, решиха, че ми отива и така си и останах за тях, мъжо ме майтапи, че това ми било атистичния псевдоним!

Но ако някой изрично ми подчертае, че не иска да му се вика по някакъв начин, в никакъв случай няма да му направя напук, всеки е в правото си!

Общи условия

Активация на акаунт